Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
SOP az jó méret.
Esetleg be kéne tenni egy 8 lábú PIC ez ami fordít a DS és I2C között?
Nem tudom döntsd el te de a hőmérő belül nem maradhat ki kell vezetni minél kevesebb vezetékkel....
Öcsit úgy kéne tervezni hogy a gyári házakba beférjen a pi! Nem biztos hogy lehet felül alkatrész!
Neked van házad?
Ez a legolcsóbb , ha így lesz akkor az AD nem is kell mert ebben benne van.
Bővebben: Link Azt nem tudom PK2 viszi e? A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2017
Az F es lenne jó. De igen 3V3. Mehet a PI 3V3 járól.
Sőt ebben van DA is. Lehet meg lehetne csinálni a fordulatszám szabályozást vele. De azt még nem tudom hogyan. Nem tudom DCDC mit tenne ha a ref. pontjára rákötnénk az DA kimenetét is. Lehet ez hülyeség... .... működne ez
A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2017
Rakj be egy műveleti erősítőt vagy komparátort, egyik bemenetére a DAC, másikra a kimenő feszültségről egy ellenállás osztó. A műv. erősítő kimenete mehet a FB-re. Megoldhatod úgy is, hogy a kimeneten van egy fesz. osztó, ez megy a FB-re, majd te a műv. erősítő kimenetével sorosan kapcsolt diódával magasra húzod a FB-et, ezzel tiltva az IC működését, vagyis csökkented a feszültséget amennyire akarod. Így nem veszélyes az üzem, a kimenő feszültség limitálva van. Műv. erősítőt találsz SOT-23-5 tokozásban is, 1MHz-es bőven elég, offset feszültség se sokat számít.
Igen műveleti erősítővel korrekt. Nem is gondoltam rá. Én simán a feszosztóba kötöttem volna a DA kimenetét első körben de az úgy veszélyes lehet a PIC re
köszi Patexati akkor legyen benn egy műveleti is ahogy Kovidivi írta. Remélem még képben vagy A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2017
Hát kéne valami skicc mert már kezdek belekeveredni
Nem túl bonyolult egyébként eddig. Majd csinálok valami rajzot.
Az a baj hogy megrajzolni tovább tart mint megtervezni Az rotorról meg az öcsiről se készült kapcsolási rajz. On the fly készült egyből a PCB terv A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2017
Ahhoz hogy a PIC melyik lábát hova kösd ahhoz alaposan át kell néznem előtte a datasheet-et.
Nyilván a VCC GND SDA SCL az adott ,azokat látod te is. Többit mindjárt átnézem..... A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2017
Most a dc konverterek adatlapjait tanulmányoztam,hát nem olyan egyszerű mint gondoltam..Nem lehet szerintem nagy tartományban szabályozni a feszültséget és 6,3 Voltnál nem is lehet igen több az adatlap szerint ajánlott kapcsolásokban.. Nekem jó ez de másnak nem tudom mennyi feszről megy a wpower és a motor..6V elegendő? A 2 A esetén már ott is 68uH tekercs kell.
PIC16F1503 3V3 PI tápról
RA0 ICSPDAT RA1 ICSPCLK RA2 műv. erősítő invertáló bemenet. (motor DCDC) RA3 MCLR RA4 Fénymérés feszosztójára RC0 I2C CKL PI re RC1 I2C SDA PI re RC2 DS1820 DATA láb Maradék lábak felhasználhatók extra GPIO nak A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2017
Mindegy , pici és chipcad ben kapható legyen.
PIC16F1503-I/SL van is raktáron nekik 300Ft körül/db
Felhasználhatjuk a PIC belső komparátorát is akkor nem kell műv. erősítő
Minél kevesebb a cucc annál könnyebb megcsinálni
Még nem biztos hogy meg lehet csinálni elég szerencsétlenül jönnek ki a lábak.
De még nézegetem. A DS szenzort biztos át kell tenni az RC5 re. És csak a C1 komparátort tudjuk használni. Ennek a nem invertáló bemenete az ICSPDAT ami bekavarhat programozáskor mert ide kéne kötni a DCDC kimeneti fesz osztóját. Lehet jumperelni kell majd programozáskor! Á nem lesz jó a C1 kompi kimenete ugyanaz a láb mint a DA kimenete. A C2 kompi meg az I2C vel ütközik. Kell a külső ME. A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2017
RC0 a pi SCL-re?Tegyek ICSP kivezetést is?
Igen. Miért kérded ,nem jól írtam? Persze kell ICSP csati
látom már A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2017
Találtam olyan aljzatot ami áteresztő így talán tovább lehet nyomni és nem lógnánk ki a LAN csati teteje méretből.
Bővebben: Link Persze nem biztos mert ahogy nézem a műanyag is határol. Jó lenne nem ilyen magas.... ráadásul nem is dupla. ? A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2017
A sima pont jó rá ha 1mm nyák van rajt a lannal egy síkban van a felülete most mértem meg tolómérővel Az icsp csatinál a pi VDD-t leválasszam jumperrel? Programozáskor nem zavar be ha rajt marad a 3,3V lábon..
Nem kell leválasztani. PK3 úgyse tud programozni táp nélkül szinte semmit. Szerintem ezt se.
PK2 meg úgyse viszi amilyen szerencsénk van.
Majd az audio AMP nak a padjait hosszabbítsd meg kifelé kb 1.5mm el hogy könnyű legyen beforrasztani.
Én a gyro szenzornál a gyári ajánlott padokat használtam de az gépi beültetésre van kitalálva és nagyon szívtam vele.. Szóval lógjon túl a legalább 1.5mm el a külső tok-on a pad hogy pákával is be lehessen tenni ne kelljen széthőlégfúni.... A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2017
Rendben! Annak még nem csináltam makrót..A PIC 12C-r és ICSP-re kötve bent van már meg a modul a pi-re..A többi majd holnap..
A DC konverterekkel mi legyen? Potisan 4-6Voltig jó lenne? Ha tovább emelem a feszt akkor nem tudom mit bír.. Változnak a tekercs értékek stb..Motor fordulatra DC helyett egy fet pwm nem tudom menne e vele a videómotor..
|
Bejelentkezés
Hirdetés |