Fórum témák
» Több friss téma |
Nem, mert kemény az éle, s karmolja az OPC-t.
Sziasztok!
Van egy motoros vásznam ami infra távirányítóval vezérelhető. Történt valami a vezérlő résszel, ugyanis egyszer csak elpukkant..nem tudom miért. Van bármi ötletetek, hogy ezt hogyan lehet helyrehozni? Lehetséges esetleg javítani vagy összerakni egy egyszerű infra vezérlőt le,fel és stop funkciókkal? Full amatőr vagyok sajnos..annyit tudok, hogy a vászon motorjánál egy potméterrel állítottam be, hogy meddig engedje le. Hálásan köszönök minden segítséget!
Nem látom teljesen reménytelennek a javítást. A mi eldurrant, az egy (valószínűleg nem megfelelő minőségű) kondenzátor, ami a tápfeszültség előállításáért felelős. A mellette lévő feketét nem tudom mi lehet.
Mindenesetre némi rajzolást nem lehet megúszni, mert a zárlatba menő kondi magával vihetett néhány más alkatrészt is a sírba...Én először megkeresném azt a pontot, ahol a tápfeszültség keletkezett (a kondi és graetz után) és oda külső tápról beadnék egyenfeszt - kiderítendő, hogy a processzoros rész életben van-e.
nagyon köszi!
Kérdéseim: 1) Van tipped mekkora egyen feszültség kellhet neki, hogy kipróbáljam az 5leted? 2) Ha javítható, akkor elképzelhető lenne, hogy mondasz egy árat odaadom és neki ugrasz? (se eszközöm se tudásom) 3) Ha ez az egység nem javítható, akkor lehetséges nulláról összerakni egy ilyen vezérlőt?
1/ Mivel a relék 12V-osak, annyi biztosan kell neki, de:
- ha a táp zenerrel van, akkor viszonylag pontosan ennyi kell neki, - ha van benne valami stabilizátor, akkor min. 2...3 V-tal több kell, hogy dolgozzon az is, - irányt mutat még az első elkó ( az egyenirányító utáni puffer ) üzemi feszültsége. 2/ Ha elhozod, megnézem, 3/ Természetesen mindent lehet, de ha nem Te csinálod, akkor nem éri meg.
nagyon köszönöm, szuper vagy!
Hova kellene vinnem? Telefonszámot kérhetek? köszönöm!
Ez mi célt szolgál? Tranzisztor teszter? Vagy mi? Mi az a DVM?
A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2016
A G-D-S cimkékből inkább fet teszterre gondolok a DVM pedig a digital voltage meter vagyis digitális feszűltség mérő lenne.
Remélem tudtam segíteni. Ha hülyeséget írtam a kollégák kijavítanak. A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2016
FET teszter, a DVM-et (feszültségmérő) azokra a pontokra kell kötni.
Sziasztok!
A jelölt alkatrészről keresnék egy adatlapot. Esetleg van elképzelésetek mi lehet az? Előtte a panelon egy 3,3V stab volt, ami működőkepés, de a panelen a GND és az OUT láb sípol.
Helló!
Igen ez lesz az. Sajnos nem ott a hiba, és nem is a 3,3V stab a hibás hanem jó eséllyel a rajzon levő U3. Reméltem hogy a stab lesz a hibás vagy az általad beazonosított alkatrész, mivel a stab GND és az OUT lába rövidzárlat mutatott, de ezeket eltávolítva, és labortápról áramkorláttal a 3,3V stab kimenetére feszültséget adva 1A áramnál az U3 melegszik. Gondolom az U3 nem igazán pótolható... Rajta levö felirat nem mond sokat: 1110 ibas
Ez lenne az?
A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2016
XVIII. Csak egy helyen kérdezz! A fórumon egy kérdést egyszerre csak egy helyre tegyünk fel. Amennyiben több helyre is beírjuk ugyan azt a hozzászólást, a moderátorok kérdés nélkül törölhetik hozzászólásainkat és ki is tilthatnak türelmetlenség és tiszteletlenség miatt.
Üdv! Csináltam egy csomó képet egy készülékről. Valaki ezek alapján meg tudja állapítani, hogy mi ez? Esetleg a típusát? Van rajta soros port azon keresztül nem bírnák kinyerni infót róla.
A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2016
Valószínűleg valami egyedi ipari gép vezérlője.
És soros porton nem lehetne róla infót kimerni? Esetleg hogy bírnám programozni?
Minden bizonnyal mindkét kérdésre igen a válasz, csak elő kell venni a használati utasítását/adatlapját. Már ha van, illetve egyértelműen be lehet azonosítani a szerkezetet.
Leghamarabb az EEPROM és EPROMokat olvasnám be. Gyakran lehet bennük különböző szövegeket találni.
EPROM-olasóval. De ha van a lapon valamilyen szöveg, akkor az is támpotot nyújthat.
Ismerős volt valahonnan ez a panel. Bővebben: Link
Igen. Csak már unom a polcon nézni és azt sem tudom mit kezdhetnék vele
Alkatrészenként felhasználod valami másra.
Megfelelő leírás nélkül nem tudsz vele kezdeni semmit. Valószínűleg speciális célokra készült, szoftvere az EPROM-ban van, arról pedig nem tudjuk hogyan működik.
Németországi elektromos hulladékból való. Igen gazdagon megtöltik ott a kukákat(már van 2 tökéletes szünetmentesem hulladkból).Ebből a plc szerűségből is volt egy 10 db. Ebből gondolom, hogy nem valami speckó gépet vezérelt, de ki tudja?!
Sziasztok,
Sajnos a különböző kalkulátorokban nem tudom megadni a képen látható ellenállás színkódját, így nem tudom milyen volt pontosan. Egy monitorban szállt el aminek a tápja vizet kapott. Valaki meg tudja mondani milyen érték volt? Nem tudom mennyi az esélye, hogy működni fog a monitor a csere után, mert máshol nem látok hibát, és ez közvetlen a diódák és a nagy kondi után volt az áramkörben. Zárlatos alkatrészt nem találtam. Előre is köszönöm a segítséget. üdv PIXI |
Bejelentkezés
Hirdetés |