Fórum témák
» Több friss téma |
Tisztelt felhasználók!
Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
Djgombi hozzászólását olvasva, ez jutott eszembe és mivel volt pár szabad percem megcsináltam. A bevezetése nem rajtam múlik, de ha úgy alakul megengedem ilyen irányú felhasználására!
Jó ötlet Köszönöm! virágot az öltözőbe kérem csokit pedig itt fogyasztom
Az a helyzet, hogy ez már sajnos nem a vicces kategória. Akarom mondani jópofa, csak azon lehetne sírni hogy ilyenre egy elektronikai fórumon egyáltalán szükség van.
Az a siralmas.
Doncso ez nem sialmas, bocsáss meg de van olyan fórum ahol elvileg ékes magyarsággal lehetne írni, és mindig tele hibákkal. Persze az ember hibázik egy kettőt, de hogy telenyomja indokolatlanul hangulatjelekkel az oldalt, nos az sok. Aki nem tud írni, folyamatosan nem jól ír az üljön vissza az iskolapadba.
Az ilyen emberek hozzászólásait kellene ebbe a topikba betenni! Én veled értek egyet ez biztos.
Hát igen, én néha kitenném valami szégyenfalra egy két emberke megnyilvánulásait is, jó nem akarok sznob lenni, de nem hiszem el, hogy nem lehet normálisan megfogalmazni egy hozzászólást.
A gazdasági válság idején induló Új szakmák listája (Vezetői hírlevél )
-Talicskatoló - Egynyomvonalú kézierőgép-kezelő technikus. -Takarítónő - Higiéniai manager asszisztens. -Ablakmosó - Síküveg restaurátor. -Gondnok - Háztömb manager. -Portás - Front door manager. -Sofőr - Kormánykerék-igazgató logisztikai supporter. -Árokásó – Okleveles nyeles lapát technikus -Disznópásztor – Élelmiszeripari alapanyag előkészítő koordinátor -Pénzbehajtó – Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző -Verőlegény – Nyeles testápoló-gép kezelő technikus -Rakodómunkás - Anyagmozgatási szakreferens. -Parkoló őr - Forgalombiztosítási szakmenedzser. -Tolvaj - Tulajdonáthelyező és biztonságtechnikai szakember. -Áruló - Szabadfoglalkozású megélhetési eladó. -Utcaseprő - Köztisztasági, tárca nélküli asszisztens. -Kukás – Hulladék managelési szakreferens. -Autómosó - Gépjármű optikai karbantartó. -Bérgyilkos – Humánerőforrás létszám leépítési ügyintéző -Szódás - Szikvíz termék menedzser. -Raktáros - Termékpozíció optimalizálásért felelős logisztikai manager. -WC-s néni - Anyagcsere manager"
Mondjuk hamar elegük lehet a figyelmeztetésből, ha a mellékelt kép alapján, bevezetnénk, hogy minden He-s oldal megnyitásakor bejön ez az ablak (
Idézet: helyett mondjuk „OK” Idézet: -nel, meg „Igen” Idézet: -mel, a nem hatására, meg az oldal átirányítja magát egy más oldalra pl.:google), a figyelmeztetés ideje alatt... „Nem” Amúgy, meg van a Firefoxon hejesírás ellenőrző A hejesírást érdekes módon nekem nem javítja ki...
Mai ökörködés, az izzó egy glimm lámpa. Első nagyfesz kísérletem, persze telefonnal felvéve, sajnos csak az van.
-Nagymama nem láttad a füves cigimet?
-Francba a cigiddel! Nem láttad a sárkányt a konyhában? Batman és Superman beszélgetnek: Batman: -Képzeld multkor leugrottam egy 10 emeletes ház tetejéről! Superman gondolja, hogy nem nagy szám, ő majd egy 15 emeletesről ugrik le. Másnap találkoznak. Superman: -Tegnap készültem leugrani egy 15 emeletes házról, amikor megláttam egy meztelen nőt a parkban. Teljesen meztelen volt és mindenféle hangot adott ki! Gondoltam odarepülök hozzá. Odarepültem és ráugrottam. -És meglepődött? -Nem csak a láthatatlan ember.
Nyuszika látja, hogy az agresszív kismalac az aranyhalat süti egy nyárson.
-Kismalac ha visszadobtad volna, lett volna 3 kivánságod! -Megvolt...
Idősebb úr tanácstalanul álldogál a fehérneműboltban. Odalép hozzá az eladóhölgy és kérdi:
-Miben segíthetek? -Tudja a feleségemnek szeretnék melltartót vásárolni a születésnapjára, de nem tudom milyen lenne jó. -Hányas méretűre volna szükség? -Azt én nem tudom. -Mégis milyen alakú a kedves felesége melle? Körte, alma, vagy nagyobb mondjuk mint egy dinnye? -Hát nem is tudom kisasszony. Látott maga tacskófület....
Erről valamiért az anyósviccek jutnak az eszembe...
Hát lehet összefüggés, ha az após egy idősebb úr.
Néhány mosolygtatós kép.
Piros led érdekes nem szereti de a zöld megy róla. 0.05 mA mennyire veszélyes 6.6 KV on? Amúgy nyomtató sztatikus áramköréből való, kettő volt, gondolom az egyik sztatikussá teszi a papírt a másik meg épp ellenkezője, más szerepet nem tudok neki kitalálni. Érdekel a nagyfesz játék, csak amit linkeltél ahhoz képest én óvatosabb vagyok.
Ha már a nagyfesznél tartunk, ma van Tesla szülinapja :shocking: Kép: Hivatkozás
Tudtam én, hogy elektroncső is alkalmas Fénykibocsátó Egyenirányítónak, azaz LED-nek.
Tulajdonképpen hagyományos kapcsolásban is bocsát ki egy kevés fényt az izzó katódfűtés. Kellemes meleg fénye van, mint egy kandallónak.
A világ leggyorsabb motorja (alacsony költségvetésű): Bővebben: Link
Szerintem több lehet az áramod, mint 0,05mA, hiszen a LED elég szépen világít róla. Így magában nem hinném, hogy veszélyes, kondenzátorral kombinálva (amilyen az én verzióm is) viszont már nagyot tud ütni.
Egyébként nem szükséges több ezer volt egy látványos fényeffekthez, ebben mindössze 3 db gombelem van, ráadásul trafó sincs benne.
A mai napon egy nagyon vicces dolog történt velem, pontosabban egy akkutöltővel, tulajdonképpen a születése volt vicces.
A lényeg az volt, hogy bontogatok a műhelybe, szelektálok, és kezembe akadt egy régi nagyon vékony, vagyis lapos kis kapcsitáp, dobozzal mindennel, mondom ezt is mint a többit, lepróbálom, ha jó jó, ha nem bontás, bedugom, persze nem megy, jó, szétszedem, ugranék neki a pákával, nem melegít, jah mondom, fel kéne kapcsolni a főkapcsolót, dehát akkor kipróbálom még egyszer a kis tápot, mert azt se kapott áramot, bedugom, elől a kis kapcsolójával felkapcsolom, kicsit nyöszörögve ugyan de elindul a venti, kis WD40 és máris pörög, de furán, mintha szaggatna a fesz, rámértem 5V jó, 12V nem jó, ugrál, hát mondom ebből bontás lesz, közben megláttam egy potit benne, mondom rátekerek, na erre a venti megindult és a fesz beállt 14,8V-ra, ejjejj mondom, egyből bevillant az akkutöltő gondolata, előkaptam egy állitható műterhelést, meg egy amper mérőt, aztán hadd szóljon, hát elcsodálkoztam, 6-7 A ig stabil, utánna esik a fesz, de az A-nem, sőt, fel tudok menni 10A-ra de ekkor már a fesz lenn van 6V-on . De nem is ez a lényeges, hanem hogy a potival szépen 12V és 14,8 között be lehet állitani a feszültséget, a töltő áram pedig 6-7A max. Ez szuper egy autó akkunak. Hát így született meg az akkutöltőm ma. Féllábbal a kukából is van visszaút. |
Bejelentkezés
Hirdetés |