Fórum témák
» Több friss téma |
SzVSz egy mezei 555-os idozito IC
VDR???
Szia!
Ha 1 ohm-os, akkor nem lehet VDR.
Helló!
Mi lehet a képen? Pirossal kiemeltem ami rajta található.
üdv!
szerintetek a rajzon a R22 az egy 0,22 ohm-os ellenállás!? Jah es benne jelent valamit az a áthúzás!? Ellenállás üdv
Szia!
Kiolvadó ellenállás. Biztosíték funkciót is betölt. 0,22 ohm-os.
üdv István!
így teljes a kép most már!!
Sziasztok!
Milyen tranzisztor az, amin a 422 szám szerepel csak, illetve a szám alatt kicsi betűkkel, HJ X1? Egyébként egy TV képcsőpaneljének a szinvégfok tranzisztora mellett van. Mit lehet berakni helyette? Aki tud kérem segitsen. Köszi.
Köszi! És esetleg mit használhatok helyette?
Lehet ilyet kapni, de a BF420 jó helyette.Bővebben: Link
Üdv!
Nekem egy olyan NTC termisztor kellene ami olyan 60-80°C körül az ellenállása olyan 16-20K között legyen! Nézegettem a neten de nem nagyon találtam olyat amihez adatlap is lenne! thnx
Hello!
Egy excel táblával kiszámolhatod, az NTC változása, kb. -3,6%/°C. A megadott értéke, pedig 25°C-ra vonatkozik. (néha 20°C-ra) üdv! proli007
Ha jól számolom akkor a 68K lesz az!
köszi proli007!
sziasztok! Nem tudjátok véletlen megmondani, hogy hogyan tudom ezeknek a kondiknak a kapacitását megállapítani?? Műszerem sajnos nincs.. am amik kellenének 1,5uF, 150nF, 100nF csak jó lenne tudni, hogy melyik melyik. Előre is köszönöm!
Üdv!
Tippem: Balról jobbra: 1.52 µF / 30V ? , 100 nF / 63V, 150 nF / 63V.
a ket jobboldali 100nF es 150nF/63V a sarga 1.5nF (a tizedesvesszos jelolesuek mikroban a dekadikus pikoban ertendo azaz .1>>100n 152>>1500pF azaz 1.5nF)
Üdv
Egy trafón találtam egy alkatrészt amit nem tudok beazonosítani. Egy kb 1 centi hosszú fekete ellenállás formájú alkatrész amire ez van ráírva: Egy piros pont itt a tetején. д9Bз б.69 és itt egy dióda jel lefele. Sajna nem tudom eldönteni, hogy melyik szám és melyik cirill betű. Multival mérve mindkét irányba vezet. A trafó szekunderén volt rajta sorosan a trafóval, amit most primernek használok, működik rendesen így.
Szia!
Ha dióda jel van rajta és mindkét irányba vezet, akkor az már régen rossz. Esetleg egy fénykép többet mondana az alkatrészről.
Valoszinu igazad van, ha jol emlekszem egy mezei dioda volt a D9xxx (mar regen talakoztam vele, volt vagy 20-25eve)
Itt egy kép róla, sajna nem valami jó.
Sziasztok!
Van egy mosogatógép vezérlő panelom,amiből kiszedtek egy Tranyót! Sajnos nem tudom milyen volt,de még azt sem hogy ki szedte ki,mert már így kaptam! A panel nem adott feszűltséget a szivattyúnak! Segítenétek abban,hogy kellene kimérni milyen tranyó kell bele! Találtam egy képet a panelról,de nem látszódnak a tranyó adatai! A képen látszódik a helye TR01-el jelölve! Idézet: A panelt nézve a tranzisztor jelölése a Q betű ! Ezek szerint neked nem tranzisztor ami hiányzik , szerintem triac a kérdéses alkatrész ? „kiszedtek egy Tranyót”
Az nagy valószínűséggel tényleg triak és ha megnézed a mellette lévő másik kettőt és annak a típusát kideríted, akkor szerintem olyan jó is, mivel csak a szivattyút működteti. Oda meg nem kell nagy áram. Ott van majdnem mellette kettő is, TR03 és TR02 jelöléssel.
Mind a kettő más fajta!
Ebből van 2 :ACS102 5S A337, Ebből 1 :ACS88 5S A336 A hiányzó alkatrész szögletesnek van jelölve! A szivattyu 230v-s!
ACS108 lesz neked oda jó, de ez nem egy sima triak!!! Ez egy olyan cucc amivel egyen áram segítségével tudunk kapcsolni 230V váltakozó áramot.
Az ACS102 csak 0,2 A tud kacsolni, a 108as pedig 0,8at és annyi meg kell a szivattyúnak. AC kapcsoló ezeknek a hivatalos neve! Üdv: Zoltán
hali bocs hogy belevau! Szerintem egy mosógép tipust márkát is beirhatnál esetleg van valakinél használatban elfekvőben és megnézheti neked. üdv
|
Bejelentkezés
Hirdetés |