Fórum témák
» Több friss téma |
Szia,
pedig a probléma ott lesz valahol. A mosógép nem szívja a vizet, hanem az a hálózati víznyomás miatt kerül a gépbe. Ha a hálózati nyomásod rendben van, akkor meg kell keresned a szűk keresztmetszetet: eltömödött szűrő, nem nyit rendesen a szelep, esetleg valahol mégis dugulásod van, stb.
Sziasztok.
Igen már előtted is javasolták hogy vizsgáljam meg ezeket a dolgokat,ezek lesznek a következők bár a dugulást kipipálhatom.Tudom hogy a hálózati nyomás miatt megy be a víz és nem a gép szívja csak többen is igy írják . Az elektronika akkor nem lehet a baja?A panelra értem hogy ott ne is keresem a bajt?
Az "elgyengülés" alatt mit értessz?
Egy általános tápegységi "elgyengülés" max. olyasmi lehet, hogy benne az elektrolit kondenzátorok kiszáradnak s kapacitásuk csökken. Egy sima és általános kondicsere egyből "helyreteszi" a dolgokat! A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2018
Van ám olyan eset, hogy a gép agya (elektronikája) nem a bevett víznek a mennyiségét méri, hanem magát a vízfelvétel idejét.
Ha már most - a vízbemenet útja valahol erősen le van szűkülve - pl. egy dugulás, (mondjuk - a bemeneti vízszűrőnél), avagy - már maga a mágnesszelep nem nyit ki rendesen, vagy erősen vízköves a tűszelep hatásos vízáteresztő keresztmetszete. Talán csupán apróságok, ámde egy régebbi mosógépnél mégis lényegesek lehetnek.
Sziasztok van egy candy aquamatic 8T mósocépem és ledobta az ékszijat viszaraktam és azóta se megy csak a vizet szívatyúza le meg engedi be mikor a pogramkapcsoló kapcsolja. Csatlakozó a helyén vezetékek nem sérültek.
Mi lehet a probléma?
Üdv mesterek!
Sürgős gondban vagyok. Gorenje WA 61061 mosógépről lenne szó. Beszívja a vizet mikor forgatnia kell megindul nagy fordulaton és megáll,viszont a program nem áll le. Tovább megy így nagy erős indításokkal. Centrifugánál pedig csak megindul ugyan így majd leáll és csak a pumpa megy. Kefék, triak cserélve. Taho generátor termel 15-16 Voltot ami el is jut a panelra. Ezt a feszültséget felpörgésnél adja le de ez nem a teljes fordulat. Ötleteket várok. Előre is köszönöm!
Vezérlője.
A tachogenerátor mágnesét ellenőrizted a forgórészen nem e laza ?
Megnéztem és nem lazult föl.
A tahogenerátor tekercs ellenállása 72 ohm.
De hol? Mértem a panelon a taho csatlakozóján a feszültséget induláskor mikor megindult 15-16 Voltra fölment.
Lehet hogy a panelon beljebb van a hiba.
Üdv!
Motorvezérlő triak, vagy valamelyik kábel a motoron esetleg letörött??
Triak cserélve. Ha letört volna valamelyik kábel,akkor szerintem nem indulna a motor.
Pont ilyen felpörgéssel (AWT 2284) küzdöttem a hétvégén. A triakon túl a csatiból ki volt törve az egyik vezeték, persze bevallom véletlen láttam meg, mert a többi között maradt. A triakot tapasztalatom szerint a motor vágja haza(,mert mi más?, nem találtam sehol egyéb magyarázatot)
Holnap leellenőrzöm a csatikat elejétől végéig.
Nekem egy mosogatógéppel volt hasonló gondom. Ott meg a panelra nagyon rá volt tolva a csatlakozó és már a lakkozott részre ráfeküdtek az érintkezők.
Meg hozzá teszem ma próbáltam taho nélkül elindítani a gépet és ugyanazt produkálta,szóval az lesz a ludas.
Meglett. Megosztom hátha valakinek segítek vele.
Reggel kipihenten ránéztem a panelra és rögtön kiszúrtam az egyik taho körben lévő smd ellenállás árnyalatnyit volt barna. Kimértem és szakadt volt,eredetileg 1k ohm. Csere után minden megy mint régen!
Már gyárilag kissé alá lett volna méretezve?
Érdekes ... Ez lenne a beépített "telepített akna", mint minden más általános és "korszerűnek mondott" háztartási szerkezetben (pl. TV, DVD, mosó-, szárító-, és mosogatógép, vagy kávéfőző csodaokosság, stb.)
Valószínű. Úgy van már minden mai dolog megcsinálva hogy bizony ne menjen 20 évig.
És akkor a galád, no meg persze mindenféle aljas barkácsolók ma már szinte mindent megjavítanak! Tiszta és kész kitolás ám ez az ide "begyűrűző fejlett nyugati" nagy fogyasztói társadalomnak!
Én például tavalyelőtt szétszedtem a 32 éves HAJDU Energomat automata mosógépünket, (mert vettünk helyette újabbat - egy Electrolux kész csodát), és begyűjtöttem hozzá még másik két kidobásra ítélt hasonlót. Az egyikük valami féle Minimat (vagy Midimat), a másik pedig egy Energomat Thermál volt. Aztán - abból a 3 darab félig kissé rossz gépből szépen összehoztam egyet, ami azonban jó. Kicsréltem a mosódobot olyanra, aminek nem kell levenni a tetejét, csak benyomjuk - és jól van. Teljesen újra csapágyaztam (és "csapágyházaztam"), meg szimeringeztem, no meg kicseréltem (sima felfúrásokkal - a későbbi méretváltások okán) az összes oldalsó persely és gumitömítést. Kicseréltem a fedélzáró elektromos bimetálokat, magát a fő programkapcsolót, - és persze az anyalúgos szivattyút a motorjával együtt. Vele pedig a teljes mosógépi alaplapot (abból van ugyanis legalább 3 féle), és vadi újak lettek a rugók, a rugóperselyek - és a kerekek. Tavaly levittük anyósomhoz, megcsináltam hozzá a vízhálózat módosítását, és a konnektorig érő hálózati vezetéket. Hadd ne mondjam - a gép 35 évesen még úgy mos, mint az álom! Bezzeg az új - az az Electrolux mosó-masa .... már a 7. év után beállt bohóckodni, de én szerencsére kiszúrtam, hogy csupán "krónikusan" szénkefe elfogyása van. Beletettem egy itt a házban leselejtezett Philips Whirpool automata félig használt szénkeféit - és mindmáig azzal üzemel. Az vadiúj szénkefék meg (mivel azokat időközben megvettem hozzá) várnak szépen a sorukra ... Nálam bizony megy még a kb. 45 éves GIRMI (olasz) kávédaráló, és a 30 éves NDK (AKA) robotgép ...
Hát igen kell nekünk a modern digitális világ minden túlkomplikált kütyüvel.. Aztán meg ha nem megy dobd el és vegyél újat had gazdagodjanak a gyártók.
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
A mágnes szelep nem engedte be a vizet.Mechanikusan működött de hiába kapott áramot nem nyitott ki.Utána a lég csapda szórakozott a tömitetlenség miatt a gumi csőnél elment a nyomás és a gép sikeresen megtelt vízzel......szinig
Nekünk csupán egyszer telt meg, aztán tőle később a túlfolyón - csaknem még a fürdöszoba is.
Rendszeresen a nagydobozos TOMI Kristály mosóport használtunk, így aztán a legvégére bejött ... Utána szét kellett szedni. Na nem a Tomit, hanem magát az automata mosógépet. A gumiból készült légcsapdája csontra telve volt valami fehér ragacsos trutyival, amit persze én elsőre sem tudok másra fogni, csakis arra a tényre, feltehetően magából a mosóporból vált ki valami takony. Bőven sok ahhoz, hogy a szintet mérő nagyon érzékeny nyomáskapcsoló éppen ne kapcsoljon. A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2018
Sziasztok! Új vagyok ezen az oldalon. Olyan problémám lenne hogy van egy aeg electrolux 74810 mosógépem amnek az volt a hibája hogy nem kapcsolt be. Ki cseréltem egy táp ic-t két ellenálást mert rossz értéket muatott. Most be kapcsol a gép de e60 hibát villantja be kb 2 masodpercenként ami hőérzekelő hibára utal elvileg. Meg néztem, cseréltem is és a kábel kontaktok is jók. Nagyon szeretném megcsinálni de még nem tudom merre induljak a panelon mert csak most tanulom az elektronikát szóval ha valaki tud tanácsot adni vagy küzdött már hasonló problémával nagyon jó lenne ha írna. Köszönöm.
Maradj inkább a fotózásnál. Akkor nem csap agyon az áram ...
Viszont jók a képek - élesek és tiszták. (mivel csináltad? Tán valami mobiltelo?)
Sikerült megoldani. Köszi a hozzászólást. Remélem pont ugyanennyi segítséget fogsz kapni te is az életben. igen azzal.
Sziasztok,
AWM8125 mosógépről van szó. Beállítok egy kb félórás programot. Kb 10 perc után a program nem lép tovább, a 2. LED világít, mosás zajlik, a dobot forgatja a motor előre és hátra, az idő visszaszámlálás halad, 00:01 percig, onnan a visszaszámlálás megáll, de a mosás meg csak megy és megy. A dob forgásirány váltásoknál hallani hogy kattog benne a programvezérlő, és ilyenkor kétszer felvillan a kulcs lámpa is. Az ajtót nem lehet kinyitni. Van valami támpont, javaslat hogy mi lehet a hiba? (Most problémamegkerülésként egy idő után lekapcsolom a gépet majd centrifugára kapcsolom, a vizet kiszivattyúzza, a centri végigmegy) Köszi előre is! A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2018
|
Bejelentkezés
Hirdetés |