Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek
 
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   147 / 375
(#) mgabesz hozzászólása Nov 13, 2010 /
 
Sziasztok.

Szükségem lenne egy kapcsolási rajzra a JAMO SW1008 típusú aktív mélysugárzóról. Az általam ismert helyeken nem találtam, ezért fordulok Hozzátok.

Előre is köszönöm.
Üdv.: mgabesz
(#) Sebi válasza bezzo hozzászólására (») Nov 13, 2010 /
 
Igen, de beállítható a távolság. Persze, ha a széket betolod addig, ahol a tested van munka közben, akkor ez sem megoldás.
A székbe persze elemes megoldást gondotam, RF átvitellel...
(#) bezzo válasza Doncso hozzászólására (») Nov 13, 2010 /
 
Az ötlet jó, de lekapcsolni felejtem el mindig. Néha több asztalnál is dolgozom váltva, ezért gondoltam valami nagyon profi, jól működő dologra, energiamegtakarítás céljából.
(#) bezzo válasza Sebi hozzászólására (») Nov 13, 2010 /
 
A székbe építhető dolog az biztos nem jó nekem, mert az nagyon megdrágítaná az egészet, adóegység, vevőegység, stb. és van vagy négy asztal, amibe be kéne építenem őket. Egy kis, minden asztaltipusra felszerelhető egységre gondolok. Persze a WC-s érzékelő kiindulásnak jó lenne, de hát megvenni csak alkatrészeket szeretnék, ezért lenne jó elindulásnak valami kapcsolási rajz.
(#) bezzo válasza Doncso hozzászólására (») Nov 13, 2010 /
 
Megfordítva jó az ötlet, tehát a bekapcsolás nem kell hogy automatikus legyen, hiszen azt nem tudom elfelejteni ha odaülök, és így elég volna a kikapcsolást valami érzékelővel vezérelni némi késleltetéssel, hogy a rövidebb felállásoknál ne kapcsolgasson ki. Szóval alakul a koncepció , most már csak egy jó áramkör kéne.
(#) Doncso válasza bezzo hozzászólására (») Nov 14, 2010 /
 
Na akkor figyelj, egy másik ötlet. egy programozható időzítő, azt tudjuk mikortól vagy a helyszínen és meddig. Egyszerűen be kell állítani egy időzítővel, hogy pl du2-6 ig adjon áramot a lámpának, így ha bekapcsolva felejted is, akkor is 6-után lekapcsolódik. Vagy a másik dolog még mindig a reflektor mozgás érzékelőjét kitolni 30 percre, gondolom 30 perc alatt csak megmozdulsz legalább egyszer, ekkor nullázódik az időzítés, és ismét 30 percről indul, szóval folyamatos világításod van amig ott tartózkodsz és mozgás van, amennyiben elhagyod a helyszínt, kikapcsol az egész. De egyébként létezik mennyezetre szerelhető érzékelő is, egyszerűen csak oda kell kötni a lábpához, van rajta fényérzékelő is, azaz nappal nem kapcsolja be a lámpát, és van benne időzítő is, mindkettő érzékenysége állítható, nem kell ezt túlbonyolítani mindenféle lézeres emberközelség érzékelővel, feleslegesen drágítod, ez így nagyjából 2000Ft-os beruházás meg 10 perces munka.
Fentről a harmadik.
(#) Sebi válasza bezzo hozzászólására (») Nov 14, 2010 /
 
És egy "éberség jelző" hogy jönne be neked?
Odaülsz, gombot nyomsz, lámpa bekapcsol, egyben indul egy - mondjuk 10 perces - időzítő. Amikor ez lejár, csippant egyet és vár 3 percet, hogy megnyomd újra a gombot. Ha ez elmarad, akkor kikapcsolja a lámpát.
(#) bezzo válasza Sebi hozzászólására (») Nov 14, 2010 /
 
Kösz , lehet, hogy ezt tudom majd használni hozzá, esetleg kiegészítve még valami testérzékelővel, hogy amikor ott ülök, akkor ne is csippantson. Küldj egy kapcsolási rajzot, ha van.
(#) bezzo válasza Doncso hozzászólására (») Nov 14, 2010 /
 
Csak az asztal helyi világítása lenne vezérelve, (2db lámpa) a helységvilágítás vezérlését egyenlőre nem akarom ebbe belevenni. Csak az asztalon belül lenne kábelezés. Az időzítő, amit mondassz, az túl nagy intervallum nekem, azzal nem sokat tudok megtakarítani. Úgy kell elképzelned, hogy ha felállok az egyik asztaltól és átmegyek a másikhoz, akkor mondjuk 1 perc múlva automatikusan lekapcsol az asztalvilágítás, és ha megint visszaülök, akkor vagy automatikusan vagy egy gomb megnyomásával ( ez már kompromisszum, de még így is jó, mert nyilván ez nem elfelejthető) felkapcsol a világítás. De azért minden ötlet jól jön, hátha még másra is sor kerül, ebben a nagy spórolásban. Amúgy meg ez környezetvédő dolog is lenne.
(#) Doncso válasza bezzo hozzászólására (») Nov 14, 2010 /
 
Látom nem érted, amit mutattam állitható időzítésű, akár 1 percre is, egyszerűen felszereled ahova jónak látod, ráakasztod a lámpáidat és beállítod az időzítést, ennyi. Ennél csak bonyolultabb lesz.
(#) meszi hozzászólása Nov 14, 2010 /
 
Kikusui COS5040-es oszcilloszkóp kapcsolási rajzát keresem
(#) bezzo válasza Doncso hozzászólására (») Nov 15, 2010 /
 
Javíts ki, ha nem jól értem. Ha a mozgásérzékelő időzítését beállítom 30 percre , bekapcsolnak a lámpák, de ha felállok és kimegyek, akkor legalább még 30 percig égnek. Ha azt akarom, hogy max. 1 percig égjenek, ha nem vagyok ott , akkor 1 percet kéne időzítésnek beállítani, ami azért egy kicsit bizonytalanná tenné a folyamatos üzemet, ha ott ülök előtte. Sokat kéne ficánkolnom.
(#) Doncso válasza bezzo hozzászólására (») Nov 15, 2010 /
 
Akkor beállítod 3 percre, ez idő alatt csak megmozdulsz már nem? Folyamatosan lehet szabályozni akár 5 perc is jó lehet. Más ötletem nincs, de szerintem ennek az egésznek nem sok értelme van, véleményem szerint, ha valaki befejezi a munkát, nem nagy dolog leoltani egy lámpát, ha mégis, akkor nem értem mi baj a mozgásérzékelővel? Szépen belövöd 3 percre, nem kell neki integetni, meg zászlót lengetni, minden apró mozdulásra nullázza a visszaszámlálást. Azaz ha beállítod 3 percre, és 2 percig kibírod, hogy meg se rezzenj, mintha ott se lennél, majd teszel egy apró mozzanatot, akkor ismét 3 percről indul, anélkül hogy kikapcsolná egy pillanatra is a fényt, végülis erre van kitalálva.
(#) peter1995 hozzászólása Nov 15, 2010 /
 
Hello.Van egy S51es simsonom amin mexakítüs gyújtás van.Azt szeretném ha a gyújtás akksiról menne(6V)és a mostani mexa vezérelné a gyújtást viszont a kondik és a gerjesztőt el lehetne hagyni.Tud valaki ilyen rajzot?A simson.hu-n találtam egy cikket róla viszont ott fórumon azt mondták hogy az a rajz elavult és sok áramot vesz fel.Szóval valami olyan kapcsolás kell amit a mexa vazérel és 6V-ról működik.előre is kösz.
(#) titi válasza bezzo hozzászólására (») Nov 15, 2010 /
 
Lábkapcsoló? Ülsz a széken, lábad a pedálon, felállsz, lámpa lekapcsol...
(#) bezzo válasza Doncso hozzászólására (») Nov 16, 2010 /
 
Kísérletképpen veszek egy ilyen mozgásérzékelőt, tényleg nem drága, aztán próbálkozom vele, de egy testérzékelővel kombinálva lenne az igazi. Egyébként, mint írtam már, több asztalnál dolgozom váltva, mindegyiken két-két lámpát kell kapcsolgatni és nem a munkaidő végével van a baj.
(#) bezzo válasza titi hozzászólására (») Nov 16, 2010 /
 
Sajnos ez sem oldja meg a problémámat. :no:
(#) bezzo válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 16, 2010 /
 
Az biztos, hogy a tiéd a legolcsóbb megoldás.
(#) mgabesz válasza sanya74 hozzászólására (») Nov 16, 2010 /
 
Szia. Valószínűleg a lemezforgató motor lett délutános.
Próbáld meg kicserélni egy másikra. Ha a lemezt nem forgatja meg akkor nagy valószínűséggel a motor a hibás.

Üdv.:
mgabesz
(#) qvasz2 válasza mgabesz hozzászólására (») Nov 16, 2010 /
 
Egy 2006-os kérdésre reagáltál . . .
(#) mgabesz válasza qvasz2 hozzászólására (») Nov 16, 2010 /
 
Igen már észrevettem. Okosan átállítottam az időrendi sorrendet és utána ezt el is felejtettem.

Köszi.
mgabesz
(#) jagodai hozzászólása Nov 16, 2010 /
 
Az esélyeim elég gyengék, de talán... Yakumo TFT 17 SLi monitorhoz keresnék kapcsolási rajzot, kifejezetten a tápja érdekelne. Már csak egy IC-ét kellene cserélnem, helyettesítenem a tápjában ( 203D6 PJGG) és valószínűleg újra OK lenne. Ha valaki tudna ebben segíteni köszönettel venném!
(#) Puklee hozzászólása Nov 16, 2010 /
 
Üdv!
Szeretném a segítségeteket kérni!
Van egy Tesla nzc 431 es lemezjátszóból származó 2x15 w-os végfokom kd602 es tranyókkal. Nos Ehhez keresnék kapcsolási rajzot, vagy bármilyen erősítőrajz jó lenne amiben kd602 vagy ehhez hasonló (pl 2n6032,2n6274...75)
Google-n próbálkoztam kismillió módszerrel de eredménytelenül:S remélem itt kapok segítséget
:nemtudom:
(#) lapose válasza Puklee hozzászólására (») Nov 16, 2010 /
 
Szia!
Tessék: Bővebben: Link
(#) Puklee válasza lapose hozzászólására (») Nov 16, 2010 /
 
Üdv!
1000 köszönet remélem igy már feltudom éleszteni ezt a végfokot
(#) Doncso válasza bezzo hozzászólására (») Nov 16, 2010 /
 
hát akkor veszel két ilyen érzékelőt, ennyi az egész.
(#) martin96 hozzászólása Nov 16, 2010 /
 
Hello!
Lenne egy Renkforce SA 9120 erősítőm aminek a végfokja eléggé tönkrement.Ha valaki tudna adni hozzá egy kapcsolási rajzot azt nagyon megköszönném.
(#) nikolatesla hozzászólása Nov 17, 2010 /
 
Hali!
Lenne valakinek egy sharp PWB 1238A hangszínnek a kapcsolása?
Ez egy Sharp rádióban volt.
(#) Doncso válasza nikolatesla hozzászólására (») Nov 18, 2010 /
 
Kapcsolásom az nincs, de mondj róla többet, ki lehet azt sakkozni melyik a ki és bemenete, gondolom bontott és ki szeretnéd próbálni.
(#) sapika hozzászólása Nov 18, 2010 /
 
Sziasztok! Nagy segítségre lenne szükségem !Égen földön keresem a HiFi Sound Project TA4000 SX6772 rádiós erősítő rajzát.Loewe és a Philips is gyártotta.
Típusa :SX6772 kb a 80 as években adták ki. Ha valaki tud kérem jelezze ! Köszönöm előre is !
Következő: »»   147 / 375
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem