Fórum témák
» Több friss téma |
WinAVR / GCC alapszabályok: 1. Ha ISR-ben használsz globális változót, az legyen "volatile" 2. Soha ne érjen véget a main() függvény 3. UART/USART hibák 99,9% a rossz órajel miatt van 4. Kerüld el a -O0 optimalizációs beállítást minden áron 5. Ha nem jó a _delay időzítése, akkor túllépted a 65ms-et, vagy rossz az optimalizációs beállítás 6. Ha a PORTC-n nem működik valami, kapcsold ki a JTAG-et Bővebben: AVR-libc FAQ
Azt hiszem Tomi_Bp hasznalt 3310-es LCD kijelzot AVR-rel.
Idézet: „programozáshoz (feltöltéshez(attiny2313)) külső oszcillátorra szükség van?” Ez a konfiguracios beallitasoktol fugg. Van olyan beallitas, amihez kell, de a gyarbol ugy jon ki, hogy nem kell. Viszont gyakori eset, hogy kezdok (es ritkabban, de haladok is) veletlen rossz konfiguraciot toltenek fel ami utan mar kell kulso oszcillator -- ezt ugy szoktak emlegetni, hogy "kizartam magam az AVR-bol". Mas modja is van a kizarasnak, lenyeg, hogy mielott felprogramozod az AVR-t, nezd vegig a konfigot, es gyozodj meg rola, hogyminden reszet erted mi mire valo...
A legtöbb C-s könyvet akkor írták, amikor az MS-DOS még aktívan élt a köztudatban, így nem érezték szükségét kitérni a futtatás mikéntjeire.
A pause gombnyomásra vár. Tehát ha van pl. egy scanf előtt egy pause, akkor előbb meg kell nyomnod egy tetszőleges gombot, majd utána amit a scanf-nek akarsz átadni azt kell begépelned. De a scanf amúgy is vár az eneter leütésére, így nem is kell elé pause. Ilyen formában tehát nem zavar, nem tudom, erre gondoltál-e?
Masterfoxx féle hőmérőhöz akkor használhatom a belsőt is simán... Ma jöttek meg az alkatrészek most csinálom majd a panelokat, ha minden jó lesz holnap délutánra lesz egy AVR-es hőmérőm
![]() Thx
Szia Steven19, dokumentációd nincs róla, hogy hogyan kell az ilyen LCD-ket beállítani a bascom-ban? Gondolok itt arra, hogy pl a karakteres 2x16-ost ki kell pl választani.
Találtam leírásokat, kapcsolásokat, de kódrészletet meg nem. Ennek még jobban utánna kell néznem, persze a philips pdf lesz az utolsó ![]() Valaki meg tudná nekem mondani, hogy az alábbi képen lévő kapcsolási rajz működik simán vagy ahogyan berajzoltam úgy még kell adni neki +5 voltot? 74Hc244-es ic a tápot így nem kap... :S Egy másik kereszt kérdésem lenne még, alapvető , de nem foglalkoztam még ennyire az AVR-el: több eszközt tehetek ugyanarra a portra párhuzamosan csak a CS-lábakat kell különbözőre tennem és akkor amelyiket kiválasztom a CS-vel akkor arról írok/olvasok? /az LM35 link 350-es stab ic-re mutat. Én is LM35-el akarok hőmérőt építeni/
igen értem főleg hogy azóta már haladtam is egy kicsit
![]()
Sajnos Bascomhoz semmit nem konyítok, de az AVR studiot kedvelem jobban.
Igen a rajzon a tápot a céláramkörből kapja egy soros diódán keresztül ami a fordított tápfesz ellen is védi azt.
Igen már látom, a paneleket csinálom rájöttem
![]()
Üdv.
Tudnátok-e nékem olyan programozót ajánlani amivel ATmega8-ast lehet programozni, olcsó legyen és egyszerű. ![]()
Szia!
Igen tudunk ajánlani. De nem teszem meg. Itt a fórumban elég sok típus van. Használd a keresőt, nem véletlen van. Sőőt, a google is tud ebben segíteni. Kiborg
Kölcsön STK500 a szomszédból?
![]() Mi az az olcsó? Kinek mi az egyszerű? Super Low Cost Programmer for AVR a kulcsszó. pl itt: stk200 super low cost
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni, egy alkonykapcsolót kellene megvalósítanom mikrovezérlővel (atmega8)! eagleben kellene összeállítani a kapcsolást csak nem igazán tudom hogy mit hova kell kötni és ebbben szeretném ha segítenétek. előre is köszi
Atmel 8051-esek programozásában tudtok segíteni? Elsősorban AT89C52-es érdekelne. (fejlesztő + letöltő progi + programozó) Köszi.
Sziasztok!
A fórumon található Nyolc lábbal 1. fejezetében megírt Egyszerű villogó kódját próbáltam ki egy Attiny45-ön. Kód:
m_delay(100) volt alapból de nagyon gyorsan (kb 10ms-ként villan a led, 1000-el már lassabb de még így is gyorsabb mint 1 mp. Egyszer már megcsináltam ezt a kapcsolást, akkor jó volt, azóta nem csináltam semmit vele O.o Mi okozhatja ezt? Válaszotokat előre is köszönöm! Üdv, Fizzy
Megoldódott a problémám!
A megoldás:
Pedig azt hittem ez nem szükséges, ha az elején a jó processzort választom ki a projekt beállításoknál. Üdv, Fizzy
Én arra lennék kíváncsi, hogy miért 1 sec a 10.000 x 10^(-3) sec.
Bárhogy is számolom, nekem ez 10 mp-re jön ki. Az AVR másképp számol? Komolyan jó lenne tudni, mert kezdőként akár nekem is problémát okozhat.
Irta, hogy eredetileg 100x hivta meg az m_delay_10ms()-t, csak kiserletezesbol emelte meg ezerre...
Lehet. Engem azonban ez zavart meg:
Idézet: „ m_delay_10ms(1000); //10010ms = 1s _delay(100) volt alapból de nagyon gyorsan (kb 10ms-ként villan a led, 1000-el már lassabb de még így is gyorsabb mint 1 mp. ”
Sziasztok azt valaki meg tudná mondani hogy az AVR - ben miért nem lehet használni r0 - r15 regisztereket?
Azt mondja az adatlap is.
Idézet: „ Most of the instructions operating on the Register File have direct access to all registers, and most of them are single cycle instructions. ”
Sziasztok
Azt szeretném meg kérdezni, hogy tudom be alítani a fusebit beállításoknál a külső kvarc beálltást Most a PonyProg2000 használom, ezen szeretném beállítani
Üdvözlök mindenkit! Segítséget szeretnék kérni a ponyprog fuse beállításához. A Topi féle AVR programozót szeretném felprogramozni. Az alábbiakhoz tennék pipát: CKSEL0, WTDON, BOOT1, BOOT0, SUT0, SUT1, CKOPT. Minden segítséget előre is köszönök!
Amikor én csináltam a Dopert így alítottam be
A Configurations and Security bits-nél a SUT0 kipipáltam ki csak Most lettem kész néhány napja én is vele Tökéletesen működik ![]()
Én nagyon kezdő vagyok a témában. A fejlécen lévő kis lakatnál tudod a fuse biteket beállítani a ponyprognál. A CKSEL0 (külső kristály és rezonátor)-hoz kellene raknod egy pipát. De sok más dolgot is be lehet, kell állítani ott ezen kívül!
Akkor gratulálok!
![]()
Szia
Most hogy mondod tényleg csak azt alítottam be De én nem vágom ezt még én is olvastam, valahol de nem emlékszem, hogy hol |
Bejelentkezés
Hirdetés |