Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Egy véleményen vagyunk.
És igen asszony mondja, hogy havi 20.000-el lett több a villanyszámla.
Napi 14 000W-ot eszik!
Vaze, én meg arra törekszek hogy 40W alatt legyen a fogyasztás.
Meg azt is mondják, hogy 80 fokos a víz amivel hűtik...
Lehet akkor nem 1db 350W-os kodegen tápja van?
14000 watt 230 volton 60 amper, na az nem semmi!
5 volton 2800 amper. 12 volton 1167 amper.
Hát azért nem Napi 14 000W-ot eszik és nem 1 óra alatt
Az 14 000-ret oszd le előtte 24-gyel és úgy számolj tovább. Szerk.: Vagy a végeredményeket osztod el 24-gyel, szerintem úgy is jó lesz.
Azért én megnézném a specifkációkat is, mert hogy i7, meg Ati az kb. semmit nem mond. Azért a számítási teljesítménye elég durva. Ezzel biztos nem lesz gond a Crysis 2 futtatása.
Ahogy felkonferálták én egy rack szekrényt vártam. Amúgy nem tudom mitől vannak elszállva. Az igazán kemény csávók folyékony nitrogénnel hűtenek, ez kőkorszaki megoldás... (Na azért elfogadnám ám!) Más: egyetértek Norbertoval. Ez itt inkább pénzkérdése, mint tudás (de azért az is kell ám hozzá). Nem kell amúgy leszólni, mert ebből a riportból sok minden nem derül ki.
Hali!
Két héttel ezelőtt láttam először 0,5mm- es tranzisztort . olyan volt mint egy hangya :bummafejbe: Üdv! :wave:
Rossz oldaláról közelítitek meg a dolgot. Itt nem az a nagy szám, hogy Ő összerakta, hanem az, hogy ez a világhálózati render-farm (BOINC) egyik gépe, s a magyarországi legerősebb gépe e farmnak.
Idézet: „Használja számítógépe (Windows, Linux, Mac) üresjárati processzoridejét arra, hogy betegségeket gyógyítson, tanulmányozza a globális felmelegedést, pulzárokat fedezzen fel, vagy számos különböző tudományos kutatásban vegyen részt.”
Nem is igaz, mert a hangya kb. 1,5 mm széles.
Na ezt nem hallottam a filmeben, de azt sem tudom hogy ez mi, és még nem is hallottam róla, de így már tényleg más tészta. De attól még ugye bárki össze rakhat bármit csak pénz kérdése...
Ez is érdekes, de angol nyelv tudás kell hozzá. Bővebben: Link
Ennek az a lényege, hogy letöltesz egy alkalmazást (régebben képernyővédő volt). Ezzel a programmal csatlakozol egy központhoz, amikor elindul a védő (nincs használatban a gép). A központ számítási részfeladatokat küld, a géped elvégzi és visszaküldi az eredményeket. Angolul valami ilyesmi a cloud-computing. Úgy képzeld el, hogy az összes ilyen gép egységesen egy szuperszámítógépet alkot és egész brutális számítási képessége van ezáltal. Neked ebből hasznod nem nagyon van, ha jól tudom, de nincs kihasználatlanul a géped.
Milyen tokozás ? SOT363 -at már forrasztottam be, és ebben 2db tranyó van + 4 ellenállás
Bővebben: Link
A hangya? Hát olyan hatlábú izé. Pont mint a képen.
Szegeden a Déri Miksa középsuliban hasonló program ment minden gépen... Internetkapcsolat volt bőven, a gépek meg egyébként is be voltak kapcsolva. Kicsit többet fogyasztottak, de azt úgyis az iskola fizetni.
Igen, ha jól emlékszem, akkor a Gödöllői premontrei gimiben is DZS (a volt számtech tanárom) ilyet rakott fel a gépekre a "nagy, közös jó" érdekében. Ilyen helyen akkor annak volt is értelme. Betárcsázós, forgalmi díjas kapcsolaton nem feltétlenül. De ennek már majdnem 6-7 éve.
Nem érdemes játszani az esztergával:
Bővebben: Link
Zsenge ifjúkoromban én is megküzdöttem az esztergával: Egy kúpos (!) munkadarabot befogtam a tokmányba, és mivel kicsit kóválygott benne forgás közben (!) az öreg szakiktól ellesett mozdulattal, a tokmánykulcs végével szerettem volna ráütni (!), hogy centrikus forgásra bírjam. Az eredmény az lett, hogy a munkadarab kifordult a tokmányból, a pofák közé beakadt a kulcs szára és gyönyörű U alakra hajtotta a masina, majd az orrom előtt elrepült a kulcs úgy, hogy súrolta az arcomat. A bütyköm meg valamitől nagyon fájt utána ... Még jó. hogy akkoriban nem videózta le senki. @bakos13gab: A földönkívüliek jeleit kereste így a SETI, a rádiótávcsövek adatainak feldolgozásában lehetett segíteni egy kis fölös gépidővel.
Párszor nekem is beakadt a kés a munkadarabba, aminek a vége az lett, hogy megállt a tokmány, az ékszíj meg forgott tovább rajta.
Nameg ez a gyerek totál zokni agyilag. Ha sikerül neki lefognia pár másodpercnél tovább leég a motor. Ha nem sikerül lefognia, akkor az történik, amit látni lehetett, vagy esetleg még a tokmánykulcsot belevágja valaki másnak a fejébe. Még egy ráadás: Bővebben: Link Programozói hiba?
Nem akarok ünneprontó lenni, de ilyesmi hűtő van a processzoromon mint a csókának, pedig 9ezerbe került
Úúúúbameg...ezt éreztem a hasamban és a képemben a monitoron keresztül.
Nekem is van egy esztergás történetem. Még húszon évvel ezelőtt, elvittem egy pár féktárcsát egy öreg szakihoz szabályozni. Mondta hagyjam ott, délutánra megcsinálja. Amikor mentem érte, látom ám, hogy ugyan ott hever a műhelyben ahova tettem, tehát hozzá sem nyúlt. Szükségem volt rá, hát kissé paprikás hangulatban noszogatni kezdtem. Ezért aztán kapkodva nekiállt. Befogta az első darabot szemre bekocogtatta a helyére, már neki is kezdett volna, de beszóltam neki. Feribá nem kéne kiindikálni? Valamit morgott az orra alatt a negyvenéves tapasztalatról és morogva előszedte az indikátor órát. Feltette a gépre. Persze ütött a tárcsa. Nagy kínlódva kiegyengette a futását. Jól meghúzta a tokmányt elindította a gépet (kulccsal együtt). Egy laza mozdulattal elhajolt a kirepülő kulcs elől. Az a füle mellett repült el egy két centire. Bevágódott a polcon felsorakoztatott szerszámok közé. Repült szerte szét minden. A válla fölött hátranézett és csak annyit mondott:"Hű a k.... anyja p...... Aztán csinálta tovább mintha semmi nem történt volna.
A riporter nem látott még normális prociventit... Itt az volt a kunszt, hogy nem csak az I7-es számolt, hanem a 2db videokártya is ezekre a számításokra volt befogva és azokra tett vízhűtést a srác.
Ez a programozói hiba: http://www.youtube.com/watch?v=uWOAAyN3btc&feature=related
Várom a következő videóját, ahol remélem foggal próbál megállítani menet közben egy 50kW-os marógépet.
Elég, ha csak a kukoricamarót főtt kukoricának nézi.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |