Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   829 / 3607
(#) zolee1209 válasza Frankye hozzászólására (») Nov 30, 2009 /

A Te zsákodon, lehet, hogy egy hétig dolgoznának a szabók, de nem "mission impossible"...
Kobold moderátor társatokat még nem láttam személyesen, így nem tudom, mekkora méretet képvisel, de az eddig látottak alapján Norberto-t könnyedén zsákba tudnánk dugni! :hehe:
(#) Frankye válasza zolee1209 hozzászólására (») Nov 30, 2009 /

Topi és jómagam vagyunk a "brutal xtra long" kategória... A többiek csak gyenge utánzatok.
(#) vicsys válasza zolee1209 hozzászólására (») Nov 30, 2009 /

Nos, van az a pénz...
(#) zolee1209 válasza vicsys hozzászólására (») Nov 30, 2009 /

Hűűű, emmeg ki?!
Meghúzhatom a szakállát? :pirul:

Mit akarsz meghúzni?? Felárért igen, de tényleg csak az államnál lévő szakállamat!
(#) DuMatyi válasza vicsys hozzászólására (») Nov 30, 2009 /

Jól megöregedtél, és a szakállad is megnőtt :hehe:
(#) zolee1209 válasza vicsys hozzászólására (») Nov 30, 2009 /

Idézet:
„de tényleg csak az államnál lévő szakállamat!”

Most ezt miért kellett mondani?! Mostmár bármit el tudok képzelni a moderátorokról... Ezek szerint, ha büntit kapok, akkor személyesen megkereslek ... és utána eltűnik a bünti?!
(#) zolee1209 válasza DuMatyi hozzászólására (») Nov 30, 2009 /

És mégis miből találtad volna ki?

Természetesen elintézhető... De ezt csak privátban tárgyalom meg, mert nem szeretném ha mindenki látná... Nagy a család, kell a pénz alkatrészre.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Nov 30, 2009 /

A youtubon lesekedtem, mikor találtam egy videót egy otto motorról. Ezt modellekben használják, ezért gondolom nem két forint, de marhajó. (- a hangja is!)
56 másodperctől lessz érdekes
(#) Ricsi89 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 30, 2009 /

ÁÁÁ egy ilyen nekem is kell. nagyon jó kis motor lehet. Nem semmi. Valami nagyon régi Conrad katalógusban(még német nyelvű, talán 93-as) voltak ilyen kis egyhengeres benzines és diesel! motorok is. A katalógusban még Dm-ben volt megadva az ár és a katalógus fedőlapján volt ,hogy mennyivel kell beszorozni, hogy Forintban kapjam meg. Átváltva mai árakhoz képest olcsó dolgok voltak. Persze akkoriban az a pénz sokkal többet ért, mint most. Egy ilyen motort szívesen megvennék építőkészletben.
(#) Stadi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 30, 2009 /

Vicces kis kütyü.

De itt a nagytesója is.

Ha már motorhang, inkább ez duruzsoljon. Bár itt csak alapjáraton hajtják.
(#) _ampervadasz_ válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 30, 2009 /

Annyi biztos, mikor megláttam, már a modellezhetnékem is megjött.
(#) _ampervadasz_ válasza Stadi hozzászólására (») Nov 30, 2009 /

Ha meghúzatták volna, szerintem a lendület megreptetthette volna, másik, így is akkora a füst, és hamég pörgeték is, csak nagy zaj lenne, és nagy füst.

Egy időben nekem is nagyon bejött ez a modellezés, de ez a dolog nem az én üres pénztárcámhoz van méretezve. Sajnos nagyon drága hobbi ez.

Ugyan így vagyok ezzel, ezért jobb kézzel elkészíteni minden egyes darabját, attól függöen mit akarsz építeni. Már maga a szervórésze, a kontrollelel együtt 80- 200 ezerbe van... (...aki jó program iró, és pákász, az szerintem megtudja sokkal olcsóbban csinálni. )

Azért egy rc autó minden darabját kézzel elég nagy munka lenne megcsinálni. Bár semmi sem lehetetlen. Azt a v12-es motort is egyedileg csinálták, bár ők marógéppel dolgoztak. A videón szereplő honlapjukon láttam pár érdekes videót, ahol minden egyes alkatrészt géppel készítettek el saját maguknak. Nem kis munka lehetett megtervezni mindent egy ilyen motorhoz. Lehet nekem is össze kellene rakni valami kis motort itthon.
(#) Stadi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 30, 2009 /

Nagy füst??? Láttál Te már Ikarust hidegen indulni? Pedig abban csak feleennyi henger van és kipufogódob is van rajta. Nézd meg ezt. Itt már hajtják is, és semmi füstje nincs. És ezt már úgy 60 évvel ezelőtt tudták... Habár Merlinből is volt több generáció, és az elsőkön biztosan volt turbó is, ezeknél meg nem hallani.

ELég sokáig tart, de elmondhatod, hogy te készítetted, na és persze nem is drága.

Szerintem az az ustó a legolcsóbb. Ennél már csak egy hajó építése lenne drágább, és méf annál is egy replüő, vagy helikopter.
(#) Ricsi89 válasza Stadi hozzászólására (») Nov 30, 2009 /

Ha már füst és indítás. Ez is nehezen indul. Bővebben: Link
(#) zolee1209 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 30, 2009 /

Azt hittem, a saját kályhádat linkeled!
(#) _ampervadasz_ válasza Stadi hozzászólására (») Nov 30, 2009 /

Igazad van, mert az alapjáraton való járás miatt, a tökéletlen elégésből keletkezett a füst.
Nem vagyok egy megy motorszervíz, így ezt elsőre nem vettem figyelembe!
(#) Ricsi89 válasza zolee1209 hozzászólására (») Nov 30, 2009 /

Az már nem füstöl, csak ha hajtóműolajat égetek vele. Múltkor sikerült kifogni pont azt és hát ne tudd meg milyen füst lett. Hétvégén lett kész az új ventilátorom, tegnap használt étolajjal izzítottam be. Jó sülthús szag jött ki belőle.

Amit mondott Zolee1209, azt akár kérdezhettem volna én is.

Elég betegecske az a csörgő. Minha sok lenne benne a "pakura".
(#) Stadi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 30, 2009 /

Ezt már láttam nemrég. Lehet itt linkelte valaki?

Sugárhajtómű + csillagmotor zárt térben
Csillagmotor kurblis indítása
Apuka kivitte "művelődni" a gyereket (2:23!)

Ampi: Nem szergej, csörgő!
(#) zolika60 hozzászólása Nov 30, 2009 /

Alcímnek javaslom TÉL alkalmából: December, de hol a tél?
(#) Ricsi89 válasza Stadi hozzászólására (») Nov 30, 2009 /

Ó a sugárhajtómű. Építeni kellene egyet és felrakni a biciklire. Discoveryn volt olyan műsor, ahol roncstelepen autó turbóból csináltak sugárhajtóművet. Lehet meg kellene próbálkozni vele itthon is.
(#) Georgee válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 30, 2009 /

Tessék, mások már megcsinálták klikk
(#) Stadi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 30, 2009 /

Azt érdemes megnézni, hogy hörpinti az üzemanyagot a műanyag kannából. Eléggé szomjas egy jószág. Szóval a bringára úgy egy 200 literes tankot kellene applikálni szerintem.
(#) Szárnyas válasza Stadi hozzászólására (») Nov 30, 2009 /

Húúú, ez a csillagmotor indítása egyszerűen gyönyörű, zene füleimnek.
Ez se rossz: DB-605 teszt indítása
Következő: »»   829 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem