Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Propeller Clock
 
Témaindító: vicsys, idő: Jún 3, 2005
Lapozás: OK   172 / 489
(#) Panhard hozzászólása Szept 25, 2010 /
 
Sziasztok,
Honnan lehet beszerezni MCP9800 hőmérő ic-t? Megnéztem több webes boltot is, de semmi. Esetleg nehéz lenne módosítani a progit DS1621-re? Üdv.
(#) Hp41C válasza Panhard hozzászólására (») Szept 25, 2010 /
 
Szia!

A ChipC@d -nál...

Erről jut eszembe: Pénteken vettem volna MCP9800A0T-M/OT változatot, de nem lehet épen kapni. A kérdésemre, hogy mikorra lesz, azt a választ kaptam, hogy nem fogják forgalmazni, mert a legkisebb rendelési tétel sem fogy el manapság 3 év alatt. Ha a MCP9800A3T-M/OT (az I2C címe 0x96, egyébként egyformák) megfelel nekem, azt tudnak adni, mert abból a minimális rendelési tétel sokkal kisebb.
Lehet, hogy a magyarországi forgalom csökkenése áll a hosszabb váraközási idők és egyes típusok átmeneti / hoszzabb beszerezhetettlensége mögött.?.?
(#) mrbini válasza Hp41C hozzászólására (») Szept 25, 2010 /
 
Sziasztok!

Én is utána néztem de sajnos itt sincs raktáron
(#) Hp41C válasza mrbini hozzászólására (») Szept 25, 2010 /
 
Sziasztok!

Bátran vegyetek MCP9800A3T-M/OT - t , a programban átállítható a cím..
(#) patexati válasza mrbini hozzászólására (») Szept 26, 2010 /
 
Jó ez a webáruház mit linkeltél! Fel is vettem könyvjelzőnek.. Itt találtam SMD kvarcot ami tényleg kicsi
(#) mrbini válasza patexati hozzászólására (») Szept 26, 2010 /
 
Szia!

Örülök, hogy segíthettem de csak óvatosan mert nem tartozik az olcsó boltok közé.
Ez meg a hazai képviseletük Budapesten ingyen házhoz hoznak bármien alkatrész
(#) janocsi válasza janocsi hozzászólására (») Szept 28, 2010 /
 
Sziasztok!
Sikerült egy Capstan motorra épített forgótrafós mechanikára felszerelni az új SMD f886 propeller tápegység-panelt, és a még szintén ”üres” rotort is próbára. Később ültetem be a paneleket. Most így néz ki:
(#) patexati válasza janocsi hozzászólására (») Szept 28, 2010 /
 
Szia! Én fordítva terveztem ezt a táppanelt a kondik meg minden hátul vannak és csak a tüske van kifelé a másik oldalon.. Így is működik természetesen de úgy semmi nem látszik ki!
(#) H2opok válasza janocsi hozzászólására (») Szept 28, 2010 /
 
A vasmagot hogy barkácsoltad ki a fejmotorból?
(#) patexati válasza H2opok hozzászólására (») Szept 28, 2010 /
 
Szia! Hőlégfúvóval jól megmelegítette az szépen kijött! Apropó! Ha a rotort nekiálltok beültetni a 12K ellenállást ne forrasztjátok bele ami a Data szálon van mert az ebben a 886 órában nem működik..
(#) janocsi válasza patexati hozzászólására (») Szept 28, 2010 /
 
Szia!
A táp-panelt erre a mechanikai megoldásra csak így tudtam optimálisan felszerelni. Ha megfordítanám, akkor még egy ”emelet” keletkezne a csatlakozó pontok miatt. Most olyan elektrolitokat kell néznem, amelyek elférnek a max. hat mm magas helyen. (SMD 330µF-ok vannak, de 7.5mm magasak.) Ha nem lesz más kondi, emelnem kell vagy két mm-t a propeller rögzítő elemein. A (Data) 12K nem lesz beültetve.
(#) patexati válasza janocsi hozzászólására (») Szept 28, 2010 /
 
Szia! És az miért baj ha teszel távtartót alá és ott lesznek az alkatrészek mint az én tápomon?? Alatta még szépen elfér az óra feketére festett alaplapja melyiken akkora a lyuk,hogy kifér a meghajtórész és ha ráteszed a nyákot az eltakarja a lyukat. Közben elkészítettem a 12F683 bázist ami pc ventibe való.. A tekercs még nem készült el és kontroller kell bele..
(#) patexati válasza patexati hozzászólására (») Szept 28, 2010 /
 
Ha ez beválik akkor megtervezem a nagyobb bázist is ilyenre..Lesz bent egy árnyékoló gyűrű a tekercs mellett mi nem ér majd körbe teljesen és csak egy helyen lesz GND-re kötve így nem képez rövidzárt csak kisebb örvényáramok alakulnak ki mi szerintem elhanyagolható.. A tekercsnek egy külön kis nyákot tervezek ami a két csavarra lesz rögzíthető és tüskével kapcsolódik a PWM kimenetre lehet erre lesz forrasztva körbe az árnyékolás is.. A led stanby módban van most beültetve.. Minden akkor derül ki ha elindítom és tesztelem mert ez még nem ment ilyen formában..
(#) janocsi válasza patexati hozzászólására (») Szept 28, 2010 /
 
Szia!
Gyönyörű összeállítás, Gratula!
Köztudott, hogy a Capstan motorok hosszútengelyű kivitelben készülnek, de én "levágtam" egy jó darabot belőle. A 3.5mm-es tengelyen nem szerencsés túl magasra szerelni tömegeket, mert az egész "kicsi" kis tömeg is képes majd berezonáltatni a szerkezetet. Ezért döntöttem úgy, minél alacsonyabbra teszem a tömegpontot, annál tökéletesebb lesz a rezgésmentes forgás. Már beültettem a kis panelt, nem sok látszik az alkatrészekből, sőt egyáltalán semmi sem látszik ami zavaró lehet.
(#) patexati válasza janocsi hozzászólására (») Szept 28, 2010 /
 
Végül is jó lesz.. Nokia 3310 vagy valami hasonló szériában van olyan hosszú tüske mi jó lesz ide. Kettő van az antenna résznél bent de elég ha a kettőt teszed rá a data a 886 kontrollerel nem fog menni mert elfogyott Hp41C szerint a hely bent.. Majd a jövőben a 18F széria fogja használni ezt a lehetőséget amihez semmi átalakítást nem igényel a nyák..
(#) patexati hozzászólása Szept 30, 2010 /
 
Sziasztok! Elkészült az új óra rotorom ami H2opok jóvoltából gyári nyákon van. Az óra a legelső prototípus alkatrészeit tartalmazza csak az ellenállások újak mivel az még RTC nélküli volt a tervezési hiba miatt de működött.. Az óra elsőre indult csak a legszükségesebb méréseket végeztem el majd jól lemostam drenatulált szeszben és száradás után indítottam. Videót nem mellékelek mivel teljesen megegyezik a másik működő órával a színösszeállítása tehát ugyan az
(#) H2opok válasza patexati hozzászólására (») Szept 30, 2010 /
 
Szuper!!!
Szerintem a forrasztásokat fekete vagy kék alkoholosfilcel be lehetne "festeni" hogy ne "csillogjon" annyira.
(#) patexati hozzászólása Szept 30, 2010 /
 
Hihetetlen de a timmerkondi most fordítva van mint a másik órámban és most jól megy az RTC.. Lehet nem ez az oka de ha már valaki beültet a képen ahogy van úgy rakja be!
(#) patexati válasza H2opok hozzászólására (») Szept 30, 2010 /
 
Nem kell lefesteni nem is látod ha forog!
(#) janocsi válasza patexati hozzászólására (») Szept 30, 2010 /
 
Szia!
Egyelőre le kellett állnom az SMD propeller építésével, mert egyáltalán nem jók az áramátviteli értékek. A hatásfok csak 15-20%-os a Capstan motorra szerelt nagyméretű forgótrafóval. Ezzel nem lehet működtetni, hiába óriási munka fekszik már benne. Most dolgoztam át úgy a trafó környezetét, hogy sehol ne legyen ”rövidrezárt” hurok, amely rontaná a hatásfokot. Semmi nem változott, teljesen át kell alakítani a tekercselését is. (Kevés menetszámok, 2-3 menet, vékony vezetékből, ez a jellemző a sokfejes videó forgótrafókra.) Csak egy példa az átviteli jellemzőkre: ha a bemenő 12/1A, kimenő 11V/0.2A!. Csak akkor lenne jó az átvitel, ha pl. a bemenő 12V/0.25A, kimenő 11V/0.2A lenne.
(#) patexati válasza janocsi hozzászólására (») Szept 30, 2010 /
 
Szia! Én nem igen kísérleteztem ezekkel csak a légtekercses verziót építettem meg többször ami most van az nagyon jó hatásfokkal dolgozik mert a hűtőborda szinte hideg a feten! A PC venti bevált nekem és bírja mint a fene semmit nem kopott meg pedig még meg sem olajoztam és megy már hónapok óta kifogástalanul.. Most próbálom egyénileg szabványosítani ezt a fajta tekercset konkrét adatokkal méretekkel és házi gyártási technológiával..
(#) janocsi válasza janocsi hozzászólására (») Szept 30, 2010 /
 
Sziasztok!
Addig szenvedtem a nagy ferritmagos forgótrafó átalakításával, amíg el nem kezdett megfelelően működni. Most a bázis felé DC 13.6V-om 650mA az össz. áramfelvétel működés közben. Ebből a motor veszi fel a felét 1100-1200 fordulaton. Így most elfogadható ez a teljesítmény felvétel, mert a hatásfoka a trafónak kb. 65-75%-os lett. Néhány felvétel az ”emeletes” kísérleti összeállításról, egy régi hagyományos (f628-as) propellerel szerelve.
(#) lajos1969 válasza janocsi hozzászólására (») Okt 2, 2010 /
 
Helló!
Megépítettem ezt az órát saját készítésű távirányítóval.
Csak annyi a gondom, hogy nem méri a fordulatot.
Tudnál valami tippet!?
(#) Hp41C válasza lajos1969 hozzászólására (») Okt 2, 2010 /
 
Szia!

Várj türelemmel 2 percig...
(#) lajos1969 válasza Hp41C hozzászólására (») Okt 2, 2010 /
 
Szia!
Vártam már nagyon sokszor 2 percet.
(#) Hp41C válasza lajos1969 hozzászólására (») Okt 2, 2010 /
 
Szia!

Töltsd fel a forrás kódot (az asm -eket)...
(#) slogan válasza slogan hozzászólására (») Okt 2, 2010 /
 
Sziasztok !

Elő szedtem megint a projectet ....
Nincs valakinek a birtokában véletlen ennek a motornak a a 13-as csati bekötéséről valami infó ?

Köszönöm előre is !
(#) slogan válasza slogan hozzászólására (») Okt 2, 2010 /
 
kép lemaradt ....

motor.jpg
    
(#) lajos1969 válasza Hp41C hozzászólására (») Okt 2, 2010 /
 
Szia!
Szerintem ez van benne.
A hex az biztos mert most olvastam ki a pic-ből.
Vagy ha feltudnál tenni olyan hex-et amivel megy,
azt megköszönném.
(#) slogan válasza slogan hozzászólására (») Okt 3, 2010 /
 
Az a bajom ,hogy nézem a BA6411 adatlapot (bekötést),ezen a HALL-ok bekötését ,de a panelemen nem így vannak
Tud valaki segíteni esetleg ?
Képeket mellékelem ,hátha .....

Köszi
Következő: »»   172 / 489
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem