Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Folyamatábrás mikrokontroller programozás Flowcode-dal
Lapozás: OK   166 / 360
(#) kkrisz75 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 10, 2013 /

Ez tök jó. tetszik.
Mi lesz a cél, vagy az titkos?
(#) watt válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 10, 2013 /

Frankó! A "gombod" is jó!
(#) pitybull hozzászólása Okt 12, 2013 /

Szerettnék építeni egy " Propeller Clock" elven működő kijelzőt,amin szöveget és órát is szeretnék megjeleníteni!(főnököm jövőheti születés napjára)
Ezt már elkészítettem ora , de ez sajna nem tud szöveget,meg csak hex van hozzá.
Szóval ,esetleg nincs e valakinek hasonló meg flow-ban amiben a szöveget is lehetne változtatni?
(#) Gagyicom hozzászólása Okt 14, 2013 /

Sziasztok!
Próbálok 2 pic között kommunikálni rs232-vel. Az egyik egy 46k22 a másik pedig egy 18f2480.
A 46k22-n van egy gsm modul az uart1-en. Azt vettem észre, hogyha engedélyezem az rxint2-t akkor túl sokat van a megszakításban, mivel akkor is belép, ha küldök, nem csak akkor, ha érkezik valami. Találkozott már valaki ilyennel? A másik pic-en tökéletesen megy az rxint.
(#) pitybull válasza pitybull hozzászólására (») Okt 14, 2013 /

És esetleg egy leírást a program/vagy config ról valaki??
(#) Gagyicom válasza Gagyicom hozzászólására (») Okt 16, 2013 /

Csak megosztom veletek. Ha kézzel definiáltam C kódban a megszakítást, úgy, hogy a tx2ie-t 0-ba állítottam, akkor sem működött. A megoldás az lett, hogy felváltva küldök és fogadok, küldéskor kikapcsolom az rxint2-őt, Majd fogadáskor vissza.
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2013
(#) Szamy hozzászólása Okt 17, 2013 /

Üdvözletek!
Hogyan tudom megoldani Flowcode- ban (már ha lehet) : 6 gombot kellene kezelnem, de mivel elemről menne a kütyü, sleep -ből kellene ébresztenem (mind a hat gombra). A pic típusa még választható...
(#) quad90 hozzászólása Okt 19, 2013 /

Halihó!
Programmal tönkre lehet tenni egy PIC-et?
A projektről kimentettem a HEX-fájlt, és a 'PICkit 2 Programmer' szerint sikeresen feltöltöttem a programot a '44-PIN DEMO BOARD'ra, de semmi reakció! Viszont a szimulációnál semmi gond.
Köszönöm!

Flowcode1.fcf

(#) kaqkk válasza quad90 hozzászólására (») Okt 19, 2013 /

Van kvarc a panelon? Ha igen akkor milyen értékű? A projekt opciókban mekkora frekvencia van beállítva??
(#) kokozo válasza quad90 hozzászólására (») Okt 19, 2013 /

Szia!
A pic típusa sincs kiválasztva jól szerintem..
(#) quad90 válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 19, 2013 /

Nincs. Rossz oszcillátort választottam ki a projektben. Már működik az első (villogós) program. Köszi a gyors reakciókat!!
(#) mindegy hozzászólása Okt 25, 2013 /

Valaki próbálta már a flowcode v6-ot?
(#) kaqkk válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 25, 2013 /

Nekem nem nyerte el a tetszésemet , sokkal több felesleges csicsa került bele mint amit vártam
(#) Kovabe válasza mindegy hozzászólására (») Okt 25, 2013 /

Én nemrég kezdtem el foglalkozni a programozással és le is töltöttem a 6-ost de nem feltétlen használható a dolog, szerintem az 5-ös verzió a tökéletes, csak azt mutatja és csinálja amit szeretnék semmi felesleges rajzolgatás, ugyis tervezel panelt illetve ha nem akkor probapanel illetve proteus.
(#) pjg válasza Kovabe hozzászólására (») Nov 1, 2013 /

Ingyenes szeminárium. Persze angolul.
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2013
(#) Kovabe válasza pjg hozzászólására (») Nov 2, 2013 /

Köszönöm, már csak egy problémám van az angol. Még az olvsgatással elvagyok mert gugli barát jól forditt de én egy mukkot se értek abból ha valaki beszél
(#) pjg válasza Kovabe hozzászólására (») Nov 2, 2013 /

Ettől szenvedek én is. Ha elölről kezdhetném....
(#) kaqkk válasza pjg hozzászólására (») Nov 2, 2013 /

Nem oroszt tanultam volna...
(#) pjg válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 2, 2013 /

Apám szegény mondta. Tanuld fiam, mert a technika nyelve. Mekkorát tévedett. Ő gazdasági vonalon dolgozott.
(#) Kovabe válasza pjg hozzászólására (») Nov 2, 2013 /

Ez bennem is felmerült, hogy ha tanultam volna de akkor most hol tartanék illetve mit csinálnék?
(#) Kovabe hozzászólása Nov 2, 2013 /

Még mindig shift regiszter kérdés, hogy a fenében tudok összeadni két byte-ot? Már a shift topikban is feltettem a kérdést de csak azt a választ kaptam hogy VAGY kapcsolat, de ez nem müködik nekem. Most vagy én értem félre a dolgot vagy csak a szerencsétlenkedésem cseszi el a dolgot de nem megy. Tud valaki egy kis mitát hogy hogy tudom összeaddni a stringet?
(#) qvasz2 válasza Kovabe hozzászólására (») Nov 2, 2013 /

Szerintem sehogy nem enged stringet összeadni. Át kell váltani más típusra, amivel enged matekozni (floatra). De ha tévednék, javítsatok ki.
(#) Kovabe válasza qvasz2 hozzászólására (») Nov 2, 2013 /

Ok már kezdek rájönni de akkor másik kérdés, hogy lehet egy számbol byte-ot csinálni?
(#) watt válasza Kovabe hozzászólására (») Nov 2, 2013 /

Alapvető ismereti hiányosságaid vannak, még a kérdés is bántó egy hozzáértő olvasatában.
A byte az egy érték, elektronikusan tárolva. Egy karakter (betű), az is egy bájt, van mikor két bájt. Típustól függően egy, vagy több bájton is lehet számokat tárolni.
A string az több bájt egymás után való értelmezése, kvázi tömb, vagy vektor, ízlés szerint.
Attól lesz szám, vagy betű a képernyőn egy bájt, hogy hogyan értelmezzük, jelenítjük meg. A 65dec a nagy A betű ASCII kódja, ha viszont a 65-öt kell kijeleztetni, ahogy itt látod, pl. egy LCD-n, akkor az LCD-re az 54, 53 dec számokat kell átküldeni két egymást követő bájtban.

Akkor most mit is akarsz valójában? Tegyél fel egy rövid kódot, ahol a két bájtot össze, vissza akarod fűzni, vagy micsoda!
(#) Kovabe válasza watt hozzászólására (») Nov 2, 2013 /

Inkább leirom mert szerintem ez igy egyszerübb, van pl három bemenetem ami 8 kimenetböl össze vissza jelez ki. Arra gondoltam hogy lábhiány miatt shiftregiszter használok.
Az elképzelésem port A 0=00010100, port A 1=00110101 és port A 2=10100000, ugyebár ez mind string és ezt kellene összefésülni 74HC595-re. A VAGY feltétel tök jó lenne de nem müködik ahogy én elképzeltem.

Nem értem a feladatot.
Hogy van ez összekötve, hogy a HC595 ön jelenjen meg a 3 bájt? Ott csak egy bájt jelenik meg, ha kilépteted a 8 bitet, nem? Még a PIC-ben akarod a 3 bájtot "összefésülni", majd kiléptetni az eredményt?
A 3 bájttól milyen eredményt vársz az összefésülés után?

Igen még a PIC-ben kéne fésülni és az elöbbi példábol a kimenetre 10110101 érték menne. Na ez megoldható vagy mondjuk csak az A0 és A2 menne ki 10110100.

Ez egy sima VAGY kapcsolat. Olyan nincs hogy nem működik. Kód?
A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2013

de hogy tudok összeadni két stringet? Bocsi egy fél ora mert be kell gyujtanom. Már töbször nekifutottam de mindjárt felteszek egy progit.

Szakadj már le a stringről! Itt nincsenek stringek, itt 3 bájtot látok, amiket VAGY kapcsolatba kell hozni, hogy az általad leírt érték megszülessen, kivihető legyen a léptetőregiszterre.
Következő: »»   166 / 360
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem