Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Arduino
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Lapozás: OK   78 / 852
(#) proba válasza Kaszagabor hozzászólására (») Jan 20, 2015 /

Amíg nem használtam megszakítást, úgy csináltam, folyamatosan olvastam a szenzorokat, írtam az LCD-t, számoltam, ezt a folyamatot hányszor hajtja végre. A lassabb végrehajtást igénylőket akkor indítottam, amikor a számláló elért egy bizonyos számot. pl itt megy a szenzor olvasás,kiírás, a 100. olvasás után a motor bekapcsolása ha kell, a 150.-nél kikapcsolom ha kell. A számlálóval elég jól be lehet állítani az időket. (esetleg egy kicsi delayt be lehet iktatni a kiírató,olvasó rutinba így rövidebb számláló kell, valamint a program végrehajtási idejétől kevésbé függ a hosszabb időzítés.
Arduino változói között van talán a bekapcsolás óta eltelt időt mérő számláló, ezt is lehet használni. Ha elér egy bizonyos értéket indulhat a motor, ha kell. ( a főprogramban egy rövid feltétel vizsgálat.)
(#) szikorapéter válasza szikorapéter hozzászólására (») Jan 20, 2015 /

Vagy eggyáltalán lehet az arduino uno-val ICSP-n kersztül chipet programozni? (értve az ilyen régebbi chipekre)
(#) Hp41C válasza david10 hozzászólására (») Jan 20, 2015 /

Nem írtam, hogy töröld a 3. sorodat:
  1. byte serialA;
(#) Kaszagabor hozzászólása Jan 20, 2015 /

Hali!
Köszi a választ.
Tehát akkor valahogy így nézne ki a progi:
  1. int counter = 0;
  2. .
  3. .
  4. .
  5. void loop() {
  6. érzékelők
  7.  
  8. kijelző
  9. .
  10. .
  11. .
  12. ++counter;
  13. delay(1000);
  14. if(counter = 60){
  15. motor vezérlés
  16. .
  17. .
  18. .
  19. delay(3000);
  20. counter = 0;
  21.  }
  22. }

1 perc eltelte után fogja csak a motort működtetni, ha szükséges.
(#) Kovidivi válasza Kaszagabor hozzászólására (») Jan 20, 2015 /

Csak = helyett == legyen az if-ben!
(#) david10 válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 20, 2015 /

Most a program ellenőrzésen átmegy,de ha megnyomom a 'Vödröt felemel!'-t,olyankor a motor forog 400ms-ot,és áll 5000ms-ot,és nem reagál a többi gombnyomásra.
(#) holex válasza david10 hozzászólására (») Jan 20, 2015 /

Ez nem is csoda, ugyanis tele van delayekkel, ami egy pancser megoldás. Vagy megszakítással kellene csinálni (amit nem tudom, hogy lehet-e Arduino alatt, én C-ben szoktam programozni az AVR-eket, az Arduino eléggé lekorlátozza a lehetőségeket) vagy pedig pollingolással, a millis() függvény visszatérési értékét folyamatosan lekérdezgetve. Az utóbbi módszer kezdőknek lényegesen egyszerűbb, szóval ezt javaslom (bár nem tökéletes).
(#) csatti2 válasza holex hozzászólására (») Jan 21, 2015 /

Mindent lehet Arduino alatt, amit AVR-ben. Az arduino csak ráhúz egy plussz keretet az alap AVR-re.
(#) david10 válasza holex hozzászólására (») Jan 21, 2015 /

Letudnád nekem irni,hogy hova kellene beszurjam?
És miért nem tökéletes megoldás?
(#) Damian666 hozzászólása Jan 21, 2015 /

Szép napot mindenkinek. Valaki tudna segíteni, ötletet adni?

Következő a problémám. Arduinoba szeretnék megoldani egy vezérlést, de nem tudom hogy kezdjek, bele, még eléggé kezdő vagyok, és nagyon kevés utasítást ismerek. A programnak úgy kellene működnie hogy van egy bemenetem, ami minden második impulzusra adna egy engedélyező jelet, a második bemenet alaphelyzetben alacsony, és a következő alacsony szintnél állítaná meg. . ezt a műveletet 3 szor teszi meg, majd a negyedik ciklus után megáll a program, start jelre várva, ekkor 1 kimenetet bekapcsol, és mind addig úgy marad amíg a 4 impulzust vissza nem számolja( alaphelyzetbe áll) Lehet hogy bonyolultan írtam le.
(#) proba válasza Damian666 hozzászólására (») Jan 21, 2015 /

Suliban azt tanították, egy jó folyamatábra felér egy kész programmal.
(#) Grezson69 hozzászólása Jan 21, 2015 /

Sziasztok!
Egy 4 db hőmérőt szeretnék figyeltetni és kijeleztetni
Hőmérőnek DS18b20-t szeretnék használni
1 db Arduino UNO R3 ATmega328 CH340G és 1 db Arduino Pro Mini van most.

Ezekkel meg lehet csinálni?
A vezérlőkről semmi tapasztalatom nincsen, még!!!
Hogyan induljak el?
Válaszotok előre is köszi.
(#) Gabó válasza Grezson69 hozzászólására (») Jan 21, 2015 /

Gugliba sok hasznos infót lehet találni: tessék
Nem a tipikus, guglizd ki hsz. akarna lenni, de én is sok hasznos infót így tudtam meg az arduinokról
(#) Kovidivi válasza Grezson69 hozzászólására (») Jan 21, 2015 /

Te, David10, KaszaGabor, és Damian666 is jelentkezzetek a 60 nap alatt Arduino suliba, ingyenes! Bővebben: Link Teljesen felesleges lenne nektek egy kész programot adni, aztán közösen módosítgatni, főleg, ha nem is egyértelmű, hogy mit is szeretnétek. Ilyen általános leírással nem lehet mit kezdeni, és a Ti problémáitok inkább arra vezethetők vissza, hogy nem ismeritek az Arduino és a C alap parancsait. Az Arduino-ét a tanfolyamon meg lehet tanulni, az alap C parancsokból is megismertek párat, de jobb lenne egy programozzunk C nyelven könyv! Főleg, hogy az első linken fent van PDF-ben az egész könyv!
(#) Grezson69 válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 21, 2015 /

Teljesen igazad van!
A jelentkezés meg volt tegnap!
Regisztráltam magam, láttam hogy le lehet tölteni a könyvet.
Valamiért mindig nem engedi.
Bővebben: Link
A tesztet kitöltöttem.
Mégsem engedi!
Mindig azt mondja hogy csak regisztráltaknak.
Ha meg próbálok belépni akkor meg azt írja hogy.
,,Ez a modul ki van kapcsolva."
Mi lehet a gond?
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2015
(#) Kaszagabor válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 21, 2015 /

Szia!
Való igaz nemismerem még teljesen az Arduinót.
Kezdő készletet vettem amihez járt 1 tankönyv is, a könyv viszont csak a nagyonalap programozásokat taglalta és angolúl kelett szótértenem vele.
Szivesen résztvennék egy teljes tanfolyamon, vagy elkezdenék egy komolyabb tankönyvet.
Mindenesetre jobban szeretek magamtól rájönni a dolgok nyitjára. HA nemsikerül akkor kérdezek.
Ha tudsz ajánlani egy jó letölthető tankönyvet akkor azt szivesen elolvasnám.

Végül is amit ajánlottak megoldást az működik, ha beleírom a progiba?
(#) Kaszagabor válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 21, 2015 /

Minden esetre végigolvastm a hídetést és fel is iratkoztam.

Köszi a linket
Üdv: Gábor
(#) Kovidivi válasza Kaszagabor hozzászólására (») Jan 21, 2015 /

Ott a linkemben az egész C könyv, Arduinot C-ben programozol. Sokszor nem is az Arduino-t kell ismerni, hanem a C apró fogásait. A módosításokat ki kell próbálni. Sokszor felesleges kérdezni. Egyszerűbb megérteni, hogy működik az Arduino. Én is a tanfolyammal kezdtem, meg a programozzunk C könyvvel. Amit nem értettem, utána olvastam.
(#) icserny válasza Grezson69 hozzászólására (») Jan 21, 2015 /

A letölthető könyvtől nem mégy a falnak, szerintem az nem a 60 napos tanfolyam anyaga.
(#) Grezson69 válasza icserny hozzászólására (») Jan 21, 2015 /

Ez igaz!
Viszont szívesen elolvastam volna!
Szeretnék minél hamarabb érteni hozzá és valamit csinálni is vele!
Az az igazság hogy nagyon sok infó van minden felé és nehéz nekem megszűrnöm, hogy mi az
amivel érdemes időt tölteni.
Ez jónak tűnik!
Bővebben: Link
Bár nem könyv!
(#) Damian666 válasza proba hozzászólására (») Jan 21, 2015 /

Köszönöm proba, de ezzel sajnos nem jutok előrébb. rengeteg féle dolgot próbáltam már, de mivel csak 60 napos arduino tananyagon vettem részt, kevés az amit tudok. Ezért kértem segítséget.

Ha meg akarsz valamit oldani, bontsd olyan egységekre amivel elboldogulsz.
Kezd azzal, készíts olyan programot, ami minden második gombnyomásra ad egy kimenő jelet.( ha jól értem ezzel kezdődik a problémád.)
Ez a probléma is két részre bontandó, lenyomták a gombot felengedték a gombot. ( a prellmentesítésről ne feledkezz meg - lásd tanfolyam eleje) azután már csak ugyan ezt kell megismételni még egyszer....
Ha ez megtörtént most már lehet figyelni a másik bemenetet. Esetleg egy változónak adsz 1 / igaz értéket. és ennek a változónak a függvényében csináltatsz bármit. A te feladatodra szinte az if szerkezet ismeretén kívül nem nagyon van szükség másra.
Egyébként a tanfolyamhoz kapcsolódó fórum is sok hasznos dologgal szolgál.
(#) Damian666 válasza proba hozzászólására (») Jan 21, 2015 /

Kösznöm! megpróbálkozom, ismét, ha elakadok valahol ugye azért még kérhetek tanácsot?

Félre ne értsen senki nem kész programot vártam, csak segítséget. Igen ezt a részét pont a prellmentesítésre alapoztam, csak azt nem tudom hogyan számoljam a gomb lenyomást, és hogy rendeljem hozzá az x edik gomblenyomást egy parancshoz, kimenethez, vagy belső utasításhoz.

Mint az alábbi ábra mutatja, a részfeladatokat old meg először ne az egészet. gondolom a gomb lenyomás felengedés figyelése már megy. ennek a számlálása egyszerű

0 a=0
1 gomb lenyomásra vár
2 gomb felengedésre vár
3 pl a=a+1
4 ha a<3 vissza az 1 pontra
5 mit akarsz csinálni két gombnyomás után....
(#) GmS hozzászólása Jan 24, 2015 /

Üdv!

Segítséget szeretnék kérni !

Rendeltem egy Arduino-t , feltelepítettem , rádugom , de nem tudja telepíteni az usb drivert , ez miért van ?
USB2.0-ként mutatja az eszközkezelőben de semmi reagálás az illesztőprogram frissítésre .
Újra telepítettem az Ardu softverét is (win7) , megkérdezte hogy telepítse az illesztőprogramot , rányomtam hogy igen , és semmi !
(#) david10 válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 24, 2015 /

Köszönöm szépen mindenkinek a segitséget,megprobálom a könyv alapján átírni,és ha nem sikerül, akkor irok még!
További szép napot mindenkinek.
(#) TavIR-AVR válasza GmS hozzászólására (») Jan 24, 2015 /

CH340 chip van rajta. Ez nem az Arduino drivert használja (nem FTDI chip és nem is MegaU2 firmware) , hanem másik kell hozzá. Google-ban keress rá.
(#) GmS válasza TavIR-AVR hozzászólására (») Jan 24, 2015 /

Ezer köszönet !
kb 1 perc alatt meg volt és kész is

Köszönöm !
(#) TavIR-AVR válasza GmS hozzászólására (») Jan 25, 2015 /

Így készül a kínai klón....
Aztán lehet menni ékes mandarin nyelven reklamálni
(#) GmS válasza TavIR-AVR hozzászólására (») Jan 25, 2015 /

Azt gondoltam hogy klón lehet , nem is vártam mást 1000Ft-ért , de ez baj lehet a jövőben ?
Esetleg nem fog jól működni?
Nem akarom semmi komolyra használni , csak amatőr szinten , érdekesnek tűnt , csak ki akarom próbálni ezt a ,,világot,, is
Következő: »»   78 / 852
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem