Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Keverőpult építése, javítása
Szerintem ahogy én nézem a rajzot a felső meg a jobb szélső azt ugyan oda kell kötni.
PLussz kérdés a magam részéről:Mit jelentenek"Vcc"és az"Vcc" Plussz még egy kérdés az én részemről:a crossfadert külön kell bele építeni a keverőbe?
8-as láb -??V 4-es láb +??V.
igen arra gondoltam
plussz hogy a két bemenet alatt az elenálásmásik végén ott mivan:?
Ez a rajz mono, tehát kettőt kell építeni belőle sztereó keveréshez. Az NE 5532 egy dual két műveleti erősítőt(ME) magában foglaló tok. Ezért sztereóban 3db NE5532 kell, azaz 6ME.
A +Vcc= pozitív tápfeszültség, A -Vcc= negatív tápfeszültség.
Ez mindkettőtöknek szól! (de főleg mrautomi)
Ti is le tudtátok volna szedni az a adatlapot. Aszta: ilyen háromszög olyan háromszög, és keverőt akarsz építeni Na mindegy, mellékeltem az IC blokkvázlatát, na erről még egy kisiskolás is be tudja azonosítani a lábakat. Csak már nem bírtam nézni a szöveget. Kéne kutakodni többet, olvasgatni tanulni, és akkor nem kéne ennyit találgatni. Jóvan tudom hogy el kell kezdeni valahol, de az a valahol az az elméletnél kezdődik. Bocs hogy OFF voltam. Pá
Húú, bocs lehet összekevertem egy TL07? IC-vel. Bocsi.
az igaz hogy nem néztem adatlapot, de a rajzon kétszer van kötve a 2-es és 3-as láb. Azokat össze kell kötni? Meg vagyok kavarodva, elnézést mindenkitől.
Mert az már egy másik IC
A tok 2db műveleti erősítőt tartalmaz "háromszög" Így a harmadik az már egy újabb
ott az egyes is csak kicsit jobbrább
meg a kettes egyest kell összekötni mega hatos hetest
Óóó én balga Elnézést, köszi szépen mostmár értem hogy van ez.
Köszi szépen
Húha! Úgy látom itt komoly gondok vannak. Tényleg olvasgass egy kis elméleti alapot, mielőtt kötözgetnél. :yes:
Hát igen. Aki ismeri a műveleti erősítőket az nagyon könnyen tud keverőt építeni. Ugyanis a keverők lelkét ezek az Ic-k képzik.
Halisztok'
Keverő tervezésben vagyok éppen és lenne egy kérdésem. Ugyen egy 4+1 master csatornás keverőt készítenék. A kimenetet a 4 csatorna után még egy LM1036-os hangszínszabályzóval még alakítanám. Namost, ha az LM1036 elé mind a 4 csatornát simán "bekötöm" akkor lesz-e valami? Mármint "összefolyik"-e a négy csatorna hangja? Köszi szépen
Sziasztok! Vettem egy használt Stage Line MPX-1 keverőt, és a kettes csatornának a fader-én a jobboldal néha teljesen elhalkul, mikor tolom fel. Meg kell mozgatni, hogy visszajöjjön. Megnéztem belüről, a faderek 50K lineáris sztereó potik. Tolóútra 37 mm mértem. Hol tudnák bele venni, vagy van rá valami más gyógyír? És szeretném megkérdezni , hogy a sztereo tolópotinak hogy vannak a kivezetései? Ha kell képet tudok csinálni!
Köszönöm előre is!
Kérdés:Ez egy fader rajza.A feketével karikázott lábakat hova kell kötni?
Plussz a pirossal karikázott nyíl mit ábrázol?
Helló
Megnéztem a kapcsolási rajzod A feketével bekarikázott a gnd-re megy . A piros nyíl azt jelenti hogy a jobb és a bal csatornában közös tengelyű kettős potmétert kell használni.
HUH.Nos mivel én nagon vagyok.
Először: miaz a "gnd"? Másodszor: a kettős potit úgy érted hogy tandem(stereo)poti?
bár én nem laci vagyok de tudok én is válaszolni rá..igen az sztereo poti lenne illetve a GND az a táp "minusz" ága..de szerintem egyértelmű hogy sztereo poti kell oda ha érted ennek a működési elvét
Jó mondjuk a potis kérdés hü..e kérdés volt.
Akkor a kékkel karikázott az gnd(minusz)? És még annyi hogy hol van a pluszz (a tápnak)
igen a kékkel karikázott is GND(olyan mint egy talp) és minden ilyen jelölést össze kell kötni..a pluszt nem tudom úgyhogy arra majd valaki okosabb válaszol..valójában nem minusza a tápnak hanem a test pontja azaz GND de így tudom elmagyarázni hogy a tápnak nem a pozitívja hanem a másik kivezetés(elemeknél a minusz) ami a tápoknál GND állatlában
Nem tudom, milyen típusú műveleti erősítőt használsz épp most ehhez a kapcsoláshoz, de szépen Google-van megkeresed az adatlapját, megnyitod és megnézed, hogy mely lábat írja pozitív tápfesznek. Na, hát pont oda kell kötni majd a tápegység pozitívját.
De a fadrenak nincsen semmi megkülönböztetése.
A gnd ebben az esetben nem a táp mínusza mivel ennél a kapcsolásban szimmetrikus tápfeszúltséget kell használni .Vagyis a tápegységból 3 szál jön ki pl:
-12volt gnd(0volt) és +12volt .ezek közül a gnd a feketével bekarikázott részre és a potméter csúszóérintkezőjére megy.A + és - helyét csak akkor tudod eldönteni ha ismered a müveleti erősítő tipusát.
Az előző oldalon már berajzoltam a teljes (sztereo ) kapcsolást, csak vissza kéne lapoznod egyet.
Ebből megérthető amit kérdezel. (a szaggatott vonal a mechanikai összeköttetést hivatott ábrázolni). Ez a kapcsolás szimmetrikus (kettős) tápfeszültségről üzemel. Pl.+- 6-18V-közötti feszültségtartományban amit a közös (angolul COM) másnéven test, vagy föld (angolul GND grund) ponthoz képest mérhető. És ide csatlakoznak az jel be, ill. kimeneti áramkörök testpontjai is. Csúnyábban fogalmazva, ez az a pont amihez képest mérjük a külömböző feszültségeket az áramkörben.
De az a rajz 4 bemenetes 2 kimenetes.
Vagy sima 2 bemenetes 1 kimenetes nincs?
Ez két sztereó jelforás (CD játszó,deck) jelét hivatott átusztatni, (jobb R, bal L csatorna)mivel álltalában sztereó berendezéseket használunk.
Ha neked mono jelforrásaid vannak akkor kellhet a két egybemenetes, egykimenetes variáció. Ha ilyen kell átrajzolom.
jah tehát akkor párba vannak.
De akkor mine két tolópoti?
Azt akarod hogy feladjam? Juszt se!
Van két CD játszód, a jobb oldali (R -el jelölt) csatornákat kötöd az eggyik oldalra, és a bal oldaliakat (L -el jelölt)a másik oldalra.Egy potméter a jobb csatornák jelét usztatja át, a másik a bal csatornákat. És ezért kell a sztereó poti. Ha monoban akarod, akkor csak egy szimpla mono poti kell és az eredeti kapcsolás szerint, L1 az egyik, L2 a másik MONO műsorforrás jele.
Áh értem.
Tehátamit én tettem fel rajz annak az egyik bemente egy lejátszó, a másik bemenet pedig egy másik lejátszó. Jól értem (fel ne addmán mer itt halok meg helyben nincsen senki aki segíteni)(kérlek nézd el ma hülye kérdéseimet ) |
Bejelentkezés
Hirdetés |