Fórum témák
» Több friss téma |
Szerintem felesleges a 2200-as elkón lovagolni!
A kapcsolások közzé raktam fell egy cikket TDA1558-al. A két IC főbb paraméterei megegyeznek, és ott is csak 2200-at használtam. Nem egy készült már belőle... Én inkább arra lennék kíváncsi, hogy vannak a potik bekötve. De nem a kapcsolási rajzon, hanem a valóságban! Szerintem ott van a kutya elásva...
Képet tudsz felrakni? Jó lenne a panel mindkét oldaláról...
Az IC-ben még megtalálható azért egy néhány alkatrész, amik egymástól függetlenül is szépen tönkremehetnek, pl. ha a kimenet feszültséget kap kivülről, akkor tönkremegy az egyik oldal végtranzisztora. Én egyszer egy TDA2030-at készítettem KIT formában, a srác egyedül rakta össze, és természetesen nem működött... A végén én készítettem egy új nyákot, új alkatrészekkel, és leteszteltem, hogy mi a baj, nálam nem volt hiba, csak anyagilag bukás volt az egész "üzlet"...
Majd kérek képet az elkészült példányról. Csináltam már régebben én is ilyet, abban sem volt 10-20 ezres kondi mégis tökéletes volt. Azért nem terveztem rá többet, mert hajtva nem nagyon lesz, mert a trafó is egy kisebb teljesítményű erősítőből van, meg a srácnak ez csak amolyan tanulóerősítő lenne, meg hogy valami szóljon, amit ő épített.
Kiderült, hogy tényleg az IC volt gyári hibás. Új IC-vel tökéletesen megy. :yes:
Az, hogy gyári hibás volt, az nem olyan biztos, könnyen tönkremehetett pl. ESD -től is, akár észrevétlenül is...
Üdv! Az nem lessz gond az erősítőnek ha pc tápról hajtanám 12v 10A + 20.000µF Táp az bírná a hosszabb használatot?
Én évekig járattam/járatok TDA1558-ast AT-s PC tápról...
Sziasztok
Volna egy olyan gondom hogy: Még régebben megépíttetem én is a tda1554Q és szolgált is egy másfél évet aztán elkezdet olyan pulzusszerű koppanás vagy nem is tudom. Hang az meggy csak hátérben hallatszik ez a koppanás már próbáltam aksiról is de ott is megvolt Gondoltam a tápban halt meg valami De azzal is megvolt a kopogás. szerintetek mi a baja meghalt az ic? ja és (2x22w)
Hellosztok a segitségeteket kérném van egy TDA 15554q erősítőm hova rakjam a sztereo potit és a bemenetre ne rakjak egyenirányitót?Mert attól félek hogy jön ki rajta vmi fesz és haza vágja alaptopom hankariját!!!Köszönöm elöre is
ha kell akkor rakok fel róla képet!
Hali!
A potit a bemenetre kösd. Bővebben: Link Ha mindent jól csinálsz, nem vághatja haza a hangkarit. Amúgy is van csatoló kondi....gondolom...
Rakjak fel képet róla?
Fogalmam sincs, hogy van e benne ilyen elko 2db 2200µF 35V elko 1db 1000µF 16V elko egy kerámia 100nF meg 2 db 33nF 250V téglakondi! Ezek vannak benne jah persze meg az ic! De ha segitt akkor csinálok róla képet azt akkor kiderül! Kösszy elöre is!
Picit nagyobb képek is lehettek volna, ha már raktál fel...
Esetleg dobj egy linket a kapcsolási rajzról, ami alapján csináltad. Ha nem világos, azon berajzolom.
Az a gond a rajzot nem tudom feltenni mert a haverom csinálta a nyáktervet! Ezer bocs de ha kell akkor csinálok sokkal nagyobb képet oké?
Ezek már sokkal nagyobbak 1200x1600! talán jó lesz elöre is kösz!
Hú de jó minőségű képek!
Ha jól látom, akkor azok a fekete színű vezetékek a bemenetek, amik kb. a panel közepére vannak bekötve. Na azok elé kell bekötni a potmétert. A poti középső lábai mennek azokra a vezetékekre, amelyek a két tégla alakú kondira mennek. Az poti egyik szélső lábai mennek a testre, a másik szélső lábaira pedig a bemenő jeledet kötöd. Remélem érted! Berajzolnám, de ezekre a képekre nincs értelme.
Köszönttem a felvilágosítást ezeket érttem csak azt nem tudom hogy kell e egyenirányító dióda oda?
Meg mekkorrák ha kell!!!
Jah és a bemenő jelről a testett is ráköttöm a bemeneti testre gondolom!?
Ennél jobbat nem tok ha csak nem mondod meg hogy mit fényképezek leróla mert akkor arra ránagyítok ha neked egyszerűbb lenne!!!
Bocsi ezért a sok kérdésért csak nagyon amatőr vagyok nem akarok semmit haza vágni vele! jah és 2 A os tápról szted működne? Jó ez a panel vagy van rajta hiba?
Nem kell oda dióda. Igen a testet kösd össze. viszont 2A elég sovány...
Nem a ránagyítás a gond a képeken, hanem, hogy nagyon homályos! Hiába nagyítod, ha nem éles a kép. Mivel készült? Telefon? Makró nincs rajta?
Igen telefonnal készült de az oldal vlamiért visszavesszi 800*600 felbontásra gondolom ezért homályos de a telomon semmi problém jah meg vaku is van rajta lehet hogy az villant vissza nem?
A telefon kis kijelzőjén nem is fogod látni, hogy homályos...
Nézd meg a gépen egy képnézegetővel. Ha homályos, fel se tedd. Az automatikus méretezést pedig ki lehet kapcsolni, mielőtt elküldöd a hozzászólást.
Heloo!
Kérdésem TDA1554-el kapcsolatba az lenne, hogy a 2Ohmos hangszórókat mennyire szereti, és továbbá 2Ohmon mekkora teljesítmény leadására képes??
Adatlap szerint 4 csatornás módban 2 ohm-on 11W-ot ad le. De a gyakorlatban mit szól hozzá...?...
Nos... kiprobáltam 2csatornás hídalt módban 2Ohmon a 1554-et és elég korrektűl viselkedik. Szerintem nagyobbat szól mint 4Ohmon. Igaz kissé jobban melegszik, de az belefér mert hűtés van neki bőven.
Sziasztok!
Építettem ilyen IC-ből számítógépnek 6 csatornás erősítőt, és nagyon jól szól, alig melegszik. Meglepő módon egész jól hajt egy SAL120W mélyládát ami szintén saját készítésű. Egyetlen gondom vele, hogy bekapcsoláskor (nem közvetlenül azután hogy benyomtam a bekapcsológombot, de azelőtt hogy a standby-al bekapcsolnának az Ic-k) hallhatóan sercennek(vagy inkább koppannak) egyet a hangszórók. Mi lehet az oka? A táp volna a ludas(A puffer simán megvan 2000µF fejenként az ic-knek.)? Vagy talán a graetz(pc tápból buheráltam)? Esetleg a 4-es lábakra kéne nagyobb kondi(ripple rejection)? 100µF 25V van rajta. |
Bejelentkezés
Hirdetés |