Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
És mit kéne átalakítani rajta? És ez hány Wattot tudhat?
Ja bocs a Wattot látom oda van írva!
Ha akarod lerajzolom a csöves részét PCL86-ra .
A rajz kicsit félrevezető lehet , hiányoznak a kötések pontjainak megjelölései . Az offset stabilitása sem az igazi , talán érdemesebb lenne kicsatoló elkosra alakítani , nem szimmetrikus táppal . Szerintem 40W összejön ezzel is .
Tehát hogy tisztán is lássak(Nem igazán értek a csövekhez!), ha azt átrajzolod, és úgy megcsinálom akkor jó is lessz? Tehát ezt ugy értem hogy akkor mást már nem kell majd rajta változtatni?
Nagyon egyszerű , de működőképes hibrid lesz .
A 470n kondikat 4,7u-ra cserélve kicsit jobb lehet..
Akkor megköszönném ha megrajzolnád nekem! Ha nem nagy kérés, akkor az alkatrész értékek legyenek feltüntetve! Köszönöm a segítséget!
Háát gyerekek, (nekem) óriási hírt kell közöljek, életem első csöves erősítője megszólalt, az áldozat egy 807 / ECC83 páros, SE, AZ4-es egyenirányítással, jó jó tudom nem nagy szám, de nekem az, sosem építettem még csöves dolgot, igaz még nem valami szépen szól, illetve kissé búg ha lehalkítom a bemenetet, de szól, és ez most nagy öröm számomra. Mindenképp el kellett ujságolnom valakinek. Köszönet Müszi mesternek a gyorstalpaló cső tanfolyamért.
Képeket tudsz csinálni?
Persze, amint lesz egy fényképezőm, igazából nem szép látvány (még) tudod fekszenek a csövek az asztalon, illetve lógnak a kábelek is, de most így cirka 2 óra alatt eddig jutottam vele.
Nem baj az, a dobozolás, szépítgetés előtt is jók a képek. Csak ha nincs fényképeződ, akkor nem tudsz, na mindegy.
Ja bocsi, gratula hozzá !
Ez lenne az egyik lehetséges csöves rész ..
Heló
Köszi! Egyik? Ez mit jelent? És a rajzon 1 cső van kettéosztva igaz? És a rajz jobb oldalán az a 300 az mi? És fűtésnek mekkora értékek kellenek a csőnek?
Szia: A rajz jobb oldalán az a 300 az az anódfesz vagy ha úgy egyszerűbb akkor a csöves rész tápfeszültsége ! A PCL86 nak meg a fűtése az 14,5 volt. Adatlap
Mert beszéltünk másik megoldásról is , ami itt van .
300V a tápfesz , fűtés 14,5V Nagyon ragaszkodsz a PCL86 -hoz , de működőképesek , jók ?
Jók igen! de még csak 1 darab van beszerzés alatt van a párja,...
A tévéből amiből ki lettek szedve abban van 2 darab több kimenetes trafó is, előfordulhat hogy valamelyik trafó szolgáltatja ezeket az adatokat a csöveknek? Tehát lehet nem is kell másik trafó?
Sajnos de nem ! abban a tv ben volt egy hang kimenő trafó ami ehhez a PCL86 -os csőhöz volt , ez a kissebbik méretű trafó ! A másik az a képkimenő trafó ami a PCL85 -höz volt fölhasználva . Szóval ehhez a csőhöz minden féle képp szükségeletetik egy olyan trafó amin van a fűtésnek 14,5 volt és az anódfesznek pedig olyan 230 volt ?
Akkor most 230Volt vagy 300 Volt az anódfesz? És ezeket hány amperrel kell szolgáltatnia a trafónak? A félvezetős végfoknek pedig ha jól látom +-50Volt kell!
És oda mennyi amper kell gondolom sok(de mennyi?)! És ezek a tranyók beszerezhetők magyarföldön? Ha nem akkor mivel lehetne őket helyettesíteni?
A 230 volt az AC a 300 volt az DC ennek elég olyan 50 m amp A fűtésnek 14,5 volt 300 m amp.és az 50 voltnak meg ha jól néztem már elég 2-3 amp? A tranzisztorok azok beszerezhetőek !
14,5V Az ac vagy dc?
És az anódfesz akkor lehet ac vagy dc is ezekszerint ha jól értem?
Tápgységhez elég nagy trafó kell , kb. 2-300V/A -es .
Csövek anód tápjának max. 20-30mA elegendő a fűtések 600mA de 1A teljesen jó , ez lehet AC is simán . Félvetetős rész kb . 3A -rel kiszolgálható .
Nem nem az a 230 volt az ugyebár AC fesz ! Arra ha teszel félvezetős eggyenirányítást akkor abból lessz 300volt DC? Eddig remélem tiszta, a fűtésnek meg csak simán 14,5 volt váltó !
Tehát anódhoz 300VDC 30mA, fűtés 14,5VAC 1A,
A félvezetős-résznek pedig +-50VDC 3Amper! Tehát az anódhoz elég egy Graetz es egyenirányítás a fűtés ahogy lejön a trafóról, a félvezetős táp pedig egyenírányitva pufferelve minden ami kell neki igaz?
Igen így kb. jó lesz , de az anódnak kellene még
C-R-C , vagy fojtós szűrés .
Milyen értékekből és hogyan kapcsolódjanak egymáshoz?
De akkor itt már pufferelés is van, akkor a 230 Váltóbol nem jön ki a 300DC mert ugye 230*1,41=324VDC! vagy tévedek?
És milyen értékek legyenek a c-r-c tagok? a kondik gondolom párhuzamosan, az ellenállás sorosan nem?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |