Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ebben azért vannak durva dolgok: Autó lopás
Akkor az is valami ilyen visszaállítom-a-beállításokat megoldás lesz. Legjobb az image-ből való visszaállítás, de ez nagyon soká tart (bár mai gépeknél, kevés feltelepített programmal 15 perc is elég lehet).
Üdvözöllek! Igazad van! Esetleg a számítógépes problémáink megtárgyalását itt folytathatnánk...!? :yes:
Nahát én ezt nem is tudtam hogy van
Hozzá kell tenni, nem is megelepő.
Goldolj bele, voltaképp te indítod el láncolatot tudtodon kívűl. Nem véletlenül 50 - 70% -al olcsóbb az alktrész amit veszel, de erről nem a szegénypénztárcás emberek tehetnek. Azért ez a kütyü tényleg nem semmi. Tudtam hogy létezik ilyen, hiszen gombnyomásra azjtózár, és beriasztás a rádifrekis adás miatt szépen lehallgatható, és reprodukálható.
Jóéjt minden páka,- és nemforgatónak. :integet2:
Jo reggelt mindenkinek.
Most eppen nem otthonrol irok, egy gepet raktam rendbe, es eppen arrol irok. Ez a nyamvadt WPA ne lene....
Gondolkoztatok már egyes szóösszetételek eredetén? Nem arra gondolok, amit a suliban tanítanak, hogy mely szavaink török, finnugor stb. eredetűek, hanem kimondottan a látszólag értelmetlen szóösszetételekre.
Például vegyük azt a közismert szót, hogy gázolaj. Ha a gázra, mint földgáz gondolunk, annak is csak annyi köze van a (kő)olajhoz, hogy mindkettő szénhidrogén. Viszont a szó kísértetiesen hasonlít az angol gasoline kiejtett alakjához, ami viszont benzint jelent. Aztán hogy tényleg innen származik-e ez a szavunk, nem tudom. A másik, ami most eszembe jut, az ámokfutó. A futót értjük, de mi az ámok? A választ a német nyelvet jól ismerők tudhatják: ott ugyanis az amoklauf szó ugyanazt jelenti, mint magyarul az ámokfutó (lauf=futás, de az amok ott sem értelmes, legalábbis szótárban nem találtam). Idézet: „A másik, ami most eszembe jut, az ámokfutó. A futót értjük, de mi az ámok? ...” Jó volt a felvetés, gondolkodtam is rajta és ezt találtam Bővebben: Link
Szerintetek van értelme a noti és a füllhalgató közé erősítőt tenni? (Pl. egy kis csöves végfokot?) Szebben szólna vajon? Vagy esélytelen a szebb hangzás? Nincs bajom a hangzással csak kíváncsi vagyok.
Üdv.
Gondolj bele, ha a jelforrásod tegyük fel jó minőségű, a DA ( hangkátya) dekodolo minősége is jó, az utána csatolt erősítőfokozat egy kicsit zajos a digitális táp miatt, akkor fülhallgató erősítőfokozat csak tovább fogja erősíteni, ergo semmi változás. Már a hangkártyánál kellene kezdeni, hogy a forrást ne rontsa le, utána jöhet az erősítő, erre rá a jó minőségű hangszoró. Ha halknak tűnik direktben, vagy csak nem akarod terhelni a kimenetét a hangkártyádnak, akkor mindenképp ajánlott egyet összedobni, már csak pákászás miatt is. Usgyi! Had lássuk a ki mit építetteben!
Én csöves végfokkal hallgatom egy hete a fülesemet, szerintem szebben szól, de lehet, hogy már a tudatalattim szépíti a csöves hangzást?
Nem szoktál lázas lenni, és sötétben egy picit világítani? Mert ha igen, akkor ezzel minden megmagyarázva.
Hehe! Neeem, nem szoktam..
Idézet: „szerintem szebben szól, de lehet, hogy már a tudatalattim szépíti a csöves hangzást” Erre fogalmaztam meg hsz. -em, vagy is arra akartam ezzel célozni, hogy valóban ott fűt benned, modjuk egy 6c33c .
Arra gondoltam, hogy a kicsi impedanciájú füles miatt az integrált hangkártya, lehet nem tudja követni a dinamikát, de ha egy kis erősítőfokozat van rajta (nagy bem. imp., akkor lehet szebben szólna.) Azért kérdeztem meg, mert már régóta agyaltam rajta de még nem jutottam megoldásra. (Lehet teszek rá valami kis erősítőt és meghallgatom úgy is. )
Szerintem az elején már el van cseszve a dolog. Ma minden jelforrás lépcsőház (azaz kvantált digitális), tehát korlátolt a felbontás, hangminőség. Az, ami valóban alternatíva a CD mellé, az a 21 bit stereo, 96 kHz, azaz studio minőség. Végeztem egy kisérletet: azonos hanglemezről először 44100 Hz sztereo, 16 bittel vettem mintát, majd 96000 sztereo 21 bittel. A különbség hallható, főleg a magas hangok tartományában. Következtetés: Bizony, a lemez jobb a CD szabványnál. A közel 50 évvel azelőtt született és töretlenül fejlesztet technika.
Tehát: szerintem csövesen csak a hanglemez, vagy orsós magnó felvételt szabad lejátszani, a 320 kbps mp3 épphogy megközelíti. A többire kár pazarolni a csövek amúgy is kevés üzemóráját. Azokon talán tud lágyítani, de őszintén szólva veszett fejsze nyele.
Azt tudom mondani erre, hogy ez alacsony költségvetésű munka lenne, és ha nem is tudsz éppen mást összelapátolni, akkor láss neki.
Azért ha mondjuk Flac -et játszik le azért az nemtud rosszul szólni akkor, ha azt hangkártya is kutdná hajtani. nem véletlen kezdődnek 10 ezertől a "belépő" hang kártyák. Az alaplapi intengrált hangkárty egy borzadáj, viszont kiváló, ha digitális alapzajból akarsz felvenni kiváló minőségűt!
Leteszteltem egy erősítővel, 500Hz alatt sokkal dinamikusabban szól erősítő után a füles, mint anélkül. Tehát valószínűleg összedobok valamit majd. Van valami olyan IC, ami USB-ről egyből képes kiadni az analóg hangot. Annak vajon milyen a felbontása? Építette már meg valaki?
Építsd meg nyugostan az erősítőt, USB -s hangkártyát szerintem fölösleges megépíteni. Persze az attól függ milye minavételezési rátával tud dolgozni. A legnagyobb probléma a digitális föld és az analóg föld elválasztása lessz.
A föld lehet közös, nem lesz földhurok. A táp ne legyen a PC-ből, még véletlenül sem!
Nem a földhurok miatt, hanem a digitális zaj miatt amit összeszed a földelésen át. Egy alaplapi hangkártyára eressz rá egy zelscope oszcilloszkóp programot, és egyértelmű lesz amit írtam.
A képen látható zavarjelnél nagyobb is megtud jelenni, ha a procit elkezded bombázni programokkal akkor meg aztán főleg. szerk.: az alsó képen egy tüske látszódna, ott ahol a vonal véget ér, csak későn álítottam meg a mintavételezést ezért nem látszódik.
Én már csináltam ilyen usb-s hangkártyát és ha külön elemről tápláltam, akkor is lehetett hallani a gép zaját. Erről ennyit.
És van értelme megépíteni az USB-s hangkártyát? Van hozzá valami infód, ahonnan elindulhatok?
Nos. amint ampikém írta: a PC-ben lévő audio (de még video) dolgok is kalap ...-t érnek, mert a kapcsolóüzetmű táp és az amper nagyságrendű TTL rángatózások mindent megszórnak szép zavar jellel DC-től 1 GHz-ig. 2 példa: Jól illesztet TV tuner kártya tele van zavarjellel, ugyanarról a csonkról hajtott (egy mozdulattal analóg TV-be átdugott) készüléken nincs. Következtetés: valahol a PC-ben szeri össze mind a hang mind a kép. Ez nem csak az én tapasztalatom. Hangkártya: legrosszabb az alaplapi integrált. Már közepes hangerőnél is hallható a cincogás-kopogás, ami összefüggésben van a HDD munkájával, mivel amikor a HDD LED villog, már közép hangerőnél is zavaró, főleg csendesebb zenerészletnél. A PCI buszos eszközöknél kevésbé hallatszik, és USB-s külső hardvernél egyáltalán nem. A professzionális hangtechnikában minden vagy USB-s, vagy IEEE 1394 portos, pont a zaj miatt (no persze külön analóg táppal).
Ricsikém a kulcsszó: külön analóg táplálás, csak a földet közösíteni. Akkor nem lesz zaj. Ez nem csak itt probléma: már az ICL 710X digit multi IC-nél is külön jelföld és digitális föld volt, mert a TTL szint rángatózása zajt okozott a bemeneten. Jobb helyeken az USB illesztő illetve D/A konverter utűán külön analóg táp és föld van. Az én USB-s kártyámon nincs ilyen, lévén kommersz, de így is zajmentes.
Akkor végez a CPU is műveletet, de helytálló amit írsz.
USB -n és az 1394 -es porton is átmegy a zaj, csak nem olyan nagy mértékű mert a DGND és AGND el van választva, esetleg egy "X" K Ohm -os ellenállattal összevan kötve.
Ilyenkor átértékeli az ember a dolgokat. 19 éves volt. Nyugodjék békében! Cikk
|
Bejelentkezés
Hirdetés |