Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TDA1554Q

Témaindító: milan, idő: Szept 4, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   5 / 16
(#) Kovidivi válasza joey hozzászólására (») Júl 20, 2008 /

inkább próbáld meg a TDA7376B-t, az tuti bírja a 2ohmot, és sztereó!
Egyébként Köbzoli belinkelte neked a datasheetet- csak bele kellett volna nézned, és választ kaptál volna a kérdésedre!
(#) Geri86 hozzászólása Júl 22, 2008 /

Kaptam nemrég egy 220/19/14+14 voltos EI trafót a teljesítményét nem tudom sajnos de mivel 1,5 kiló azt mondták hogy bőven több mint 50 watt, és valahogy ezzel a trafóval szeretném megoldani a tda végfok tápellátását, csak az a baj hogy az csak 18 voltot bír el. Számolgatva a 19V-ból 26,8V a 14V-ból 19,7V lesz. A stab. kockáról meg azt írta valaki hogy csak 18 wattot tud. Szerintetek meglehene valahogy máshogy oldani? A második képnél az a 30A szerintem hülyeség akitől kaptam az írta rá:

Trafó 1

Trafó 2

Előre is kösz.
(#) Dióda válasza Geri86 hozzászólására (») Júl 22, 2008 /

Ezzel megoldható szerintem mivel én is erről járatom.Bővebben: Link
(#) Peti_85 válasza Geri86 hozzászólására (») Júl 22, 2008 /

Hát oda szerintem 3 A-t akart írni ahogy a trafó nyomtatott oldalán is látható.
És szerintem neked mindenképpen azzal a szekunder tekerccsel kellene valamit kezdeni, mert az a terhelhető.
Vagy megcsinálgatotd Dióda Mester ajánlását, vagy pedig ott van még a barbár módszer, hogy diódákat kötsz sorba, amin egyenként 0,6 V fog esni, de ez nem jó, hagyjuk is.
VAgy a tekercsből tekersz egy picit, vagy a fesz-stabilizátor.

Üdv
(#) Geri86 hozzászólása Júl 22, 2008 /

Aha én is 19V-os oldalra gondoltam, hogy teszek oda egy 8A-es 600V-os dióda-híd -at utána meg egy 10000µF-os kondit és a Dióda által javasolt kapcsolást, de mondom valaki azt írta hogy az UA7812 csak 18 wattot tud, az IC-nek meg kéne vagy 46 watt.
(#) titi válasza Geri86 hozzászólására (») Júl 22, 2008 /

Hali!
A Dióda által javasolt kapcsolásban a tranzisztoron fog "folyni" az áram, tehát nem az IC-nek kell elviselnie a terhelést. (több mint 80W-ot tud)
Nyugodtan megcsinálhatod azt a kapcsolást, el fogja bírni az erősítőd.
Üdv!
(#) örni hozzászólása Szept 23, 2008 /

Üdv
Érdekelne az IC ideális bemenő feszültsége. Az előerősítőhez kell. ÉS jó sorrend szerintetek ez igy előerősítő>hangszínszabályzó>végfok . Meg az az igazság előerősítőnek dinamikakompreszort akarok tenni és konkrétan melyiket??????????
(#) pakaierik hozzászólása Szept 23, 2008 /

hy.
eléggé láma vok.
lemásoltam egy működő erősítőt(tda1554q) ami a haveromé anyiban különbözik az enyém hogy a : 100uf-s kondi 25v hejett 50v-os , meg a 47uf 25v hejett 100v-os és ez okozhat-e ojan problémát hogy a hangszorót ha rákötöm akkor kitolja fullra majd visszahuzza teljesen és ugy is marad közbe non halkan szól röcsögve:/? ha valaki mondana valami megoldást vagy csak sejti mi lehet a gond akkor megszoszonném
(#) Kovidivi válasza pakaierik hozzászólására (») Szept 23, 2008 /

Ha nagyobb feszültséget tűrő kondit raktál bele, az nem baj. ott valami elkötés, vagy kontakt hiba lehet. ilyet nem szabad csinálnia az erősítőnek. minden alkatrész jó helyen van? jó állásban?

kösz a gyors választ..
igen. minden az ic új minden alkatrésszel együtt nemhiném hogy baja lenne és ha mégis akkor hogy lehetne megnéznih?
holnap megpróbálom másik kapcsolással hátha... deh akkor is idegesit hogy egy ijen egyszerű kapcsolást hogy bénazhatok el vagy hogy nemtok rájönni mi lehet a baja
(#) Kovidivi válasza pakaierik hozzászólására (») Szept 23, 2008 /

Kérd meg egy hozzáértőt, hogy nézze át. esetleg egy teljes, átfogó kép a nyákról, és a trafóról tudna valami támpontot adni nekünk...
(#) örni hozzászólása Szept 23, 2008 /

Nekem nem válaszol senki??

gyors kirohantam xD.. lefényképeztem remélem joh minőségűek lettek
akkumlátorral hajtom és teljesen felvan töltve.. ezzel nem lehet baj..
remélem rájöttök.. mi lehet a baj..
c1 , c2 = 25V 10uF
c3 = 3300µF 25V
c4 =100nF
c5 =47µF 100V
c6 =100µF 50V
r1 = azt nemtudom most megmondani:/ deh holnap megnézem lemérem(rosszul rajzoltam az ellenálást.. bocs!! a bénaságomért.. egyel erébb:S pff..
ennyi lenne..
(#) pucer888 hozzászólása Szept 23, 2008 /

szintén megépítettem a tda 1554Q-t,az előfoka 2db LM 386-osból és pár kondiból áll.jódarabig működött (nem is akárhogy) de most a kivezérlésjelző kipróbálása betett neki enyhe füst,a hangszórón olyan hang mint mikor egy régi rádió gerjed. a kivezérlésjelző LED-jei közben összevissza világítottak (ment a zene,volt bemenő jel) előfordulhat hogy fordítva kötöttem be a tápot de tudtommal az IC-nek ez ellen is van védelme. semmi égésnyom,külső sérülés nem látszódik sehol. levettem a kivezérlésjelzőt,most éppenhogy hallani a zenét,és ha birizgálok 1-2 kábelt minimálisat javít a helyzeten. gyönyörűen befuttattam mindent ónnal,megvastagítottam,megigazítottam,de semmi nincs valakinek valami ötlete? vagy szépen cserélgessek ki mindent egyesével? köszi a segítséget!
(#) lapose válasza pucer888 hozzászólására (») Szept 23, 2008 /

Szia!
Fordított polaritással ki tudtad nyírni az IC-t!
Jól írtad LM386 az előfokod? Az egy kisteljesítményű HF végfok, nem előfoknak való.
(#) titi válasza pakaierik hozzászólására (») Szept 24, 2008 /

Hali!

Az a "valami", ami segítségével az IC-t a bordához rögzíted, az fém?
Nem ér hozzá az IC lábaihoz?
Az IC 14-es lába jól be van forrasztva? (nem úgy látszik)
(#) pakaierik válasza titi hozzászólására (») Szept 24, 2008 /

Hy.
Lemértem az ellenálást: 33K Ohm.
megnéztem a 14-est igen mind jól van beforrasztva,
és a lemez sem ér hozzá van még 2-3mm hézag.
(#) titi válasza pakaierik hozzászólására (») Szept 24, 2008 /

Akkor egyenlőre pasz, megyek aludni, mert éjszakás voltam. Hátha álmomban beugrik valami...
Bár ez annyira egyszerű, hogy ha minden jó, akkor mennie kéne...
Na még néhány kérdés:
Kondik újjak? Vezetékeket jól kötötted? Beüzemelés közben nem ütötted ki az IC-t?
(#) pakaierik hozzászólása Szept 24, 2008 /

hát szurkolok hogy legyen megoldás
ez-az hogy non egyszerű és mégsem jó
igen újak a kondik. minden az.
a vezetékek is jó helyre vannak beforrasztva:/
az ic-vel nem csináltam semmit. akkor probáltam ki mikor már kész volt minden de ha mégis az lenne a rossz hogy nézhetném meg?
(#) fihu válasza pakaierik hozzászólására (») Szept 24, 2008 /

Hali!
Az nem lehet, hogy az ellenállás túl nagy benne? Kissebbel nem próbáltad esetleg? Mert nekem olyan, hogy miután bekapcsol először halkan szól, az ellenállástól, de fokozatosan erősödik.
(#) pakaierik válasza fihu hozzászólására (») Szept 24, 2008 /

az igazság az hogy egy müködő erősítőt másoltam le és ekkora volt benne.. meg hogy nem is mindig "szól" meg hogy ez a membrános amit mondtam ezt sem tom milehet.(kitólja teljesen majd viszahuzza és röcsögve szól non halkan)
pedig átforaszottam, érinkezési hiba nem lehet. deh remélem nem az ic-m a rossz
téll ha valaki tudná hogyan nézhetném meg hogy nem e az ic-m a ludas az irjon pls.
(#) pucer888 válasza lapose hozzászólására (») Szept 24, 2008 /

ja igen... birizgáltam a multiméteremet és fordítva raktam vissza a mérővezetékeket,most vettem észre. ergó "hazudott" a tápnál. igen, LM386. nem tudnátok valami más előfokot ajánlani (+rajz) ami viszonylag egyszerű is?
(#) lapose válasza pucer888 hozzászólására (») Szept 24, 2008 /

Szia!
Ha hangszínszabályzót is akarsz:
LM1036
(#) pucer888 hozzászólása Szept 24, 2008 /

köszi a tippet. egyenlőre csak az a célom hogy tanuljak is a dologból. ebből az Xc=gyök Z négyzet h22 stb... meg mi a mérés fogalma dologból nem sokat fogok asszem a suliban. ötödéven (!!!) mások is így vannak vele,bár ez nézőpont kérdése....
(#) titi válasza pakaierik hozzászólására (») Szept 25, 2008 /

A panelon sehol nincs szakadás? Kimérted?
Az alkatrészoldalról felülnézetből dobhatnál egy képet, mert ezen van ami nem látszik.
A 2 hangszórót jól kötötted rá, nem cseréltél fel vezetéket?
(#) titi válasza örni hozzászólására (») Szept 25, 2008 /

Hali!

Idézet:
„Érdekelne az IC ideális bemenő feszültsége.”

Sima Line-in bemeneti szint, nézz utánna a szabvány mit ír.
Idézet:
„ÉS jó sorrend szerintetek ez igy előerősítő>hangszínszabályzó>végfok .”

Mondjuk.
Idézet:
„előerősítőnek dinamikakompreszort akarok tenni és konkrétan melyiket?”

Szerintem a polcon balról a második könyv 154. oldalán a 2.-es ábra.
(...és ne mérgelődj, hanem kérdezz konkrétan és ne várd, hogy meg is csinálja valaki helyetted...)
(#) örni válasza titi hozzászólására (») Szept 25, 2008 /

Kösz.
Nem sokkal de okosabb lettem.
(#) ErnieEls hozzászólása Okt 7, 2008 /

Hello!

megépítettem, de valamiért nem akar működni. kitben vettem, és a panelon a 14-15 lábak össze vannak kötve, lehet ez a probléma? (standby jumper nincs rajta). bekapcsoláskor áramfelvétel egy pillanatra felugrik, aztán 0-ra esik vissza, és nem csinál semmit. a hangszórók sem "pukkannak".
(#) titi válasza ErnieEls hozzászólására (») Okt 10, 2008 /

Hali!
Esetleg dobj képet...
(#) niedziela válasza ErnieEls hozzászólására (») Okt 10, 2008 /

Hi!

Idézet:
„kitben vettem....”

nem fűznék hozzá semit

14. láb Mute - Stby
15. nincs használva

Nem tudom miért van ettől függetlenül összekötve, de én megszüntetném.

14. láb hogy van bekötve? Tápon van ?

Üdv!
Következő: »»   5 / 16
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem