Fórum témák
» Több friss téma |
200w-os 6ohmos jamo s718-as
Még csak barátkozom a TDA-val, így egy kisebb teljesítményű erősítőt szeretnék építeni. Tudnátok adni egy olyan kapcsolást, ami egy 2x12V, 100VA trafóról használható? Vagy egyáltalán érdemes ilyen kis feszültséggel próbálkozni?
Kicsit ágyúval verébre - de nagyon szépen szól ±16V-ról. Ha bevállalod a híd építését, akkor már egész ütős erősítőd lesz.
Szia István!
Úgy néz ki, sikerül Ferci kollégától szerezni egy trafót, így 2x30Vdc-ről, fog járni a híd. Mit gondolsz a legkissebb terhelhető impedanciáról? Mert elvileg ha 2x25V akkor 8 ohm a híd, de nekem magasabb lesz, így elképzelhető, hogy 10-12 ohm-os lenne? 8 -ról lesz járatva, de tetemes hűtést kap. Üdv.
Szia! A ±30V még jól megfér a 8 ohm névleges impedanciájú hangszóróval.
Köszi! Esetleg egy kapcsolást tudnál ajánlani?
Íme a sima erősítő: Bővebben: Link
A híd legfrissebb változatát kissé ráncba kell szedjem bemutatás előtt, de ha igényled belehúzok. Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2015
Köszönöm, de miattam nem kell belehúznod. Ezt a változatot akkor még hidalnom kell, vagy kisebb hangteljesítménnyel, de így is működőképes ( 8ohm ) ? Később, ha a tápot megemelem, kellesz valamin változtatnom?
Köszönöm a segítségedet!
Az E_2 ±16V táppal várhatóan 12W-ot ad majd le 8 ohm-ra. Később minden változtatás nélkül ±40V-ig emelheted a tápfeszültséget 80W elérhető teljesítmény reményében.
Köszönöm, azt hiszem ez marad, és ha megismertem, majd továbblépek!
Ha még egy clip és védőáramkört tudnál linkelni hozzá, akkor teljes lenne az erősítő. Köszönet a dokumentáció elkészítéséért, nagyon korrekt!
Ez még nincs teljesen utánépítőbarát állapotban, de nálam nagyon bevált megoldás: Kopp_5.
A Clip méretezése.
Sziasztok. Miert mehet tönkre az ic m? +- 30v jár 4ohmos hangsugárzoval terhelem. Hűtése van elég Jah és a visszacsatolási ellenálás 100k a 22k helyett mert nagyon kicsi a jelem.
A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2015
A rossz visszacsatolás miatt begerjedt és túlterhelte magát.
Tehát akkor ilyen nagyra nem szabad megbojgatni? Inkább bibelődjek előfokkal? Még a 50k elmenne jelentős gerjedés nélkűl?
Helló nem tudnád a nyáktervet lay fájlban elküldeni?
Sajnos nem találom hirtelenjében, tedd át a beültetésit bmp-be és rajzold felül. Mit szeretnél módosítani rajta?
A NYÁK-terveken még mindig akad finomítani való, hogy arányosabb és praktikusabb alkatrésztávolságok legyenek. Mellékelem a jelen állást.
Nagyon korrekt ez jelen állapotában is szerintem. Örülnék én ha ilyen szép ergonomikus nyákokat tudnék megálmodni, tervezni, kivitelezni.
"ergonomikus nyák" ? Leírnád mire gondolsz?
Amúgy tudna nekem mondani arra valamit, hogy összeraktam egy hidat, aztán bekapcs majd van egy perc néma csend és utánna megszólal. Ez mitől van? Kinek a tiszteletére van csendbe?
A tükrözött Adidas logo miatt plusz elismerés
Viszont kérdés, a nyák alkatrész oldalán lévő forrpontokat hogyan csinálod? Több panelodon láttam már.
Van pár 1,5x3mm-es csőszegecsem, azt hasznosítom felületi forrasztási pontnak.
Szóval. A 9-es láb 19.8V a 10-es pedig 15.8V-ot mérek a testhez képest, de ha leveszem a + tápról a mute/stby lábat akkor csak egyaránt mind két IC 9-10-es lábai közt 2.5V körül mérek.
A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2015
Ezek jó értékek.
Linkeld be melyik tervet építetted meg! Ellenőrizd a bemenetre valóban megérkezik-e a jel. A hangszórót kösd a bemenő jelet kapó IC kimenetére és a testre, ez megszólal?
Ez lenne az. Ellenőrizem a bemenetet. Megtapogatom, de semmi. Igazából megszólalni megszólal, de csak akkor ha elindításkor leveszem a ST/Mute lábról a + tápot, majd újra bekapcsolásnál csak hozzá érintem egy pillanatra. Na akkor úgy megy.
De ha folyamatosan rajta van akkor nem indul el. De ugyebár akkor se ha nincs rajta. Az lenne a kérdésem, hogy vajon ki kéne vezetni az előlapra egy ilyen kis "hozzáérintő" kapcsolókát hogy észhez térjen? Ennek így kell működnie? |
Bejelentkezés
Hirdetés |