Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tranzisztorok helyettesítése
Látom azt észrevetted, hogy a rajzon rosszul irták a PNP-és tranyót. Helyesen 2SA.
Mind a két tipus van a HQ videoboltban, ezt irták. Nem ragaszkodnák ezekhez, mert nagyon a határon járnak. SOARjuk 30V-tól esik, mgyarán erösebb tipus lenne kivánatos
üdv!
KT505-ös tirisztort mivel tudom helyettesíteni? Egyáltalán mit kell nézni, hogy ez kiderüljön?
köszönöm!
De 800mA-ig ez is tökéletes: Bővebben: Link
Szia!
Egyéb fórumokon a 2SA970/2SC2240 párost ajánlják duplázva, es összeragasztva.
Szia.Köszönöm,összeragasztom akkor őket aztán majd csak sikerül beillesztenem valahogy a helyére..
Ezzel sajnos ebben az esetben nem tudok egyetérteni, elég, ha megnézed az 517 és a helyette ajánlott 879 belső felépítését.
Az a plusz C-E dióda és ellenállás csak jól jön a 879 esetében. Ezeket úgyis digitális tranzisztornak szokták használni, kapcsolóüzemben. Az más kérdés, hogy a 879-et nem célszerű 517-el helyettesíteni a konkrét kapcsolás igényeinek ismerete nélkül.
Ha a BD kisebb áramerősítési tényezője nem probléma., akkor helyettesíthető vele. Mi az a TOO nevű szerkezet?
Nincs kisebb N-es tranyód az SMD helyére?
Sziasztok.
Segitségre lenne szükségem,mit ajánlanátok 2sj18 és 2sk60 V-fet kiváltására? Köszönöm szépen előre is.
Sziasztok!
A 2SA949 típusú tranzisztor helyett mit tudnátok javasolni? Utána néztem, hogy mivel lehetne helyettesíteni, de amit találtam az is beszerezhetetlen.
Szia.Itt találtam neked..Bővebben: Link
Szóra sem érdemes,nagyon szivesen máskor is..
Szia!
De mit vársz a Darlington beépítésétől?
Kisebb brummot. Majdnem 2A a nyugalmi.
Biztosan van otthon egy BD189 kaliberű tranzisztor. Csinálj a két tranzisztorból egy Darlington-kapcsolást és úgy teszteld a brummelnyomás javulását.
Kipróbálom, természetes az ellenállást hozzáigazítom.
De maga ez a típus, amit írtam, megbízható? Köszönöm!
Persze, hogy megbízható, csak ne lépd túl a határadatait.
Az elektromos határadatit (ABSOLUTE MAXIMUM RATINGS) ne lépd túl. Ezeket az adatlap tartalmazza.
Bocsi, vak vagyok, rosszul olvastam: határaidat
Köszönöm szépen, akkor a véglegesben az lesz, addig meg kísérletezek.
Látod, én is elrontottam az előbb ezt a határ..izét
Üdv... :integet2:
Tudnátok segíteni, van egy VN2222 tranzisztor jelölés egy töltés szabályzónak a rajzán, és épp irkálom össze az alkatrész szükségleteket, de ezt a VN2222 jelöléses tranzisztort nem találom, ezért kellene egy olyan amit lehet kapni és helyettesíthető alkatrész... Köszönöm |
Bejelentkezés
Hirdetés |