Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Szia!
Ezen az erősítőn +/-32V van.. Az a 3V eltérés nem hiszem hogy gondot jelentene.. Még valami: Mikor kikapcsolom és merül a puffer kondi akkor a piros LEd kigyullad majd elalszik mert elfogy a feszültség.. A zöld világít ahogyan kell.. A sárga csak halványan..
Valami képet kéne föltegyél, mert anélkül nehéz bármit mondani. Gondolom mindent átnéztél és jónak ítéltél . . .
Igen minden jó, minden jó helyen a nyákon nincs hiba..
Szia!
Találtam itt az oldalon egy ehhez való számító programot. Gondolom ezt ugyanígy megépítve működne is, de ez újraindítható vagy nem? Ha igen, akkor mit módosítsak, hogy ne legyen újraindítható. Illetve ez az 5perc=300000ms, ez nem gond neki ugye? Köszi szépen előre is!
Van egy méretező progim, azzal kiszámoltam mekkora értékek kellenek:
De a nem-újraindíthatóságot még ki kell találni, mert úgy emlékszem, h ez újraindul, ha közben impulzust kap.
Nyilván csak akkor, ha a diódák alatti tranyókat és az ellenállásait is átfordítod
Miért is???
Hogyan gondolod??
Hahó!
Készítettem itthon egy Leydeni palackot egy hagyományos befőttesüvegből. Alumíniumot tekertem rá kívül és a külső aljára. Nagyon tömény sós vizet öntöttem bele, szinte csurig. Az lenne a kérdésem, hogy mennyi töltést bír el, és milyen elektromos géppel tudom feltölteni ezt a palackot a TV-n kívül? (Olyan gépre gondolok, amit otthon is megépíthet az ember!) A segítséget előre is köszönöm!
Valahogy úgy, hogy azt a részét a rajznak tükrözöd, és a meghajtását (BC549 emitter) átkötöd a jobb szélére.
Szerintem nem kell az egészet tükrözni, elég a 4148-asokat...
De várjuk meg a szakértők véleményét...
Igazad lesz, csak jobban néz ki tükrözve, de ugyanaz.
Mindkét program ugyanazt számolta, köszi
A nem újraindíthatóság nem is olyan fontos.
De igaza van proli007-nek, az ilyen nagy értékekkel nem biztos, hogy jó lesz !
Hello!
Tehát ilyen 5 perc időtartamra már bizonytalan a működése. Nehogy már egyszerű legyen Na most elmondanám inkább, hogy mire kell: LM35 szenzorral figyelem egy hűtőborda hőmérsékletét, és azt megoldottam, hogy ha átlép egy megadott hőfokot, akkor jelez: "1" szint van, az alatt "0". (persze ezt könnyen felcserélhetem) Az 5 perc ahhoz kellet volna, hogy ennyi időre lekapcsolja a cuccot, ha eléri az adott hőfokot. Na most ez az 5 perc lehet kevesebb is. Szóval ez így nagyon nem megoldható, előfordulhat, hogy egyszer 3 percig számol, egyszer 8-ig ?
Hahó!
Valaki segítene nekem? (Kérdésemet lásd pár sorral följebb!)
Ha nem gond, és már van 1 kapcsoló jeled, amit meleg okoz, akkor inkább egy ventilátorral fújd meg addig, míg visszahűl, ahelyett, hogy időzítőt használsz.
Sziasztok
Mechanikus végálláskapcsolókat szeretnék helyetesíteni hall szenzorral. Tudnátok az alkalmazás módjárol egyszerü kapcsolásirajzot küldeni? Köszönöm
Igen, csakhogy amikor ezt a hőmérsékletet eléri a borda, addig már 2db 8cm-es ventilátor fogja fújni, max fordulaton, tehát további hűtés nem lehetséges. Ez csak egy plusz biztonsági elem, amire remélhetőleg nem is lesz szükség, de sosem lehet tudni. Tehát egyáltalán nem számít, hogy most 4 percig megy vagy 6-ig. Minden esetre egy próbát megér a dolog. Van is itthon 555 IC
Sziasztok, van egy 12v villanymotorom amit újratekercseltem, de sajnos nem pont úgy ahogy régen volt. Mellékeltem egy képet és az a kérdésem a két képen látható tekercselés között van különbség? A mágneses mezőt figyelembe véve elvileg ugyan az, a tekercselés irányát nem rontottam el (a szemköztiek azonos irányba vannak) csupán rossz helyen van a tekercs két végpontja ami nem biztos hogy rossz. Kipróbálni nem akarom ha rossz, mert bldc motor és az elektronika könnyen tönkremehetne. Tudna valaki segíteni, hogy akkor ez így jó?
Kösz köbzoli!
Hello!
Megméred a kondi kapacitását, vagy kiszámolod. Az üveg átütési szilárdságát megnézed, és hogy hol a leg vékonyabb az üveg. Ez lesz a maximális feszültség. A tárolható töltés: Q=C*U képlet adja. Ahol C farádban, U voltban, Q meg amperszekundumban lesz. Hogy mivel töltöd, azt neked kell kitalálni. Dörzsölgesd a fésűdet.. üdv! proli007
Sziasztok!
Van valakinek egy olyan FM vevő kapcsolása,ami: -IC nélküli -1,5V-ról vagy kevesebbről üzemel -Ma is kapható alkatrészekből áll . ?
Köszi a válaszotokat!
Most már csak annyi gondom van, hogy megépítetem az áramkört, és nem működik! Én arra gyanakszok, hogy a tirisztorokat nemjól kötöttem be, és szerintetek biztos jó oda 2,2K, és 1K-s ellenállás? Nem kellene kissebbet tenni? Légyszi tudnátok nekem adni, egy brx49 tirisztor lábkiosztást Előre is köszi!
Hello!
Csatoltam a tirisztor lábkiosztását.
Sziasztok!
Adva van egy vezeték nélküli telefon (Dialon F20), amibe szeretnék háttérvilágítást készíteni. Csakhogy én azt szeretném, ha ez úgy működne, hogy amikor hang jön ki a telefonból, akkor kapcsolna be a világítás rajta, majd idővel le. Ezt simán egy monostabillal meg tudom csinálni, nincs vele probléma. A problémám az, hogy hogyan vegyem le az indítójelet? Ha csak simán a piezo hangszóró egyik bemenetére kötöm a triggert (persze megfelelő negálással), akkor vajon működnie kellene? Vagy tudtok valami megoldást mondani rá, honnan lehetne indítójelet venni a monostabilnak? Ami fontos, hogy nem kapcsolóval szeretném megoldani, mert akkor megint ugyan ott vagyok, mint most (most ha látni akarom ki hív/mit ütök be, akkor villanyt kell gyújtanom).
A piezzoról leveheted szerintem, az 555-t elég könnyű triggerelni. Esetleg sorbaköthetsz vele egy 100nFos kondit leválasztás végett.
Üdv
Hello!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy CMOS NAND kapukat lehet-e párhuzamosan kötni a kimeneti teljesítmény megnövelése érdekében? |
Bejelentkezés
Hirdetés |