Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC programozás
Előbb derüljön ki, hogy miféle vezérlő van rajta és miféle eeprom. Az eepromot nagy eséllyel ki tudom olvasni, viszont kérdéses a tartalma, lehet, hogy csak nyelvi fájlok vannak benne - ez kiolvasás után derül ki. A mikrovezérlőt pedig meg kell nézni, hogy a pickit2, ami nekem van támogatja-e, ha igen, akkor egy próbát megér.
Ha a nevemre kattintasz, láthatod, hogy Dunakeszin lakom, viszont Óbudán dolgozom, a kettő között ingázok.
Jó.Amint lesz időm kibontom és átküldöm a számokat.
Szia.A nyomógombok közötti IC-n ez van írva:
82C25iY 8103 nD750 és oldalban meg:NXP A nagy IC-n meg ez van írva: Microchip 18F46K80 ..... ezt nem látom 1720Y8V Sajnos annyira láthatatlan az írás, hogy nagyítóval is alig tudtam kiböngészni.
A 82C25 egy CAN illesztő IC, nem eeprom - nem is kell vele semmit kezdeni.
Elivleg a PICKit2 egy módosított devicefile-lal tudja írni/olvasni a pic18f46k80 típust is, egy próbát megér a dolog. Ha viszont levédték (csak két kattintás bekapcsolni a védelmeket), akkor ennyi meg egy bambi.
Értem.A levédés mit jelent?Adnak neki egy jelszót?
Szia!
Nem, hanem bekapcsolnak egy bitet és utána kiolvasásnál mindig 00-t olvasol !
Én ezt nem tudom ugye itthonról megpróbálni leolvastatni?
Mit értesz az "itthonról leolvastatni" alatt?
Hát,hogy én leolvastatnám, ha valaki elmagyarázná, hogy kell.
Egy ilyen eszköz jó hozzá? Bővebben: Link
Egy ilyen jó hozzá de a már említett védelem miatt 0,1% esély van arra, hogy értékelhető lesz az eredmény.
Egy próbát megérne,csak nem tudom hogyan kell ezt csinálni.
De nem is várom hogy itt most valaki leírja, elég lenne egy két link is ahonnan meg lehetne tanulni. A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2018
Gyakorlatilag annyi, hogy amit belinkeltél, azzal összekötöd, majd elindítod a hozzá kapott programot, kiválasztod a pic típusát, majd rányomsz a kiolvasás gombra. Ha véletlenül nincs levédve, akkor visszajön a program hexában, amit utána át lehet bogarászni.
Ez az átbogarászás ami annyira nem egyszerű - a hexát assembly nyelvre visszakódolod (C-re az optimalizálások miatt nem biztos, hogy sikerül), majd megpróbálod megérteni és megtalálni benne azt a limitet, ami miatt az egész elindult. És megint itt jön egy nagy HA, ha szerencséd van, akkor egy nyilvánvaló helyen van benne a limit eldugva és csak egy változó értékét kell átírnod, hogy jó legyen ismét. Viszont mindennek feltétele, hogy ki tudd olvasni a kódot belőle, amire azért 50% esélyed van (vagy sikerül, vagy sem alapon), de ha cask egy kicsit is értelmes volt a fejlesztő, akkor nem felejtette ki belőle azt a két kattintást, hogy le legyen védve ez ellen... Viszont, mint kérdezted, ha összefutunk, akkor ezt a legelső lépést én megteszem neked, azaz megpróbálhatom neked kiolvasni. Na meg persze most már inkább egy PICKit3 fele küldenélek el, mert a 2-es támogatása már lejárt egy ideje... A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2018
Köszi szépen.Szerintem is le van védve,annyira nem buták hogy ne tegyék ezt meg,-ha megtehetik-amint említetted.Mert akkor nem lenne nekik üzlet.És elég jó üzlet,mert 230 euróért árulják.És az a szívás, hogy miután megvettem rátaláltam a neten egy másik olyan eszközre amellyel szintén meg lehet tenni ugyanezt, sőt, korlátlan bicajjal, az ára meg mindenestől kb 70 euró.Ez van, ha az ember elsieti...
A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2018
De ha mégis megpróbálnám ,hogyan kell összekötni a kettőt?
Mostanában nem megyek Magyarországra.
Ott van rajta az ICSP csatlakozó, ránézésre szabvány lábkiosztással. A programozón pedig szintén ott a csatlakozó. Megfelelő lábakat kösd csak össze (GND-GND, VPP-VPP, …)
Ne haragudj, hogy ennyit értetlenkedek, de a programozón csak olyan dugaszok vannak, ami talál a bionX rendszerhez.Te melyik csatlakozót mondod?
https://www.ebiketuningshop.com/shop/bionx-tuning/jum-ped-bionx-2-e...s.html https://drive.google.com/file/d/1-DWi95vVZ33MQ_DAwjCCpoFDKhXYMlNF/view https://drive.google.com/file/d/1ugy9tbFlkGL5L5JvbXRytEO1da661Fto/view
Tehát ilyen dugaszok vannak a műszeremen
A panelon a kijelző felett van 6db forrszem, ahova a tüskesort be tudod forrasztani. Na az kell neked.
És ott a panelon balról az első forrszemhez melyik színű kábelt kell forrasztani ?Az alábbi képen láthatók a kábelek.Az első a kék, a barna a legutolsó.
Azt tudod ugye, hogy a kábelt úgy fordítod, ahogy akarod? A nyíllal jelölt láb legyen összekötve a négyzetes forrszemmel.
Jaj,értem.Szóval van egy láb ami nyíllal van jelölve és az jön a négyzetes forrszembe, a többi meg sorban után.Köszi szépen.Megrendelem az aliexpressről. Egy próbát megér.
Persze, egy próbát megér, de úgyis le van védve a uc, legalább lesz egy programozód....
Vajon egy ilyen műszerrel be lehetne lépni az elektromos bicikli motor vezérlőjének a IC programjába is?Ebben az esetben hová kellene csatlakoztatni?Nekem van pl egy motorvezérlőm, ami gázkar nélkül is mindig forgatja a motort, mert állandó jelleggel 2.5 V van az IC -be menő zöld (jel ) kábelen
Ilyenre gondolok.
Ha látszódna a kontroller tokján a felirat...
Jah.Szóval az a lényeg.Most nem tudom leolvasni, de akkor adnál egy listát azokról az IC-kről amelyekkel kompatibilis ez a műszer?
Itt (már ha a PICKit2-ről van szó): Bővebben: Link. Ez az alapeset, ezt még lehet bővíteni azzal is, ami neked van. PIC18FxxK80
Az a műszer miféle? Még nem láttam ilyet. Kicsit ötletszerűnek tűnik a kérdésed. Nix ugri-bugri. A pic-hez legjobb a pickit3, de a kiolvasást esélytelennek látom. Kevés a tudásod hozzá, de még bbb 13:24-es válasza is erre int téged. Assembly, C ismereted milyen? Miben programozol? Ez így net-en keresztül elég macerás lesz...
Erre gondoltam.Hát programozásban nulla vagyok.De gondoltam ,hogy egy kisérletet megér, hogy haddlám ,hogy milyen kódok vagy egyáltalán mi jön elő beolvasáskor,és hátha meg tudom fejteni valahogy.Szeretek ismeretlen dolgokkal foglalkozni.
Ez jó lenne. De a sok próbálkozás sok pénzbe kerül. Ha nem sikerül, lesz egy programozód, legfeljebb kedvet kapsz a programozáshoz.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |