Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Ez is az előző kategóriába sorolható. (Villanymotor házilag)
Mint érdekesség, OK. Gyakorlati haszon 0. Úgy szeretnék annyi szabadidővel és pénzzel rendelkezni, hogy ilyen látvány projekteket készíthessek! Idézet: Ezt azért nem lehet így kijelenteni. Nyílván nem elsőre működött a dolog, nem is valószínű, hogy így vette. Minden ilyen építés a tapasztalatot bővíti, aminek van gyakorlati haszna. „Gyakorlati haszon 0.”
Lehetne akár az augusztusi Találkozóra egy feladvány (valami hasonló)
A konkurencia : Bővebben: Link
Gyerekkoromban a drótos távirányítós autó volt a legbonyolultabb technika. Most itt tartunk.
2016 első 10
Igen, benne van az első 10-ben. Szerencsére a megfejtés is megtalálható.
2000$ egy 80cm-es Cronos-ért ha egy valódi májrázót akarsz.
A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2016
Azt nem tudom, de ott egy Mk48
Szerintem mozgó járműről lőtted. Talán jobbra haladt.
Azt nem tudom, de ott lakom a közelben.
Valóban mozgó járműből, bár eléggé lassúból lett lőve.(Erdei kisvasút)
A dolog érdekessége, hogy egy olyan 3,2MP-s géppel készült, amit akkor dobtak piacra, amikor még csak 1,5MP-nél tartottak a gépek. Ennek megfelelően a hardver kissé lassúnak bizonyult ehhez a felbontáshoz.
Szia
Én azt is tudom hol készült ez a fotó. Miskolc, Baráthegyalja utca, Hegyalja utca, Csóka utca környékén. Bővebben: Link
Tipikus gördülő zár (rolling shutter) probléma digitális gépeknél. Ilyenkor elektronikus zárt használ a gép és soronként tapogatja le a képet. Ebből adódóan torzul el a kép mozgás közben. Ha lehet használd a mechanikus zárt (ha egyáltalán van).
Attól, hogy öregecske és lassú a gép, még lehetne jó. A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2016
Elég kicsi a zenei választék A tuc-tuc zenén kívül minden más már csak álom ennek a gépnek.
Most egy hosszú fütty és egy ejha: Erre csak rácsodálkozni lehet.
Nem tudom, de én úgy emlékszem, hogy a beton kötési ideje (teljes terhelhetősége kissé /sokkal/ hosszabb). Lehet, hogy különleges/titkos gyorsítót használnak, de nem bíznék benne.
Szia! Ha elolvastad a cikk részét is - akkor kiderül, hogy előre gyártott elemekből rakták össze, de akkor is félelmetes. Logisztikában, szervezésben, méretekben egyaránt. Van egy hely ami mellett elmegyek hetek óta. Harmadik hete építik a kerítést Az 21 nap....
Elolvastam, de nem figyeltem, hogy előregyártottból csinálják. Ne csodálkozz a kerítésépítésen: jó munkához idő kell! Lassúhoz meg még több. Ők biztos kivárják a teljes kötési időt.
A hozzászólás módosítva: Júl 17, 2016
Saját példa:
Jó pár éve, meg kellett javítani a kiskaput, mert itt-ott elkopott, korrodált, megsüllyedt az évek (inkább évtizedek ) alatt. Jani barátom/kollégám eljött segíteni szombat reggel. Nekiálltunk, levettük, flexeltünk és hegesztettünk, ahogyan kell. Egyszer megállt egy utánfutós Lada a szomszéd előtt. Kiugrott belőle öt srác. Lekapták a betonkeverőt, az egyik már húzta is ki a hosszabbítót és a slagot. A többiek bevitték a az állványokat, szerszámokat. Addigra már készen is volt az első adag. Egy srác keverte az utcán a nemes vakolatot. Egy másik talicskával hordta be a házhoz. A többi három pedig kente fel. Egy fönt, egy középen, egy pedig lent. Körbe nemes vakolatozták a teljes házat, elmosták a gépet és szerszámot és el mentek, miközben mi ketten még mindig a kiskaput hegesztgettük...
Ahogy elnéztem, vas a nagy része, egyszerűen össze lett csavarozva és erre akasztgatták fel a borítást. Azért gondolom nem 19 napra építik. A munkabér viszonyokat nem tudom, de lehet, hogy ott 2000 ember dolgozik annyiért, amennyiért itt 200.
Helló. Itt van egy érdekes ébresztő óra: Bővebben: Link.
Vizet kell bele tölteni esténként, és ahogy csepeg a víz, egyre könnyebbé válik a felső tartály, majd ha elér egy pontot, átbillen, és egy ütő szerű dolog hangot kelt. Vicces, hogy ezt egyáltalán megalkották, hiszen az ébresztés pontossága a betöltött víz mennyiségétől függ, mit egy gömb alakú labdába töltesz (még ha kémcső alakú lenne a tartály, nagyobb felbontással lehetne ellenőrizni a pontos mennyiséget). Azt sem csinálhatod, hogy minden este az előző nap lefolyt vizet töltöd bele a felső tartályba, mert párolog egész nap, így hónap végére már nem 8 óra múlva fog ébreszteni, hanem csak 7 A hozzászólás módosítva: Júl 17, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |