Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Valamiért nem akar betöltődni, ezért megkérdezném, melyik verzióra gondoltál?
Én csak egy privát kutatást végeztem. Eszerint mi magyarok - lusták vagyunk. Így minden munkára kitalálunk valamit, hogyan lehetne jobbá, kényelmesebbé tenni Volt kollégám nagyon jó példát szolgáltatott rendszeresen erre. Ha szembekerült egy problémával, először rágyújtott, majd a harmadik cigi után előállt egy olyan megoldással, ami sokkal egyszerűbb és hatékonyabb volt.
A müszer meg a zsinorok abszolut rendben vannak és az elem valoban lemerült méghozzá egy orában teljesen egyedül. Ezért lepödtem meg, hogy hogyan tud negativba merülni.....
Az igaz lenne de látod, hogy a piros vezeték az elem negativ polusán volt, azaz semmiképpen sem mutathatott volna még maradék töltést sem. Helyes polaritással a mutato verte a müszer bal oldali oldalát....ezért forditottam meg hogy mennyi negativ töltést mutat.
Nekem betöltődik, nem tudom mi lehet, Analog Discovery néven megtalálható. Előző változata:
Ez a ChipCad-nél is kapható. Idézet: „"Minden nemzet a maga nyelvén lett tudós, de idegenen sohasem"” Nem akarok átmenni a "nagy magyarosba", de majd legközelebb ha magyar orvosnál, magyar betegnek, magyar patikus számára felirt recepten azt látod, hogy: "1 doboz" és nem azt, hogy "Scat.orig No unam (I)" akkor jelentkezz. Puffogni meg lehet a háziorvosnál. Próbálom elképzelni a helyzetet ahogyan előadod A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2016
Nem a háziorvosnál kellene pattogni, hanem a szoftvert készítő/megrendelő/átvevő személynél.
Kollégák!
Tényleg ekkora jelentőséggel bír ez a kérdés, hogy idestova egy oldala ezt vitatjátok?
Forditva: Ha orvos akarsz lenni, akkor latinul kell tudnod, ha elektronikával akarsz foglalkozni, akkor meg angolul (legalább alapfokon olvasni). Körülbelül ennyi a történet...
Moderátornak pedig tökéletesen igaza van A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2016
Pedig nem is olyan régen még úgy volt. Az elmúlt egy-két évtized terméke a példád. Leginkább az az oka, hogy így vitték fel a gépre a receptgyártáshoz, aztán általános lett.
Érdekesek ezek a szakmai nyelvezetek. Például az autózás hőskorában a műszaki nyelv teljes mértékben német volt, de kinőttük. Most már elég furcsán néznének egy autószerelőnél, ha azzal állnál elő, hogy hibás a zündung és a düznikkel is vannak problémák, pedig a harmincas években máshogy nem is értették volna meg. Az angolt se kell túlzásba vinni, ellenben most épp szükség van némi alapokra és el kell sajátítani azt a csökkentett "techno" szókincset, ami lehetővé teszi az információk megszerzését abban az iparágban, amiben épp az angol az univerzális nyelvezet. Amíg jóformán kizárólag felhasználók vagyunk egy iparágban, a fejlesztők nyelvét kell használnunk legalább a szakkifejezésekben. Ha intenzív fejlesztés folyna országos szinten, le lenne fordítva az összes adatlap, mert volna rá kereslet. De nem folyik. Akkor halt ki a német szakmai nyelv, amikor felfutott nálunk is a gépipar és nem volt szükség más országbeli szakmai ismereteken csüngeni, mert lett egyenértékű magyar. Mivel az diktál, aki alkot, a kis volumenü vásárlóknak alkalmazkodnia kell. Ha valami csoda folytán korszakváltó áttörést tudnánk produkálni valamiben, mi taníthatnánk a világot magyarra. Sajnos a jelenlegi trend inkább azt jelzi, hogy egy-két évtized és az angol is kimúlik és gyúrhatunk a kínaira. Már most is vannak gyártók, akik csak kínai adatlapot adnak ki, mert a termékeik döntő többségét kínai fejlesztők használják. Igazából nagyon érdekes dolog a technikatörténetnek az az aspektusa. (Csak a moderátornak mondom. ) Nem rossz dolog ezen elgondolkodni, sőt, kifejezetten ajánlott is, mert segít abban, hogy ne csak műveljük, hanem meg is értsük a szakmát.
Ha igaz amit írsz - kezdhetünk japánul és kínaiul tanulni, különben lemaradunk, mint a borravaló. Nekik ugyanis nem az angol a "szakmai nyelv" sőt sok esetben tesznek rá.
A láthatatlan képernyős telefonon bármit nézhetsz a metrón
Ja chippet mi? Hallottatok már a polarizált fóliáról??
Hát igen - látszik a hozzáértés erősen a bulvár részéről. A szemüvegen pedig látszik az igényes kidolgozottság, ahogyan a fólia rásimul...
A parasztvakításon túl.
Bár ügyes kezű szerelő, ha egy telefon képernyőjéről le tudta szedni a polarizált fóliát, Viszont szemüveg nélkül így már csak zseblámpának tudja használni. Ja, és megnézném mit csinál akkor, ha pl. videót akar nézni, és elfordítja a telefont 90°-al. A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2016
Ugyanezt már láttam kb egy évvel ezelőtt, amikor LCD monitorral csinálták meg. Ha nem akarja, hogy más lássa, akkor betekintésgátló fóliát kell venni. : )
Az egyébként hogy működik?
Helló!
A figura 150mA-nál és 5V-nál próbálja kalibrálni a labortápegységét, ami 30V és 5A-t tud A videó végén meg 4.5A terhelésnél 5.4A-t mutat a tápegység. Atyaég. Bővebben: Link
Ennél mi itt a kis Magyarországon sokkal gyorsabb és hatékonyabb megoldást fejlesztettünk ki. A megoldást a kényszer szülte de mindenhol bevált. Kell hozzá egy hosszú zsinór (spárga), egy női sminklemosó vattapamacs (vagy ami éppen kéznél van) és egy porszívó. Minden csövön eddig akadálytalanul átjutott. Fő előnye, hogy akár 50m és 3-5 kanyar is simán átjárható vele. A befűzési idő csak a spárga adagolásának sebességéhez kötött. Gégecső is gond nélkül megy.
Hát.. 50$-ért... Most mit vár? Ez a tápegység pont arra jó hogy a TV sorkimenős nagyfesz generátorunkat kipróbáljuk, és ha esetleg kell áramkorlát akkor beállítunk 2A-t, ami vagy 2,2A-nél vagy 1,8A-nél fog életbe lépni, arra pont jó hogy ne égjen szét semmi. felesleges itt Fluke meg Agilent multiméterekkel méricskélni, ehhez elég a 1200ft-os multiméter is. Aki szeret játszani, annak pont jó. Nekem egy kijelzős Buck converter "labortáp" van beépítve egy dobozba, kb ugyan egyit tud, 30V 5A... de 3A-nél szétég 10$ volt , kipróbálni valamit hogy most működik-e vagy sem, arra tökéletes. Ez 50$, valaki összerakja házilag ugyan ezt ennyiből?
Ez így igaz.
Bár én jártam úgy, hogy a porszívó vidáman áthúzta a talajba fektetett gégecsövön a spárgát, de annyi görbület volt a csőben, hogy kézzel mozdíthatatlan volt.
Behúzáskor is segít a vákum. Könnyebb eltolni a vezetéket is, ha a levegő - vagy éppen a hiánya is segít. Ráadásul van egy "mellékhatása" is. Ha netán volt valami szemét a csőben - az is eltávozik és nem képez akadályt. Én akkor szoktam rá erre a megoldásra, amikor egy ismerős mondta, hogy nyugodtan vezetékezhetünk a kifestett lakásban, mert alaposan le van csövezve. Csak éppen kis ívben a sarokba taposott gégecsövek voltak, 5-6 kanyarral. Befűzőszalaggal a 2-ik kanyar után már esélytelen volt.
Csak a módszer tetszett meg mint érdekesség: villanymotor házilag.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |