Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Szia!
A ChipC@d -nál... Erről jut eszembe: Pénteken vettem volna MCP9800A0T-M/OT változatot, de nem lehet épen kapni. A kérdésemre, hogy mikorra lesz, azt a választ kaptam, hogy nem fogják forgalmazni, mert a legkisebb rendelési tétel sem fogy el manapság 3 év alatt. Ha a MCP9800A3T-M/OT (az I2C címe 0x96, egyébként egyformák) megfelel nekem, azt tudnak adni, mert abból a minimális rendelési tétel sokkal kisebb. Lehet, hogy a magyarországi forgalom csökkenése áll a hosszabb váraközási idők és egyes típusok átmeneti / hoszzabb beszerezhetettlensége mögött.?.?
Sziasztok!
Bátran vegyetek MCP9800A3T-M/OT - t , a programban átállítható a cím..
Jó ez a webáruház mit linkeltél! Fel is vettem könyvjelzőnek.. Itt találtam SMD kvarcot ami tényleg kicsi
Szia!
Örülök, hogy segíthettem de csak óvatosan mert nem tartozik az olcsó boltok közé. Ez meg a hazai képviseletük Budapesten ingyen házhoz hoznak bármien alkatrész
Sziasztok!
Sikerült egy Capstan motorra épített forgótrafós mechanikára felszerelni az új SMD f886 propeller tápegység-panelt, és a még szintén ”üres” rotort is próbára. Később ültetem be a paneleket. Most így néz ki:
Szia! Én fordítva terveztem ezt a táppanelt a kondik meg minden hátul vannak és csak a tüske van kifelé a másik oldalon.. Így is működik természetesen de úgy semmi nem látszik ki!
A vasmagot hogy barkácsoltad ki a fejmotorból?
Szia! Hőlégfúvóval jól megmelegítette az szépen kijött! Apropó! Ha a rotort nekiálltok beültetni a 12K ellenállást ne forrasztjátok bele ami a Data szálon van mert az ebben a 886 órában nem működik..
Szia!
A táp-panelt erre a mechanikai megoldásra csak így tudtam optimálisan felszerelni. Ha megfordítanám, akkor még egy ”emelet” keletkezne a csatlakozó pontok miatt. Most olyan elektrolitokat kell néznem, amelyek elférnek a max. hat mm magas helyen. (SMD 330µF-ok vannak, de 7.5mm magasak.) Ha nem lesz más kondi, emelnem kell vagy két mm-t a propeller rögzítő elemein. A (Data) 12K nem lesz beültetve.
Szia! És az miért baj ha teszel távtartót alá és ott lesznek az alkatrészek mint az én tápomon?? Alatta még szépen elfér az óra feketére festett alaplapja melyiken akkora a lyuk,hogy kifér a meghajtórész és ha ráteszed a nyákot az eltakarja a lyukat. Közben elkészítettem a 12F683 bázist ami pc ventibe való.. A tekercs még nem készült el és kontroller kell bele..
Ha ez beválik akkor megtervezem a nagyobb bázist is ilyenre..Lesz bent egy árnyékoló gyűrű a tekercs mellett mi nem ér majd körbe teljesen és csak egy helyen lesz GND-re kötve így nem képez rövidzárt csak kisebb örvényáramok alakulnak ki mi szerintem elhanyagolható.. A tekercsnek egy külön kis nyákot tervezek ami a két csavarra lesz rögzíthető és tüskével kapcsolódik a PWM kimenetre lehet erre lesz forrasztva körbe az árnyékolás is.. A led stanby módban van most beültetve.. Minden akkor derül ki ha elindítom és tesztelem mert ez még nem ment ilyen formában..
Szia!
Gyönyörű összeállítás, Gratula! Köztudott, hogy a Capstan motorok hosszútengelyű kivitelben készülnek, de én "levágtam" egy jó darabot belőle. A 3.5mm-es tengelyen nem szerencsés túl magasra szerelni tömegeket, mert az egész "kicsi" kis tömeg is képes majd berezonáltatni a szerkezetet. Ezért döntöttem úgy, minél alacsonyabbra teszem a tömegpontot, annál tökéletesebb lesz a rezgésmentes forgás. Már beültettem a kis panelt, nem sok látszik az alkatrészekből, sőt egyáltalán semmi sem látszik ami zavaró lehet.
Végül is jó lesz.. Nokia 3310 vagy valami hasonló szériában van olyan hosszú tüske mi jó lesz ide. Kettő van az antenna résznél bent de elég ha a kettőt teszed rá a data a 886 kontrollerel nem fog menni mert elfogyott Hp41C szerint a hely bent.. Majd a jövőben a 18F széria fogja használni ezt a lehetőséget amihez semmi átalakítást nem igényel a nyák..
Sziasztok! Elkészült az új óra rotorom ami H2opok jóvoltából gyári nyákon van. Az óra a legelső prototípus alkatrészeit tartalmazza csak az ellenállások újak mivel az még RTC nélküli volt a tervezési hiba miatt de működött.. Az óra elsőre indult csak a legszükségesebb méréseket végeztem el majd jól lemostam drenatulált szeszben és száradás után indítottam. Videót nem mellékelek mivel teljesen megegyezik a másik működő órával a színösszeállítása tehát ugyan az
Szuper!!!
Szerintem a forrasztásokat fekete vagy kék alkoholosfilcel be lehetne "festeni" hogy ne "csillogjon" annyira.
Hihetetlen de a timmerkondi most fordítva van mint a másik órámban és most jól megy az RTC.. Lehet nem ez az oka de ha már valaki beültet a képen ahogy van úgy rakja be!
Nem kell lefesteni nem is látod ha forog!
Szia!
Egyelőre le kellett állnom az SMD propeller építésével, mert egyáltalán nem jók az áramátviteli értékek. A hatásfok csak 15-20%-os a Capstan motorra szerelt nagyméretű forgótrafóval. Ezzel nem lehet működtetni, hiába óriási munka fekszik már benne. Most dolgoztam át úgy a trafó környezetét, hogy sehol ne legyen ”rövidrezárt” hurok, amely rontaná a hatásfokot. Semmi nem változott, teljesen át kell alakítani a tekercselését is. (Kevés menetszámok, 2-3 menet, vékony vezetékből, ez a jellemző a sokfejes videó forgótrafókra.) Csak egy példa az átviteli jellemzőkre: ha a bemenő 12/1A, kimenő 11V/0.2A!. Csak akkor lenne jó az átvitel, ha pl. a bemenő 12V/0.25A, kimenő 11V/0.2A lenne.
Szia! Én nem igen kísérleteztem ezekkel csak a légtekercses verziót építettem meg többször ami most van az nagyon jó hatásfokkal dolgozik mert a hűtőborda szinte hideg a feten! A PC venti bevált nekem és bírja mint a fene semmit nem kopott meg pedig még meg sem olajoztam és megy már hónapok óta kifogástalanul.. Most próbálom egyénileg szabványosítani ezt a fajta tekercset konkrét adatokkal méretekkel és házi gyártási technológiával..
Sziasztok!
Addig szenvedtem a nagy ferritmagos forgótrafó átalakításával, amíg el nem kezdett megfelelően működni. Most a bázis felé DC 13.6V-om 650mA az össz. áramfelvétel működés közben. Ebből a motor veszi fel a felét 1100-1200 fordulaton. Így most elfogadható ez a teljesítmény felvétel, mert a hatásfoka a trafónak kb. 65-75%-os lett. Néhány felvétel az ”emeletes” kísérleti összeállításról, egy régi hagyományos (f628-as) propellerel szerelve.
Helló!
Megépítettem ezt az órát saját készítésű távirányítóval. Csak annyi a gondom, hogy nem méri a fordulatot. Tudnál valami tippet!?
Szia!
Vártam már nagyon sokszor 2 percet.
Szia!
Töltsd fel a forrás kódot (az asm -eket)...
Sziasztok !
Elő szedtem megint a projectet .... Nincs valakinek a birtokában véletlen ennek a motornak a a 13-as csati bekötéséről valami infó ? Köszönöm előre is !
Szia!
Szerintem ez van benne. A hex az biztos mert most olvastam ki a pic-ből. Vagy ha feltudnál tenni olyan hex-et amivel megy, azt megköszönném.
Az a bajom ,hogy nézem a BA6411 adatlapot (bekötést),ezen a HALL-ok bekötését ,de a panelemen nem így vannak
Tud valaki segíteni esetleg ? Képeket mellékelem ,hátha ..... Köszi |
Bejelentkezés
Hirdetés |