Fórum témák
» Több friss téma |
Gari már nincs a gépen sajnos,mert én is kéz alól vettem! Akkor ez sokba lesz szerintem!
Szétszedtem kitakarítottam és újra összeraktam a laptopot. Hibát nem találtam. Nem tudom számít e de az inverter jelentősen melegszik, igen forró a kijelző alatti műanyag kávarész. Az inverter hibája leállíthatja a a gépet?
A processzort újra pasztáztam a ventillátort kitakarítottam. Igy egy darabig elment a gép majd kékhalállal leállt, hardverre vagy driver hibára hivatkozott. Csökkentett módban is negyed órát működött majd leállt. Megpróbálok egy újra telepítést de gyanítom, nem abban lesz a hiba. Esetleg találkozott már valaki ilyen problémával?
Megpróbálnám az egész kijelzőt lekötni-csatlakozóvezetékeket széthuzni ,inertert kiiktatni és külső megjelenitőn megpróbálni a gépet.
Semmi válasz?
En valaszoltam rogton. Nem eleg?
Ha figyelmesen elolvastad a hozzászólást, rájöhetsz, hogy nem megoldás amit ,,javasoltál" ugyanis a szalagkábel hossza sem engedi ezt, és a kivitelezése a csatlakozónak sem. Ugyanis ezen szalagkábel ezesetben egy kétrétegű fólia közt lévő ezüst alapú vezetősávok a szalagkábelre vannak felvive, nem pedig drótból vannak, mint a legtöbb esetben...
Nem kellene ez a magasroptu duma ok? "Ha jól emlékszem itt ebben a topicban kérdeztem belinea netbook billentyűzet ügyében. Nos, kiderült mi a hiba oka(ami azóta súlyosbodott sajnos): a szalagkábel végéről kopott le helyenként valahogy ez a vezető festék, ami a csatlakozóban a tüskékhez érne... Szóval egyenlőre agyalok hogy lenne legolcsóbb a javítása, ugyanis csak ezért nem szeretnék elektromosan vezető filcet venni, mert ennek árából új billentyűzetet kapok kb... "
Itt en ilyet nem latok. Es te erre hivatkoztal.... Bocs, hogy segiteni akartam. Tobbet nem fordul elo. 1mm mindent szalagkabel enged. Az, hogy nem tudod megcsinalni az nem jelenti azt, hogy en sem tudnam... Olyan nincs, hogy egy szalagkabelbol nem leht levagni 1mm-t. Mindegy. Sorry. Hulye voltam mert megint irtam. Persze ami utan en irtam nekem nem reagaltal semmit, hogy ez mag az a gond a javaslattal.
Sziasztok!
Ismét a Dell Inspiron 1521-es laptop hibájával írok nektek. A gép működik akkuról,de hálózatról nem hajlandó elindulni,se tölteni az akkut! Kérdésem lenne,hogy nem lehet valahogy direktre kötni vagy valamit csinálni vele hogy tápról is menjen? Esetleg az alaplapon hol keressem a hibát?
Szia.
Lekötöttem az invertert és külső monitoron próbáltam egy újra telepítést csinálni. Sajnos csak a formatálásig jutott el a gép majd kikapcsolt. Durván 10 percet mehetett és nagyon forrósodott a laptop alsó része. Most már bekapcsolni sem lehet sajnos. Nincs esetleg egy kapcsolási rajzod hozzá? A neten sehol sem találtam. Fujitsu Amilo M6450G. Előre is köszönöm.
Szia! Megnézném hogy a PQ33 1. és 8. lábán megvan-e a tápfeszültség. Ha nincs akkor tápcsatlakozó, ha megvan az 1. a 8. meg nincs, akkor PU5 (LM393) csere. Üdv!
Nos odáig jutottam, hogy az intel 915 chip rettentően melegszik valamiért. A "hűtőborda" falatnyi kis alu lemezke semmit sem ér, ha megfogom kb 60 fokos lehet mert éget. Ha ezt a hőmérsékletet eléri, a gép kikapcsol. Amint a gép kihűl, ismét be lehet kapcsolni. Nincs ötletem hogyan lehetne megoldani, mert amúgy nagyon jó kis gép a feleségem imádja
Szia!
Igen meg van a feszültség. 1. = 3v 8. = 19,5v .
Szia! Nem fordítva mérted? Ha az 1. lábon nincs meg a tápfeszültség, akkor a 8.-on sem kéne, hogy meglegyen.
Olyat, hogy PU5 nem találok,de van egymás alatt 2db alkatrész FL2 és FL3 jelöléssel.
Az FL2 két végén mérek 19,5-öt,de az FL3-nál semmit! Próbálok feltenni képet,de csak telóról sikerült. két hosszúkás alkatrész!
Ez érdekes. FL2 +DC táp, FL3 -DC táp. FL2 egyik vége a DC csatlakozó +-hoz megy a másik vége a PQ33 1., 2., 3., lába, így ha FL2 tekercs két végén +19.5V-ot mérsz, akkor a PQ33 1., 2., 3. lábán is azt kell mérned, ha a PCB vezetősávja nem szakadt.
A kép szerinti IC bal felső 3 lábán milyen feszültség mérhető, kép szerinti IC jobb oldali 4 lábán milyen feszültség mérhető a testhez képest?
A PQ33 1. 0.3v mérek,az összes többi lábán meg van a 19.5v.
A kép szerint bal alsó láb az 1. Alaplapon jelölve van egy fehér pöttyel! A hozzászólás módosítva: Aug 23, 2014
Kép szerinti bal felső az 1. láb. A pont másra vonatkozik. Akkor a PQ8-at mérd meg. Ott mi mérhető a lábakon?
PQ8 az 7 lábon 19.5v -ot mérek, 1 lábán meg csak 18v van.
Képen mutatom melyik lábán mérem a 18v.-t A hozzászólás módosítva: Aug 23, 2014
PL8, PL9 tekercsen mit mérsz a testhez képest?
Amelyiken a 18V-ot mérted az a 4. láb. Mellette lévő 3 lábon mit mérsz?
NA most bajban vagyon,mert nem tudok rámérni! Ez egy zárt kis kocka,aminek nincs kivezetése. Olyan mintha egy tekercs be lenne burkolva. 2R2A van ráírva.
Esetleg mellette a vezetősávon nem tudsz mérni?
nem tudok rámérni
A hozzászólás módosítva: Aug 23, 2014
dehogy nem lehet. az oldalán hegyes mérővel lehet mérni.
Próbálom,de nem férek hozzá,a vezetősávon meg nem mérek semmit! esetleg egy közelebbi alkatrész mérése nem segítene?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |