Fórum témák
» Több friss téma |
helló
Ezt az erősítőt nem lehetne valahogy olyan 35voltról üzemeltetni? Köszi
Az lenne a kérdésem hogy pc tápról lehet hajtani ezt az erősítőt?
Én 1557, ill 1558-at használtam PC tápról, szerintem ezt is használhatod!
Érdeklődők...és nem hozzáértő amatőröknek a 1554Q-ról : (ez nem degradálás, csak az elektroműszerész szakma "hátszele")
- a TDA 1554Q max. 18 V-ról üzemelhet, de itt már a 4 ohm-os terhelés erősen ellenjavallott, 18V-ról inkább 8 ohm-on hajtsd. - a bemeneten a kondik legyenek stiroflex-hez hasonló kivitelben kereken 1 µF (1 mikrofarad)-osak, így elkereülheted a szarabb gyártószériából kikerülő (főleg fostalicska maláj gyártmányú IC széria) gerjedékeny példányok miatti bosszúságot. - a bóvlibb szériák úgy gerjednek, hogy "leül" egy koppanással, majd feléled az erősítő, ezt periodikusan csinálja. - a pufferkondi legyen 4700µF vagy nagyobb, legjobb karakterisztikáját kb. 10000µF-os kondiktól mutatja, ott teljesíti az adatlap főbb irányvonalait. - és végül: ha amatőr vagy de nem értesz hozzá, viszont csinálnád; kérdezz bátran, és HASZNÁLD A GOOGLE KERESŐBEN a TDA 1554Q kifejezést. üdv: a főputkány: Levi jr. www.levi-jr.mlap.hu ![]() ![]() ![]()
nagyon kiraly az erositod ha megkerhenelek kuld mar el nekem a folia oldalt a kapcsi rajzot meg az alkatreszeket is lecci segits rajtam nagyon joul nezk ki az erositod kiraly csak igy tovabb
![]() ![]() ![]()
Én épp ma építettem meg ez alapján éshát...leégett
nemtom sztem rossz az a kapcsi többször nem építem meg az fix! de lehet én szúrtam el valamit mivel ez VOLT az elsö végfokom ![]() Ja ha valaki megépítette már ez alapján az jelezze mik a fejleménnyek ja és egy képecske ![]()
DEbiztos legégett? Füstölt is? Am amikor megvetted azok a pöttyök nem voltak rajta eredetileg? Hűtést tettél rá?
Igen füstölt!A pontok nem voltak rajta.
Hűtést nem tettem rá gondoltam csak kipróbálom megy-e mer' má siettem:bekötöm,beindítom,füstöl,megéget,táp kikapcsol ennyi ![]()
Majd legközelebb izzóval élesztsd, és hűtést tegyél rá!
Sztem ott nem a hűtéssel volt a probléma...
valami mást baltáztam el de nagyon nembaj megépítem mégegyszer ![]() ![]()
Helló mindenkinek!
Én is szeretném megépíteni ezt az erősítőt, csak ezt a topicot olvasva már láttam annyi verziót, hogy nem tudom meiket csináljam meg. Szerintetek meik a legjobban működő verzió? Plussz én nem akarok elé előerősítőt tenni csupán, egy potmétert. Ez a potméter milyen legyen, úgy érték szerint 1ohmos lineráris jó lenne? Előre is köszönöm.
Szia!
Hát tippet nem akarok adni hogy melyiket csináld... (csináld az enyémet ![]() De neked egy sztereo potméter kell, kb. 47 k ohm-os, de lehet több is. Belinkeltem egyet, hogy hogy is néz ki ez : Bővebben: Link Jah és ez persze lehet lineáris és logaritmikus egyaránt... Ez embere válogatja, hogy ki milyet szeretne...
Hello!
Nekem a TDA4935-höz kéne nyákterv,mert ami az adatlapján van láthatatlan:'( Már egy órája szenvedek a tervezésével! köszííí!
Én látom...
![]() ![]()
Peti 85 a tied meik rajz alapján készült??? Mert a te nyákterved nagyon tetszik és azt azeretném megépíteni... De jó lenne egy beültetési rajz is meg a nyák méretei is.
Torroidot most rendelek hozzá 12V 50VA . Előre is köszi.
Plusz még annyi, hogy a képen látható tápot akarom megcsinálni. Szerintetek jó? Meg a Graetz-híd értéke milyen legyen?
Kép: Hivatkozás A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu
Szia!
Hát a méret az ott van. Mm-ben megadva a gif nevében. A kapcsi meg már nem tudom, hogy hol lelhet, de ez a legegyszrűbb, talán adatlapban is megtalálod. Az ellenállás 39 kohm, a kondik a bemeneten 10 uF, meg asszem van két nagyobb 22 vagy 33 µF -os, és a puffer kondi
HELLOZTOK?
MEGÉPITETEM EGY TDA 1554 -ES ERŐSÍTŐT ÉS NEM TUDOM HOGY MIÉRT TORZIT BE A HANGSZORÓ?
helló
hány voltról hajtod? meg ha max kivezérlés körül hajtod akkor ez teljesen normális dolog mivel ic-s erősitő
Hali!
Az is lehet az ok, hogy eleve nagyon "hangos" a zene, amit belevezetsz az erősítőbe. Ha PC-ről vagy mp3-ről megy a muzsika, akkor azt hallkítsd le mindig k. 1/4-re legalább!
Itt van egy működő kapcsolási rajz az erősítőről és a tápegységről. Szerintem ez a Peti 85 erősítőjének a rajza is.
Erősítő (TDA1554Q) ![]() ![]() Miért kell 50VA-s trafó, ha a stab kocka csak 18W-ot tud max ![]() ![]() ![]() stab kockára max előfokot tennék :yes:
Hello. Nekem is torzított vagyis inkább brummogott a 1554q-m. Én a vastag vezetékek miatt problémáztam.Ugyanis a bemenetre és a kimenetre is fajin sodrott kábelt forrasztottam.Meg a hűtőborda is nagy volt, eleinte doboz nélkül használtam.Minden zajt összeszedett amit csak tudott
![]() ![]() Sok sikert!
Akkor jó a tápegységrajz csak hadjam a stab. kockát? Meg nekem nem kell a led sem. De mondjuk a 12v os trafó váltója egyenirányítve 16,9v azt elbírja az IC, mert akkor tényleg elég egy diódahíd meg egy puffer kondi.
Azt szeretném megkérdezni hogy a tda1554-es erősítővel lehet e hajtani 2x2ohmos (duplatekercses) mélyhangszórót?
köszi |
Bejelentkezés
Hirdetés |