Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   530 / 3599
(#) Norberto válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Máj 15, 2009 /

Jogsim az már van kb. 5 éve, de átlagot vonni mindig több számból szoktunk, szóval ezért nem lehet egyetlen egy oktatónak átlagéletkora
(#) _ampervadasz_ válasza Norberto hozzászólására (») Máj 15, 2009 /

Ott a pont!

Biztos a zene zavart meg, éppen Kipál és a Borz -t hallgatok végfoktiltásig*. na ezt jól megazt mondtam

*= ettől már nem sajnálom, ha az IC füstökél, mert nem sajnálom, olcsó sorozatgyártott, ocskaság. Alapzajos, és a frekvenciaátvitele nem olyan jó. Nemtudom halottál már e a FET1 nevű erölködőről, na az van most projektbe véve, csak nem tudom hogy a 2scxxx, és a 2sjxxxx tipusokat mennyire hamisítják, iiletve létezik e utángyártott verziója, mert én az eredetit akarom megvenni hozzá.
(#) _ampervadasz_ válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 15, 2009 /

Üdv köbzoli! A hétszegmenes kijelzőknek aztán kellett a fesz. Nemcsodálom, hogy semmivel nem sikerült elindítani. Négy darab dióda van sorbakötve a szegmenseknél, a dip kivezetéseknél, meg kettő. A szegmensek 12V -ot, a dip meg 5V -ot eszik.
(#) Norberto válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 15, 2009 /

Az fatál errort eredményez sajnos!

fatál erorr!
(#) zenetom hozzászólása Máj 15, 2009 /

Hali!
Laptopot telepitek, XP SP2-t és nem ismeri fel a winyóját a telepítő. Mi lehet a megoldás?
(#) Norberto válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Máj 15, 2009 /

Tudtommal, ezeket a típusokat nemigen szokták hamisítani, de ez azt hiszem, másik topik témája

Jogos, azért raktam OFF-ba, és foglaltam dióhéjnyiba.
(#) _ampervadasz_ válasza zenetom hozzászólására (») Máj 15, 2009 /

A Biosban be kell állítanod a "SATA-native mode" -t OFF -ra, majd ezután már feltudod rakni.
Persze ez laptopfüggő, a HP-nél pl igy van, de máshol már pl nem lehet beállítani. Ott intengrálni kell, a Windows telepítőlemezébe azt a drivert, ami a SATA drivert tartalmazza. Auzán már képes kezeni a lemezt.

Hirtelen csak felbátorodásból, adtam neki ekkora feszt. Előszőr probákoztam 3V-al Semmi. 5V-on már a dip elindult, szép zőld fénnyel. Ekkor gondoltam azt hogy akkor a szegmensekben duplaannyi led van (mert 5V ra semmi életjelet nem adott), és kipróbáltam egy pillanatra 12V -on a szegmenseket. és tökéletesen ,erős fénnyel viglágított. A füst benmaradt szerencsére.

Védőellenállat van rajtam! Dunakeszin találtam a horgászbolt előtt, néztem is mi az, 8 lábú IC, de nem DIL tokozásban.

DSC01656.JPG

(#) zenetom válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Máj 15, 2009 /

Sajnos ez nem HP, hanem valami Fujitsu-Siemens Amilo...

Olyat már javítottam is, elhalálozott benne a DVD meghajtó. Intengrálni kell a Window -os telepítőbe a drivert, ha ez sikerült (nekem nem), akkor ezt az ISO fájt kell kiírnod CD -re, és ez már képes lekezelni a "native" módot. Itt a hobbin is fenn van a linkje, valami ACER Esprire laptoppal kapcsolatban volt ez a téma, de nemtudom hol van a linkje .

Hm, akkor marad ez a megoldás... Egy CDRW-re kiirom az xp telepitőt ugy hogy a drivers mappába (ha jól tudom van ilyen :d) belerakom a laptop telepitőjéből a driver(ek)t.
(#) titi válasza zenetom hozzászólására (») Máj 15, 2009 /

Szerintem erre gondol ampi kolléga: Bővebben: Link
(#) valve válasza zenetom hozzászólására (») Máj 15, 2009 /

Ha kapsz a BIOS-ba valamit ami AHCI, Sata Mode, Sata Native, Sata Legacy, IDE Mode akkor állítsd át.
(#) _ampervadasz_ válasza titi hozzászólására (») Máj 15, 2009 /

Igen erre gondoltam! Köszönöm!
(#) _ampervadasz_ válasza valve hozzászólására (») Máj 15, 2009 /

Amillo-ban nincsen ilyen beállítás ismerem én is.

Bizony nincs
Viszont van olyan hogy BOOT LAN vagy valami ilyesmi... erről már halottam hogy hálózat segítségével másik gépről fel lehet rakni... Van benne valami?

Igen van ilyen mappa, de ahhoz, hogy a telepítő onann kitudja a drivereket szedni, ahhoz hivatkozni kell rá egy *.inf fájlban, szóval ez bonyolult, és nem is jönne össze. Próbáld meg a driver integrációt, és nemtudom hogy a te Amillo -d képes e felismerni az RW-t (sok típus nemtudta beolvasni), de jobb lenne R -es lemezre írni, főleg azért mert még fogod még használni, és inkább CD -re rakd, mert a driver inengrálásával sem léped túl a 702MB -ot.

De ehhez a másik számítógépet is úgy kell konfigurálni hogy feltudjon állni, a rendszer. a probléma meg ezzel soha nem oldódna meg, mert a hálózatról állna fel mindig a rendszer. Ezt az eljárást még nem ismerem. Ezért nem is "vakítok tovább", csak azt mondom amit tudok.

Akkor marad az integrációs megoldás... Vagyis ez?

igen!

Oké, köszi mindent

Szívesen máskor is! Sok sört, jajj sikert!
(#) zoly15 hozzászólása Máj 15, 2009 /

Úgy gondoltam, beindítom az OFF-ot
Reggel felszállok a buszra elindul, egy kanyarba látom, hogy a közmunkások mennek úgy hogy bicikli+ fűkasza+ benzin..
De nézem, Vidia lapos körfűrész tárcsa
volt a fűkaszán Meg almazöld volt a benzin a kannában

Üdv!
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Máj 15, 2009 /

HaHóóóó :whistle:

Van itt valaki?
(#) Ricsi89 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Máj 15, 2009 /

Én itt vagyok, de nincs valami nagy mozgás itt. Nemrég megcsináltam a laptopom töltőaljzatát, közben töltöttem az aksiját labortápról. Egyszer csak bementem a műhelybe és érzem, hogy valami büdös égett szag van. Elkezdtem nézegetni mindent, de semmin nem láttam semmi égésre utaló nyomot. Erre a trafó tetején megláttam a sorkapcsot, hogy megolvadt. Na de hogy mitől? 600mA-el töltöttem az aksit. Volt már, hogy 1,5A-es terhelés volt rajta és akkor sem volt semmi gond. Most meg... Egy kép a bűnösről.
(#) Ricsi89 válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 15, 2009 /

Ez nagyon durva. Arra kíváncsi lettem volna, hogy hogy vágja a vidia tárcsa a füvet.
(#) zoly15 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Máj 15, 2009 /

Arra én is
Következő: »»   530 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem