Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
LCD-s 3D nyomtatót használtok? Esetleg DLP, SLA-t ?
Nagyon jó elektronikákat épitessz! Tetszik , csak igy tovább
Kelant S500 4k-s LCD gyantás és TronXY 400x400x400-as van filamentesből.
Kedves fórumlakók, remélem még nem késtem el a heti chokito versenyről. Dédi rádiójával szeretnék nevezni. Belsejét kiszedtem, Bluetooth-os erősítőt, új tápot és új hangszórót kapott, amiket két féle sziloplaszttal ragsztottam be. A hangerő potival lehet bekapcsolni, a sávváltó csak körbe forog. A hangszóró pont befért és számomra a bluetooth-os szalámiknál hallgathatóbban szól. Igazi grillezős, kocsimosós rádió lett. A Replaio alkalmazással nagyon jól működik.
Bluetooth lényege szerintem a könnyű hordozhatóság. Ha ragasztódna bele egy akku is, akkor tökéletes kínai piaci termék lenne
Hello! Mivel Zsombor a héten nem nevezett, vitathatatlanul, Tied az I. helyezés..
Nem állhatok elő mindig valamivel...
Mostanában tetőtér beépítés zajlik nálunk, ami mellékhatásaként nem igazán barkácsolok egy ideig...
Miért szegény? Új munkája lett, ráadásul a szórakoztató iparban.
Tehetsz fel arról is képeket. Tökéletesen beleillik a "Ki mi építet (be)" be.
Elkészült az új forrasztóállomásom. Ide is felrakok pár képet. Hátha valakit érdekel.
Én még azokhoz tartozom, akik nem csípik az elemes-lemerülős-felvantöltve?-fogjabírni? cuccokat
A hozzászólás módosítva: Ápr 29, 2023
Én már a vezeték nélküli kapcsolódási technikákat se szeretem, az igaz, hogy a kábel hossza korlátozhat, de annál stabilabb kapcsolat nincsen.
Azt azért megjegyezném, hogy a trafó primer oldalát szigszalggal tekerted körbe, és az a meleg hatására (nyári meleg is elég hozzá) hajlamos megcsúszni. Ha lejön a vezetékről, akkor máris ott a panel a csupasz nagyfesznek, és durr!
A 230 Voltos kötésre gondolsz? Ha igen, sorkapocs jó?
Szigszalagnál bármi jobb! A sorkapocs már egy minősegbeli előrelepes!
Persze csak akkor, ha a vezetek szigetelese rendesen benne van, nem lóg ki a csupasz drót a sorkapocsból. A hozzászólás módosítva: Ápr 29, 2023
Én nem értem miért bele a trafó? Illetve értem, mert a 230 V-os kábelét meg akarod hagyni, gondolom. Az a fehér ragasztó nem tudom mi, de nem valami bizalom gerjesztő. Ráadásul a borotva kábel csatlakozójának érintkezője szabadon van. Bármikor, véletlenül hozzáér valamihez, akkor gond fog adódni...
Kulturált szép munka, remek fotók! Gratulálok!
Félreértetted a koncepciót. A borotvakábel csatlakozója nem marad szabadon, azon kapja a delejt. Az a jobbfelől lévő vezetékkupac az már a trafó másik vége.
Tudom, hogy onnan kapja. Mindegy, lehet működik. De nem szép "teremtmény" lett.
Nem. Valójában az "antiszépségverseny" miatt mutatta a belsejét. De ha altünteti a szigszalagot (pl csokival), a vezetékgubancot rövidebbreveszi, akkor jó az.
Tizenéve volt, sűrűn találkoztam Kecskeméten egy VWpassat-al. Lemezig csiszolva, emiatt színrozsda. Ki is írták rá: "úgysem érted". Valóban
Írtam az elején, hogy chokito Gyári érintkező, gyári csatlakozó. Gyárilag volt benne trafó, csak 6 Voltos, amivel nem működik az erősítő, ezért kellet bele nagyobb. A szigetelőszalag meglágyul, de továbbra is ragad. Nem csúszik le, nem tekeri le magát. És nem száll rá harkály, hogy kilyukassza a hátulját és a csőrével rövidre zárjon mindent. Ugyan úgy a sorkapocs csavarjai sem csavarják ki magukat a hangszóró rezgéseire. Ahogy bluetoothon keresztül sem fogják kínai hekkerek a telefonomból megszerezni a bankszámlaszámom pinkóddal. Mitfelejtettemki? Kérem kapcsolja ki.
Semmit nem felejtettél ki.
Picit megcsipkedtek, de te is úgy kezdted -nem bánod. Személy szerint én nem is ellenzem, de ez a legkisebb. A szigetelőszalagot -azt igen. Le fog mászni. Amúgy használd egészséggel. A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2023
Hello! Tegyél rá egy darabka zsugorcsövet és mindenki elégedett lesz..
Gratulálok! Látom, sikerrel jártál doboz terén is.
Igen sikerült. Nem volt egyszerű, de meglett.
Köszönöm innen is a segítségedet.
Láttam már idővel elöregedett szigetelő szalagot lógni, egyszerűen hamarabb öregszik el a ragasztója, mint maga a szalag. Az igaz, hogy magától nem tekeredik le, de idővel fellazulhatnak a menetek és elkezdhet lógni. Ezzel szemben a zsugorcső soha nem jön le, ha egyszer rá lett melegítve a kötésre.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |