Fórum témák
» Több friss téma |
Tárgytalan. Meglett a helye de szidom a tervezőt. Egy kb 2mm vastag műanyag fülecske tartotta a helyén. A rázkódás és az idő megtette a hatását. Megfogatom egy kis gyors kötözővel hogy a helyén maradjon.
Üdv Mindenkinek! AEG 50500 mosógépem E54 "moror relé beragadva" hibaüzenetet küld. Csak egy tesztprogram indul el rajta, hibaüzenet törlése után újra íródik. Előre- hátra forog, a két relé működik, harmadik (teljes-fél állórész) relé az EWM1000 vezérlőben nincs benne, rövidzár van a helyén. Lehet, hogy átíródott a konfiguráció, és a harmadik relét szeretné kapcsolgatni az öntesztben? Hogyan lehet visszaállítani az eredeti állapotot, vagy tegyek bele egy relét amit kapcsolgathat funkció nélkül? Várom a tippeket!
Nem szokott "átíródni" a konfiguráció. Amúgy újra lehet konfigurálni, he mindenképpen szeretnéd, de előbb inkább cseréld ki a reléket, annak ellenére, hogy működnek. Ugyanis előfordul, hogy használt reléknél megnő 230V-nál a szivárgási áram és ezt érzékeli beragadásnak.
Helo.
Siemens WXL140C mosógéphez hol tudnék motort szerezni? Csapágyazáskor megsértették a tekercselést több helyen. Elég lenne bele egy forgórész is.
"szerezni" elég nehéz, mivel külön nem kapható. Tekercseltetni lehet. Én a Pongrázcékhoz szoktam hordani a felújítandó motorokat. Amúgy múlt héten mondta, hogy a tekercselő a duplájára emelte a díjait.
Hali! Ők tekrcselnek elég nagy mennyiségben. Vannak területi képviselők és akár elviszik háztól.
https://likermotors.com/aboutus.php A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2022
Most jutottam hozzá a relék cseréjéhez, nem segített, a motornál vagy a vezetéknél is előfordulhat szivárgás?
A motort gondolom már kipucoltad, kifújtad belőle a szénkefeport. Benzinkútnál van levegő, ott ki tudod fújni nagy nyomású levegővel. Lehet felfigyelnek a porra, egy egy motorban tetemes mennyiség képes felhalmozódni. Vezetékhiba nem nagyon szokott lenni, mert ha a sérült szigetelés letestel, annak látható nyomai szoktak lenni. De egy ellenőrzést megér.
A motor alapos átfuvatása megoldotta a problémát, KÖSZÖNÖM!
Sziasztok! Az AEG l6fbi48s kb 5-6 éves mosógépünk el kezdett rakoncátlankodni. Nem minden programon indul el, pl 20 perces, az 1 óra 20 perces stb. A 3 óra 2 perces ( 1 programon) elindul, de azt meg 1 órán belül befejezi. Az ajtót nem nyitja ki, csak többszöri ind/állj gomb nyomogatásra. Az ind/állj gomb villog. Milyen hibára tippeltek? Előre is köszönöm.
Szia!
Én a fűtőszálat vizsgálnám meg testre 1000V al. Akkor szokta ezt csinálni. Persze lehet ajtózár és táp hiba is.
Sziasztok,
Whirlpool AWE 2320 ezt a hibát produkálja. Mi lehet szerintetek a baja?
Szia! Valószínű a fűtőbetéttel lesz baj. Univerzális műszerrel mérve jó, de ha leveszem a vezetéket róla, akkor működik rendesen, és nem veri le a FI relét. Esetleg tudnál adni egy linket ahol beszerezhető hozzá, mert nem tudom milyen típust rendeljek. Köszi.
A következőket találtam:https://elektroweb.eu/id/03311-Mosogep-alkatresz--Futobetet-LG--WD80150-WD80150NUP--AEG-mosogephez-ew03311
https://www.berinashop.hu/electroluxaeg-mosogep-futoszalszenzor-195...Lw_wcB
Jó az bele. Bár én az orczy nál vásárolok.
Szia!
Ez az ajtó retesz problémájára utal (F29). Valószínű, hogy lusta és nem bír időben kinyitniagy éppen bezárni. Cseréld ki az ajtó reteszt. Üdv, Palkó.
Köszi, meg is rendeltem az Orczy-tól.
Megérkezett, jó lett. Köszönöm a segítséget! A régit feltehetném ide , elrettentő példának. Látszik rajta az átégés nyoma.
Üdv!
Az a kérdésem lenne. Electrolux EWT10110W automata mosógépben hol található a dob pozició visszajelzője? (esetleg a csapágyházban?)
Sziasztok! Olyan problémával fordulnék hozzátok, hogy kaptam egy Siemens Siwamat XL 1642 típusú mosógépet. Előéletéről semmit nem tudok. Szétszedtem, mindent eltakarítottam, kicseréltem a lengéscsillapítókat, szénkeféket, kapott új fűtőbetétet és hőfokmérő gombát. A gép centrifugál, kinyomja vizet stb. De ha programot indítok kimos de nem vált öblítő programra , számláló lemegy 1 percre és mos még meg nem állítom! Mi lehet a probléma? Mit nézzek meg? Bocsánat ha hosszúra sikeredett! Köszönöm előre is!
Szia! És a vizet melegíti? Tuti belevaló NTC-t raktál bele?
Szia! Igen melegíti! Egyforma az NTC, de próbáltam az eredetivel is!
Szia!
A dob ékszíjtárcsáján van egy mágnes és a műanyag úszóházon, a nagy szíjtárcsa “alatt” van elhelyezve az érzékelő. Üdv, Palkó.
Akkor elektronika táp részét kellene megnézni.
Itt van a kezemben egy EWM 2500-3500 vezérlő.
Már kicseréltem rajta mindent ami ilyenkor szokásos. IC, varisztor, túlfesz diódák, kondik. Ellenállások átmérve, tekercs nem szakadt. A 310V egyen feszültség megvan, de az IC sztrájkol.
Szia!
Mérni tovább én ilyenkor azt szoktam, hogy lekötök mindent a táp szekunder oldaláról, mármint, amit táplál (ezt ügy teszem, hogy elvágom a vezető sávot) és egyesével megmérem, hogy hol lehet nagyobb terhelés, aztán ha ninncs eredmény, akkor elkezdem egyesével visszakötni, hogy hol hal meg a táp. Üdv, Palkö.
Sziasztok! Megoldódott! A panelon a relék lábainál ki volt repedve a forrasztás! Újraforrasztottam őket és működik! Köszönöm mindenkinek!
A hozzászólás módosítva: Jún 26, 2022
Sziasztok! Gorenje W6503/S mosógéppel van problémám. A legutóbbi mosásnál víz folyt a gép alól, de a program végigment, rendesen kimosott. Mit ellenőrizzek először?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |