Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Miért kell egy kérdést több helyen is feltenni?
Ha pedig kapsz választ magyarázattal, nem kéne megsértődni. A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2024
Nem kaptam, és nem volt min megsértődnöm, és nem sértődtem meg. Szerintem próbálj meg olvasni! Neked ez a magyarázatom. Ha a próbáld meg kiszámolni, meg próbálj meg rájönni, az válasz magyarázattal.
CTEK MXS 25Sziasztok,Javítás miatt keresném a CTEK MXS 25 töltő kapcsolási rajzát. Így néz ki: Link Előre is nagyon köszönöm a segítséget! Híradástechnika Szövetkezet TR-1305 / 001, IE3?Keresem a HTSz TR-1305/001 típusú cső(?)voltmérő kapcsolási rajzát. A /001 nélküli fent van a Tanyán Bővebben: Link de az valódi CsVM (6 db. csővel), amit én keresek abban egy db.E80CC van csak (mérőegyenirányító). A tápegység és a mérőerősítő félvezetős, ill valamilyen bedobozolt hibrid áramkörökkel (2 db. REF-7 és 1 db. IE-3 feliratú) működik. Valójában az IE-3 beltartalma érdekel.A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2024
Közben sikerült megcsinálni, így már nem keresem annyira.
![]()
Ügyes vagy, Talán a kistestvéréről van már fenn rajz, de ezekhez nem igazán szokott lenni.
Mi volt a baja, leírnád, hogy mit kellett cserélni?
Köszönöm a tippet, próbáltam de még nem jött válasz.
Sajnos korai volt az öröm, de hogy miért...
Röviden, a szokott primer oldali alkatrészek (bizti, fet, és 4db 1,8Ohm mint árammérő sönt) cseréje után csak 8kHz körül indult el, ami erősen gyanús volt. Kiderült, hogy az RC oszci ellenállása megnyúlt és emiatt lett ilyen alacsony a freki. Szerencsém volt, mert rá volt írva az értéke, csere után helyre állt a primer. Viszont! Érdekessége, hogy hiába tápoltam fel a szekunder részt labortápról, nem volt fesz a mikrovezérlőn, de azt közvetlen megtápolva úgy tűnt, hogy jó az a rész (kapcsolta a power és mód ledeket). Miután a primer jó lett, már elindult a mikrovezérlő, üzemmódot is lehet váltani, de a hőmérséklet led folyton világít, nem tölt (ha lekötöm a hőmérőt sem, pedig elalszik a hőfok led), viszont tápegység üzemmódban jó, terhelve is, a belső ventit is indítja. De ennyi. A szekunder részben látszólag minden alkatrész jónak mutatja magát. Innen kb esélytelen rajz nélkül tovább haladni, mert elég sok alkatrész van benne, 2 oldalas pcbvel, coatingolva - csak, hogy ne legyen egyszerű rajta mérni. Illetve kérdéses nyilván, hogy nem-e kapott az MCU egy pofont. Szóval lett belőle most egy 'drága' 13,6V-os 25A-es táp. Bestway jakuzziSzasztok!Egy Bestway gyártmányú, LAY-Z-SPA típusú jakuzzi nem fűt! A javításához keresek szervízinfót, kapcsolási rajzot. GitárerősítőBurnetti gitárerősítőSzép napot kívánok . Kaptam egy gitárerősítőt . Az effektus nem szól valami pazarul. Szaggatottnak , darabosnak tűnik a hangja ..Ha esetleg valakinek lenne ehhez a készülékhez rajza ,annak nagyon tudnék örülni.Köszönöm szépen.
Még egyszer köszönöm, kaptam választ és információt.
![]() Professional Power Amplifier 2SA1943 / 2SC5200Sziasztok!Hozzám került egy PA végfok hibásan. Pontos típust nem találok rajta, csak annyi, hogy Professional Power Amplifier. Előröl így néz ki csak nincs rajta az "MX4000" felirat. Elvileg H osztályú illetve 2SA1943/2SC5200 páros van benne. A kérdésem / kérésem az lenne, hogy tudnátok javasolni ismertebb végfokot ami hasonló felépítés lehet? A kapcsolási rajz miatt kérdezném. Köszönöm! Iweld POCKETMIG 185 ALUFLUX kapcsolási rajzot keresnékIWELD POCKETMIG kapcsolási rajzot keresnék adott egy nagyon keveset használt de már nem garanciális gép egy bekapcsolásnál leverte a hálózati autómatát azóta nem veri de be se indúl. Előre is köszönöm ha tud valaki segíteni.Huk-43Sziasztok!Keresnék olvasható kapcsolási rajzot, a fég kazán vezérlőpanelhoz, az utókeringetőshöz. Láttam itt a képek között, de hátha van szebb. Esetleg, aki megcsinálta, jó lenne a panelméret és a csavarok pozíciója. Vagy adhatnátok kölcsön egyet, hibásat is és akkor lemásolnám. Hobbiból megcsinálnám.
Nekem megvan a kapcs. rajz, Eagle 7.1.0 sch formátumban.
Köszönöm. Esetleg pdf-et tudnál belőle csinálni?
Vagy képmetszővel, jó képet? A nyák méretet, furattávokat megtudod adni?
Jpg vagy png képre tudom exportálni, de kérek néhány nap türelmet mert épp kekeckedik velem az Eagle
![]()
Upsz! A munkahelyi gépemen megtaláltam. Csatolom.
Szia,
Van ilyen panelem, délután lefényképezem mindkét oldalát, illetve megmérem a furattávolságokat.
Nem jól emlékeztem, pont ugyanez a kivitel nincs, csak egy hasonlót találtam (szerintem csak a graetz benne az eltérés, és a TIC106M), illetve van ugyanez SMD kivitelben is, a többi már mind PIC12C508-as változat. (Amik nekem vannak raktáron.)
Panel mérete: 84 x 64 mm, furattávolság: 75 x 56 mm. A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2024
Hello! Szemre van egy hiba a rajzon. Az Ic2 8-as lába, nem a dióda katódjára megy hanem az anódjára. (Azaz a 100µF pozitív pontjára, mert ez lesz a szivattyú utánkeringtetési ideje.))
Szia!
Csak most láttam a hozzászólásodat. Köszönöm. És az 50k, az kritikus? Mert 49k9 és 51k -t lehet inkább kapni. A 2.9 Mega, az lehet 2.7M? Van egy 1M és zárójelben 470k. Melyik legyen?
Hello!
Meg kellene nézni a képet, mert azon nem ezek az értékek vannak. Nem annyira számítanak az értékek, de én pld. 56k-kat látok. kondinál is 100nF-ot és 220nF-ot. A "470"-et nem is lehet értelmezni, mert így kopaszon, maximum pF lehetne. Maximum a vélhetően 100µF-os tantál melletti lehetne 470p. A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2024
Köszönöm.
A 470-et, én is pF-nek gondoltam, de akkor az 220nF. Azt írta a kolléga, hogy a hobbielektronikából vette a rajzot. Gondoltam, onnan másolta, de lehet hogy hibázott. Az R14,15-nek elég a 0.6W, vagy legyen 1W? Az R17 2.9M helyett, lehet akkor 2.7M? A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2024
Az újságokban is számtalan hiba van, hiába van lektorálva, szorgosan lemásolják a hibát, aztán át nem nézik.
A képen én 0.6W-osakat látok, de én 1W-osakat tennék oda, hogy az impulzusok ne tegyék tönkre. Az R17 értékének nincs nagy jelentősége, az időzítő tag pedig az R16*C2. De az sem kritikus, most hogy az után-keringtetés 32 vagy 36 másodperc?
Rendben, köszönöm.
1W-osat vettem. A 32-36 mindegy. A pdf-ben látszik, hogy milyen lett. A kazántermosztátot, rátettem a 6-os - 7-es pontra, mert az úgyis csak egy átkötés volt. A pdf-et javítottam, a kondik értéke miatt. A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2024
|
Bejelentkezés
Hirdetés |