Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Reménykedjünk benne, hogy másnak is szemet szúr, olyannak, aki tud és akar tenni érte valamit!
Remélhetőleg nem a lomisok lelnek rá.
Az Elhagyatva Magyarországon-t szoktam nézni a csövön. Abban is elég érdekes épületeket mutat be Gyuszi. Kedvenceim közé tartoznak a katonai bunkerek.
A számomra meglepő ezekben a bemutatókban az, hogy egy elhagyott épület akár 10 év alatt is lepusztul, az enyészeté lesz. Nagyon jól látszik a videókból, hogy semmi sem örök.
Édesapámék egy őrházban éltek kicsit több mint 50 évvel ezelőtt - itt nálunk az Iharosban. Olyan volt mint az "Indul a bakterház" tipikus épülete a 20-as őrház. Elkerült azóta máshová a vasút. Akkoriban gyümölcsösök és szép porták voltak arrafelé, barackos, meggyes. Ma akácerdő és nyoma sincs annak, hogy ott valaha is ember járt és élt. Kivittem a szüleimet és talán egyetlen gyümölcsfa volt, ami még ismerős. A többit feldolgozta a természet és a lomizók. Egy pár évtizedig láttam még a betonalapok maradványait - ma már az sincs.
Feltalálták a fekete LEDet!!! Dark Emitting Diode (Light Canceling LED)
Ne higgy el mindent amit a neten olvasol. Ez kamu.
Már ti is ezzel jöttök?!
Csak annyit tudok ajánlani és nem sértés képen,hogy olvasgasd a fórumot. Egy darabig nem szólj hozzá csak ha nagyon szükségét érzed,akkor is gondold át mit teszel ki,hogyan teszed ki. Kérdésed olvasható,értelmezhető legyen,a problémára összpontosítson. Nem szidáskép mondom, csak hogy a ki mit épített topic-os több hozzászólásod is alig olvasható. Nekem tetszett amit ott építettél ,van még mit tanulni de haladsz és ez értékelendő. Remélem a túlzott OFF-al nem fogom magamra haragítani a moderátorokat. Kérlek ,amennyiben kérdésed adódna keress privátban és elmagyarázom hogy tudod könnyen,gyorsan,és a legjobban használni a hobbielektronika fórumot.
SD-floppy Speciális SD kártyaolvasó, ami 99% úgy néz ki, mint egy retro floppy-meghajtó!
Az enyém is így néz ki csak LS120 "A-drive" nak hívják és 120MB. Persze sokkal zajosabb, de floppynak néz ki, sőt mi több a hagyományos floppykat is szépen olvassa. Csak már nem használom amióta pendrive van mindenhol. Igaz ezekre a floppykra az emberfia jobban vigyázott. Még megvan mind.
Idézet: Azt meg hogy?! Tudtommal a CD optikai, míg a floppy mágneses! „Floppy beolvasás CD meghajtóról”
Egyszer valaki már feldobta, mint óra érdekességet. A Kinaiak le is gyártották rögvest Plotclock
Valami van a linkeddel, mert nekem először a Bluehell Firewall kiegészítő blokkolta, én pedig engedélyeztem, utána leverte a Firefoxot, mint a taxiórát, mielőtt meg tudtam volna tekinteni!!! (Miután újra megnyitottam a Firefoxot, már meg tudtam tekinteni...)
Gyanítom inkább a böngésződ tehet róla. Sokszor belefutok én is, hogy a számítógépek mindenáron okosabbak akarnak lenni az embernél. A gond az, hogy még mindig én vagyok az ember aki döntést szeretne hozni, de ezt a gépek nem veszik tudomásul... A fejem majd szétrobban például a flash tiltása miatt. most minden egyes flash video megnyitása előtt engedélyeznem kell. Szívesen meghívnám egy anális retenzió vizsgálatra azt aki kitalálta.
Nagyon szép. Valószinűleg a faluban, például az óvodába vagy az idősek otthonában nem lett volna helye annak a pénznek, amit a hulladékhasznosító udvarban kaptak volna érte.
A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2016
Nálam is elfért volna a kutyahegyi telken egy ilyen metrókocsi. Sajnos lemaradtam az értékesítésről. Erről is és a villamosokról is. Emlékeim szerint 2-300eFt volt egy ilyen szerelvény+ szállítás. Hétvégi háznak tökéletes lett volna pedig. Festői kilátás. A nehezebb alkatrészek árából kijött volna a berendezése.
Az/ez két külön projekt, nem értem az összefüggést.
Villamost azt most is vehetsz, például náluk ott várja egy a gazdit a kerités mellett
De a Jászberényi úton is be van tárazva egy rakással, a volt házgyár területén. A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2016
Arra céloztam, hogy talán hasznosabban is fel lehetett volna használni azt a metrókocsit.
Ez a művészet. Amúgy jól néz ki.
Pl.: ha időben felújítják, akár futhatna még a forgalomban. Olcsóbb lett volna, mint az új. A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2016
Köszönöm! Én "vidéki" vagyok nem tudhatok mindent
A felújításról eltérő fogalmaink vannak. Én jobban örültem volna eleve magyar terméknek. Alapanyagnak persze megtette volna az Orosz is - volt bennük anyag bőven Még Facebookon is megosztottam, hogy ha 1932-ben képesek voltunk Kandó mozdonyt a nulláról létrehozni, akkor a Metrókocsi ma miért nagyobb kihívás? A vasúttörténeti parkban sétálva is csak ingatja az ember a fejét, ha akkor képesek voltunk rá - ma miért nem? Persze abban is van igazság, hogy kevesebbet költöttünk volna az orosz kocsikra akkor is, ha csak a kasztni marad belőle és teljesen új belsőt kap, arany fényezéssel és ezüst szegélyekkel.
Lehet így is nevezni, hogy művészet. De nekem más jelenti a művészetet. Ez inkább tényleg csak "érdekesség".
A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2016
Ezzel én is egyetértek. Nem nagy dolog egy többmillás cuccból kiállítási tárgyat készíteni - szinte nulla hozzáadott tartalommal. Ami a képen látható, az a gyári "design" egy kis földmunkával, meg néhány graffitivel (mellesleg én az összes graffitisnek a kezét törném).
|
Bejelentkezés
Hirdetés |