Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   169 / 1171
(#) brato válasza Thomm hozzászólására (») Aug 23, 2009 /

Az adatlap alkalmazási példa szerint készenléti tápegységbe jó. Ahogy elnézem talán ez végzi az áram kapcsolgatását a trafóra. De ezt majd nálam hozzáértőbbek leírják pontosan.
(#) scooby_ hozzászólása Aug 23, 2009 /

Sziasztok!
Egy fojtótekercs értékét keresem,annyi van a kapcsoláson: L1,L2 Link Trough 4330-030-3218 BEAD
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Aug 23, 2009 /

Sziasztok. Egy kék háttérvilágítású 2X24 karakteres LCD kijelző adatlapját keresem.
Típusa: OPTREX 323 1981
Fényképet sajnos most nemtudok csatolni.

Köszönöm Amper
(#) lapose válasza Thomm hozzászólására (») Aug 23, 2009 /

Szia!

Pár alkatrészből tudsz építeni egy kis-teljesítményű kapcsolóüzemű tápot.
(#) fihu hozzászólása Aug 24, 2009 /

Sziasztok!
Egy autórádióból kitermeltem 1 potmétert ami, "végtelen" (tekerést tekintve) és be lehet nyomni, mint 1 nyomógombot. A kérdésem az lenne, hogy esetleg nem e tudjátok, h melyik lábra mit kell kötni? Mert néztem a rádióban amiből kivettem, de nem jutottam 1ről a 2re. A potméter képét csatoltam, remélem megfelel, ha kell csinálok róla más szögből is
(#) klemo86 válasza fihu hozzászólására (») Aug 24, 2009 /

Az eleje felől van a "poti" rész, ezt úgy kell bekötni, mint bármelyik másik jeladót, a végeire meg a kinti illetve a benyomott állapot közti váltást kell kötni!
Elektronika szükségeltetik hozzá...
(úgy működik, mint pl a jogtárcsa)
(#) fihu válasza klemo86 hozzászólására (») Aug 24, 2009 /

Köszi, tehát elektronika nélkül nem is jó... Erre tudnál valami példát mondani? A sima bekötésben ott ütköztem el, hogy az elején lévő 3 lábból 2 közösítve van. Köszi előre is a választ
(#) lidi válasza fihu hozzászólására (») Aug 25, 2009 /

Te szerintem nem tudod hogy ez mi. Ez nem poti, hanem két kapcsoló van benne, ami tekerés hatására felváltva nyit-zár. Ezért méred a két kivezetést összekötöttnek. De ha tekered, akkor meg a másik kettő lesz összekötve. Ezt csak valamilyen digitális áramkörrel tudod feldolgozni.
(#) fihu válasza lidi hozzászólására (») Aug 25, 2009 /

Értem, köszönöm.
(#) Fidel válasza mammut hozzászólására (») Aug 25, 2009 /

Azt szeretném megkérdezni, hogy a nagyobb kapacitású kondenzátor hogyan emelné meg a feszültséget, én ezt nem értem!?
(#) mammut válasza Fidel hozzászólására (») Aug 25, 2009 /

Ez a HSZ nem is ebben a topicban készült, ha jól tudom...
Mondjuk egy 3300µF-ot ráakasztas a tápod kimenetére, az kicsit pufferel rajta, de amint leterheled, visszaesik a feszültség a stabilizált szintre.
(#) fadanika hozzászólása Aug 25, 2009 /

Sziasztok
Kaptam egy pár nagy teljesítményű kapcsolo eszközt úgy nézki mint egy teljesítmény tirisztor vagy triac csak két gyujtó elektrodája lenne.A tipus jelzése aeg t60f1400 bec25u8 ugyan ott voltak diodák sdb50 a tipusuk.Kiváncsi volnék mire tudnám használni. Köszi Dani
(#) kadam hozzászólása Aug 25, 2009 /

Hello!

Szétbontottam pár kütyüt, és az egyikben ezt találtam, tudja valaki, hogy ez micsoda?
Így volt beültetve a NYÁKba a többi cucc mellé.

Foto-0008.jpg

(#) mammut válasza kadam hozzászólására (») Aug 25, 2009 /

Húha, a homály...
Ha 24-el kezdődik a típusjele, akkor egy soros EEPROM, de ez nem hinném, hogy ezt a célt szolgálná.
(#) Fidel válasza mammut hozzászólására (») Aug 25, 2009 /

Jó de a nagyobb kondenzátoron nem fog visszaesni?
Szerintem nem tud nagyobb feszültség kialakulni egy nagyobb kondin, ez analógia egy nyomástartó tartájra, ha 8 bart nyom a kompresszor, akkor az 50l es tartályban is 8 bar lesz, meg a 100l-es ben is!?
Csak a leürülési idő változik!?
(#) mammut válasza Fidel hozzászólására (») Aug 25, 2009 /

Az folyadék és mi van a levegővel?
Csak a mérések alapján mondom ezeket.
(#) pocok1 hozzászólása Aug 26, 2009 /

Sziasztok.Adott 2 alkatrész és nem tudok rájönni, hogy mik ezek.(Triak, Tranzisztor)Ha tudtok, kérlek segítsetek.Itt a 2 kép.
(#) ddr válasza pocok1 hozzászólására (») Aug 26, 2009 /

(#) pocok1 válasza ddr hozzászólására (») Aug 26, 2009 /

Köszönöm szépen!!!
(#) elektroláma hozzászólása Aug 26, 2009 /

Mi a neve annak az alkatrésznek, amit egy kábelre rányomva egy másik kábelre szedhetjük le az áramot?
Szóval látszólag bemegy egy kábel, és kijön 2, valójában az eredeti nincs elvágva.
(#) neocska hozzászólása Aug 26, 2009 /

Hello!
Az az én kérdésem, hogy ezeket mivel lehet helyetesiteni? 2SK135/2SJ50
Köszönöm elöre is
Üdv
(#) Panhard válasza elektroláma hozzászólására (») Aug 26, 2009 /

Hogy érted hogy rányomva? Úgy mint egy lakatfogót teszel egy vezetékre? Akkor az áramváltó. A vezetéken folyó árammal arányos áram jön ki belőle. csak kisebb pl: 1000A/1A
(#) Panhard válasza neocska hozzászólására (») Aug 26, 2009 /

KQVideónál ezt írják:
2SK135=BUZ901 N-MOS 200V 8A 125W 100/50nS
2SJ50=BUZ905 P-MOS 160V 8A 125W 100/50nS
nem olcsó, kb:2000 huf/darab
(#) Fidel válasza mammut hozzászólására (») Aug 26, 2009 /

Levegőre gondoltam, a folyadékot szivattyú nyomná, de az is ugyanez az elv!
Félre ne érts, nem vitázni akarok, csak a miért érdekelne!?

Az nem világos, ha hogy adott egy váltóáramú tápfeszültség, azt egyenirányítva és pufferelve x1,4 es tápfeszültséget kapsz, nem?
Hogyan csinál egy nagy kondenzátor ebből többet?

(#) neocska válasza Panhard hozzászólására (») Aug 26, 2009 /

köszi...... de valami olyasmi kellene ami kaphato is!
(#) Ricsi89 válasza elektroláma hozzászólására (») Aug 26, 2009 /

Ismerem, láttam is már ilyet, de nem tudom mi lehet a neve. Az autóban is egy helyen ilyet használtak utólagos vezeték bekötéséhez. És nem találok ilyet webáruházakban sem. De még keresem, hátha...
(#) mex válasza elektroláma hozzászólására (») Aug 26, 2009 / 1

(#) Panhard hozzászólása Aug 26, 2009 /

Ja hogy gyorstoldó akkor ezt félreértettem.
(#) proli007 válasza Fidel hozzászólására (») Aug 26, 2009 /

Hello!
Csak azért szólok bele, mert úgy látom, meddő módon vitáztok.
- Ha az egyenirányító után nincs pufferkondi, akkor a jel effektív értékének megfelelő egyenfeszültséget mérsz.
- Ha van pufferkondi, és nincs terhelés, akkor a kondi a váltó csúcsértékére töltődik. (Ez ugye gyök kettőször több.) A feszültség ennél az értéknél semmi esetre sem lehet magasabb.
- Tekintve, hogy a puffer szűrési tényezőjét a kondi nagysága és a terhelő áram aránya határozza meg, adott terhelés mellett, a kondi értékének változtatására, a két feszültség közötti érték mérhető.

(Jelen esetben eltekintetünk az egyenirányító és trafó veszteségeitől, feszültségesésétől...) Természetesen az egyenfeszültség hullámosságát (brumm feszültséget) is a terhelőáram és az alkalmazott kondi aránya (és az egyenirányítás típusa) fogja meghatározni.
üdv! proli007
(#) elektroláma válasza mex hozzászólására (») Aug 26, 2009 /

Köszi!
Végülis autósboltban találtam, de 1xxft/db lett volna, így nem vettem. Ezt az árat elnézve jól tettem.
Következő: »»   169 / 1171
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem