Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Sziasztok! Szereztem két (állítólag) EL84 kimenőt. Ultralineáros, de minek a középső (400 menetes) tekercs? Ugye jó a PCL86-hoz is? Köszi előre is!
Heló
Köszönöm szépen az eddigi segítséget, Nekem nem muszáj ma már rajzolni, de ha úgy van akkor holnap megköszönném, És akkor nagyjából hogyan lenne ez? 2 ilyen cső, meg valami A osztályú végfok? És ha esetleg rajzolsz akkor az úgy működőkepés is lesz vagy esetleg valami kipróbált ilyen jelegű kapcsolásod nincs véletlenül?
Lehetett az akár brummkompenzáló tekercs is. Ha PCL-ezel, akkor kösd be azt a 400 menetet is.
Ilyenem van nekem is. Erről megy a pcl86SE-m. sajnos csak egy van, így a másik oldalnak más kimenője van. Elég jól szól vele. Kb35Hz-ig megy le vele, ott csökken csak a teljesítmény.
Ezekkel a csövekkel nem jön össze hibrid végfok .
Egyszerű hibridhez ne P sorozatú csövek között keresgélj , kettős triódák között sok alkalmas csövet talász fesz. erősítésére , ami alapja lehet hibrid erősítő megvalósítására . Nem olyan nehéz ezeket beszerezni . Ne a meglévő csöveidhez keress kapcsolást . Tudnék mutatni nagyon egyszerű megoldásokat , de nem a jelenlegi választékodhoz .
Heló
Milyenek kellenének hozzá, és mennyiért lehetne szerezni őket? Esetleg a kapcsolást láthatnám? Te, vagy valaki megépítette már?
Lányaid is be vannak avatva a fórum "világába" ?
Ultralineár-ban kötötted be? Egyáltalán ajánlatosabb úgy? Ténylegesen mi lesz jobb vele?
Imi65: Ha fentről számoljuk, akkor az 1-est a 3-as kivezetéssel összekötöm, 2-es anód, 4-es rács-2, 5-ös táp?
Nem csak simán kötöttem be. megvan az eredezi rakz a rádióhoz abból megtudod, hogy miként volt bekötve eredetileg. En csak az a 2X1600 menetes tekercset kötöttem be, a 400-ast otthagytam.
Jézusom! 2x4 Gu 50 (2x 150..200 W) minek egy szobába? Azzal már hangosítani ehet egy kisebb koncertet!
Már csináltam hibridet .
Bővebben: Link Jobb lenne elsőre az igényeidnek megfelelő kapcsolást kiválasztanod és ahhoz beszerezni az alkatrészeket .
Heló
Nincsenek nagy igényeim, olyan 50-80 Watt teljesítménynél nem kéne több, cd lejátszóra lenne kötve, és persze a lényeg a hangzása, minél "csövesebb" hangzása legyen! Köszönöm az eddigi segítséget heló
Igazi "csöves hangzást " hibridtől ne várj .
Az egyszerű megoldások küzül itt van egy .
Köszönöm szépen! Azért holnap megvárom Budai úr rajzát is, és majd kitalálunk valamit hogyan legyen!
Köszönöm az eddigi segítségeket mindenkinek heló
Köszi szépen! :worship: Ezt mindenképpen kipróbálom, persze EL84-el. Sajnos csak 8 ohm-os 90dB-es hangfalaim vannak, de próbára bekötöm monóban 4 ohm-ra.
Az a jó! Építse meg azt, megírjuk, hogy milyen számot "tegyen be", aztán mi meg hallgatjuk itthon .
Ez elé ECC lenne jó, nem? A PCL-be meg úgy tudom, hogy ECC triódát raktak.
csezoli: Tényleg ne várj csöves hangot, ha ott a tranyó, vagy FET. Na, rajzoltam, de a jobban hozzáértők az építgetésed előtt nézzék meg.
De korai vagy Akkor javasolnám Richard Strauss egy művét, a címét sajnos nem tudom ( talán Holdraszállás? ), de a 2001 : Ürodüsszeia c. Stanley Kubrick film "betétdala" volt! Abban elég "ütős" a timpani [OFF]
Hát ez sehogy sem lesz hibrid! Csak egy csöves katódkövetővel "hajtott" félvezetős ....
és még csak a rajz sem jó ... ez egy "rendes" földelt katódos kapcsolás, de miért a katódról csatolod ki a jelet?
Hát akkor csatolom az anódról, de felelősséget nem vállalok a megépített tranyós vagy FET-es erősítőkre.
Arra gondoltam nagy hirtelen, hogy egy PCL86 pentódájával létrehozni egy katódkövetőt, amit a triódával hajtok. A katódkövetővel pedig egy Texas-féle topológiát hajtani. Végeredményben a cső lenne a műveleti erősítő helyén. De ez sohasem foglalkoztatott igazán.
Így meg túl nagy az erősítés, szerintem
(a felelősséget nem értem miért kellene vállalnod?)
Gyanítom, az anódon "honoló" - relatíve - nagyfesz miatt. :nemtudom:
Igen, arra gondoltam.
Teljes PCL86 felhasználásával lehetne hibridet létrehozni . Trióda mint fesz . erősítő és a pentóda triódának kötve , katódkövetőként felhasználva .
Esetleg SRPP megoldással is jó lenne .
Most láttam meg..., Te már meg is válaszoltad , feleslegesen írkáltam .
Annyit tennék hozzá , hogy félvezetős része is tovább egyszerűsíthető , akár darlington tranyókkal is kiitelezhető .
Heló
Szóval így végigolvasva az irományokat látom hogy ki lehetne hozni belőle valamit,... Nagyon őrülnék ha sikerülne valamit kiokoskodni ebből a csőből! Várom a további segítségeket! heló
SRPP-re én is gondoltam, akkor a pentoda lenne a "terhelés" igaz?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |