Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Üdv mindenkinek!
Bluetooth modulokat szeretnék kezelni, ehhez milyen arduino-t kéne vennem? Profilok, amik lehetnek: SPP, A2DP és AVRCP Nem tudok semmit az egészről, ezért valaki olyan segítségét kérném, aki minden infóval el tud látni a bevásárolnivalóval kapcsolatban.
Arduino fele csak az SPP a járható (sorosport).
Hanggal nem tudsz mit kezdeni Digitalizálni vagy AVR hanglejátszót köthetsu a bemenetére.
Köszönöm, ahogy néztem, mindegyik fajta modul SPP-vel beszélget, A2DP nem is kell, csak épp olyat is tud a legolcsóbb modul, ami kell. Csak ledet akarok villogtatni távirányítással.
Nem nagyon értem még a dolgokat, rengeteg minden van rengeteg variációban, de a legszörnyűbb, hogy sok helyen elírják a dolgokat a honlapokon, keverik a termékeket, stb... Tudsz ajánlani arduino-t hozzá? Próbapanelem már van...
Én amiket használok: Bővebben: Link -> Arduino/kezdő -> Alappanelek
Illetve ami modult használok: BTM-222 A legtöbb (HC-04/05, BTM-112) az 10m-t tud (valóban inkább 6 körül). Amire vigyázz, mindenképp slave modul kell (vagy slave beállítható (BTM)). Alappanelből a Mega2560 ami sokáig jó. LED villogtatóra elég a sorosporti (SPP) BT modul. Audio/Videomodullal nem tudsz AVR-ben mit kezdeni.... Idézet: „Audio/Videomodullal nem tudsz AVR-ben mit kezdeni....” Ezt jó tudni, majdnem megvettem... Transzparens módot se tud? BT modulból 2.1-est kell szereznem, nem is olyan könnyű. De ez is csak teszthez kell, a főmodul egy 4.0 dual mode, az meg csak 2.1-gyel beszélget...
Te mondtad, hogy AVRrel használnád. Ott csak sorosport van....
És a BT esetén master slave pár kell!
Hogyan lehet 1 bytetot kiküldeni a portokra?
Van nálam 1 Arduino Nano. Letöltöttem hozzá az Arduino1.0.5 WIN és LIN verzióját. A minta fájlok olvasgatása, utasítások értelmezése során hiányérzetem támadt. Miként lehet legegyszerűbben 1 byte-s értéket kiküldeni 8 bitre? A mintaprogramok között Bargraf megoldása nem tetszik mert az folyamatosan "prellezi" a biteket. (najó az 10bites mert az AD működését mutatja be.) Nekem hazárd/prell mentesen kirakott byte érték kellene a portokon. SHIFTOUT aranyos de ha nem akarok +shift regiszter IC-t berakni. Ha kevés lenne a fizikai portok száma akkor érdekelne.Jelenleg tökéletesen elég mindenre. Milyen módon tudok 8 kimeneti portot 0-FF közötti értékkel ellátni? példa pszeudóformában.: változó1 = akármilyenművelet eredménye; //(1byte) 8bitesPORT = változó1; //8bitesPORT definiálva fentebb valahogy és ezeken megjelenik a binárisan ledekkel kivilágítva a változó1 byte értéke A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2014
Arduinoban közvetelnül sehogy.
C-ben: pl. PortD=érték
Köszönöm a gyors választ!
Meg lehet eteni direkt C-s nyelvi utasítást is arduino forrásának írásakor? Ha nekem ez a PortD=érték kellene? Pascal / Delphi alatt elég volt pl.: az asm beírása és akkor értette és simán fordította is. Sejtem ekkor minden fizikai HW bekötést és akadályokat szemmel tartva kell a PortD (és persze az összes másik port) írását elvégezni. Egyáltalán ne akarjak ilyet ? Arduinoban pont ez a szép hogy elrejti a HWben rejlő mélységeket? A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2014
Idézet: Arduino nano esetén csak a PORTD jöhet szóba 8 bitesként, de ennek legalsó két bitje a soros port RXD és TXD kivezetése. Csak ezek feláldozásával lehet használni a „Hogyan lehet 1 bytetot kiküldeni a portokra?”
értékadást, amit Róbert ajánlott. A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2014
Igen erre gondoltam :
Idézet: „legalsó két bitje a soros port RXD és TXD kivezetése. Csak ezek feláldozásával lehet használni a” Amikor a HW fizikai kialakítását figyelembe vegyük.
Remek akkor így fut és így lehet byteot írni ki !
DDRD-t fontos beállítani !
Simán keverheted a C-t és az Arduino-t. Csak vigyázz, nehogy olyat használj, amit az Arduino is használ a háttérben! (Pl. timer0)
Igen ezt gondoltam , ennyire mélyre nem akarok nyúlni az Arduinoba .
De közben jobban megnézve a PORTD állapotára nem biztató a helyzet. RESET gomb esetén a D0 magas marad és a "bootja" során a D0+D1 is magasan van. Ez kissé hazárdossá teheti a bekapcsolási állapotokat. A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2014
Igen. A Bootloader miatt van így. De ha nincs bootloader, akkor minden láb bekapcsoláskor _bemenet_.
Sziasztok Arduino szakértők. Szükségem lenne egy pár soros kis progira az AVR duinoR3 ra. A LED nek 3 at kéne villannia utána szünet 1 mp és ezt ismételje. Köszönöm szépen.
Az Arduino IDE Blink mintapéldájában módosítsd a loop() függvény törzsét:
Ide írj annyi felkapcsolást (digitalWrite(led, HIGH)), késleltetést (a késleltetési időt ezredmásodpercekben kell megadni) és lekapcsolást (digitalWrite(led, LOW), amennyit nem szégyellsz! Gyors villantásoknál jobban néz ki, ha a felkapcsolási idő rövidebb, mint a közbenső szünetek.
Az a baj, hogy ehhez be kellett volna fejeznem a Tavír tanfolyamot. Csak fél év után a gépemet újra kellett telepíteni, és ahoz, hogy visszakeressek már nem volt lehetőségem.
Szia! Köszi. De nem tudom befejezni a progit.
Hááát pedig az összes utasítás készlet ottvan "helloworld" blink minta progiban ahhoz ami neked kell!
probáldmeg ugyanazokat a sorokat egymás után többszörleírni. Csak pár kopi/paste és a delayok idejének állítása kell ... ON esetén bekapcs Off esetén kialszik... Delay értékét milisecben adhatod meg ... 2. 3. 4. 5. Sorokat kell többször egymás után írni Majd a szükséges delay paraméterekkel kitölteni ...az izlésednek megfelelően. Idézet: Befejezni? Ugyan már! A LED villogtatás általában az első lecke. Egyébként azért sem írtam meg a programot készre, mert nem adtad meg, milyen időközönként villogjon a LED háromszor. Az alábbi példában 50 ms a bekapcsoltság ideje (ekkor világít a LED), s 150 ms a felvillanások közötti idő. Ha szükséges, akkor ezeket az értékeket módosítsd!„Az a baj, hogy ehhez be kellett volna fejeznem a Tavír tanfolyamot.” Ha másik kivezetésre akarod kötni a LED-et, akkor a led = 13 hozzárendelést módosítsd! Ha nagyobb árammal akarod villantania LED-et, akkor egy NPN tranzisztorral kellene meghajtani.
Sziasztok! Az arduino 1.0.4 ben nem szerepel az Attiny85. Rá szeretnék tenni egy kis progit. Ötletet szeretnék kérni.
Alappanelek közé kéne valahogy betennem az Attiny85 -t. Hogy tehetem meg?
Na még mielőtt válaszolnék neked most én is elakadtam.
Ha megszakítás van az arduino-s programban, akkor a távirányítóról érkező jelet, hogy tudom feldolgozni, mert ebben a formában nem megy:
Letöltöd a fájlt amibe benne van a boards.txt meg megnézed a képeket és megcsinálod
ITT A LINK!
A Tiny 85 alesetben _nem_ támogatott! A rendszer hackelés miatt nem garantált az összes kód működése a chipen! Szóval óvatosan....
NEM arduinos chip!
Nagy szerencsével fog csak menni + csillagállás esetén....
És újra feiratkozni?
A ledvillogattó a 4. lecke, a tranzisztoros erősítő meg a 6. A teljes leckesor 65+22 leckéből áll.... |
Bejelentkezés
Hirdetés |