Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   167 / 1171
(#) szaky27 válasza lidi hozzászólására (») Aug 15, 2009 /

Az aláhúzásnak van jelentősége? Ha mondjuk 52 van rá írva akkor 52 pf-es?
(#) liderces válasza klemo86 hozzászólására (») Aug 16, 2009 /

Igen hasonló csak ez kb egyenlő oldalu ami nekem van az téglatest formáju. A panelon a megjelölésnek van e jelentősége? A többi hasonló alkatrészt is ilyen betüvel szám kombinációval jelölik azok zömében tranyók. Már csak sap per kb érték kéne. köszüdv
(#) klemo86 válasza liderces hozzászólására (») Aug 17, 2009 /

A tokozás szinte lényegtelen, csak azért csináltam én is egy kevésbé homályos képet, hogy nagyjából tudjuk, miről van szó...
A felfestés általában nem a tipust jelöli, a "Q", "MQ" tranyó vagy FET, az "U" vagy "REG" pedig stab IC szokott lenni (azt kéne megnézni, a toktra mi van írva, és SMD katalógusban megkeresni!
(#) liderces válasza klemo86 hozzászólására (») Aug 17, 2009 /

Hello! Na akkor egyről beszélünk "Q" a jelölése és a többi felismerhetően tranzisztor is "Q" jelölésü. Feirata 101 5c, ez két sorban van vagyis lehet 1015c is akár. Hol találok smd katalógust a neten ahol ezt megnézhetem? Maximális köszönettel!
(#) klemo86 válasza liderces hozzászólására (») Aug 17, 2009 /

Találtam valamit (remélem)
A kedvenc keresőmben kidobott néhányat, az IRU sorozatú stabok jöhetnek szóba...
Itt lesd meg!
(#) liderces válasza klemo86 hozzászólására (») Aug 18, 2009 /

hello! Nem igazán egyezik a kettő a hibás az ennek kb a fele. Azért köszi a fáradtságot majd még keresgélek erre arra hátha. Hasonlót találtam a HQ-nál de csak rendelésre és horror áron.
üdv
(#) scooby_ hozzászólása Aug 18, 2009 /

Sziasztok!
Építés közben,találtam egy alkatrészt amiről f*om sincs micsoda,és mekkora lehet.
Van valakinek ötlete?
(#) gg630504 válasza scooby_ hozzászólására (») Aug 18, 2009 /

Ferritgyöngy. Egy lyukas ferrit henger, amin átmegy a vezeték. Kicsit kicsavart fojtótekercs: belül nullamenetes tekercs, kívül a vasmag. De működik... Nagyfrekvenciás zavaró jel ( zsebtelefon ) távol tartására remek.
Jóval kisebb, mint egy átlagos humán hím külső nemi szerve.
(#) scooby_ válasza gg630504 hozzászólására (») Aug 19, 2009 /

Mivel ez egy riaa korrektor,gondolom a recsegés-ropogást csökkenti.
Mit csináljak vele? vagy milyet/mit tegyek be a helyére?
(#) scooby_ válasza scooby_ hozzászólására (») Aug 19, 2009 /

Azt sejtettem hogy fojtótekercs...
De honnan tudom meg hogy mekkora?
(#) Action2K válasza scooby_ hozzászólására (») Aug 19, 2009 /

Szia! Pár mikro Henri szerintem. Innen válogass, de én inkább azt javasolnám, hogy inkább, mivel ismeretlen az adata, rossz műszaki cikkekből (alaplap, táp...) bontogass ki és próbálgass. Bár változást nemigen fogsz elsőre észrevenni.
(#) scooby_ válasza Action2K hozzászólására (») Aug 19, 2009 /

Szia!
És ha átkötöm?
Ha úgy jó,először átkötöm,és utána próbálkozom a fojtótekercsel.
(#) elektro777 hozzászólása Aug 20, 2009 /

Sziasztok!
Van egy fólia kondim, és azvan ráírva, hogy: 15K63J
Ennek elvileg 150nF-esnek kellene lenni, szerintetek ez milyen kondi? És még van vagy 50 olyan kerámiakondim, amire az van írva, hogy: 100nz.
ez mit jelent?
Köszi előre is!
(#) Action2K válasza scooby_ hozzászólására (») Aug 20, 2009 /

Át lehet kötni. Sok gyári cuccban látni, hogy a panelen ott a helye, de végül átkötés van csak benne.
(#) scooby_ válasza Action2K hozzászólására (») Aug 20, 2009 /

Akkor nálam is csak a helye fog látszódni.... egyenlőre
(#) M63-002 hozzászólása Aug 20, 2009 /

Tiszteletem mindenkinek.

Egy kis segítség kéne:

STK5473 (jó nagy IC, nyújtott 6szög alakú, 10 lába van, jó nagy fekete műanyagtokban van, és jó nagy hűtőborda van rajta.)

Tápegység IC-nek nézem, de semmit nem találtam róla. Se itt, a katalógusban, se a fórum keresőjében, sem pedig a google-n. (találatok voltak, de valahogy csak a PDF-et nem tudtam sehogyan se előcsalogatni.)

Előre is kösz!

(fotót sajnos nem tudok mutatni mert sietek, de estére lehet hogy lesznek fotók is)

Üdv.:
002
(#) mammut válasza M63-002 hozzászólására (») Aug 20, 2009 /

Sajnos mindehol csak ezt dobálja a google:
1.
2.

Nekem is van egy V. REG. IC-m, az STK7563, meg egy stepper driver STK6722H....
(#) M63-002 válasza mammut hozzászólására (») Aug 20, 2009 /

Igen ezeket én is megtaláltam... Annyiból vagyok könynebb helyzetben, hogy egy kész áramkörben van benne (régi videómagnó tápegysége volt), és volt annyi eszem, hogy ne szedjem ki az alkatrészeket. Van benne egy sok szekunder tekercseléssel rendelkező trafó, 6 biztosíték (1 a primer és 5 a szekunder oldalon), elkók, két ellenállás, egy Zéner, egy kerámiakondi, és egy rakás dióda. Elvileg üzemképes a cucc. Csak a 230-ra kéne csatlakoztatni, és kimérni a feszültségeket. A panelról lelóg egy Berg tüskesor. A Trafó is elég nagy, azért kérdeztem, hogy hátha használható-e ez a cucc tápegységnek, a megfelelő feszültségszinteknél stabkockákkal megfejelve. (pl. érdemes lett volna valami gyári ajánlott kapcsolást látni)
(#) lapose válasza M63-002 hozzászólására (») Aug 20, 2009 /

Szia!

Ez talán segít!
Három emitterkövető stílusú stabilizátor van benne.

STK5473.gif

(#) Fidel hozzászólása Aug 21, 2009 /

Sziasztok

Tud valaki segíteni, hogy 860µF 200V-os elektrolit kondenzátort honnan tudnék beszerezni??
(#) brato válasza Fidel hozzászólására (») Aug 21, 2009 /

Szerintem vedd fel a kapcsolatot ismerős tv szerelővel.
(#) Action2K válasza Fidel hozzászólására (») Aug 21, 2009 /

PC tápokban 2db 470 µF 200V-os szokott lenni. párhuzamosan kötöd őket, s 940 µF lesz belőle. Puffernél nem baj ekkora eltérés.
(#) mammut válasza Action2K hozzászólására (») Aug 21, 2009 /

Én még idáig csak 200µF-ossal taliztam tápokban, de ezt a megoldást én is írni akartam, de elég puritán.
Viszont hivatalosan beszerezhető neten 2db 330µF és 1db 200µF 200V-os kondiból összerakható a dolog.

Ez érdekes én u betűt írok és a fórummotor átkonvertálja mikro jellé, nem rossz!
(#) Fidel válasza mammut hozzászólására (») Aug 21, 2009 /

Igen ám, csak ezt egy külön házba tudom majd berakni!

Az a gond, hogy a kondik átmérője 26mm és egymáshoz érnek, a magasságuk 40mm és az 1000µF-es már 51mm magas és nekem kb. 8mm helyem van még a ventilátor keretig!

Szóval a párhuzamos kötözgetés nem jó megoldás, gyárilag meg 820-as van benne, ezért ennél kisebbet nem akarok beletenni!
(#) mammut válasza Fidel hozzászólására (») Aug 21, 2009 /

Sajnos csak ezt találtam. Ha tápegységben van, akkor nem szabad alá menni és fölé sem sokkal.

Megjegyzésem: érdekes a 2000órás üzemidő 105°C-on.

Sajnos ebből két darab kitölti az egész tápot!

1000µF sok lenne??
(#) mammut válasza Fidel hozzászólására (») Aug 21, 2009 /

2 db? amit linkeltem abból csak 1 kell nem? (820uF)
Ha tápegységbe lesz, akkor lehet, hogy megdobja az inverter bemenetét. Ha van ilyened, vagy csak 1000µF-ost tudsz szerezni és olcsó, akkor meg lehet próbálni, de meg kell mérni a kondi lábain a feszt, és a tápegység kimenetein is, mert nagy eséllyel meg fognak emelkedni.
Ahogy elnézem ezek a pufferkondik az inverter-trafó bemenetét pufferolgatják, így előfordulhat, hogy nagyobbat fog neki pufferelni.
HA a feszültség nem emelkedik a kondenzátor lábain a névleges fölé, akkor nincs baj.

Gondolod, hogy nincs valami fesz stabilizálás utána?
A hálózati feszültség is elég nagyokat lenghet, akkor az is ilyen problémát okozna!?
1000µF 200V-os van 26x51mm-es, végső esetben megpróbálom, maximum a ventilátorból kicsit alakítok, mert nem fog elférni szerintem a méréseim alapján kb 3mm-el nagyobb mint a hely!
(#) Thomm hozzászólása Aug 21, 2009 /

Sziasztok
Mi lehet?
DIP8 tokozás, felirat:
A 4200 0828 fordított R és U.
Köszi mindenki!
(#) mammut válasza Thomm hozzászólására (») Aug 21, 2009 /

Fótó előnnyel járna. Így csak találgatni lehet: dual FET, OP Amp, vagy ADC (bár azon az Analog Device felirat volna).
Következő: »»   167 / 1171
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem