Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Keverőpult építése, javítása
Lapozás: OK   22 / 78
(#) mrautomi válasza vtsoftware hozzászólására (») Júl 25, 2008 /

Szerintem ahogy én nézem a rajzot a felső meg a jobb szélső azt ugyan oda kell kötni.
PLussz kérdés a magam részéről:Mit jelentenek"Vcc"és az"Vcc"
Plussz még egy kérdés az én részemről:a crossfadert külön kell bele építeni a keverőbe?
(#) vtsoftware válasza mrautomi hozzászólására (») Júl 25, 2008 /

8-as láb -??V 4-es láb +??V.

igen arra gondoltam
plussz hogy a két bemenet alatt az elenálásmásik végén ott mivan:?
(#) szamóca válasza vtsoftware hozzászólására (») Júl 25, 2008 /

Ez a rajz mono, tehát kettőt kell építeni belőle sztereó keveréshez. Az NE 5532 egy dual két műveleti erősítőt(ME) magában foglaló tok. Ezért sztereóban 3db NE5532 kell, azaz 6ME.
A +Vcc= pozitív tápfeszültség, A -Vcc= negatív tápfeszültség.

FADER.GIF

(#) Mzolee hozzászólása Júl 25, 2008 /

Ez mindkettőtöknek szól! (de főleg mrautomi)
Ti is le tudtátok volna szedni az a adatlapot.
Aszta: ilyen háromszög olyan háromszög, és keverőt akarsz építeni
Na mindegy, mellékeltem az IC blokkvázlatát, na erről még egy kisiskolás is be tudja azonosítani a lábakat.
Csak már nem bírtam nézni a szöveget.
Kéne kutakodni többet, olvasgatni tanulni, és akkor nem kéne ennyit találgatni.
Jóvan tudom hogy el kell kezdeni valahol, de az a valahol az az elméletnél kezdődik.
Bocs hogy OFF voltam.
(#) vtsoftware hozzászólása Júl 25, 2008 /

Húú, bocs lehet összekevertem egy TL07? IC-vel. Bocsi.
az igaz hogy nem néztem adatlapot, de a rajzon kétszer van kötve a 2-es és 3-as láb. Azokat össze kell kötni?
Meg vagyok kavarodva, elnézést mindenkitől.
(#) Mzolee válasza vtsoftware hozzászólására (») Júl 25, 2008 /

Mert az már egy másik IC
A tok 2db műveleti erősítőt tartalmaz "háromszög"
Így a harmadik az már egy újabb

ott az egyes is csak kicsit jobbrább
meg a kettes egyest kell összekötni mega hatos hetest
(#) vtsoftware válasza mrautomi hozzászólására (») Júl 25, 2008 /

Óóó én balga Elnézést, köszi szépen mostmár értem hogy van ez.
Köszi szépen
(#) szamóca válasza mrautomi hozzászólására (») Júl 25, 2008 /

Húha! Úgy látom itt komoly gondok vannak. Tényleg olvasgass egy kis elméleti alapot, mielőtt kötözgetnél. :yes:
(#) Kutyuli hozzászólása Júl 26, 2008 /

Hát igen. Aki ismeri a műveleti erősítőket az nagyon könnyen tud keverőt építeni. Ugyanis a keverők lelkét ezek az Ic-k képzik.
(#) vtsoftware hozzászólása Júl 27, 2008 /

Halisztok'

Keverő tervezésben vagyok éppen és lenne egy kérdésem.
Ugyen egy 4+1 master csatornás keverőt készítenék.

A kimenetet a 4 csatorna után még egy LM1036-os hangszínszabályzóval még alakítanám.

Namost, ha az LM1036 elé mind a 4 csatornát simán "bekötöm" akkor lesz-e valami? Mármint "összefolyik"-e a négy csatorna hangja?

Köszi szépen
(#) gambler hozzászólása Aug 8, 2008 /

Sziasztok! Vettem egy használt Stage Line MPX-1 keverőt, és a kettes csatornának a fader-én a jobboldal néha teljesen elhalkul, mikor tolom fel. Meg kell mozgatni, hogy visszajöjjön. Megnéztem belüről, a faderek 50K lineáris sztereó potik. Tolóútra 37 mm mértem. Hol tudnák bele venni, vagy van rá valami más gyógyír? És szeretném megkérdezni , hogy a sztereo tolópotinak hogy vannak a kivezetései? Ha kell képet tudok csinálni!
Köszönöm előre is!
(#) mrautomi hozzászólása Aug 11, 2008 /

Kérdés:Ez egy fader rajza.A feketével karikázott lábakat hova kell kötni?
Plussz a pirossal karikázott nyíl mit ábrázol?

fader.jpg

(#) Lacika001 válasza mrautomi hozzászólására (») Aug 11, 2008 /

Helló
Megnéztem a kapcsolási rajzod
A feketével bekarikázott a gnd-re megy .
A piros nyíl azt jelenti hogy a jobb és a bal csatornában közös tengelyű kettős potmétert kell használni.
(#) mrautomi válasza Lacika001 hozzászólására (») Aug 11, 2008 /

HUH.Nos mivel én nagon vagyok.
Először: miaz a "gnd"?
Másodszor: a kettős potit úgy érted hogy tandem(stereo)poti?
(#) totti91 válasza mrautomi hozzászólására (») Aug 11, 2008 /

bár én nem laci vagyok de tudok én is válaszolni rá..igen az sztereo poti lenne illetve a GND az a táp "minusz" ága..de szerintem egyértelmű hogy sztereo poti kell oda ha érted ennek a működési elvét
(#) mrautomi válasza totti91 hozzászólására (») Aug 11, 2008 /

Jó mondjuk a potis kérdés hü..e kérdés volt.
Akkor a kékkel karikázott az gnd(minusz)?
És még annyi hogy hol van a pluszz (a tápnak)

fader.jpg

(#) totti91 válasza mrautomi hozzászólására (») Aug 11, 2008 /

igen a kékkel karikázott is GND(olyan mint egy talp) és minden ilyen jelölést össze kell kötni..a pluszt nem tudom úgyhogy arra majd valaki okosabb válaszol..valójában nem minusza a tápnak hanem a test pontja azaz GND de így tudom elmagyarázni hogy a tápnak nem a pozitívja hanem a másik kivezetés(elemeknél a minusz) ami a tápoknál GND állatlában
(#) Norberto válasza mrautomi hozzászólására (») Aug 11, 2008 /

Nem tudom, milyen típusú műveleti erősítőt használsz épp most ehhez a kapcsoláshoz, de szépen Google-van megkeresed az adatlapját, megnyitod és megnézed, hogy mely lábat írja pozitív tápfesznek. Na, hát pont oda kell kötni majd a tápegység pozitívját.
(#) mrautomi válasza Norberto hozzászólására (») Aug 11, 2008 /

De a fadrenak nincsen semmi megkülönböztetése.
(#) totti91 válasza mrautomi hozzászólására (») Aug 12, 2008 /

milyen megkülönböztetésre gondolsz?
(#) Lacika001 hozzászólása Aug 12, 2008 /

A gnd ebben az esetben nem a táp mínusza mivel ennél a kapcsolásban szimmetrikus tápfeszúltséget kell használni .Vagyis a tápegységból 3 szál jön ki pl:
-12volt gnd(0volt) és +12volt .ezek közül a gnd a feketével bekarikázott részre és a potméter csúszóérintkezőjére megy.A + és - helyét csak akkor tudod eldönteni ha ismered a müveleti erősítő tipusát.
(#) mrautomi válasza totti91 hozzászólására (») Aug 12, 2008 /

Számos betűs kombinációra
(#) szamóca válasza mrautomi hozzászólására (») Aug 12, 2008 /

Az előző oldalon már berajzoltam a teljes (sztereo ) kapcsolást, csak vissza kéne lapoznod egyet.
Ebből megérthető amit kérdezel. (a szaggatott vonal a mechanikai összeköttetést hivatott ábrázolni). Ez a kapcsolás szimmetrikus (kettős) tápfeszültségről üzemel.
Pl.+- 6-18V-közötti feszültségtartományban amit a közös (angolul COM) másnéven test, vagy föld (angolul GND grund) ponthoz képest mérhető. És ide csatlakoznak az jel be, ill. kimeneti áramkörök testpontjai is. Csúnyábban fogalmazva, ez az a pont amihez képest mérjük a külömböző feszültségeket az áramkörben.
(#) mrautomi válasza szamóca hozzászólására (») Aug 12, 2008 /

De az a rajz 4 bemenetes 2 kimenetes.
Vagy sima 2 bemenetes 1 kimenetes nincs?
(#) szamóca válasza mrautomi hozzászólására (») Aug 12, 2008 /

Ez két sztereó jelforás (CD játszó,deck) jelét hivatott átusztatni, (jobb R, bal L csatorna)mivel álltalában sztereó berendezéseket használunk.
Ha neked mono jelforrásaid vannak akkor kellhet a két egybemenetes, egykimenetes variáció. Ha ilyen kell átrajzolom.
(#) mrautomi válasza szamóca hozzászólására (») Aug 12, 2008 /

jah tehát akkor párba vannak.
De akkor mine két tolópoti?
(#) szamóca válasza mrautomi hozzászólására (») Aug 13, 2008 /

Azt akarod hogy feladjam? Juszt se!
Van két CD játszód, a jobb oldali (R -el jelölt) csatornákat kötöd az eggyik oldalra, és a bal oldaliakat (L -el jelölt)a másik oldalra.Egy potméter a jobb csatornák jelét usztatja át, a másik a bal csatornákat. És ezért kell a sztereó poti.
Ha monoban akarod, akkor csak egy szimpla mono poti kell és az eredeti kapcsolás szerint, L1 az egyik, L2 a másik MONO műsorforrás jele.
(#) mrautomi válasza szamóca hozzászólására (») Aug 13, 2008 /

Áh értem.
Tehátamit én tettem fel rajz annak az egyik bemente egy lejátszó, a másik bemenet pedig egy másik lejátszó.
Jól értem
(fel ne addmán mer itt halok meg helyben nincsen senki aki segíteni)(kérlek nézd el ma hülye kérdéseimet )
Következő: »»   22 / 78
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem