Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   810 / 3607
(#) _ampervadasz_ válasza Norberto hozzászólására (») Nov 17, 2009 /

Én kérek elnézést, figyelmetlen voltam.

Valahogy én mostanában nekiálltam pörögni.

Egyszer csak nekiálltam kitakarítani az erősítőt, majd a gépem, aztán a szobám, aztán a LCD TV-m, már nemtudom mit szedjek szét, kínomban. Nemtudom mi van velem.

Szerk.: és a laptopot is...
(#) _ampervadasz_ válasza Georgee hozzászólására (») Nov 17, 2009 /

Idézet:
„Nem szeretem amikor a nő süt főz közbe telefonál mert most az megy odakinnt a konyhában.”

Nekem erre, van egy elméletem! :hehe:

Szerintem ő is tudta, hogy odafogja égetni a palacsintát ezért telefonált, hogy rendejlen egy pár adagra valót, és előlled próbálta titkolni azzal a kifogással, hogy a barátnőjével beszélgetett.

csak vicc...
(#) Georgee válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 17, 2009 /

A barátjával beszélget közbe. Még jó, hogy nem dohányzik. Belegondolok, akkor mi van ha kinyitja a gázt (a lángőr nem jó) elkezdi sütni a palacsintát közben észreveszi, hogy nem sül és közben rágyujt az idegtől. Na nem baj most hogy nem vagyok kinnt egészen nyugodt vagyok

Kitaláltam valamit: Ha az IC gyüjteményed, vagy bármit kidobna, akkor fenyegesd meg azzal, hogy szétszeded a hajszárítóját, és felhasználod egyik projektedhez. Hidd el, akkor kétszer is meggondolja, hogy mihez nyúljon. :hehe:

van egy hajvasalója digitális hőfokszabályzóval, egy ideje pályázom .

Szerk: most tudtam meg, hogy jön a barátja gyertyafényes palacsintázásra. A baj az, hogy én 1 től edzeni fogok szilveszterre (testvéri szeretet)

A digitális hőfokszabályzó, egy pákához épp jól jön.

Én is azért pályázom :d
(#) SALáta válasza Georgee hozzászólására (») Nov 17, 2009 /

Nekem a mai nap eddig jól sült el, két hifit tettem rendbe eddig. Éljen a jó forrasztás. Majd jön az asszony oszt megkérdezi mit csináltam.... Elegem van a kutyákból, az itteni kis dög állandóan összejárkálja a járólapot, eddig 2x törültem fel ma , de találtam legalább 4 lábú focilabdát, a macskám nem hagyott egész nap, ki volt a csípőm ez a kis mocsok meg felugrott, azt hiszem a szomszédok is halloták .
(#) _ampervadasz_ válasza SALáta hozzászólására (») Nov 17, 2009 /

Egyenlőre, azért idegeskedek, mert nem taálok egy 25K Ohm -os, és egy 10K Ohm -os potit. Éppen egy HDD kihasználtság mérőt készítek.
(#) SALáta válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 17, 2009 /

És tényleg jött az asszony és megkérdezte, sőt le is.... Az sem rossz, én még 3.5 ös jack dugót sem találtam, az a szülőházban maradt még sok sok társával együtt...
(#) highand hozzászólása Nov 17, 2009 /

A Főváros és a Centrum közötti szerződés a parkoló dijak beszedéséről szeptember 24-én lejárt, azóta jogtalanul szedik a díjat. Erre pár önkormányzat meghosszabbította szerződést, de az meg semmis, mert közbeszerzési eljárás keretében lehetett volna csak megtenni.

Ezzel vége Demszkynek is, ugyanis minden egyes beszedett parkolódíj visszajár....
(#) Szárnyas hozzászólása Nov 17, 2009 /

El ne felejtsétek figyelemmel kísérni a Leonidák meterorraj érkezését. Fél 11-től érdemes majd figyelni, akkor lesz állítólag a legintenzívebb a meteorhullás. Itt fölöttünk szép csillagos az ég, remélem látni fogok valamit.
(#) DuMatyi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 17, 2009 /

Illetve a befolyó összegből sorra kellett volna mélygarázsokat és P plusz R parkolókat építeni. Kis számtannal belátható, hogy a befolyt összegek és az épült parkolók között nem megfelelő az összefüggés. A magam részéről a parkoló díjat, mint olyant abszolút jogtalan dolognak tartom. Lehet csűrni csavarni, de a parkolódíj-szedés mondvacsinált sarc. majdnem nulla befektetéssel (indult lyukasztható kartonlapokon) lehet szépen kaszírozni. Kezdésnek mindjárt az első probléma: a hiperszuper német női név (Mert cédesz) után ugyanannyi a díj, mint egy trabant után. A két réteget nem egyformán terheli meg a félóránként 400 Ft-os díj.
(#) zolee1209 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 17, 2009 /

Itt a 13. kerületben harapni lehet a ködöt!
(#) highand válasza DuMatyi hozzászólására (») Nov 17, 2009 /

Szándékosan nem egyformán. Tudatos gettósítás zajlik. Ha nem tartozol az oligarhiához előbb utóbb kisarcolnak Budapestről.
(#) highand válasza zolee1209 hozzászólására (») Nov 17, 2009 /

Az nem köd, az az újpesti szemétégető párája, ott szokott lecsapódni.
(#) Szárnyas válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 17, 2009 /

Fölfelé!
(#) highand válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 17, 2009 /

Nem polkitikának szántam, csak sima gazdasági információnak.
(#) hapro hozzászólása Nov 17, 2009 /

Az természetes dolog, hogy egy néhány éves 1000csillagos 99-szeres A osztályú Gorenje hűtőben alul áll a víz állandóan? A fiókok alatt. Igaz sok zöldség van benne mindig, és azok párolognak de automata leolvasztású és a hátlapján is mindig vannak vízcseppek, és kis jéggömbök a vízcseppekből, de ezek mind lefolynak ott az alján lévő kis lyukon keresztül ahol le is kell folyjon (azt hiszem nincs ott dugulás). Mit nézzek rajta meg szerintetek?
(#) hapro válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 17, 2009 /

aha...Szüleimnél van 25 éves gorenje hűtőláda amit még annak idején Jugóból hoztunk, ha jól emlékszem egyszer kapott új motort, és 25 éve folyamatosan megy. Nehogymááá ez meg alig 5 évesen beadja a kulcsot. Ennyire leromlott volna ez a márka, vagy biztos elolvad benne a szárazjég így 5 év távlatában ami végezte a hűtést...
(#) Szárnyas válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 17, 2009 /

Ja, hát nálam az egyértelmű, hogy ha nézni akarom, akkor kimegyek az udvarra és onnan figyelem, nem pedig bentről a szobából sasolok kifelé. A meteorok az égbolton való feltűnésének statisztikai eloszlásáról pontosabban nem tudlak tájékoztatni. Ha kimész és elkezded nézni az eget, úgyis észre fogod venni. (Hacsak nem úgy lesz mint a legutóbb, hogy néztem az eget vagy fél órán keresztül és valami kettőt láttam feltűnni összesen )
(#) nagy hoho hozzászólása Nov 17, 2009 /

Helló! Minap olvasom a neten, hogy minden megkezdett dolgot be kell fejezni, hogy az ember lelki békéje rendben legyen. Hát körülnéztem.A kertben a kemence nincs befejezve, a műhelyben az LCM3 és a kis fúrógép nincs befejezve. Meg jelent a feleségem és felsorolt vagy három dolgot amire állítólag már hónapok óta vár, hogy befejezzem. És ekkor észre veszem, hogy a bárszekrényben van egy megkezdett üveg 52 fokos szilva pálinka. Úgy döntöttem a többi dolog ráér.

Idézet:
„mert én amúgy is kettőt látok”

Jajj ne! Talán előkerült a sodrófa?! :hehe:

Fékolaj? Mi helyett kellett azt használni?
(#) sándor válasza zolee1209 hozzászólására (») Nov 17, 2009 /

Védőszemüveg helyett?(bocsánat köbzoli) :hide:
Egy-két rozsdadarabka után megtanultam hogy a kocsi alá csak védőfelszereléssel bújjak...
(#) DuMatyi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 17, 2009 /

Az hagyján, de még mindig nem adtad oda a nekem járó bal üvegszemet! Jó lesz tartalékba, ha máskor megyek Hozzád. Megint megfaragjuk a VGA csatlakozót? :hehe:
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Nov 18, 2009 /

Jóreggelt mindenkinek. :kalap:

Velem ma kitolt a sors. Végre eljutottam odáig, hogy sikerült összekaparni néhány alkatrészt, LED eket, egyedűl, 3,9K Ohmos ellenállást nem volt könnyű összeszedni. Berajzoltam a nyákot nagy nehezen, majd le is marattam, és végre ott tartottam, hogy kifúrom, belapátolom az alkatrészeket, beforrasztom, és örülök magamnak. Most ott tartok, hogy minden meg van, nyák legyártva, és semmit nemtudok csinálni, mert az eléggé kopott fúrószáram eltört, így számomra megállt a "tudomány" , de nem csüggedtem.
Fogtam egy tüskesorból egy lábat kihúztam, és beleraktam, mellé meg is cineztem egy kicsit, mert vékony volt. Elkezdtem fúrni, erre lekapta a forrszemet, majd hosszú töketlenkedés után az akku is lemerült. Próbáltam egy PC tápról "bebrungatni", de az indítási áram miatt a védelem letilt.
Végeredmény, összesen kettő lyuk kivan fúrva, amiből az egyik le is szakadt.
(#) SALáta válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 18, 2009 /

Jó reggelt!
Már ebédeltem is, semmit sem csináltam még ma, de fogok. Még hátra van egy pici hegylakók műsor és kezdek is a mai napnak. Tegnapi termés két hifi ma egyet kell megcsinálni de tuti bele törik a bicskám. Megyek és feltörlöm a járólapot, hiába az új kapu a macskák is összejárkálják...
(#) _ampervadasz_ válasza SALáta hozzászólására (») Nov 18, 2009 /

De jó neked, hogy van mit javítani. Nállam bezzeg minden működik, így nincsen mit javítani. Már turkáltam a netet, és a szortimerterem, és akkor bukkantam rá a HDD kihasználtság mérőr, LM3914 -el. Most hogy összetudnám rakni, erre meg feladja a fúrószáram. Így semmit nemtudok építeni. Már régóta vágyok arra, hogy valami nagy projektbe belevájjam a pákám, és még egy ilyen apró kis dolognál megdőlök, az szinte már "szégyen".

Persze cinem van, sikerült, megtalálnom két A4 -es nyáklemezt, van vagy kismilló ellenállásom, dióda tranzisztor (egy egy értékűből sok), vagy úgy minimum 50db relé stb. ÚÚÚtálom ezt a helyzetet. Szeretem a kihivásokat, de most már ott tartok, ha már egy LED -re rátudok akasztani egy ellenállást, azt ráakasztom 12V -ra és örülök, amíg le nem merül az akkumlátor.
(#) SALáta válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 18, 2009 /

Nekem i csak pici dolgok hiányoznak, mondjuk a fél műhelyem. Szerencsére anno az 1 es fúrókat ki akarták volt cégemnél dobni. Vadi újjak voltak, egy munka miatt kellett vagy 5 éve amiből nem lett semmi így pár csomaggal el tudtam hozni tavaly a nagy raktártakarításnál. Sajnos ami kellett volna és kidobták azt nem akarták odaadni . Most ott tartok hogy van ez a mikrohifi és semmi más csinálnivaló nincs. Lenne de az anyagok nem itt vannak...
Következő: »»   810 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem