Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   526 / 2208
(#) Action2K hozzászólása Ápr 18, 2009
Sziasztok! Szereztem két (állítólag) EL84 kimenőt. Ultralineáros, de minek a középső (400 menetes) tekercs? Ugye jó a PCL86-hoz is? Köszi előre is!

kimenő.gif

(#) csezoli21 válasza mark.budai hozzászólására (») Ápr 18, 2009
Heló
Köszönöm szépen az eddigi segítséget, Nekem nem muszáj ma már rajzolni, de ha úgy van akkor holnap megköszönném, És akkor nagyjából hogyan lenne ez? 2 ilyen cső, meg valami A osztályú végfok? És ha esetleg rajzolsz akkor az úgy működőkepés is lesz vagy esetleg valami kipróbált ilyen jelegű kapcsolásod nincs véletlenül?
(#) Imi65 válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 18, 2009
Lehetett az akár brummkompenzáló tekercs is. Ha PCL-ezel, akkor kösd be azt a 400 menetet is.
(#) Ricsi89 válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 18, 2009
Ilyenem van nekem is. Erről megy a pcl86SE-m. sajnos csak egy van, így a másik oldalnak más kimenője van. Elég jól szól vele. Kb35Hz-ig megy le vele, ott csökken csak a teljesítmény.
(#) CHZ válasza csezoli21 hozzászólására (») Ápr 18, 2009
Ezekkel a csövekkel nem jön össze hibrid végfok .
Egyszerű hibridhez ne P sorozatú csövek között keresgélj , kettős triódák között sok alkalmas csövet talász fesz. erősítésére , ami alapja lehet hibrid erősítő megvalósítására . Nem olyan nehéz ezeket beszerezni . Ne a meglévő csöveidhez keress kapcsolást . Tudnék mutatni nagyon egyszerű megoldásokat , de nem a jelenlegi választékodhoz .

(#) csezoli21 válasza CHZ hozzászólására (») Ápr 18, 2009
Heló
Milyenek kellenének hozzá, és mennyiért lehetne szerezni őket? Esetleg a kapcsolást láthatnám? Te, vagy valaki megépítette már?
(#) kocos válasza Imi65 hozzászólására (») Ápr 18, 2009
Lányaid is be vannak avatva a fórum "világába" ?
(#) Action2K válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 18, 2009
Ultralineár-ban kötötted be? Egyáltalán ajánlatosabb úgy? Ténylegesen mi lesz jobb vele?

Imi65: Ha fentről számoljuk, akkor az 1-est a 3-as kivezetéssel összekötöm, 2-es anód, 4-es rács-2, 5-ös táp?
(#) Ricsi89 válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 18, 2009
Nem csak simán kötöttem be. megvan az eredezi rakz a rádióhoz abból megtudod, hogy miként volt bekötve eredetileg. En csak az a 2X1600 menetes tekercset kötöttem be, a 400-ast otthagytam.

rádió2.jpg

(#) kocos válasza mark.budai hozzászólására (») Ápr 18, 2009
Jézusom! 2x4 Gu 50 (2x 150..200 W) minek egy szobába? Azzal már hangosítani ehet egy kisebb koncertet!
Már csináltam hibridet .
Bővebben: Link
Jobb lenne elsőre az igényeidnek megfelelő kapcsolást kiválasztanod és ahhoz beszerezni az alkatrészeket .
Heló
Nincsenek nagy igényeim, olyan 50-80 Watt teljesítménynél nem kéne több, cd lejátszóra lenne kötve, és persze a lényeg a hangzása, minél "csövesebb" hangzása legyen! Köszönöm az eddigi segítséget heló
Igazi "csöves hangzást " hibridtől ne várj .
Az egyszerű megoldások küzül itt van egy .
Köszönöm szépen! Azért holnap megvárom Budai úr rajzát is, és majd kitalálunk valamit hogyan legyen!
Köszönöm az eddigi segítségeket mindenkinek heló
(#) Action2K válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 18, 2009
Köszi szépen! :worship: Ezt mindenképpen kipróbálom, persze EL84-el. Sajnos csak 8 ohm-os 90dB-es hangfalaim vannak, de próbára bekötöm monóban 4 ohm-ra.
(#) mark.budai válasza kocos hozzászólására (») Ápr 19, 2009
Az a jó! Építse meg azt, megírjuk, hogy milyen számot "tegyen be", aztán mi meg hallgatjuk itthon .
(#) mark.budai válasza CHZ hozzászólására (») Ápr 19, 2009
Ez elé ECC lenne jó, nem? A PCL-be meg úgy tudom, hogy ECC triódát raktak.
csezoli: Tényleg ne várj csöves hangot, ha ott a tranyó, vagy FET. Na, rajzoltam, de a jobban hozzáértők az építgetésed előtt nézzék meg.
(#) kocos válasza mark.budai hozzászólására (») Ápr 19, 2009

De korai vagy
Akkor javasolnám Richard Strauss egy művét, a címét sajnos nem tudom ( talán Holdraszállás? ), de a 2001 : Ürodüsszeia c. Stanley Kubrick film "betétdala" volt! Abban elég "ütős" a timpani [OFF]
Hát ez sehogy sem lesz hibrid! Csak egy csöves katódkövetővel "hajtott" félvezetős ....
és még csak a rajz sem jó ... ez egy "rendes" földelt katódos kapcsolás, de miért a katódról csatolod ki a jelet?
(#) mark.budai válasza kocos hozzászólására (») Ápr 19, 2009
Hát akkor csatolom az anódról, de felelősséget nem vállalok a megépített tranyós vagy FET-es erősítőkre.
(#) Imi65 válasza CHZ hozzászólására (») Ápr 19, 2009
Arra gondoltam nagy hirtelen, hogy egy PCL86 pentódájával létrehozni egy katódkövetőt, amit a triódával hajtok. A katódkövetővel pedig egy Texas-féle topológiát hajtani. Végeredményben a cső lenne a műveleti erősítő helyén. De ez sohasem foglalkoztatott igazán.
Így meg túl nagy az erősítés, szerintem
(a felelősséget nem értem miért kellene vállalnod?)
(#) kocos válasza Imi65 hozzászólására (») Ápr 19, 2009
Igen, ennek már több köze lenne a hibridhez
(#) Imi65 válasza kocos hozzászólására (») Ápr 19, 2009
Gyanítom, az anódon "honoló" - relatíve - nagyfesz miatt. :nemtudom:
(#) mark.budai válasza Imi65 hozzászólására (») Ápr 19, 2009
Igen, arra gondoltam.
(#) CHZ válasza mark.budai hozzászólására (») Ápr 19, 2009
Teljes PCL86 felhasználásával lehetne hibridet létrehozni . Trióda mint fesz . erősítő és a pentóda triódának kötve , katódkövetőként felhasználva .
Esetleg SRPP megoldással is jó lenne .
(#) CHZ válasza Imi65 hozzászólására (») Ápr 19, 2009
Most láttam meg..., Te már meg is válaszoltad , feleslegesen írkáltam .
Annyit tennék hozzá , hogy félvezetős része is tovább egyszerűsíthető , akár darlington tranyókkal is kiitelezhető .
(#) csezoli21 válasza CHZ hozzászólására (») Ápr 19, 2009
Heló
Szóval így végigolvasva az irományokat látom hogy ki lehetne hozni belőle valamit,...
Nagyon őrülnék ha sikerülne valamit kiokoskodni ebből a csőből! Várom a további segítségeket! heló
(#) kocos válasza CHZ hozzászólására (») Ápr 19, 2009
SRPP-re én is gondoltam, akkor a pentoda lenne a "terhelés" igaz?
(#) CHZ válasza kocos hozzászólására (») Ápr 19, 2009
Pentóda lenne a felső cső , aminek a katódjából csatolnánk a kimenetre .
Következő: »»   526 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem