Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Thomson TV javítás

Témaindító: robi1962, idő: Feb 6, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   8 / 22
(#) bihari laci válasza kadarist hozzászólására (») Jan 22, 2011 /

Semmi szikrának nincs jele ,hapedig a proci felé ,terelődik a probléma akkor az ,nem a leg jobb lesz, pl az EEPROM -nak mi a szerepe ,és mit lehet vele kezdeni,csere.?
(#) bihari laci válasza kadarist hozzászólására (») Jan 23, 2011 /

SZia az este mikor be kacstolta a tv rátettem ,a kezemet a procira tda 9554-re csak st by -ba vol és melegedett,ez normális dolog vagy zárlatos lehet.
(#) gaben62 válasza bihari laci hozzászólására (») Jan 23, 2011 / 1

Normális dolog igen, az ic-k procik márcsak ilyenek, ha azt mondod a sortrafó nem csattog a Bu nem melegszik, a képcső pedig bevillan, mikor inditod, nos akkor a procinak sorkimenőnek kutya baja sincs.
Valami egyszerű hiba lehet,de ez nem totó úgyhogy látni kéne valami szakinak is.
(#) bihari laci válasza gaben62 hozzászólására (») Jan 24, 2011 /

Szia mégis mije hiba lenne,mindent át néztem ,kondikat cseréltem most le mértem az ic -ét van rajta feszűlcség, a lábain ,3-3v, 8v 7-5v de nem indul. Ha hagytam tovább 10perc akkor be indul ,pislogni a st by-led pirosan ,ha ok lenne akor zöldre kéne válcson.
(#) bihari laci válasza bihari laci hozzászólására (») Feb 5, 2011 /

Vettem bele sor trafot és be indult nagyon szépen megy.
(#) robi1962 válasza bihari laci hozzászólására (») Feb 6, 2011 /

Üdv mindenkinek.
Az előbbiekből kiderül egy fontos dolog.Nevezetesen az,hogy itt kevesen tudnak sorkimenő és egyéb bármilyen trafó mérésében egzakt eredményt produkálni.Csak a kizárásos módszer marad és ez nem mindig hatásos.Ugyanis,mi van akkor,ha sorkimenő szekunder tápjában valami feldobja a bakancsot?Ha nem vesszük észre,akkor bizony mindjárt trafócserén gondolkozunk,vagy akár meg is tesszük.
Nekem általában szokott lenni próba trafóm,de ennél van egy jóval egyszerűbb és elegánsabb megoldás is.
A mellékelt kapcsolás pont erre való,hogy akár az áramkörben (persze kikapcsolt állapotban) direkt méréseket is végezhessünk.
Ez a kis masina olcsó,széles körben alkalmazható és semmilyen beállítást nem igényel.Élesztésnél is csak pöcc-röff indul.Rengeteg időt és nem utolsó sorban pénzt takaríthatunk meg ilyen módon.
Én már évek óta használom és csak jót tudok mondani róla.Még a hegesztőtrafómat is bemértem vele,arra is jó.
Tehát vedd egyszer a fáradságot és egy délelőtt alatt megvagy az egésszel.Ha valaki nem érti az angol nyelvű leírást akkor elküldöm szívesen a magyar verziót.Üdv
(#) robi1962 válasza robi1962 hozzászólására (») Feb 6, 2011 /

Egy gyakorlati módosítás a kapcsoláson:
Az R17...R24-ig áramkorlátozó ellenállások,mint a rajzon is látszik 1kohmosak.
A jobb láthatóság kedvéért én 680ohmosakat raktam.9voltról működtetem a szerkezetet és elég jó fényereje van a ledeknek.
Sok sikert az építéshez.
(#) BarnaPili válasza robi1962 hozzászólására (») Feb 6, 2011 /

Köszi! Én megcsinálom,bár manapság sajnos kevés TV-t javítok. Viszont enni nem kér,ha meg ott van az nem baj.
István
(#) robi1962 válasza BarnaPili hozzászólására (») Feb 6, 2011 /

Kedves Pali.Annyira kis igényű,hogy a két ic összesen kb 500 Ft.Nekem ledjeim voltak hozzá,meg a többi minden.Én se használom napi szinten,de ha kel,akkor nagyon jó.Egyszerre eldőlhet a trafó kérdés.Főleg helyszíni munkánál nagyon hálás,mert oda úgyis csak kevés holmit tudunk magunkkal vinni,az otthoni körülményekhez képest.
(#) robi1962 válasza BarnaPili hozzászólására (») Feb 6, 2011 /

És még valami.
Mint említettem,nemcsak sorkimenőkhöz,hanem bármilyen trafóhoz jó.Eltérítőt nem néztem vele,de elképzelhető,hogy az is vizsgálható vele.
Tehát a tévén kívül monitor és egyéb képcsöves,illetve trafót tartalmazó berendezés javításához is alkalmas.
(#) Schumacher13 hozzászólása Feb 17, 2011 /

Üdv mindenkinek.
Vettem egy Thomson tv-t de nincs távirányitóm.
Este beállitottam az elalváskapcsolót és azóta tv-n nem tudom bekapcsolni.
Ok mi lehet?
Várok tippeket és vajon hogy gerjeszthetném be távkapcs nélkül.
(#) kadarist válasza Schumacher13 hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

Szia!
Valamilyen életjelet produkál? Van az előlapján csatornaváltó gomb?
(#) Schumacher13 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

van igen,de nem reagál hanem az állapotjelző led villog

Ez a LED mindig villog, vagy csak akkor, ha nyomos a gombot?

amint bekapcsolom a készüléket villog
(#) robi1962 válasza Schumacher13 hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

Kedves Schumi.

Nagy valószínűséggel ez egy szerencsétlen egybeesés.Nézd meg a sorvég tranzisztort.Lehet,hogy az dobta fel a bakancsot.Kevés esélye van,hogy szoftveres hibát csináltál volna.Az ilyen teljesítményeszközök általában a bekapcsolásnál halnak be.
Gondolom a tápot már végigmérted?Ha nem ,akkor ott kezd el.Ha megvan minden tápfesz akkor lépj tovább,ahová mondtam.Szólj az eredményedről.
Üdv

Akkor valamilyen szervi baja van. Mennyire vagy otthon a tévészerelésben?
(#) Schumacher13 válasza robi1962 hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

1 napja hogy vettem a készüléket.
nem lehet hogy gyerekzár van rajta?

1 kérdés még ha nem kapcsolom be csak készenlétibe akkor tudok univerzális távirányitót ráhangolni?

sajna nem vagyok benne otthon
(#) hidasata hozzászólása Feb 17, 2011 /

Megadta magát a proci de mivel kicsi az esély arra ,hogy szerezzek egyet ezért arra gondoltam ,hogy a képcsövön kívül kicserélek benne mindent ,van értelme nekiállni vagy hagyjam az egészet ?
(#) BarnaPili válasza Schumacher13 hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

A típusát írd le légyszíves.Nekem egy 100Hzes van otthon egy 29DF40,az akkor is villog,ha előtte való éjjel sleepet nyomtam neki.
István
(#) Schumacher13 válasza BarnaPili hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

Thomson 29DM182

A sleepet univerzális távval állítottad be,ugye?

tv n álitottam be nincs távirányitó

Akkor mindenképpen az előttem szólók által javasolt méréseket kellene elvégezni.Táp,sorvég...Meg egy távot végy hozzá,de ne univerzálisat,az semmire sem jó egy Thomsonnál.

mennyire bonyolult ezt megmérni?

eddig egy upc-s távkapcsal működött a tv előző tulaja szerint

Az UPC Philips beltériket használ tudtommal,az pedig nem viszi a Thomsont.
(#) robi1962 válasza Schumacher13 hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

A rajzot nem tudom ide elküldeni,mert túl nagy.Megpróbálom az e-mail címedre.
(#) robi1962 válasza robi1962 hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

El is ment a doksi,hajrá!!!
(#) Schumacher13 válasza robi1962 hozzászólására (») Feb 25, 2011 /

köszike.
megjött a gyári irányitó és egyből működik a tv.
Köszi mindenkinek az igyekezetet!
Következő: »»   8 / 22
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem