Fórum témák
» Több friss téma |
A tökéletesség nem következik ebből. Csak annyi, hogy berakható a próbapanelbe, mert nem zárlatos.
Sziasztok!!!
Létezik olyan sztereó kapcsolás, amit ha kell hídba lehet kötni, akkár egy kapcsoló segítségvel?
Javítson ki valaki ha nem jól momdom, de egy sima híd ilyen, csak egy 2 körös kapcsoló kell ami független egymástól.
Sziasztok,ugyan már règen èpítettem meg az első tda 7294 hîdamat,dual monó kiépítèsnek is nevezhetjük a táp egy 4x 23 v os 600va beag th 173_m toroid'ami azt jelenti 32 v dc +- ban a gnd hez kèpest.Nos a hiba nem is igazán biztos hogy hiba mert ezidáig csakis 8 ohmra terheltem le ami koppon brutális teljesîtmènyt jelentett.Most viszont úgy adódott hogy szilveszteri házibuli hevèben párhuzamosan kapott oldalankènt plusz egy egy hangfalat'szèpen el is bírkózott velük'de ahogy telt múlt az idő'közeledtünk az újèvnez a hangerőszabályzó szintje is így emelkedett míg egyszercsak meghallottam azt amit egy tda s sem akar betortyogott a vèdelem.Főkènt a magassugárzók nem szeretik ezt a kotyogó hangot,bár itt jegyzem meg hogy ez már szobában elviselhetetlen hangerőn ès a hangerőszabályozó koppra tekert állapotában nèhány mp után jelentkezett.Kèrdèsem annyi hogy ez a jelensèg ilyen üzemi állapotok közt hiteles,vagy a hűtèsem az 1 darab 8 cm es ventillátor ami a borda közt fújja át a levegőt már kevèsnek bizonyulna?Esetleg az idő múlásával a hűtőkengyelnek utána kell húzni?(hőtágulás).Bocs ha hosszúra sikerült picit.Egyebekben más gondja sosem volt.
Szerintem nem beszélhetünk hibáról, sem alulméretezésről.
Egyszerűen vannak olyan üzemi körülmények amire ez az erősítő már nem való, ez is egy ilyen volt.
A quad 909 ben ez a táp van nem volt vele gond.
A tápra legkevésbé sem gyanakszom,mert az bivaly. Már megkaptam fentebb a választ. Köszi
Nem a táp miatt rogyik el,hanem azon hogy az ic egyszerűen lekorlátoz.
Sziasztok Urbán elektronikánál vásároltam egy hibrid csöves végfok kitet és az lenne a problémám hogy vmiért amikor rá adom az anódfeszt a csőre egy gerjedés indul meg konkrétan a hangszóró kiül a rácsra , ötlet ,hogy hol keressem a hibát , Ecc 83-as cső tda 7294 végfokozat, anód fesz 214 v egyenírányítás után , tda táp fesze +,- 32v, fütőfeszültség 6,3 v
Sziasztok!
Összeraktam egy hidat az alábbi terv alapján, és olyan gondom van vele, hogy bármit teszek rá nem akar hang kijönni belőle.A végfok megy, hangszórót rákötve be és kikapcsoláskor hallani hogy pattan, a kimeneti DC 0V a nyugalmi 55-60mA.Viszont nem tudok rájönni hogy mi lehet vele a gond. Összesen csak a végfok van rátéve, más nincs.
A jobboldali IC 3,4-es lábainál nemjó a panel.
Mit kellene változtatnom?
Ugyanúgy kell mint a baloldalit,azzal a külömbséggel,hogy a bemenetet testre kell kötni.
Tehát a 4-es lábat össze kell kötni az 1-essel?
igen,utána az 1-est a 3-al 22k ellenállással.
A ST-BY,Mute bekötése sem stimmel.
Pedig úgy csináltam mint reloopnak van .
Hogy javítsam ki akkor? A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2016
Jelentem hogy akkor én most feladnám, mivel így se jó
A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2016
Tegyél fel képet a panelröl,mind a 2 oldalárol.
A 10-es lábakat összekötő dróton mekkora a feszültség testhez képest?
Itt vannak a képek.
0,71 V
No ezért van csendben, 3,5V-alatt néma az erősítő. Nézegetem a képeket miért nem tudja felhúzni a 100k ellenállás...
100kt cseréljem kisebbre?
+-25V a táp
A Mute kondi lábai között elég rücskösnek néz ki a panel, nincs ott átvezetés?
A 47µF-nál?
Megkapargattam mindenhol, változatlan.
Vedd ki azt a kondit, úgy mérd meg a feszültséget, egyúttal ellenőrizd a 100k valós értékét!
Kivettem a kondit, a fesz még mindig 0.71V, a 100k-t mielőtt betettem rámértem, 100.6k ohm .
Lehet hogy az ic rosz? |
Bejelentkezés
Hirdetés |