Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Folyamatábrás mikrokontroller programozás Flowcode-dal
Lapozás: OK   169 / 360
(#) SzT3 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 19, 2013 /

Hogy ne hallgatnék! Ő legalább tudja mit csinál.. én meg "csak nyomkodok" és próbálok rájönni!
(#) SzT3 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 19, 2013 /

Hidd el olvastam.. de ez ugyan olyan mint a PWM.. ha 50 cikket nem olvstam el vele kapcsolatba meg vagy 200 kommentet akkor egyet sem értem is az elvet meg a lényeget mégse tudom megcsinálni! Pddeig nem vagyok akkora antitalentum!
Értem én hogy gőzmozdony de mi hajtja...
A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2013
(#) niedziela válasza SzT3 hozzászólására (») Nov 19, 2013 /

PWM-ről már kaptál képeket és példát is. Ha ezeket figyelembe véve nem tudsz magad egyet lemásolni, vagy nem érted meg az alapvető működést, hát.....
PWM működése
PWM képekben
A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2013
(#) Kovabe válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 20, 2013 /

Szép
Esetleg megosztanál néhány részletet? A GLCD vezérlésnek mekkora memoria szükségkete van? 18f14k50-el tudnám használni?
(#) Kovabe válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 20, 2013 /

Mi az igen?
(#) kaqkk válasza Kovabe hozzászólására (») Nov 20, 2013 /

Igen tudnád használni
(#) Kovabe válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 20, 2013 /

Bocsi csak a törölt hozzászolásd nem tiszta, A program publikálásához kell a 6-os vagy a GLCD-hez?
(#) kaqkk válasza Kovabe hozzászólására (») Nov 20, 2013 /

Arra gondoltam hogy simpi a 6 os verzióval csinálta, akkor nem tudod az 5 -el használni, de simpitól megkaptad a választ
A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2013
(#) Kovabe hozzászólása Nov 20, 2013 /

Köszönöm mindkettötök válaszát, igazábol minimális grafika ( lángminta) és néhány érték kijelzése amit pl DS18b20-al mérek. De ez a jövö zenéje.

Ok köszönöm a tippet, a kűlső memoria alatt pl 24LC256-ra gondolsz, azért ezt mondom mert ilyen akkor már van itthon

Értem nagyon köszönöm.
(#) SzT3 hozzászólása Nov 24, 2013 /

Tudom hatalmas kérés de...
Megtenné valamelyikőtök hogy ír egy egyszerű pwm-es progit ahol semmi más sallang nincs csak egy pic egy led és mondjuk egy gyors felvillanás és egy lassú?
Már kezdem tényleg azt hinni hogy én vagyok a hülye!
(#) kaqkk válasza SzT3 hozzászólására (») Nov 24, 2013 /

Tessék itt van valami hasonló
(#) niedziela válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 24, 2013 / 1

Timer tele késleltetéssel ?
Durva egy reggel
(#) kokozo válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 24, 2013 / 1

Szia!
Lenne egy kérdésem nekem is.
Ha megszakításnak be van állítva egy makro, akkor minek kell még a főciklusba is betenni?
(#) kaqkk válasza kokozo hozzászólására (») Nov 24, 2013 /

Ezt régebben kaptam példának , "csak belemarkoltam " és feltettem .
A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2013
(#) niedziela válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 24, 2013 / 1

Ez arra példának, hogy hogyan ne.
(#) kaqkk válasza niedziela hozzászólására (») Nov 24, 2013 /

Itt a javított változat köszönöm a sok segítő hozzászólást
(#) kokozo válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 24, 2013 /

Én régen így csináltam.

PWMgomb.fcf

(#) djadji hozzászólása Nov 24, 2013 /

Hello!
Az órajel beállításhoz szeretnék segítséget kérni. Azt értem, hogy be tudom álítani, hogy kívülről kapja az órajalet, vagy belsőt szeretnék használni. INTERNAL RC, ez lesz a belső órajel generátor, és a Noclock, clockout, meg azt jelenti, hogy kivezetem e az órajelet a lábaira, vagy sem (segítsetek, ha rosszul gondolom). Azt viszont nem értem/tudom, hogy hogyan határozhatom meg, hogy ez a belső órajel milyen gyors legyen. VAgy az mindig ugyanannyi? A 16F886-nak pl azt írja a lapja (ha jól értem) hoyg 8Mhz-től 32 Khz-ig képes működni szoftveres választással. De hogyan?
Segítene ebben valaki?

Ui: Külső kristályt még nem akartam használni, ezért a belső órajelet szeretném megérteni, hogyan is kell használni.
(#) niedziela válasza djadji hozzászólására (») Nov 24, 2013 /

Szia !

Az OSCCON regisztert kell beállítanod. (adatlap)
Ezt egy C blokkban teheted meg.

8MHz
osccon = 0X70; vagy osccon = 0b1110000;
(#) djadji válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 24, 2013 /

Értem, köszönöm szépen.
Bevallom ezt olvastam az adatlapban és meg is találtam a Flowcode által generált ASM-ben, csak azt hittem ezt tudom valahogy beírni a Flowcode-ba, hogy mit is írjon abba a bizonyos ASM-be. De nem sikerült megtalálni. Marad a belepiszkálás C-ben
(#) djadji válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 24, 2013 /

Köszönöm, most sikerült megoldanom a dolgot. Ezen felbuzdulva bekötöttem egy kvarcot is, hogy az vajon működik e. Egy 20 Mhz-es kristályt kötöttem be. Nos, ugyanaz a helyzet, működik. Viszont nem tudom megállapítani, hogy a PIC milyen frekin megy, tényleg 20on megy e, vagy továbbra is a belső órajelét használja.
VAn erre valami módszer amivel meg tudom állapítani, hogy milyen frekin megy? Gyakorlati dologra gondoltam...

Szerk: közben rájöttem egyre. A flowcode-ba azt állítom be, hogy külső 5 MHZ-es kristály, és egy LED villog 4 másodpercenként. Rátöltem a PICre, de az ugye a kristály miatt 20 MHZen megy, vagyis a villogás 1 másodperces lesz. Működik...
A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2013
(#) Kovabe válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 24, 2013 /

Nemsemmi, sokat dolgoztál rajta? A csipesz valami kontakt vagy csak az LCD-t tartja?
(#) Kovabe válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 24, 2013 /

A tapi rezisztiv vagy kapacitiv?
(#) Kovabe hozzászólása Nov 28, 2013 /

Sziasztok
Keresem de nem találom (valoszinü hogy rosszul keresem), a DS18B20 szenzortol hogy tudom kicsikarni hogy negativ értéket mutasson. Esetleg valaki meg tudja mondani a megfejtést?
(#) djadji hozzászólása Nov 28, 2013 /

Megőrülök! Tegnap este óta nem tudok semmit csinálni a PIC-kel. Minden működött, egyszer csak nem akart menni ami eddig sikerült (volt egy kis kábel átrendezés) Azóta SEMMI nem működik a PICen, ami korábban igen. Még egy vacak LED villogtatás sem.
Előtte csinált olyat is, hogy a led ugyan világított, de nagyon-nagyon halványan, ali láttam, hogy bekapcsol. Amikro lehúztam a LEDet világítás közben a PICről, amikor visszaraktam egy kicsit világított teljes fénnyel, de amint változás volt (kialudt) amikor megint bekapcsolta a PIC, akkor megint alig-alig világított. Beégettem egy régi LED villogattót.. és semmit nem csinál.. csak világít (rendes fénnyel), de nem villog, és nem is alszik el. Mintha a PIC elindulna és az első program lépésnél megállna. A villogtató a villogás helyett elkezd világítani... és ennyi. PICet is cseréltem már hátha az szállt el, de másikkal is helyzet... LED-et is... Nem értem...
Van valakinek ötlete?
(felrakom a progit, hátha... )

teszt1.fcf

(#) Bakman válasza Kovabe hozzászólására (») Nov 28, 2013 /

Kikéred az értéket és ha az nagyobb, mint 64 655 (64 656 már valós adat), akkor 65 536 -ból kivonod és meg is van az érték. (65 535 a max., ezután a nulla jön) Innen már úgy kell vele számolni, mintha pozitív lenne.

Ha jól megnézed az adatlapját és a valós értékeket ábrázolod egy számegyenesen, akkor láthatod, hogy két intervallum van, amelyek a hőmérsékletet adják meg. Az egyik a pozitív, a másik pedig a negatív tartományban.
A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2013
(#) Kovabe válasza djadji hozzászólására (») Nov 28, 2013 /

Szia
A watchdog timer-t probáld meg kikapcsolni.
(#) Kovabe válasza Bakman hozzászólására (») Nov 28, 2013 /

Köszi akkor elvileg értem, kérem az adatot és azt egyeztetem, hogy nagyobb mint 64656 vagy kisebb.
Akkor még egy kérdés, mindig csak kisérletezek az LCD-vel de sosem jegyzem meg pedfig már párszor csinálta. Az LCD beállitásoknál a data 4 egyezik meg az LCD data 7-el illetve az engedélyezés az LCD E-vel?
A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2013
Következő: »»   169 / 360
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem