Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kommunikáció 10 - 15km-es távolságra

Témaindító: dcsabi, idő: Márc 21, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 2
(#) dcsabi válasza sirály12 hozzászólására (») Márc 22, 2008 /

Volt Voda-s netem vidéken terpen vannak a cuccok és ki kell próbálni, mert az a helyzet ha kevés a szabad cella és valaki éppen telefonál, akár 10 percig sincs net! Az egyik csatorna lehet ilyen lesz, de jól ki kell tesztelni mert ha éppen a "nemesfém" imádók képét küldené aki a helyszinen hódol a hobbijának akkor nem jön semmi, számítógép rendszert mellőzni akarom éppen ezért a helyszínen. Viszont 5 ilyen rendszer az már jelentős költség... Viszont ha egymás közt tud kommunikálni az 5 cucc, akkor csak egy pár kell...
(#) dcsabi hozzászólása Márc 25, 2008 /

Mivel több infó nem jön, illetve ezek alapján én is utána nézten dolgoknak,...
A kapott segítségekből, az alábbi megoldást fogom megvalósítani illetve kipróbálni: Az 5 db berendezés közt, valamilyen ingyenes kapcsolat, pl PMR (tuningolva) - mivel 4-5
km-re vannak egymástól (ezeknek ráadásul egymással összhangban kell müködni). Valamelyik berendezésnél lesz egy "mester" amin keresztül egy netes kapcsolattal tudok kommunikálni mindegyikkel, és így akár bárhol vagyok, látom mi van...
A pontokat szerintem valamelyik "modi" ossza el a segítők közt...
(#) KTobi válasza dcsabi hozzászólására (») Márc 25, 2008 /

Szia!

Gazdaságos PMR készülékek maximális hatótávolsága 5 mérföld, azaz 8km nyilt terepen (ha jó még a memóriám). Gondolom nem a hegyekben akarsz méréseket végezni. Ez a készülés fog 8 főcsatornát, mindeggyikben 38alcsatorna, és még asszem van 3 féle digitális kódolás. Ha a szomszédod le akar hallgatni, egy hónapig kisérletezhet.
Az adatokért nem válalok felelősége, nem olvasom őket, így van a fejemben, mikor jó egy hónapja mondták nekem, a készülék tipusa ACTION 850 (szintén, ha nem csal a memóriám)

Üdv. Tóbi
(#) Mcsiv hozzászólása Márc 26, 2008 /

Egyébként nagyjábol igaz, vagy a PMR a jó megoldás a számodra (a pmr rádiók dobozain 3-5km -et írnak, ami nagyon nagyon jó viszonyok között annyi), viszont pmr-t meg lehet izgatni egy koax kolinear antennával is, amivel már jóval nagyobb hatásfokot tudsz elérni. Amit én csinálnék, az egy halom prepaid-es feltöltőkártya+mobiltelefon+soros porton valo bizgerálás. Itt nincs szükséges bonyolult áramkörre, elég egy pic, AT parancsokon keresztűl képes vagy tárcsázni és ha jol emlékszem, AT parancsokkal kivitelezhető DTMF parancsok küldése/fogadása is. Ha isten is úgy akarja, egy hívás kb 10 másodperc környékére leszorítható, a dtmf jó kihasználása mellett. Ami most így hírtelen eszembe jutott, hogy egy wap oldalra el lehetne postolni az adatokat. Wap-ot 300-400 Ft-ért már lehet rendelni szinte bármelyik csomaghoz és ezek már nagyrészt korlátlanok.
(#) Bártfai Ferenc hozzászólása Márc 26, 2008 /

Nemigazán tudom mien adatot és mivel szeretnél küldözgetni. De a WLAN-on gondolkoztál már? az áthidal 100mw-on 15Km-ert csak itt az a bibi, hogy pontosan össze kell játszani az antennákat. olvastam valahol hogy 100mw-teljesítménnyel már 50Km-is át tudtask hidalni. a 2,4Ghz-es frekin 100mw teljesítményig bejelentés nélkül bármien adatforgalmat bonyolíthatsz (ha jól tudom)
(#) Mcsiv válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Márc 26, 2008 /

ez bár csak így működne. Nagy antennákkal(32 dBi), 5.8 Ghz-en 300mW -al egyéni rekordom az 30 km 90% jelszint mellett (Profi eszközökkel, nem a 10-40-80e Ft-os vackokkal). 100mw teljesítményig használhatod ezt a sávot, e felett még engedélyt sem kérhetsz rá (2.4,5.8 az nyílt sáv, azért ennyi a max, hogy másokat ne tudj lezavarni). A 100mw-os 50Km-es dolog működik, sivatagban, magas pontokrol, rálátással, 1-2m-es parabolákkal.
(#) dcsabi válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Márc 26, 2008 /

"automatikusan " müködő "termelő" berendezésekről kell adatokat küldeni egymásnak illetve nekem mindegyikről.
A legközelebbi kb 15 18km-re van tőlem, ezt csak nettel tudom áthidalni, (GSM) a többi egység egymástól kb 5 km-re van egymástól... Ezek közt tervezem a Pmr-t mert rálátás nem igazán van, vagy csak nagyon magasan elhelyezett antennával. Az egész rendszer lehetőleg inkognitóban kell legyen, mert némi vagyonvédelmi szerepe is van, az adatszolgáltatáson tul...
(#) Doky586 válasza dcsabi hozzászólására (») Márc 27, 2008 /

Nem értem milyen "termelő" tevékenység az ami nem termeli ki értékben azt hogy minden végpontra jusson GSM berendezés SMS-el vagy Gprs-el..

Főleg hogy vagyonvédelem is játszik a dologban..

Ezenkívül a Pmr kizárólag beszéddel üzemeltethető (adatátvitel tiltott), ennek be nem tartását nemcsak a hatóság büntetheti (főleg ha üzletszerűen csinálod), hanem az a sok ember is akit zavarna az adatátvitel vartyogása, és inkább "kinyom" büntetésül..

Persze ha nem számít hogy működik-e vagy sem a "termelés" vagy a vagyonvédelem...

Viszont Pmr helyett a CB jobb nagyobb távolságra, de a fenti negatívumokkal ott is kell számolnod !
(#) dcsabi válasza Doky586 hozzászólására (») Márc 28, 2008 /

Annyira nem nagy profit, hogy évente 100 ezreket kidobjunk kommunikációra, viszont a helyszini vezérlés is intelligens ahhoz hogy ezeket a feladatok nagy részét ellássa... A tervezett dolog egy kiegészítés inkább, ettől még ugyanugy megy minden a helyszínen...
(#) Busz hozzászólása Szept 18, 2016 /

Nekem csak 1 km-re kellene internetet átlőnöm ( tanya), de viszont közben végig erdő van, a fák fölé meg nem tudok menni tehát nincs rálátás.
Hogyan lehetne ezt a legolcsóbban megoldani? 5 megabit már elég lenne.
A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2016
(#) zolika60 válasza Busz hozzászólására (») Szept 18, 2016 /

Muszáj lesz a fák fölé menni, mert különben csak a kábel marad, vagy egy mobil NET előfizetés.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem