Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sziréna
 
Témaindító: vanzerr, idő: Jan 5, 2006
Lapozás: OK   40 / 51
(#) Frankye válasza coyote83 hozzászólására (») Ápr 9, 2010 /
 
Igen, egy LED-et meghajt, de ha hangcucchoz kell, akkor erőlködő kell utána.
(#) Mike30 hozzászólása Ápr 18, 2010 /
 
Sziasztok !! Ért valaki a Premier Hazard 7109 vezérlőhőz???
(#) Mike30 hozzászólása Ápr 20, 2010 /
 
Érdeklődnék ért-e valaki a Premier Hazard szirénához??
Nem lehet véletlenül a manuált úgy beállítani mint Code 3 ne az egész dallamost játsza le csak az elejét és esetleg a frekijén állítani hogy mélyeben kezdje a wailt??

P1060499.JPG
    
(#) Tripod hozzászólása Jún 1, 2010 /
 
Sziasztok! Van nekem egy ilyen (lásd kép) autóriasztós hangtölcsérem, ami 6 féle sziréna hangot tud kiadni! (csak sajna egymás után) Az lenne a kérdésem, hogy megoldható-e hogy a hangokat külön nyomógombokkal tudjam váltogatni? Ja, és próbáltam már szétszedni de nem tudom... eltörni meg nem akarom! Aki szedett már szét ilyet, kérem ossza meg velem, hogy hogyan csinálta.

sziréna.JPG
    
(#) vovozs válasza Tripod hozzászólására (») Jún 1, 2010 / 1
 
szétszedni a tölcsér felől 2 vagy 3 pici csillag csavar 180-120 fokban a szélén körben. ha kicsavartad akkor a belsejét símán huzod kifele de vigyázz a betápkábelra.
(#) Tripod válasza vovozs hozzászólására (») Jún 1, 2010 /
 
Nehezen de végül is sikerült! A 3 csavar csak a mágnest tartotta, a tölcsér közepe ragasztva volt (szerencsére nem valami erősen ) A hang váltogatását is sikerült megoldani, mert van benne 6 db mikrokapcsoló minden hanghoz 1 már csak ezt kell kivezetni a tölcsérből és jó is lesz!
(#) VW T2b hozzászólása Júl 8, 2010 /
 
Mélységes tiszteletem uraim! Én nem vagyok szakmabeli és emiatt kérek segítséget. Birtokomba került egy Nysa forgósként emlegetett sziréna, amely darabból hiányzik a szélkerék. No, ezt a szerkezetet kellene életre kelteni, csak fogalmam sincs hogy néz ki egy ilyen alkatrész. Jól jönne egy-két adat hozzá, netán fotó. Az én szirénám 1982-es évjáratú, műanyagházas, 12 V-os Bühler motor van benne 4 milis tengellyel. A szélkerék helye szűken 82x35 mm. Megköszönöm ha tud valaki segíteni.
(#) még1MbR válasza VW T2b hozzászólására (») Júl 8, 2010 /
 
Szia!
Szerintem nem Nysa lesz neked... túl kicsik a méretek. A Nysa fémházas ráadásul. Ha kicsit visszaolvasol, vannak fotók a Nysáéról...

Nem ilyened van esetleg?Bővebben: Link
(#) VW T2b hozzászólása Júl 20, 2010 /
 
Köbzolinak köszi a képeket, ha nem is tudok ilyen szélkereket beszerezni, valahogy majd csak kifarigcsálom.
(#) dtocy hozzászólása Júl 21, 2010 /
 
Sziasztok!

Szeretnék csinálni egy olyan hangszórót ami egy speciális hangot ad ki, de fogalmam sincs hogy hogyan kezdjek bele. A csatolt képen látható hangzást szeretném elérni. Gondoltam rá, hogy kondenzátorral oldom meg, de nem sikerült. Tud valaki segíteni?

szirena.png
    
(#) Frankye válasza dtocy hozzászólására (») Júl 22, 2010 /
 
Valamelyik régebbi újságban volt olyan kapcsolás, ami ezt valósítja meg, néhány alkatrészből. Ha vársz egy kicsit (legkésőbb holnapra) megpróbálom megkeresni Neked.
(#) Frankye válasza Frankye hozzászólására (») Júl 24, 2010 / 1
 
Nos, az újságot nem találtam meg, de a nálam lévő, "legyártott" példány alapján visszarajzoltam a kapcsolást, és elkészítettem egy NYÁK-tervet is hozzá. Ezeket csatolom. Természetesen, ha van kedved, vagy ha valamely alkatrész nem a tervben szereplő, akkor a NYÁK-ot át is tervezheted. Ha kell, az EAGLE fájlokat is elküldöm, privátban.
(#) zsombi97 hozzászólása Júl 24, 2010 /
 
Sziasztok'
Egy Nysa sziréna érdekelne akinek van vagy tud olcsón valahol Pesten az írjon.Vagy ha tudja hogyan lehet csinálni.
Előre is köszönöm: Zsombor
(#) zsombi97 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 24, 2010 /
 
szép hangja van az nem kétséges ez hasonló a Nysáékéhoz nem?
(#) Frankye válasza zsombi97 hozzászólására (») Júl 24, 2010 /
 
Nem, ez konkrétan a Nysáé.
(#) zsombi97 válasza Frankye hozzászólására (») Júl 24, 2010 /
 
Ohó az nagyon remek
(#) még1MbR válasza Frankye hozzászólására (») Júl 25, 2010 /
 
Hááát, szerintem nem Nysa...
Itt van egy Nysa a polcomon, ismerem a belsejét
A Nysa nagyobb.
(#) klimás56 hozzászólása Júl 25, 2010 /
 
Szia Mindenkinek ! Foglakozott-e valaki olyan megodással, hogy az eredeti autós duda-kürt valamilyen elektronikával meghajtva , lényegesen nagyobb hangerőt eredményezzen. Az eredeti, saját áramkörét megszakítós, megoldás kiváltására gondolok. Az a problémám, hogy a motoromra szeretnék egy bika erős dudát faragni , de a hangszórós variáció hely és időjárásállóság miatt nehézkes.
Próbálkoztam riasztó szirénával is , a 20W-os nem igazán elég. Nagyobb meg nem fér el. A gond az , hogy a hangszórók impedanciája és a mérete behatárolja a lehetőséget.
Viszont az eredeti kürt tekercse szerintem 1-2 Ohm-nál nem nagyobb és elég vastag huzalból van tekerve, talán jobban meg lehetne küldeni. A frekvencia az ami fontos lehet, ezt egy-két bóvlibb kürtről le lehet koppintani.
Ha valaki tud ezzel kapcsolatban megvalósítható ötlete, köszönettel fogadom.
(#) még1MbR válasza klimás56 hozzászólására (») Júl 25, 2010 /
 
Fene tudja, bírni fogja e az érintkező a nagyobb áramot. A megszakítós gyújtásnál is az a gond, hogy nem lehet bármekkorára lecsökkenteni a gyújtótekercs ellenállását, mert beég a megszakító.
Vagy brutál erősre tekerni (vajon elfér e a tekercs?) és gyújtómodullal kapcsolgattatni, amit egy 555-ös ic hajt. Ezáltal a frekit is jól tudod állítani.
(#) klimás56 válasza még1MbR hozzászólására (») Júl 25, 2010 /
 
Nem -nem ! Az eredeti dudából csak a tekercs és az acéllap membrán maradna és a tekercs lenne megküldve azon a frekvencián ahol a legnagyobbat szólna... ez kb. 470-490Hz(gyári érték ?)
Ez a freki valószínüleg eléggé meghatározott érték az acél membrán miatt.
A tekercs kb.0.8-1mm-s drótból van , ezért gondolom , hogy nagyobb árammal lehetne meghajtani.
Lehet, hogy fizikai korláta van az ötletemnek? A dudában nincs állandó mágnes mint a hangszórókban....
(#) még1MbR válasza klimás56 hozzászólására (») Júl 25, 2010 /
 
Egy próbát megér
Vagy ha még mindig kevés, át kell tekerni ezt: Bővebben: Link
(#) klimás56 válasza még1MbR hozzászólására (») Júl 27, 2010 / 1
 
HÚÚÚÚÚ! Ez biztosan leordítana minden figyelmetlen közlekedési partnert veszélyhelyzetben, de sajnos nem fér el sehol a motoromon.
Minden esetre köszi.
(#) kara hozzászólása Júl 30, 2010 /
 
Sziasztok.

Itt egy egyszerű sziréna rajz.
Híd kapcsolásban Kb 20w- 7-8 ohm Függ a tranyóktól, meg a kangszóró (tölcsér) impedanciátol. Szerintem 4.Ohm mellet kb40w körüli. Egy gyári szirénában Híd kapcsinál, 2-kis meghajtó 2sc945 komlementer pár Mx306,ésMx316, tölcsér 7.ohm
(#) watt válasza kara hozzászólására (») Júl 31, 2010 /
 
Szerintem meg inkább az ohm törvénye alapján ki kéne számolni a teljesítményeket, mielőtt zöldségeket írkálnánk. Az sem elhanyagolható körülmény, hogy az IC 3V-os! Tehát a teljesítmény függ a hangszóró impedanciájától és a híd tápfeszültségétől. A tranyók kérdése csak annyiban érdekes, hogy el kell viseljék a teljesítményt, ilyen tekintetben tőlük nem függ, legfeljebb az, hogy tönkremegy-e vagy sem...
(#) klimás56 válasza watt hozzászólására (») Júl 31, 2010 /
 
Ja-ja! Az Ohm törvény az a ami megköti kezem-lábom!
A kis mérethez jó lenne kis impedancia is, na ez az ami nem jön össze a hagyományos hangszóró esetében. Ezért gondoltam a dudára , kis tekercsellenálás nagy(?) áram , nagy hangerő ???
Itt valószínüleg a membrán fog akadályt képezni.Na majd csak összejön valami.
(#) watt válasza klimás56 hozzászólására (») Aug 1, 2010 /
 
A duda jó elképzelés. FET-ekkel hajtanám meg(4db IRF3205), hídban, de a hídhoz kell FET meghajtó is. Ha nem akarsz hidalni és FETmeghajtózni, akkor meg feszültséget kell emelned, trafóval, vagy DCDC konverterrel. Persze az is lehet, hogy a 12V is elég lenne az elképzelt hangerőhöz hídban.
Meg kell keresni a duda rezonancia frekijét, és arra hangolni a gerjesztő jelet. A jel lehet sima négyszögjel is. Ha megvan a rezonancia, akkor azt megszaggatva mondjuk 80Hz-el, talán még a horn hangot is lehetne utánozni vele nagy hangerőn a duda károsodása nélkül.
(#) klimás56 válasza watt hozzászólására (») Aug 2, 2010 /
 
Huha! Csak körvonalazódik valami!
A frekvenciának utánna néztem , igaz inkább a hornokra adják meg, a mély az 410-420 Hz, a magas 510 Hz. A meghajtások közül azt kell választanom ami a legkisebb helyet foglalja, motorról lévén szó, gondolom ez a FET-es változat.
Kb. 2 egymásra rakott cigisdoboznyi helyem van , a vezetékelés nem probléma .
Ha van kapcsolási rajz , köszönettel használnám.Azzal a kéréssel , hogy nyugodtan szájbarágósan adj meg minden instrukciót.
A duda padlóra küldése nem gond, akad néhány a sufniban van mivel kísérletezni.
Egy másik ötlet: Bővebben: Link
Ezt esetleg kivezérelni valamilyen állítható frekvenciájú jellel?
(#) watt válasza klimás56 hozzászólására (») Aug 2, 2010 /
 
A gond az, hogy az áramkör csak a fejemben van meg, tehát ki sincs próbálva. Annyit idő most nincs, hogy le tudjam tesztelni. Arról nem is beszélve, hogy dudám sincs, így elég nehézkes lenne.
A linkelt erősítő biztosan nem tudná meghajtani a dudát. Oda komoly kapcsolóeszköz kell, különben tönkre fog menni...
(#) klimás56 válasza watt hozzászólására (») Aug 3, 2010 /
 
Az idő nem számít , évek óta gondolkodom a megoldáson Amúgy lassan vége a motorosszezonnak , előttünk a csendes őszi-téli esték ,meg a dudák lefüstöltetése úgyhogy ahogy időd engedi , előre is köszönettel.
(#) Bothichelli hozzászólása Aug 7, 2010 /
 
Sziasztok!

Van egy 6 hangú szirénavezérlőm egy kb 20 W-os szirénával ( kínai gagyi ) és egy picit meg szeretném tuningolni a hangerejét. A minap sikerült szereznem egy mentőautóról leselejtezett szirénát és ezt a fent említett vezérlővel szeretném összehozni, milyen megoldások jöhetnek szóba ( erősítőkapcsolás, stb )?
Sajna sehol nem találok code3-as vagy eriston kapcsolást, venni meg nem akarok ennyi pénzért.
Remélem tudtok segíteni.

A válaszokat előre is köszönöm!

Üdv.
Következő: »»   40 / 51
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem