Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Bojler javítása, kérdések

Témaindító: lift, idő: Feb 22, 2007
Lapozás: OK   18 / 134
(#) Rumcájsz válasza gabi20 hozzászólására (») Nov 25, 2010 /

Milyen spirálra gondolsz? O.o
Ha a vízvezetékre akkor nincs a földelés bekötve a bojlerbe vagy szakadt. A 800Kohm az nagyon nagy érték, gyakorlatilag teljes szakadás.
(#) zsuzsiy hozzászólása Nov 27, 2010 /

Sziasztok tud valaki elméletben segíteni?ELIN 5l.villanyboyler,nem fűti a vizet,gondolom a fűtőszál ment gallyra,de hol kapok alkatrészt?Sajna semmi info nincs rajta valami szám vagy ilyesmi.A neten semmit nem lelek hozzá,1általán milyen gyártmány ez?Mert én úgy kaptam a készüléket.Köszönöm.
(#) athor77 hozzászólása Nov 27, 2010 /

Sziasztok.
Felraktam egy SITAM hőcserélös bojlert a másik mellé.
Erre nem akartam és nem is kötöttem 220V-ot.
A két bojlert külön le tudom zárni egy-egy csappal de a meleg víz össze folyólyuk közös, és a hideg is.
Az a gondom hogy ha kihűl a kazán nem elég meleg a víz.
Arra gondoltam hogy egy autómata mosógép mágneskapcsolóját beépíteném a höcserélös bojler melegvíz elvezető ágába és a mágneskapcsolót a hőfokszabályzó kapcsolná.
A gondom a következő.
A mágneskapcsoló áram nélkül zárt állapotú???
Úgy gondoltam hogy ha a hőcserélösben a vízhőfok lemegy mondjuk 45 fok alá akkor a mágneskapcsoló lezárja a melegvíz kimenő ágát és csak a másikból tud melegvíz folyni.
Ha a bojler termosztátja érzékeli mondjuk hogy lemegy a víz hőfoka bekapcsolná ugye a fűtőszálat.
De nem a fűtőszálra kötném a jelet hanem a mágneskapcsolóra.
Na most ha a mágneskapcsoló áram nélkül zárt akkor nekem a termosztát pont kinyitná amikor áramot adna neki.
Hogy lehetne ezt összehozni?
(#) potyo válasza zsuzsiy hozzászólására (») Nov 28, 2010 /

Legjobb lenne, ha valaki hozzáértővel megnézetnéd, hogy mi a baja. Elin nem egy nagyon ritka márka, igaz nemis nagyon sűrűn találkozik vele az ember, de azért szerintem lehet találni hozzá alkatrészt.
(#) guliver83 válasza zsuzsiy hozzászólására (») Nov 28, 2010 /

Az Orci térnél van egy üzlet, ahol árulnak ilyen alkatrészeket, pontosabban Baros utca.
Itt a weblap http://www.orczy.com/
(#) zsuzsiy hozzászólása Nov 28, 2010 /

Köszönöm. Megnézem a boltot.Ez valami német,mert kerestem rajta valami tipus számot vagy valami megjelölést de semmi nincs,csak a márkanév.
(#) guliver83 válasza zsuzsiy hozzászólására (») Nov 28, 2010 /

Az a legegyszerűbb, ha ki van szedve a fűtőszál és elviszed magaddal.
(#) Gafly válasza zsuzsiy hozzászólására (») Nov 28, 2010 /

Elin - Nile
Budapest, Üllői út, Határ út előtt kicsivel (kifelé) van a szerviz meg a képviselet.
Pici séta metrótól...
(#) athor77 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 29, 2010 /

És milyen gépben lehet olyan szelep?
(#) Totcar hozzászólása Nov 29, 2010 /

Az tény, hogy a villanybojlerek sokat fogyasztanak de egy kis odafigyeléssel lehet pénzt megtakarítani. Anno én is sokalltam a villanyszámlát és keresgettem a neten találtam egy nagyon szuper oldalt ahol a bojlerek karbantartása van leírva:

http://www.ventil-team.hu/villanybojlerek-uzemeltetese-karbantartasa

És találtam még ezen az oldalon néhány tippet a vásárláshoz. Ajánlom még mindenki figyelmébe:

http://www.ventil-team.hu/mit-vegyunk-figyelembe-villanybojler-vasarlaskor

Ami szerintem nagyon sok okos dolgot tartalmaz azok számára akik a közel jövőben bojlert fognak venni.
(#) athor77 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 29, 2010 /

Nincs valamilyen proci, ic, relé stb. ami megfordítaná.
Amikor kapná az áramot a szabályzótól akkor nem küldené tovább viszont akkor küldene aramot amikor leveszi.
Vagy valami....
(#) zsuzsiy válasza Gafly hozzászólására (») Nov 29, 2010 /

Nagyon szépen köszönöm!
(#) zsuzsiy hozzászólása Nov 29, 2010 /

Mindenkinek köszönöm a hasznos ötleteket.
(#) zlota hozzászólása Dec 4, 2010 /

Sziasztok!
Valami nagy átvágás van bojler és áramszolgáltató ügyben!

Szeretném csökkenteni a villanyszámlámat (ki nem?) és gondoltam itt az alkalom vezérelt áramra köttetni a villanybojlert. Igen ám, de mennyire csökken majd a számla… hát nekem úgy tűnik valami nagyon nem stimmel itt a villanybojlerekkel vagy a szolgáltatók mokulnak!!!

Azt vettem észre, hogy mindenki panaszkodik – jogosan – elég csak visszanézni a topikot mos is írta valaki, hogy 300kw/hó

Nekem egy 80literes tatramat bojlerem van. Minden villanyról megy sütő és főzőlap is (indukciós). Havonta max 250kw használok el ami kb.: 12.000 forintra jön ki. Ez a második évem és idén is visszakaptam szeptemberben. A villanybojlert kb 55 C fokra állítva használjuk és csak éjjel van bekapcsolva. Este hazajövök akkor biztosíték fel, majd reggel elfelé biztosíték le. Átlagosan használjuk, nem spórolunk vele, és MINDIG van melegvíz, hiszen napközben nem hűl le… Mondom 12.000 re fizetek /hó

Mások hasonló használat mellett csak a vezéreltre/bojlerre is majd 9-10e forintokat fizetnek ki!

Most akkor enyhén szólva is félek, hogy ezek után rá sem merjem köttetni a vezéreltre, mert a végén még többet is fizethetek ráadásul így akkor van melegvíz amikor akarom!
Számoljunk:
Gondolom reálisan, hogy 1,2Kw os a füttőszál akkor egy éjjel alatt talán 3-4 órát mehet max. az napi 4-5Kw azaz havi 120-150Kw.
Ami a villanyszámlám fele!(6000Ft)

Tehát előfordulhat, hogy vezérelt árammal havonta mondjuk 3000forintba fog kerülni az bojler és 6000ft a nappali áram? Nekem ez nagyon kevésnek tűnik!
Nem hiszem, hogy nekem 3000ft esetleg 4000Ft-ból kijönne ami mindenkinek fájó tétel szokott lenni!

Mégegyszer összefoglalva és kiemelve, hogy előnytelen is a rendszerem:
80l, 1,2kw, átlagos ráadásul 1 karos csapok, vízkőtlenítve nem volt még a felszerelés óta(2.év de jövőre terv) Mezei kristályos vízkőtlenítő van a bojler előtt. Fűtetlen padlástéren, de 10cmüveggyapottal körbetekerve.

Ezek szerintem minimum adottak mindenkinél!
Akkor hol a hiba/vagy mi amiért ílyen kevés?Miért fizettek ennyit és ti miért olyan sokat?A legfontosabb ezek után mi van a vezérelt árammal ???
(#) mugab válasza zlota hozzászólására (») Dec 4, 2010 /

A villanybojler fogyasztása nagyjából három fő alkotóelemen múlik:
- Hány liter vizet kell melegíteni
- Hány fokra (az sem mindegy hány fokról!)
- Mennyire hőszigetelt a bojler

Rendben.
Akkor viszont gondlom:
- Ugyanannyi vizet használunk átlag mint átlag szintén 2 személyes család
- 12 fokos a bejövő víz és 55fokra melegítjük
- A szigetelés bizonyára jobb,(mint írtam 10cm üveggyapot) de viszont most is kb 4 fokban van a bojler(padlás) ezért van rajta!

Ezek nekem nagyon átlagosnak tűnnek!
Akkor viszont nem értem, hogy vezérelt áramról miért nem zengenek odákat az emberek, hogy mennyivel olcsóbb- esetemben mint írtam akkor 3-4e forintból kellene kijönnie!

Jut eszembe:
Pár hónapig albérletben laktunk és akkor is 2en voltunk, ugyanígy 80literes volt a bojler,csak bent a fürdőben! Bemenő vizet passzolom...
Viszont vezérlet áram volt és ha jól emlékszem 8000 volt csak a bojler az "olcsó" árammal

Most lassan az jön, hogy az én villanyórám rossz...
Én akkor is sokkalom a többiket villanyszámláját!
(#) gulyi88 válasza zlota hozzászólására (») Dec 4, 2010 /

Ha elképzelhető, hogy rossz az órád akkor mindenképp vizsgáltasd ki. (pl nemrégiben költöztetek...)
Esetleg ha van időd, akkor ellenőrizd le, mondjuk kapcsold be a boylert, minden mást ki, úgy fél órára, és hasonlítsd össze az óra által mért értéket a P*t számolt értékkel.
(#) Pety_ válasza zlota hozzászólására (») Dec 4, 2010 /

Helló! 100literes a bojler, 75fokra van állítva, vezérelt árammal, moderálva használjuk! 17000 a vill.számla! 1/3-a az éjszakai! A bojler a fürdőben van (egyedi fűtésü a ház, ha nincs fűtve akkor csukott ajtónál befűti a bojler a fürdőt tehát a gyári szigetelés nemér egy fabatkát sem pedig energiatakarékosnak vettük. Az megin egy másik kérdés hogy egy zárt bojlernél csak a hővesztéssel lehet takarékoskodní mert ugye 1800W-4óra felfűtési idő vagy 1200W-6óra ugyanúgy felfűt ugyanarra a hőfokra 7,2kw energiával.) A vezérelt áram tudtommal napi 8óra minimum ,2órás minimális szakaszokban ! Ettől lehet több is!

Tehát nem egy rossz megoldás az üveggyapot!

4 éve van tulajdonban a telek és az óra is, de 2 éve lehet csak itt lakni.
Ettől függetlenül ránézek holnap.Lekapcsolók mindent és a fogyasztásmérőt bedugom a konnektorba, majd bekapcsolóm a hősugárzót.15 perc múlva elég lesz összehasonlítani a 2 értéket

Viszont azt még továbbra sem értem, miért nem írta senki, hogy ő 3-4e forintból kijön vezérelt áramból, pedig elvileg ilyen is lehetne.
Szerintem a titok, az összevissza bekapcsoló bojler miatt is van- bár teljesen logikátlannak tűnik!

Jövőhéten H-V íg felírom mennyi áram megy el, mert akkor éjjel nappalra bekapcsolva hagyom majd a bojlert egy teszt erejéig.

Amúgy valaki meggyőzhetne, hogy érdemes 50e forintért a vezéreltre köttetni a bojlert.Mert nekem úgy tűnik nagyon nem éri meg!

A vezéreltről a bojleren kívűl le lehet köttetni egy ajzatot is nagy áramú fogyasztók részére, ez a jó benne. Nálam ez most van folyamatban. Nálad lehet hogy kifizetődő lenne a vezérelt, de nem a duplája a sima áram a vezéreltnek. Itt a link!
(#) zlota válasza Pety_ hozzászólására (») Dec 4, 2010 /

Én úgy olvastam, hogy akár 15 perc is lehet!
Ugye ez pont annyira jó, hogy bekapcsoljon, de sok másra nem...
Az mit jelent, hogy moderálva?(hogy lekapcsoljátok nappalra, vagy esetleg a használata a moderált?)
Az akkor nektek havi 5700forint a bojler?

Mindjárt felmegyek, aztán betekerem a bojlert még 3 karika üveggyapotba...

Egyébként én azért írtam ide a felvetésemet, hogy hátha segíteni tudok másoknak.Mert a mostani állapot szinte idilli ahhoz képest amit írtok!
(mindig melegvíz+tűrhető számla)
Mondjuk mint írtam, most beruháznék egy vezéreltbe, csak jövőhónapban nem itt akarok keseregni, hogy semmit nem spóroltam! Esetleg nem elég a melegviz...
(#) zlota válasza Pety_ hozzászólására (») Dec 4, 2010 /

Igen, de gondolom ez nem hivatalos... mivel csak fix köthető rá, úgy tudom... az más tészta, hogy senki ne hagyja ki, ha van vezérelt mérője.Állítólag este automatikusan az egész házat át lehet kapcsolni rá egy elektronikával.
Természetesen nem Magyarországról beszélünk

Tekerd be!! Nem én kapcsolom mert akkor még annyira sem lenne elég mint most(a használata moderált). Ha jön rokonság akkor patch kábel fel(van sima nappali áram a fürdőben), bedúg!

Tudtommal hivatalos de csak 1 ajzat! Igen USA.
(#) Rumcájsz hozzászólása Dec 4, 2010 /

A dugaljas módszert és az átkapcsoló automatákat Magyarországon a Villamos Energia Törvény szigorúan tiltja !
Egyértelműen szerződésszegés ami kötbérezhető!
Az USA-t meg ne keverjétek már bele a yanke-k ott nem 45Ft-nak megfelelő dollárért kapja az áram kilowattját.
(#) kendre256 válasza zlota hozzászólására (») Dec 4, 2010 /

Mielőtt átvágásról beszélsz, értsd meg hogy működik a bojlered, mérj meg lehetőleg mindent, majd mérd meg mégegyszer, azután beszélj!
A fogyasztott villamos energia mértékegysége a kWh (kilowattóra).
(A vezérelt áramban meg már régóta a gyengébb, selejt elektronokat küldi az áramszolgáltató, és azoknak kisebb a fűtőértéke... )
(#) Pety_ válasza Rumcájsz hozzászólására (») Dec 4, 2010 /

Akkor ha ez igaz nem lessz dugaj. Konzultálok az áramszolgáltatóval.
(#) zoli_varga hozzászólása Dec 4, 2010 /

Üdv!

Egy lakás vagy több fogyasztó átkapcsolása a nappaliról éjszakai áramra szabálytalan vételezés (V.E.T).
De a bojleredet fűtheted nappali árammal ha nem elég az éjszakai.
(#) zlota válasza kendre256 hozzászólására (») Dec 4, 2010 /

Szia!
Azért közel 2 évig havi szinten fel van írva a villanyóra állása! Ebből azért elég sok mindent le lehet vonni. Főleg, mert ha azt nézem, hogy az ide írogatók többsége vezérelt áramszámlája több mint az én egész számlám vagy közelíti azt.+ még „rendes” számla…
Persze azt én sem mondom, hogy olyan a trükk, hogy kevesebb elektron rohangál, de biztos vagyok benne, hogy nem lesz annyival kevesebb a számlám mint amennyivel - EON szerint – mondjuk legyen 35%.Na ez a hihetetlen számomra. Szerintem mások sem hinnék el.
Tuti, hogy EON-hoz hiába megyek utána reklamálni, hogy „de kérem én a vezérelt órámra havonta most is 6000Ftot fizetek”Tutira elzavarnának, hogy mit akarok én „hiszen ez egy bojler ember!”
Abban is biztos vagyok- és ezért írtam- hogy a többség vezérlet áramos cserélne velünk a villanyszámlát tekintve.

Persze - főleg mivel az én zsebemre megy az egész vezérlősdi áram- szívesen benne vagyok egy tesztben ami esetleg kiderítheti a turpísságot.Pl, hogy holnap szétkötöm a bojlert, és elé teszem a digit mérőt és REC gomb 1 hétig a szokásos este be reggel ki-
Majd leolvas.
Megismétel éjjel-nappali bekapcs. módban…
Jah és akkor elvileg pontosan kiszámolható mennyi a havi szinten elfogyasztott KW és annak mennyinek kell/ene lennie pl vezérelt árammal...

De továbbra is kevesellem a fizetendőt a vezérelt áramban.. indok, mert nem ezeket a tapasztalatokat írja le senki!!!
(#) zlota válasza zoli_varga hozzászólására (») Dec 4, 2010 /

Az elvileg nem fixre kell kötni?Mert pl.: nálunk az albérletben is fixen volt... Nem hiszem, hogy nagyon megengednék a dugvillát - hamár a hivatalos dologról van szó hiszen oda bármilyen fogyasztót be lehetne dugni...
Következő: »»   18 / 134
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem