Fórum témák
» Több friss téma |
Akkor mit javasolsz? Mert mindenképp olyat szeretnék amin digitálisan van kijelezve a mért és a beállított hőfok, de a gyári szabályzót meg nem lesz pénzem megvenni, ezért keresek valami olcsó alternatívát.
Például az enyémet megtalálod itt.
A pices? Az nagyon tetszetős lett!
Sziasztok!
Weller MPU-2D állomáshoz milyen páka kell,és hol kapok hozzá? Köszönöm a segítséget előre is!
Sziasztok!
Johnny0004 kapcsolását szeretném megépíteni de nem weller állomásként hanem hőfokszabályzóként. ☺ Bgaforrasztó állomást szeretnék épiteni és ehhez lenne szükségem erre a hőfokszabályzó kapcsolásra. A kérdésem az lenne hogy milyen típusu hőelemmel használhatnám? Konkrét típusra lenne szükségem.Amit esetleg itt a HEStore oldalon is megvehetek.
Johnny0004 fórumtárs tudtommal a WSP80-ban levő "PT20-szerű PTC-re" valamint egy "K" típusú hőelemmel működő (pl. Weller PES50) is elkészítette a kapcsolását. Az első érzékelő szerintem külön PTC-ként beszerezhetetlen, a "K" típusúval meg Dunát lehet rekeszteni és nem is olyan drágán.
Bár most igazán a hobbi ellen beszélek, de szabályzó célra én inkább komplett berendezést rendelnék sárga barátainktól. PID-es, kétkijelzős, hőelemes egységet kapsz alig több, mint 3K jó magyar forintért. Ennyiből ezt ki nem hozod, és a munkát nem is számoltam.. A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2016
Szia
Bármelyik Ktípusu jó?Tudsz egy konkrét linket küldeni? rendeltem rex c100at de még nem érkezett meg és elég nagy az érzékelőnek a mérete a képekről nézve kb 5 és 7mm.....még nemtudom hogyan tudnám jól ileszteni a mérendő alkatrészhez.Ezért kutakodom má fele is ☺
Az LR-21-ben milyen típusú hőelem van? Hol lehet után rendelni?
Üdv! Termisztor van benne nem höelem.
Köszönöm a pontosítást, milyet érdemes rendelni javításnál?
Van rajta egy szám az alapján tudsz rendelni, vagy keresel adás-vétel oldalakon.
Üdv! Úgy néz ki az általunk használt R0 érték (Weller termisztor ellenállása 0 fok Celsiuson) lehet még sem jó, így hibásak a számítások. eSDi kolléga mérte meg 0 fokon 20,9 ohm-nak. Azonban most találtam leírást ahol 20 fokról írnak, és egy gyári állomás vizsgálatánál is eltérések adódtak, akinek van gyári állomása megtenné, hogy beledugna egy ellenállást a csatlakozó szenzor részébe (3-4 lábak), 22-50 ohm-ig mindegy milyen érték, akkor abból kiszámolható.
Persze 10-20 fok eltérés nem a világ vége, de azért érdekelne a gyári állomások mit mérnek. Köszönöm előre is az együtt működést.
Ha lesz kis időm, akkor megismétlem a kísérletet. Most már viszont 1mA áram mellet fogom mérni a rajta eső feszültséget, így talán pontosabb lesz az eredmény.
Az jó lenne, én is mértem, de nekem 20,7 ohm jött ki, de a műszerem hagyjuk inkább.
Egy gyári állomásba kellene csak belecsatlakoztatni egy ellenállást és kész, abból vissza lehet számolni.
Kösz, hogy senki nem reagált.
Üdv mindenkinek én az alábbi kapcsolást készítettem el de a piros led nem világit egyáltalán, a led jól van beforrasztva töbször ellenöriztem,egy HAKKO 907 páka van hozzá, mi lehet a baj.
Ha a LED2 a piros, ellenőrizd le, hogy az LM324 8-as lábán van-e 6-7 volt - ha igen, az R13 optó felé eső végén hány volt van ( kb. jó a 3 volt) , ill. az optó dióda katódján ( jó a 2 volt).
Ha az R13 optó felé eső végén 7 V, optó, led hiba, rossz bekötés. Ha nincs fesz, akkor az LM324 nincs jól beállítva, stb.
Akkor mérjél visszafelé... ebben az állapotban nem fog melegíteni a pákád.
9-es, 10-es lábon hány volt van?
Azt hogyan? LED2 nem világít, akkor az optó se megy, triac hogy kapcsol be? Vagy zárlatos a triac, stb...
Ja, így persze 0 V a 8-as... de akkor nem szabadna menni a triacnak.
Nem varázslat, hanem a MOC-triac kör nem okés. Tisztázzuk: a LED2 a MOC alatt van, az a piros (?) - ha az sosem világít, fűtés nem mehet. A termo pill. meleget "jelez", az rendben is lenne. A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2016
Ameddig nem ég el a pákád: kapcsold ki a cuccost, zárd rövidre az optó dióda lábakat és kapcsold be.
Ha fűt, ellenőrizd le a MOC-triac kört. Valami el van kötve. |
Bejelentkezés
Hirdetés |