Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangszóró tekercselés
Témaindító: robinson17, idő: Jún 23, 2006
Témakörök:
Sziasztok
Egyszer írtam egy mélynyomóról aminek a mágnesei,oszlopokban voltak elrendezve,a tekercs körül DLD LA 1000Bővebben: Link
Nincs ebben semmi különös.
hangszórós, normálisan tervezett hangszórónál ilyen eleve nem fordulhat elő, a csévetest nem érhet le a vasmag alsó fedőlapjáig; a mágnes típusától függetlenül, AlNiCo vagy nem AlNiCo, lényegtelen. "Fluxusstabilizálót" "belegyógyítani" nem kell, nem is lehet, csak megfelelő módon kell megtervezni a lengőcsévét-mágneskört, számítva a flux. mod.-ra, ami kevésbé a dinamikus viselkedésre (és főleg nem a dinamikára), sokkal inkább a torzítási termékekre van hatással.
Helló, ha valakit érdekel egy ****
Sziasztok!
Korábban vásároltam 2 db RFT 12"-os L 3401 -es hangszórót gitárládába. Akitől vettem, ő azt mondta, hogy a hangszóró át van tekercselve és alu csévetest van benne, ezáltal nagyobb a teljesítménye mint az eredetinek, de pontosan nem tudta. A kérdés tehát, hogy vajon mennyivel? Ráadásul az új tekercsel 4 Ohmos, így a ládámban sorba van kötve. Egy 60W-os csöves erősítővel szeretném hajtani, de nemtudom, hogy ki bírná-e, nem akarom szétkínozni őket. Tudna valaki nekem ebben segíteni? Jó kis hangja van amúgy Boldog új évet!
Kellene a dobozról több infó, ha free-airként, lapba építve üzemel, akkor sajnos az alacsony mech. terhelhetőség miatt maradt a 10W környéke, mint eredetileg. Hiába visel el a lengőcséve nagyobb bemenőteljesítményt, ha 2-2,5mm-től nagyobb kitérésre esélye sincs.
http://tubes.org.ua/info/rft1.gif
Itt van róla még pár infó. Esetleg hogyan tudnám én ezt letesztelni?
Nem a hangszóróról, azt ismerem, hanem a dobozról amiben szól.
Letesztelni? Mondjuk egy hanggenerátorral mélytartományban megkeresni azt a pontot, ahol legnagyobb a kitérés, és figyelni, hogy mekkora bemenőteljesítménynél éri el a mechanikai korlátokat.
mekkora
legyen a mérete a rézhuzalnak mert én eróbáltam már vastaggal ugy *** halk volt
Hello ne haragudjatok a zavarásért csak azt szeretném megkérdezni hogy lehet e olyat csinálni egy 150w-os piezzo tölcsér magas sugárzóval hogy 150w helyett mondjuk 300w-osra feltekercselni ??? Nagyon fontos lenne nekem ha valki válaszolna rá ha igen akor milyen dolgok kellenek hozzá köszönöm előre is
Szia!
Ha megtudod oszd meg velünk is a piezo tekercselést
A piezóban nem tekercs van, és nem a watt számít , hanem az érzékenység.
Több adatot írjál a rendszeredről.
Meg a bemenőjel feszültsége.
Hello ezt azért kérdezem mert nekem van itthon két omnitronic dx 2222 hangfalam és abba két gagyi piezzo tölcsér sugárzót raktak ami csak 150w-os és a mélysugárzók pedig 500w RMS el rendelkeznek és így nem tudom kihozni a csúcsot a hangfalakból mert nem bírják a magas sugárzók és recsegnak és ezért szerettem volna segítséget kérni hogy hogyan lehetne mondjuk egy kicsi pluszt adni a magas sugárzóknak hogy mondjuk a 150w Rms helyett mondjuk 300w Rmst tudjon leadni ?
Leadni semmiképp nem ad le százwattokat a kb. 1% hatásfok miatt.
A magastartomány gondjaira az a megoldás, hogy megfelelő szűrő kerül a piezók elé. Imp. kompenzálással, soros ellenállással.
Tehát akkor mi a tehendő mert én nem vagyok ebbe valami nagy mágus mit tudok enek érdekébe tenni? Egyáltalán lehet e valamit csinálni h jobban szóljonak a tölcsér magasak ??
Vagy esetleg honnan lehet kapni ilyen szűrőt vagy mit? :S
Az a kérdés ,hogy most milyen hangváltó van benne. Jó lenne ha megpróbálnád lerajzolni a kapcsolási rajzát. Vagy jó minőségű fotók előröl hátulról.
Ptesza elmagyarázza neked. Én gyorsan felvázolom a kapcsolást:
R1 + C × (L || R2) Sima másodrendű szűrő soros ellenállással a piezók hangnyomásának csökkentésére. R1 nagyjából 4,7-6,8R 5W, R2 10R és legalább 10W. C ~4,7u, L 330-470uH
hello itt van a hangváltó rajza meg fénykép is inkább egylinket küldök róla és le van rajzolva a kpcsolási rajz minden köszönöm az eddigi segítséget csak az a baj h angolul van írva minden de itt van a rajza is
http://www.blue-room.org.uk/index.php?showtopic=21670
Hogy tudom pontosan megmérni egy hangszóró légrését ha bent van a membrán? Az egész cucc össze van rakva csak a lengő hiányzik.
Segítséget szeretnék kérni.Van (volt ) nekem egy Tesla 9204 típusú hangfalam ha jól tudom gyártmányát.És a mély hangszórót a kisöcsém ellőtte belőle. Azt szeretném megtudni hogy, mik a tekercs paraméterei. Még kezdő vagyok ezen a téren. Érdekel ez a dolog.Szeretné helyrehozni ha lehet.Segítséget előre is köszönöm.
A legegyszerübb elcseréled velem jóra. Ha nem nagyon piszkáltad megoldható.
Nézd meg a honlapom
A legegyszerűbb megjavítani. A valós tekercselési magasság mostanában 11mm 0,2-es huzallal ennél a hangszórónál.
Ez eredeti hangszórót sokkal jobbá tenni nem lehet/érdemes, a mágneskör miatt elektromosan túl gyenge, szinte alig van lineáris tartománya, és a rosszul tervezett rezonáns rendszer miatt középtartományban elviselhetetlenül rezonál. Nem jó kiindulási alap.
Hogy tudom pontosan megmérni egy hangszóró légrését ha bent van a membrán? Az egész cucc össze van rakva csak a lengő hiányzik.
Ebben tudnál nekem segíteni?
Nagyon hanyag , vagy inkább low-cost váltó van benne gyárilag.
A két párhuzamosan kötött mély elött van egy tekercs ami aluláteresztő szűrőként működik. Ha isernénk az értékét , akkor meg lehetne határozni a vágási frekit. A sorosan egy 100 ohm ellenállás ,utána egy 4.7µF kondi ,és úgy párhuzamosan a két piezo. Újra kellene gongolni az egészet. Ott kezdve ,hogy kihajítod mindkét piezót , és veszel bele egy tölcséres magasat. De ha van kedved lehet kísérketezni, köss egy 8-10 ohmos ellenállást még párhuzamosan a piezokkkal. Az ellenállás 10W terhelhetőségű legyen.
Külső belső átmérőre gondolsz a légrésnél?
De ha bekerül a páthuzamos ellenállás a képbe, akkor változik a soros 100R is előtte.
Igen! Hogy tudjak hozzá lengőt csináltatni.
És milyen tölcsér magasat ajánlasz nekem ami jó nevet tudsz mondani ,?? előre is köszi
Hézagolni lehetne a légrést, és legalább az egyik átmérőt kitalálni, viszonyítani.
Jut eszembe, vasmag gyártásra kellene nekem egy egyszerű módszer, ha valakinek van ötlete legyen szíves ossza meg velem. |
Bejelentkezés
Hirdetés |