Fórum témák
» Több friss téma |
Léteznek műanyag vezetősínek panelhez, én ezeket használnám.
No, ez nem is rossz ötlet, ki is próbálom.
Köszi mindkettőtöknek a segítséget De attól még írhattok ha valami más is eszetekbe jut
Azért ma meghajlítottam a leendő VF3 dobozának U profilú alakját, ronggyal védve, 2mm vaslemezből,"tradicionálisan,"két szögvas a satuban, gumikalapácsos ütlegeléssel.
Az élhajlító gépet meg meghagyom a profiknak.
Tyaaaaa.... Nagyon baba lett! bárcsak én is tudnék ilyet!
Figyelj, csak meg kell próbálni, és menni fog az! :yes:
Hi
Minek ehhez 2 satu? Nekem fantasztikusan élénk a fantáziám azonban ezt nem tudom elképzelni... Esetleg lerajzolhatnád
Nem értelek. Én két szembe fordított szögvasról írtam, egy satuban. :nemtudom:
Ahahaaa
Vedd úgy hogy hülye vagyok. Figyelmetlen amikor olvastam a hozzászólásod :bummafejbe:
Üdv! Egy variáció a PC-táp burkolatának hasznosítására...
Köszi, csupasz nyáklemez, ragasztóstifttel megsimogattam, a printelt papírt rátettem, meg rá egy átlátszó öntapadó fólia. A sarka jön fel egy kissé, érdemes lekerekíteni. Meg látszik az előlap éle, így majd megpróbálom a papírt visszahajtani a hátuljára. De a sarokkal így is gondba leszek.
Nem mindegy a táp márkája, a CODEGEN-nek pl szép, pontos burkolata van.
Szia!
Én úgy segítettem ezen, hogy kb 1cm-el nagyobbra vágtam körben az öntapadó fóliát, és visszahajtottam az előlap hátára, így nem tud felválni!
Üdv! Még egy variáció a PC-táp burkolatának hasznosítására. Ha egy kicsinek bizonyul, összecsavarozhatunk kettőt, vagy többet is. Mint látható az alsó részekből itt is az elejét vágtam le, a felső részeknek pedig az ellentétes oldaluk hiányzik, de meghagytam egy 5mm-es peremet. Alul-felül 3-3 csavar fogja őket össze. Az előlap, és a szerelési alaplemez nélkül is elég merev. A "szimpla" doboznál nem említettem, hogy az előlap egyik felcsavarozási módja az, hogy veszünk a papírboltból (?) a számolás oktatáshoz (?) használt színes 1*1*x cm-es műanyag négyzet alapú hasábokat. Ezt kifúrva az előlap tetejére rögzítjük belülről, az igy kialakult, az előlap felületére merőleges síkhoz már könnyen rögzíthető a PC-táb felső burkolata. Egy fotó egyszerűbb lett volna erről...
Ötletes megoldás! A két doboz egybeszerkesztése tetszik, de ami igazán megragadta a fantáziák, az a műanyag rudak kérdése! Tetszik az elgondolás!
Köszi, csak egy módszer a sok közül. Nekem ez volt. Lehetne még nyilván lemezből hajlítani, vagy vastagabb bakelit lemezből vágva, ami van otthon. Ám lelki szemeim előtt megjelent valami: Ezeket az egyforma, illetve egymásnak egésszámú többszörösével megegyező méretű dobozokat nagyszerűen egymásra, ill egymás mellé lehet pakolni, kiképezve igy egy variálható műszerfalat. Csak a jó kapcsolatról kell még gondoskodni. Például a doboz tetejére négy gyűrűt rögzíteni, amibe a fölötte lévő doboz aljából kilógó hengeres fejű csavar feje illeszkedik. Mint régen a HiFi-tornyoknál.
Hm! Nem elvetendő ötlet! Ha valaki otthonosan mozog a fémmegmunkálás terén, az vállalkozhat esetleg bemélyedések készítésére a doboz tetején, a másikra meg gumilábat szerelve csúszásmentes, és pozicionált elhelyezés lehetséges.
Na látod, ez eszembe sem jutott, egyszerűen csak ki kell fúrni a tetejét, amibe a csavarfej-lábak beleesnek Az elsőre amúgy -lábként- szintén boltban kapható öntapadó filckorongokat ragasztottam.
Sziasztok!
Van egy problémám és úgy gondoltam a legjobb lesz ha itt teszem fel a kérdésemet, Nektek. Szóval a helyzet a következő: hamarosan megépítésre kerül két db. TDA2030-as végfokom és úgy gondoltam, hogy a trafóval együtt nagyjából beférne az egész egy régi ATX táp dobozába...Ez így elsőre jó ötletnek tűnt, mert van üres tápdobozom, de félek, hogy gerjedni fognak majd a dolgok ennyire összezsúfolva, főleg, hogy a táp doboza fémből van és a trafó is elég közel lesz a végfokhoz! A kérdésem a következő: ha tényleg ez lesz majd a probléma, akkor, hogy tudom megoldani a dolgot gerjedésmentesen? Előre is kösz, várom a válaszokat, üdv: Abu. :kalap:
Ha a trafó nagyon megszórja az áramkört, próbálkozhatsz >0,7mm vaslemezzel leárnyékolni. Toroid trafót használni előnyösebb ide ezen oknál fogva.
Kösz a gyors választ! A vaslemezes verzió jól hangzik! Még egy kérdés: a csatlakozók helyét sima fúróval fúrhatom, úgy értem, ha előbb megpontozom, hogy a fúró el ne csússzon úgy jó lesz?
Szia! Látom a lyukakat, de én úgy gondoltam, hogy RCA csatikat használok majd (elég szépeket lehet nálunk kapni...) és a lyukakat nekik majd kifúrom valahol. Mellékeltem egy pár képet amin a doboz látható és megpróbáltam berajzolni az ''elgondolásomat''!
A legjobb ha lépcsős lemezfórót használsz. :yes: A csigafúrókkal nem tudsz olyan eredményt elérni mint ezekkel.
Kösz! A csatiknak fúrok egy-egy lyukat valahol...
szamóca: Értettem!
Tényleg jobb vele az eredmény. Ezt a dobozt, ami 2mm-es acéllemez (VF3) tegnap furkáltam ki, kapkodva, mert fáztam. Idáig csak aluból készítettem dobozt, de ezzel se könnyű bánni, bár nem annyira sérülékeny.
Nem tudom, aktuális-e a probléma, de ha amellett döntesz, hogy leszeded a festéket, akkor tudom ajánlani a rozsdamarót! Gyönyörűen leszedi az eloxálást! Nekem nem marta meg az alu-t.
Szia!
Hát az az igazság hogy ezek a fekete hűtöbordák csak egy rétegben feketék. Alatta ott a szürke alumínium. És nekem pont az lenne a lényeg hogy az egész fekete legyen, mert helyenként ütődéstől meg-meg kopott. Amúgy tüzetesebben vizsgálva nem nagy probléma...
Szia!
Tudomásom szerint nincs olyan hűtőborda, ami a belül is fekete lenne... Igen csak a külsején van egy réteg, de már ez is rengeteget számít... Az esztitikai hibákat javíthatod ha az egész bordát lefújod fekete matt festékkel.
Szép doboz! Kemény munka lehetett azt így megmunkálni...de szerencsére nekem is van egy ötletem. Úgy gondoltam el, hogy a régi tápcsatlakozók egyikének a helyére belülről ráfogok egy nyáklapot, amit kifúrok négy helyen és az RCA-k oda kerülnek. A nyáklap itt azért jó, mert egyszerűbb kifúrni...úgy tervezem, hogy az egész doboz feketére lesz lefújva, azóta le lett tisztítva, remélem jól mutat majd!
Na, itt az ötlet: |
Bejelentkezés
Hirdetés |