Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nintendo
 
Témaindító: mcload, idő: Márc 3, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 5
(#) mcload hozzászólása Márc 3, 2007 /
 
Nemrég beszereztem egy 1986- os eredeti Nintendo- t. Dobozában, alíg használtan. Sajnos adapter és játékok nincsenek hozzá, de most az érdekelne, hogy hogyan lehetne azt megoldani hogy valami interfészen keresztül külső tárolóból tudja beolvasni a gép a kazik másolt tartalmát. Így a játék utánpótlást meglehetne oldani. Kedvenc konzolom, amikor kölyökkoromban volt egy másik ilyen gépem állandóan csak a tv előtt ültem. Ma is sokkal jobban lekötnek a Nintendo játékok mint a mostaniak / régi kedvencek pl: Double dragon, Contra ......../
(#) Zoltan.ms válasza mcload hozzászólására (») Márc 3, 2007 /
 
sehogy, -sajnos vagy ha mégis akkor saját interfészt és vezérlőprogramot kell csinálnineki.
pc nintendó vagy sega kompatibilitás 0.
viszont vannak nintendó emulátorok a hozzá való játékokkal, netről letölthető pl.:winkawask, mame32 stb, szuperjók igazi retro egy tv-n játszva usb kontrollerrel.
(#) spkkill hozzászólása Márc 3, 2007 /
 
Én át tudom alkakítani a nintendót.

Ki kell venni a leghátsó nyákot belőle amire a tv van kötve és egy kis átalakítás után a DVD lejátszót rá lehet vele kötni akár fekete-fehér tv-re is.
Igaz nem sok értelme van,de jó szolgálatott tett mikor nem volt más.
(#) dpeti hozzászólása Márc 3, 2007 /
 
spartan3e starter kitre van midway 8080 emulator, ha valakit erdekel, csak az a baj, hogy nincsenek hozza rom fileok es nem talaltam sehol sem

ja+ van space invaders is (ps2 billel megy )
(#) mcload hozzászólása Márc 4, 2007 /
 
Emulátorokkal nem foglalkozok, hiába bármilyen jók, valahogy nem az igazi!!! Na ha ne tud senki ilyen interfészes cuccot, akkor arra gondoltam hogy valami olyat kellene összehozni, hogy készíteni egy kazettát ami törölhető. Így rátennénk az eredeti kazi másolt tartalmát, és ha mással akarunk játszani csak töröljük és újat töltünk rá....
(#) Istike88 válasza spkkill hozzászólására (») Márc 4, 2007 /
 
miből áll az az átalakítás?
(#) spkkill hozzászólása Márc 4, 2007 /
 
Kiveszed a hátsó panelt és rákötöd a tv-re.Beállítod a tv-n a játékgép helyét.A panelról a középsőre megy 4 vezeték.Ki kell próbálni melyik kettővel működik a kép.Ja és kell neki az eredeti tápja.
Én is használtam 2 hónapig utána el ajándékoztam mert egy család vette egy házimozit csakhogy a tv-jükön nem volt sem scart sem composit sem s-video csatlakozás.Ők is használták hónapokig.
(#) mcload hozzászólása Márc 4, 2007 /
 
Spkkil én nem ilyen átalakításról beszélek. Amit te mondasz az a gépnek a videojel/adó része ami a képet előállítja. Ennek az átalakítása nem egy nagy feladat... A másik dolog, hogy szerintem nem ugyanarról a gépről beszélünk. Mert 98-99 környékén volt egy Nintendo klón, ami fekete színű volt általában kék gombokkal, amiben 3 panel volt: az első a kontrollerekhet, a másodikban volt a gép lelke- proci stb...., a harmadik az adó. Ehhez a géphez általában sárga kazik voltak nintendo játékokkal. Viszont az eredeti gép felépítése nem pont ilyen:szürke, olyan mint egy régi video, az elejét fel kellett nyitni, be a kazi.....
(#) szabi_o válasza mcload hozzászólására (») Márc 4, 2007 /
 
Te valsz a NES-ről beszélsz. (Nintendo Entertainment System)
(#) mcload hozzászólása Márc 4, 2007 /
 
Persze, hogy arról beszélek: NES, NINTENDO .....Kedvenc konzolom
(#) szabi_o válasza mcload hozzászólására (») Márc 4, 2007 / 4
 
Gúglizz rá: NES flash cartridge
pl:
http://www.raphnet.net/electronique/nes_cart/nes_cart_en.php
(#) mcload válasza szabi_o hozzászólására (») Márc 4, 2007 /
 
Köszi szépen, nagyon jó ez az oldal ezzel el leszek egy ideig, nemcsak azért mert nagyon ígéretes, hanem mert németet tanultam és az angol tudásom nem túl terjedelmes de majdcsak megoldom. De ha nemkerül túl nagy fáradtságodba elmondanád, hogy itt avval is foglalkoznak, hogy RAM másolatokat töltenek be a gépbe /mert látom itt a sok elektronikai cuccot csak az angol....../amúgy te foglalkozol retro konzollal, csak azért kérdem, mer jó volna, ha beindulna az oldalon ilyen ügyben valami, fejlesztések stb.....
(#) szabi_o válasza mcload hozzászólására (») Márc 4, 2007 /
 
Ahogy így gyorsan beleolvastam, szükséged lesz egy eredeti játék kazettára amiben van egy bankváltó csip is (jelen esetben MMC1), mivel a proci csak 16 bites,(64k-t tud csak címezni) meg egy CIC bizonsági csip. (úgy tudom erre is vannak hackelési megoldások a neten)
Ezt fog kelleni átalakítani, romokat flashekre cserélni. (pl P1, P2 BIOS IC-k)
Amint leírja, a netről .nes fórmátumú ROMokat lehet letőlteni, amit egy kis programmal értelmezett, bontott fel, majd egy egyszerű programozóval beírta a flashbe.
Itt találsz egy angol-magyar szöveg fordítót, esetleg amit nem értesz: http://www.webforditas.hu/
Valószínű ha rákeresel, még rengeteg infót, megoldást találsz a neten.
(#) mcload hozzászólása Márc 4, 2007 /
 
Szabi, köszi a fordító linket, sokat segített!!!! De még nagyon sok a sötét folt. Úgyhogy aki ért az ilyen digitális cuccokhoz és szeretne ilyet építeni, az jó lenne ha írna a topic-ba, mert egyedül nemtudom mikorra végeznék vele (ha egyáltalán sikerül).
(#) mcload hozzászólása Márc 5, 2007 /
 
Három oldalt néztem át ami foglalkozik ilyesmivel:1. raphnet.net, ez jó megoldásnak tűnik, de valami olyat olvastam hogy nem 100 százalékos. A 2. bripro.com, ez is jó lenne, a 3. racketboy.com, ahol egy nagyon spéci kazi van amit házilag nemhiszem, hogy össze lehet hozni...
(#) mcload hozzászólása Márc 5, 2007 /
 
(#) regist hozzászólása Ápr 1, 2009 /
 
hello,én is nintendo függő vagyok,csak nekem a 64 tetszik,mert a legjobb kazettás gép(lemezes vagy kártyás gépek nem tetszenek mert azok softwarenek számítanak a számítástechnikában,csak a kazettás hardware-üzemű és ezért hiteles számomra)és az a nagy dilemmám van,hogy egy NES játékot szeretnék rátenni GameBoy Color kazettára,amit konverterrel vinne a 64:az első kiadású Tetrist,ami azért jó,mert rögtön az elején írja,hogy szovjet és közben a szintváltásoknál is szovjet néptánc-klipet mutat,ráadásul külön érdekesség,hogy a géppel együttműködve is lehet játszani,tehát a magától építkező játékba lehet beavatkozni.Ezen kívül csak a Goldeneye játszódik a Szovjetúnióban a N64 játékok közül+a Cruisin World-ben van Moszkva(de arra haragszom,mert nem csinálták meg több körösre,miközben a pályák nagy részén 6 kört is lehet tenni folyamatosan),tehát azért érdeklődöm,hogy hogyan lehetne ezt a progit rátenni egy GB Color kazira? http://www.mobygames.com/game/nes/tetris/screenshots
(#) cleetus válasza regist hozzászólására (») Jún 6, 2009 /
 
Nem lehet NES kazikat gameboyon futtatni,mert gyökeresen eltér a két konzol felépítése,a gameboyban z80-as proci dolgozik, a NES-ben azt hiszem egy egyedi ricoh proci.Ugyanebből az okból nem lehet a gameboy kazit n64-en használni,szerintem felejsd el.Egyedül a gamecube és a gameboy advance között van átjárhatóság.A gamecube-hoz van egy átalakító,ami befogadja a GBA kazikat.Amúgy van még sega genesis és master system közötti átalakító,mert a két rendszer csak néhány hardverben különbözik,az átalakítóban is csak pár alkatrész van.
Nekem egy olyan ember kéne akinek van olyan eszköze,amivel eepromokat lehet beolvasni.Történt ugyanis,hogy szétszedtem egy kazit,amiben szerencsémre atmel epromok vannak.De mapper ic nincs benne,és ami játék van rajta az nem kicsi.Szóval aki be tud olvasni valamivel eepromokat,és gépre le tudja menteni,az írjon! Azért lenne fontos,mert én is szeretnék olyan kazikat csinálni,hogy szinte minden játékot rá tudjak rakni.
Komoly,a kazin volt a két atmel eprom,meg két logikai ic,amit szintén katalógusból bármelyik boltban meg lehet kapni.
Ha valaki tud segíteni,akkor előre is köszönöm!
(#) mittomen válasza cleetus hozzászólására (») Okt 27, 2009 /
 
hello

látom, hogy ez már régi téma de hátha valaki tudna segíteni amit mcload írt, hogy "98-99 környékén volt egy Nintendo klón, ami fekete színű volt általában kék gombokkal, amiben 3 panel volt: az első a kontrollerekhet, a másodikban volt a gép lelke- proci stb...., a harmadik az adó" a nyár fojamám szert tetem 1 ilyen gépre sajnos a gép csak egyetlen egyszer indult be és nem tudtam megfejteni az okát az elenálásokat kondikat lemértem kicseréltem újakra ám ez nem hozot változást


valaki nem tudna 1 kinket ahol estleg ezenek a gépeknek van rajza van esetleg 1 olyan kapcsolást amivel azokat a kártyákat össze lehet kötni egy számítógéppel
(#) cleetus válasza mittomen hozzászólására (») Nov 9, 2009 /
 
Neked akkor a copyNES kell, de ezt csak külföldről tudod beszerezni, ezzel mindenfajta kazetta tartalma beolvasható és elemezhető.
Egyedileg megépíteni ezt a szerkezetet nem lehet, mert kell bele a nintendo procija egy eredeti NES-t pedig ezért nem szednék szét, amúgy sem olcsóak.

Szerintem a proci panelján kösd be a video és az audio kimeneteket egy-egy rca scatlakozóra, és azt egy tv-re, ha úgy sem megy a cucc, akkor halott, és nem érdmes vele foglalkozni, mert javíthatatlan. De google-ben keresve beírod a NES on a chip-et vagy a NoAC-ot akkor kapsz lábkiosztást is mellé.
Én már nem hiszem hogy a nintendoval tudnék foglalkozni a mapper ic-k miatt, inkább a sega genesis felé fordultam, azokhoz nem kellenek ilyenek.
(#) mittomen válasza cleetus hozzászólására (») Nov 9, 2009 /
 
köszi a tippet kipróbálom az ötletet ha nem fog indulni akkor marad 1 szép emlék
(#) cleetus válasza mittomen hozzászólására (») Nov 9, 2009 /
 
De ha megmurdelt, akkor még mindíg ott van a kínai piac, szerintem ott még lehet kapni kamunest. Valószínű én is veszek még egyet, és azt feljavítom.
Ha nem menne akkor én megvenném a kazettáit, hátha van közte valami eredeti játék, vagy olyan, amiben diszkrét elemek vannak.(logikai ic-k, eepromok ilyenek)
(#) spgabor hozzászólása Okt 3, 2010 /
 
Helló!

Szereztem két Nintendo NES-t. Mindkettőnek van hibája, és ezek javításához keresek olyat, ki esetleg tud segíteni, merre keresgéljek.
1. számú NES: nagyon koszos volt, a belerakott kazettát nem olvasta, ezért szétszedtem kipucolni. Ecsettel finman lepucoltam a por nagy részét, majd lefújogattam a nyákról. A kazetta érintkezőjét pedig befújtam kontaktsray-vel, meg kicsit megdörzsiztem fogkefével, hogy a nagyobb koszokat is lejöjjenek. Találtam olyan kondenzátort az elektronikáján, aminek kicsit meg van pattanva a széle, de égés, meg hasonló nyomok nincsenek. Szóval összerakás után beolvasta a kazettát, de szemcsés volt a képe, valamint egy új hiba lépett fel. Vagyis azt csinálja, hogy bekapcsolom, és vagy nem kapcsol be, vagy max 5 mp múlva kikapcsol. Fél óráig próbálkoztam, egyszer fordult elő, hogy nem kapcsolt ki, azon kívül mindig. Azért nem értem a hibát, mert direkt nem bontottam meg az elektronikáját, mivel jónak tűnt, valamint szemmel sehol nem tapasztaltam sérülés, égést. Kazettával és anélkül is fennáll a hiba.
2. számú NES: egyszerűen a táp csatlakoztatás és bekapcsolást követően a piros led folyamatosan villog. Őt még nem szedtem szét, hogy belekukkantsak.
Esetleg tud segíteni valaki, hogy mi lehet a bajuk?
Az egyes számúnál néztem a kondit, hogy nincs-e valami ráírva, hogy kicserélem, hátha megoldódik, de sajnos nem láttam rajta értelmes írást.
Esetleg egy kapcsolási rajz is jól jönne, ha van esetleg valakinek, mert még nem sikerült gugliznom egyet sem.
Előre is köszönöm!

Üdv:
spgabor
(#) djtometkow hozzászólása Okt 4, 2010 /
 
Helló

Nekem is hasonló gondom van mint az előttem szólónak, bekapcsolás után villog a NES ledje, ilyenkor egy pillanatra van kép meg minden azt megint újraindul. Azt hittem valami táphiba de úgy tűnik nem... Nagyon nem mertem hozzányúlni az alaplaphoz.
Tanácstalan vagyok..
(#) magyari.mate hozzászólása Nov 24, 2010 /
 
Hali!

nekem is a mcload által említett "kékgombos" nes kópiával van egy kis problémám. (a konzol neve: ending man terminator bs-500as, ha így valakinek egyszerűbb)
tehát összedugom a konzolt a tv-vel, és a gép egész egyszerűen nem működik. nem tudom hol lehet a hiba, a gépben a három panel közül egyiken sem látok különösebb rendellenességet. a power gomb fölött a piros led világít, tehát az adapter sem hibás. ha esetleg a proci mondta be az unalmast, van -e rá esély h rendbe lehet hozni valahogy.
ha esetleg valaki ezzel kapcsolatban valami jó ötlettel, megoldással tud szolgálni, nagyon megköszönném.
(#) cleetus válasza magyari.mate hozzászólására (») Nov 28, 2010 /
 
Keresd ki a video és az audio jelet kiadó pontjait a procis nyákon, sima s-video jelet ad ki, ha úgy sem indul el, akkor halott.
Az eredeti nes-ek pedig simán rosszul érintkeznek a kazival, és a benne lévő 10nes chip reseteli a konzolt, ki kellene takarítani, vagy a chipet kikötni, talán a 4. láb az, amit ki kell iktatni és mennie kell, de nézz utána.

Nekem az egyik kamunintendomnak videohibája van, és némely játékoknál egyszerűen szalad a képe meg szétesik, pedig s-video-ra van kötve. Valami chip bugja lehet.
Még gyűjtöm ám a kamunintendo kazikat, jelenleg olyan 50valahány kazim és több mint 120 játékom van hozzá. És szereztem egy billentyűzetest is egérrel meg mindennel.
(#) magyari.mate válasza cleetus hozzászólására (») Dec 1, 2010 /
 
az pontosan mit jelent hogy "keresd ki"? mit kellene csinálnom? az a baj h nemértek hozzá. légyszives magyarázd el részletesen
(#) cleetus válasza magyari.mate hozzászólására (») Dec 1, 2010 /
 
Az a baj, hogy minden ilyen kínai cuccnak más a belseje, de az közös szokott lenni, hogy azon a nyákon van a video-audio kimenet, ahová a kazit be kell dugni. Négy vezeték szokott odamenni, egy a tápé, egy a föld, egy audio és egy video. Jobb cuccokon rá is szokott írva lenni, hogy mi micsoda, de ennek utána kell keresni a nyákon, hogy tényleg oda megy-e az a vezeték, amit oda írtak. Én is ezért jártam meg majdnem. Ha ezek megvannak, akkor azokat kell kivezetékezni, a föld mint a kettőnél közös lesz.Ezt mondjuk egy rca dugóra forrasztod, majd be a tévébe, és ha jó, akkor menni fog.
Ha nincs ráírva a nyákra a kivezetés, akkor vissza kell követni melyik hova megy a modulátor nyákjára( ez adja az rf jelet, amikor be kell hangolni a tévén a játékot). Kicsit nekem este van, remélem érthető amit mondani akartam ezzel.
(#) McDeath hozzászólása Márc 14, 2011 /
 
Sziasztok!
Engem is érdekel a NES dolog. Van a kezem ügyében nem egy kamu NES is, csak mindegyik rossz. Viszont van egy játék, amit netről nem tudok leszedni sehogy sem. Ezért kérdezném azt, hogy lehet házilag csinálni olyan olvasót PC-re amivel ki tudom nyerni a rom (kazetta) tartalmát? Akár a NES-ek belsőjét felhasználva is. Konkrétan kb úgy 5 darab van itthon, de mint említettem egyik sem működik...
A segítségeket és az ötleteket előre is köszönöm
(#) hege88 válasza McDeath hozzászólására (») Márc 14, 2011 /
 
Mi az a NES-játék, ami sehol sem lelhető?
A net elég rendesen teli van régi konzol romokkal.
Írd meg, hátha tudok segíteni.
Következő: »»   1 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem