Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Szünetmentes táp akku
Témaindító: bozsokiandras, idő: Márc 23, 2007
Témakörök:
Szia! Egy Back UPS 600-ról lenne szó, APC gyártmány. Még nem érkezett meg az akku, de mire idér, addig teszek rá egy ventit.
Helló! Mekkora a szivattyú teljesítménye? Mit működtett?
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem. Így karácsony táján gyakrabban van nálunk áramkimaradás. Kölcsön kértem egy nem használt szünetmentest a suliból, de nincs benne akkumulátor. Viszont van itthon egy 44Ah-s autóakkum. Arra gondoltam, hogy feltöltöm az autóakkut a hozzá való töltővel és rákötöm a szünetmentesre. De vajon a belső töltője mit szól hozzá? A fő kérdés az, hogy tönkre mehet-e tőle a szünetmentes belső töltőáramköre? Nem terheli-e túl? Előre is köszönöm.
Nem illene tönkremenni neki tőle.
A töltőáramköre be van állítva egy bizonyos áramerősségre, ezért nem igazán számít neki hogy milyen akku van rajta. Maximum (nagyon)lassabban tölti vissza az akkut. Inkább a hűtéssel szokott gond lenni, mert ezeket a szünetmenteseket általában ventilátor nélkül szerelik, így nincs aktív hűtésük. Nem is igazán kell nekik, mivel 3-5 percre vannak méretezve, annyit még kibírnak. Csak a nagyobb akkuval tovább is bírják és akkor túlmelegedhetnek. Erre érdemes figyelni. Tehát ha akkuról megy ne menjen túl sokáig, vagy pedig valahogy hűteni kell. Nekem egy 1400-as APC Smart-om van 2db 100Ah-ás akkuval használom. Semmi baja. Bár ebben már gyárilag van aktív hűtés. Több órán át elviszi a gépemet.
Értem. Köszönöm. Valójában nálunk ilyen pár másodperces kiesések vannak, ezeket kéne áthidalnia. Ha elveszik hosszabb időre a villanyt úgyis kikapcsolom a gépet. A hűtésre odafigyelek. Ha arra képes a belső töltője, hogy az akku önkisüléséből adódó merülést kikompenzálja már elégedett vagyok.
Nagyon szépen köszönöm!
Üdv. Szünetmentes tápot használnék a kamerarendszerhez, kazánhoz, és ledes gyenge világításhoz.
Mit ajánlatok, milyet vegyek? Nem Foglalkoztam még ilyennel, fogalmam sincs milyenek vannak. Ha tegyük fel évekig nincs áram kiesés, így is veszíthet az aksi az élettartamából?
Sziasztok!
Szünetmentes tápba be lehet építeni Li-ion cellát? Abból van egy pár itthon, és a régi akku mivel tönkrement, egy illesztő áramkörrel akár, de hozzá szeretném építeni. Köszi
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata a Various, POWER Kingdom és az UPS Power akkumulátorokkal kapcsolatban? Szünetmentes tápegységbe kellene akkut cserélni és ezt a három típust tudom beszerezni kb. azonos árban. Melyik milyen élettartammal rendelkezik? Valaki már használta ezek közül bármelyiket? A hozzászólás módosítva: Júl 28, 2017
Sziasztok! Segítségeteket kérném a következő kapcsolás módosításához .Kérdésem a bemenetre 12v elegendő ha a kimeneten 9v-os 600mah akkut (6f22) teszek, a rákötött készülék áramfelvétele
100uA/20mA ? R1,R2 ellenálás értéke mekkora legyen 9v kimeneti feszültséghez ? Esetleg tultöltéselleni védelemmel hogyan lehetne kiegészíteni? Sajna nem értek a tervezéshez, de adott rajzból elkészítem a kapcsolást . Ezért előre is köszönöm segítségeteket.
Sziasztok!
Használok a lakásban egy APC 750 Smart UPS-t, keringetőszivattyú megy róla. Akkut cseréltem benne, azóta felerősödött a búgó hangja. ((kipróbáltam egy másik ugyanilyen APC-vel, az is búg. sajnos a régi akkuk már nincsenek meg )) Az APC mindig is búg egy kicsit, mikor ciklikusan rá-rá tölt az akkura. De most zavaró lett a hangja. A régi akku csatlakozója (kb)4,5 mm-es csúszósarus, amit most tettem bele az 6,3-as. Létezik, hogy a két akku különböző töltőáramot vesz fel, ezért erősödött a búgás?
Üdv! A saru méretének az átvitt terheléshez van köze. Nagyobb saru, nagyobb áramot bír. A búgás nem hinném, hogy összefügg az akkumulátor cserével, ha csak az nincs lemerülve.
Üdv! Mellékelek egy táblázatot. A 9V valószínű pont nem jó. A feszültséget a 9V -os akkumulátor kisütési és max töltési feszültség 2/3-ára kell beállítani. A Ni- akkumulétor nem szereti az állandó töltőfeszültségert. Hamar meghal.
Üdv!
Szerintem, meg igen.(A búgás témában. A többiben igazad van.) Az öreg, szulfátos akku kevesebb áramot vesz fel mint egy új akksi. Ez normális a zúgás az nem annyira
Üdv!
Van egy GP1270 akkumulátorom szünetmentesből, 10,2 V van benne. A szünetmentes elektronikája meghalt, kapunyitóhoz használnám áramkimaradás esetére. Az érdekelne hogyan kell tölteni, kisütni. Bővebben: Link sajna nem tudok angolul. Előre is köszönöm.
14,4Vig 1A rel majd 13.9V on fesztarto toltes.
Üdv.
Egy szünetmentesbe való(ps7-12 power kingdom) akkumulátor mekkora ampert tud leadni? Lenne egy motort amit be kellene bikázni mert a tulaj rajta hagyta a világítás(racsni elforog). Töltő nincs a környéken(vagy még nem találtunk) .Ami benne van annak az adatlapja szerint 30A teker. 12v3Ah. Van értelme megpróbálni vagy inkább hagyjuk aztán várjunk pár napot az új aksira?
Szia!
Bocs a kései válaszért. de: A zárt akkukat a pezsgéshatár alatti fesszel töltjük. 14,2 Voltnál feljebb nem illik vinni. Az akksi gyanús hogy off, mert 10,5 V az ólomakkunál már mélykisülés, egyes szünetmentes a 10,2-t el se kezdi tölteni. Max tölteném kezdőnek labortáppal, aztán, ha 11 V felett megáll akkor tenném be. Egyes akkuk nem szeretik a direkt betételes szikráztatást, először egy 47 Ohmon keresztül teddrá, várj egy kicsit utána tedd be rendesen. A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2021
Más az akku belső kialakítása. nem indító akku. Az önindító az 80-100 A- is kíván ha dolgozik.
Nekem anno az 1.2 8v punto elindult 7Ah szünetmentes akkuval. Mégegyszer lehet nem forgatta volna át a motort, de elindította. Ha 3Ah akku van a motorban akkor azt elinditja.
Ilyesmire gondoltam...
Persze más tekintetben az autónak rendben kell lennie. De miért merült is le az az akksi?
Nekem nem merült le, csak a kiváncsiság, kipróbáltam. Az úr pedig írta, hogy rajtmaradt a világítás, azért merült le.
Sziasztok,
UPS-ben cseréltem akkukat, a régiek nagyon szétcsúsztak, kettő cellazárlatos lett, a harmadikat megfőzte. Most a 3 soros akku (36Voltos rendszer) két napja megy, 13.45, 13.65, 13.75 Voltot mérek rajtuk. Azonos új akkuk, azonos helyről. Hogyan lehetne balanszírozni a 3 akkut, hogy ne másszanak el egymáshoz képest? Elgondoltam egy lehetséges megoldást (kép), nem tudom működhet-e? TL431, valamilyen FET meg 3 db. pár wattos ellenállásal. A 431-et beállítanám pl. 13.7 Voltra, így érve el az UPS töltőfeszültségét. Bármilyen pozitív-negatív észrevételt meghallgatok. (Vigyázat: nagyon elnagyolt a rajz) A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2021
Hello! Nem kell Fet, egy PNP tranyó is megteszi. Terhelésnek én egy 12V/5W (drótlábú) izzót használnék. Olcsó, elfűti és jelzi is. Kb. 400mA kiegyenlítést tudna.
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2021
A fetet csak úgy írtam, pnp is jó, a rajzon nem is nevesítettem, csak egy kőrrel.
Amúgy az elképzelés jónak ígérkezik? Ha igen, akkor belekezdenék. Izzó helyett maradnék az ellenállásnál, inkább fűtsön mint világítson.
Szünetmentes tápba nem jó a li-ion cella. Az eredeti Pb -akku lehetett, így hasonló kapacitású vagy nagyobb akkut célszerű beépíteni.A töltőáramot mérjed!
Szia!
Úgy látom, nem kaptál választ erre a kérdésedre. Azért megcsináltad? És ha igen, miért nem? Komolyra fordítva: én most egy 2*12V rendszerű UPS-sel kapcsolatban vagyok hasonló helyzetben. Nagyon érdekelne a tapasztalatod. Nálam 90Ah-s akkukről van szó, ha ez számít. Köszi!
Még nincs készen a szerkezet, mindig közbe jön valami más. Egyelőre csak egy részegység van meg, az is légszereléssel. Nyákot kellene csinál(tat)nom hozzá, amíg az nincs addig áll a project.
Ebben az évben össze kell, hogy jöjjön. Idézet: „nem jó a li-ion” Megindokolhatnád ezt az állításodat, miért? Had tanuljunk! A nagyáramú LiFePO4 cellák is lítiumok...??? |
Bejelentkezés
Hirdetés |