Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Oda van írva, mit szeretnél ezen számolni? 1Mohm 4,7Kohm.
Hello! Igen tudom hogy oda van írva de én meg akarom érteni azt hogy miért ennyi az annyi....és szeretném megtanulni hogy később bármilyen tranzisztorral meg tudjam ezt építeni.
Üdv mindenkinek!
Nem tudjátok, hol lehet kapni 200°C alatt olvadó ónt? Nem találok sehol.
Szia!
Keress bizmut vagy indium tartalmú forraszanyagokat.
Sziasztok,
Olyan karos kapcsolót keresnék, amelynek van egy ki egy be és egy pillanat be állása. Úgy hogy a pillanat kapcsolás része külön áramkör legyen. Régebben volt nekem egy ilyen, de sajnos már nem találom. Ilyesmire gondoltam: http://www.hestore.hu/prod_10022020.html Tudna nekem esetleg valaki akár itt hestoreból egy pontos linket küldeni? köszönöm
Üdv Mindenkinek!
Tudna nekem valaki segítenni abban, hogy van egy fűtésvezérlő panelem, amin elszállt egy kondi. A gondom az lenne. hogy a melegedéstől nem látni rajta semmi feliratot. A kérdésem az lenne, hogy honnan tudhatnám meg, hogy mi az értéke? Ez egy Computherm Q4Z vezérlő. A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2014
Üdv. On-OFF-ON kapcsolónak hívják, hestore link. Ha arra gondolsz, hogy az egyik oldalra fixen billenthető, a másikról meg visszaugrik középre.
Köszönöm, igen ilyenre gondoltam. Amit én küldtem az miben más? Általad küldött link leírásában az van, hogy stabil pozíciók száma 1, az enyémben pedig 2.
Úgy látom, hogy a címben szereplő "(ON)" és "ON" jelölés utalhat erre. A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2014
A jelöléseknél az (ON) jelenti a visszaugrót. A tied ON-OFF-(ON) lehet.
De akkor ez mindkét irányból visszaugró? Nekem olyan kéne ami két stabil pozíció és egy visszaugró
Sziasztok!
LiIon akkuról szeretnék üzemeltetni pic+nokia5110lcd+db18b20+ds1302 áramköröket. A nokia lcd kivételével a többinek jó lenne a 3.5-4.2V fesz tartomány. Hogyan lehetne nagyon kis veszteséggel megoldani a tápot LiIon akkuról? Az akku lemerülés védelmére is várnék ötletet.
Arról, hogy melyik milyen kapcsoló, a HEStore-osok tudnak bármit is mondani szerintem. Kérdezd meg őket ITT.
köszönöm!
Nekem egy egyszerű kérdésem van hogy működhet a mellékelt ábrán levő bekötés, ha 230 váltóval tápláljuk és a fázis egyszer az 1-es aztán a 2-es pontra van kötve és mindkét alkalommal világít. Nem kéne a diódának gátolnia a világítást, ha a 1-es pontra van kötve a fázis?
Hello! A váltóáram mind két irányba, váltakozva folyik. Ezért ez a neve. Teljesen mindegy melyik pontra mit kötsz. Ráadásul a kapcsolásnak fogalma sincs melyik a fázis. Viszont egyáltalán nem kellene világítania így mert a két dióda szembe van kapcsolva egymással. Viszont a Led-nek tönkre kellene menni.. üdv!
Szerintem ez így egyáltalán nem fog világítani, mert mikor az egyik nyitna, a másik pont zár. A két diódát antiparalell kötve egyik félperiódusban a led világít, a másikban a dióda vezet. Úgy a led 50Hz-el fog villogni.
Erre gondoltam én is hogy lednek ki kéne égnie, de nem működött, igaz gyengén világított .
Attól függ mekkora ellenállatot raktál elé. Nekem van 1-2 ilyen vandál elkövetésem ahol a 230-ból ellenállás 2-3 dióda jön semmi más. Természetesen érintésvédelmi szempontból is megfontolt helyeken. Meglepő módon működik
Sziasztok!
Arra keresem a választ, hogy usb porton keresztül lehet e egy másik eszközt olvasni usb potján keresztül? Ez egy tp link router linuxos. A kábel egy USB data link lenne. Vagy lehetne e valami infót kiràngatni e porton. Pl folyamati debug.
Ott van pl. a nyomtató. Az is USB-vel csatlakozik a számítógéphez. Vagy a scanner.
Egy kis segítséget kérnék motorgányolás ügyben.
CD-s kefés motort kell erősebbé tenni. Az alap az hogy a vékony vacak drótot leszedni s több részre vágva párhuzamosan visszatekercselni. Vagy egy vastagabb drótot a helyére. A lényeg, hogy több áramot vegyen fel, mert több erő kell. A mágnesnek is erősebbnek kell lennie. Az egyik kérdés az, hogy ha a mágneseket tekercsel pótolom, áramfelvételben és tömegben mire számíthatok? Egy átlagos cd motor (12 Volt .5 Amper) mágnesét tekercsel pótolva mekkora energiát vesz el a táptól? S itt neodium mágnesre kellene cserélni, tehát annak az erejét kellene pótolni. Tömegben melyikkel járok jobban, tekercsel vagy mágnessel? Köszi
Köszönöm.
Az még a gond, hogy a jelenlegi mágnes gyenge. ha megbontom a burkolatot s hozzávonzatok winyóból kiguberált mágnest azzal erősítem a mágneses terét? Nem szívesen bontanám meg a mágnes fizikai pozícióját, hacsak nem jobb az a megoldás.
Próbáld ki elég jó-e úgy. A csere érzésem szerint jobb lenne, ha találsz megfelelő mágnest.
Sziasztok,
Elméletileg nem tartom magam (abszolút) kezdőnek, mégis belefutottam egy problémába, aminek nagyon is zöldfülű szaga van, ezért is ide írok. A probléma a következő. Vannak különböző, kínából rendelt LEDes fényforrásaim (lámpák). Van amelyikben kapcs.táp van, van amelyikben sima dióda hídas a meghajtás (sok sorbakötött LEDdel) Meg akarnám mérni a teljesítmény felvételüket. És itt jön a probléma. Mérni úgy szeretném, hogy 1. van egy teljesíménymérőm, conrados vagy 2. van egy átalakított dugaljam, amivel átfolyó áramot tudok mérni. Ezek a LEDek 230Vosak. Árammérésre egy sima digitális multimétert használok, váltóáramú mérőállásban. Egyes lámpák (hívjuk egyszerűsítve így őket) mért teljesítménye abszolút reális, mondjuk 3W, 5W. (mondjuk mérek 14mA-t, 20mA-t) a táplálásuk is változó, van kapcs.üzemű is köztük, és dióda hidas megoldás is. De egyes lámpáknál, aminek a fényessége nem nagyobb az ismerten 3Wosnál, az árammérő tökre irreális értéket mutat. Mondjuk egy 3Wosnak árult és fényesség alapján is 3Wosnak tűnő lámpán mérek 40mA-t. Az 9W... Ha ez igaz lenne, iszonyatosan melegednie kéne. De nem teszi. Ráteszem a conrádos teljesítménymérőre, az 3Wot mér. Aztán egy másik lednél viszont mi szintén 40mA a conrados mérő megzavarodik, és 100W fogyasztást mér. Mi lehet a gond akkor, amikor nagyobb áramot mérek de a teljesítménymérő nagyjából jót mutat, és mi olyankor, amikor a teljesítménymérő is tökre hülyeséget mutat? Szkóppal is ránéztem, nem látok hullámzást, persze lehet, hogy nem jót akarok ,mérni szkóppal. Bármi ötletet szívesen fogadok, amin el lehet indulni. Mivel a kínai barátaink nem nagyon szitáznak értékeket a lámpákra, ez egy elég fontos kérdés számomra, hogy el tudjam dönteni, valójában akkor mennyi is az annyi. (meg ha rá is szitázzák, szívesen ellenőrizném...) Mit csinálok rosszul...
Van megfelelő mágnes. A winyó mágnese erős mint a bivaly.
Sziasztok! Lenne egy kérdésem?
Vásároltam egy Cryptobox 600 HD műholdvevőt szeretném a magyar kézikönyvet lekeresni mert egy két dolgot nem tudok a magyar nélkül beállítani. Segítsetek, előre is köszike !!!
Sziasztok!
A következő problémával fordulnék felétek. Az egyik kedves új kolléga nen tud meglenni rádió nélkül. Nem elhanyagolható nála a trollkodás faktor sem. Rajta kívül mindenkit nagyon zavar a folyamatos zaj, számokkal dolgozunk és nem sok hibát tűrnek el. A szép szó nem használ, csak olaj a tűzre, már csak az erős hátszele miatt is. Nem akarjuk tönkretenni a rádióját, csak valahogy megakadályozni, hogy a közös műszakban hallgassa. Egy kollégának van egy elemes fm transmittere, de azzal csak az egyik állomást tudjuk zavarni. Mit tudnátok ajánlani amivel max. 10 méterig tudnánk zavarni a vételt? Kérlek benneteket ne ajánljátok hogy érveljünk, vagy próbáljuk meggyőzni, rengeteg kört futottunk már ezzel hasztalan. Nagyon köszönöm előre is!
Mi a párhuzamos RLC kör impedancia számítás képlete?
A sima RC vagy RL kör képletét tudom, Z = R * Xc / gyök alatt R2 + Xc2 , de azt nem tudom hogy Xc -t szorozni kell XL -el, vagy ki kell vonni egymásból? pl: Z = R * Xc * XL / gyök alatt R2 + Xc2 ? Nemsokára dolgozat írás, S.O.S. Előre is köszi!!!!!
Sziasztok,
Nem tudom hogy ez e a megfelelő topic, de ha nem akkor úgy is elnavigáltok oda. Kétfázisú négyszögjelet hogyan lehet előállítani? Ha egy H-hidas motor vezérlést veszek ahol a "motor irányát" váltogatom, ezzel ilyet kapok elméletileg? Előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |