Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Amatőr Audiokészülék Építők Találkozója

Bővebb olvasni-látnivalók az AAÉT hivatalos honlapján. http://aaet.nhely.hu

Lapozás: OK   66 / 84
(#) Moderátor hozzászólása Ápr 16, 2011
 
Szerintem itt van az a pont, ahol álljunk meg!
Innentől átmegy személyeskedésbe, és annak nincs értelme.
Aki akar jön, aki akar nem, senkinek nem tartanak pisztolyt a fejéhez. Mindenki döntse el maga.
(#) EcoPityu hozzászólása Ápr 16, 2011 / 1
 
Hogy nektek mennyi gondotok van!
Nekem például az erősítő építéshez, annak bedobozolása is hozzá tartozik, és nagyon szívesen veszem, ha jó ötleteket tudok "lopni" más kollégáktól...
Az én erősítő dobozaim között is van saját készítésű fémvázra szerelt, vagy kiherélt DVD dobozba épített, gyári erősítő dobozba applikált, asztalos által készített iparművészeti remek stb.
Ezért is hozzá kell tartozzon a MADE IN HOME (homemade) erősítőkhöz a "barkácsolás", mert az elkészített panelt, akármilyen technológiával is készült, vagy a légszereltet főleg BE KELL DOBOZOLNI!
Amíg csak a kipróbálás szintjén van, és deszka modell, a változtatások lehetőségét magában hordozva, nem szükséges, viszont életvédelmi szempontból (főleg a csöveseket), és a külső hatásoktól védendő BE KELL DOBOZOLNI!


AkcióLaci! Amúgy kész a portfólióm!
(#) ethosz2 válasza CIROKL hozzászólására (») Ápr 16, 2011 /
 
Egyébként nem értelek, nixie órákat hozol erősítőt meg legutóbb még nem akartál hozni, szóval most csak nixie órát hozol a találkozóra? Azt az ottala végfokot például lehozhatnád, amit most csinálsz.
(#) Alkotó válasza ethosz2 hozzászólására (») Ápr 16, 2011 /
 
Az Otala az valóban nem semmi, legalábbis az én "gyerekkorim" ma is nagyon meggyőző, pedig abban eztán semmi sincs párba válogatva, örültem, hogy egyáltalán megszólalt.
(#) ethosz2 válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 16, 2011 /
 
[OFF]Ja csak kár, hogy nem az eredeti rajz szerinti. A bemeneti differenciálerősítő árama 10 x kisebb a kelleténél. Azóta küldtem neked vagy két-3 évvel ezelőtt az eredeti rajzot. Aszerinti értékekkel is kipróbáltad?

Lehet, hogy a hibás rajzzal jobb hangra.

CIROKL-nél már helyes ellenállásértékekkel szerepel.[OFF]
(#) Alkotó válasza ethosz2 hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /
 
Ciroklnak én küldtem a dokumentációt, sőt direkt neki a panelt is átalakítottam egy kicsit (de lehet, máshonnan is kapott anyagot).
Nálam is majdnem pont ez van meg, csak a tápom nem ilyen "kiforrott".
(#) CIROKL válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /
 
Az anyagot köszöntem és az egyedi paneltervet meg külön , szerintem tökéletes lesz bár lehetne egy kicsit nagyobb méret a panel mert eléggé miniatűr de ez nem hátrány csak nehézkes az én öreg szemeimnek a beültetés .
Az otallám ha minden igaz a találkozóig elkészül és ott fog megszólalni először , úgy tervezem hogy itthon csak műszeresen üzemelem be és semmi meghallgatás nélkül elviszem a találkozóra , ott majd esetleg meglehet hallgatni a végeredményt.
(#) Doncso válasza CIROKL hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /
 
Idézet:
„Az otallám ha minden igaz a találkozóig elkészül és ott fog megszólalni először , úgy tervezem hogy itthon csak műszeresen üzemelem be és semmi meghallgatás nélkül elviszem a találkozóra , ott majd esetleg meglehet hallgatni a végeredményt.”


Ezzel mi a célod, vagyis ennek mi az értelme?
(#) ethosz2 válasza CIROKL hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /
 
Szerintem ezt nem kéne megjátszani. Mi van, ha valami rejtett hibája van aztán ott fog kiderülni az első megszólalásnál, vagy 2 perc üzem után leégeti valamelyik hangfalat. Szerintem hallgasd meg, teszteld le mielőtt elhozod.
(#) CIROKL válasza Doncso hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /
 
Röviden semmi .
(#) CIROKL válasza ethosz2 hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /
 
Terheléses próbának alávetem , védelem van benne , ha minden igaz lesz 1 hónap ameddig lehet vele szórakozni műszeresen , mi lehet a gond ?
Attól hogy a hangját nem hallom attól még lehet minden szempontból biztonságos és zajmentes is , a műszerek mindent megmutatnak amire kiváncsi vagyok , és ettől még nem okvetlen kell hogy halljam a hangzását .
(#) ethosz2 válasza CIROKL hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /
 
Hát mondjuk ha hangilag nem üti meg azt a szintet amit elvársz tőle és ott derül ki, akkor lehet, hogy megbánod a dolgot, hogy nem hallgattad meg.

Meghallgatás útján még sokat lehet javítani egy erősítő hangján (pusztán a komponensek cseréjével is akár) . Balszerencsés építés esetén rontani is hatalmasat lehet. Az, hogy szkópon átvisz egy 1Khz-es jelet egy műterhelésre az még nagyon sok hibalehetőséget meghagy, amik esetleg felléphetnek. Egy vaktában első nekifutásra tett építés az én tapasztalataim szerint soha nem a legjobb eredményt hozza. Szerintem érdemes lehet kicsit játszani vele, mielőtt végleg beépíted a dobozba.
(#) CIROKL válasza ethosz2 hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /
 
No akkor itt elárulok egy nagyon nagy dolgot , én majdnem minden esetben csak is a dobozolás után hallgatózom addig szinte soha .
Lehet kicsit furcsa de ez van ha nem tetszik valami akkor azt egyszerűen leirom vagyis megy a levesbe ,ennyi nem javítgatom és nem kísérletezem vele hogy esetleg még jobb legyen , nem az én műfajom , ami alapból jó az jó amit meg kisérletezni kell az már nekem nem fog bejönni az biztos , vagy elsőre megtetszik vagy soha .
(#) ethosz2 válasza CIROKL hozzászólására (») Ápr 17, 2011 / 1
 
Egyébként a tavalyi találkozóról halottam, hogy több HTA-30 volt, mindegyiket másvalaki építette és állítólag jellegre és minőségre is más volt a hangjuk. Tehát van aki beletenyerel, van aki kevésbé volt szerencsés. Nem lenne egyszerűbb kicsit kísérletezni, utána már célirányosan úgy elkészíteni a dolgokat, hogy a lehető legjobb legyen?
(#) ethosz2 hozzászólása Ápr 17, 2011 /
 
Kérdeznék egyet a tavalyi találkozó résztvevőitől, hogy mennyire voltak egyformák-nem egyformák az ott lévő HTA30-ak?

(Ha jól tudom mérések is voltak a találkozón, meg hangzásra voltak összehasonlítások is. Érdekelnének a vélemények. (Én tervezek egy olyat, hogy viszek egy cserélhető alkatrészes HTA-t és azon ki lehet próbálni sok mindent élőben, ezért is érdekelne).
(#) Moszkvai válasza ethosz2 hozzászólására (») Ápr 17, 2011 / 1
 
Ha elolvasod hogy miért lett megrendezve ez a találkozó akkor sok kérdést fel sem tennél. Mi botfülű amatőrök vagyunk akik kíváncsiak a másik munkáira. Évekig beszélgettünk egymással a fórumon tanácsot kértünk egymástól és ha tudtunk segítettünk. Örültünk ha valakinek sikerült megszólaltatni a készülékét. Felmerült rá az igény, hogy egymás munkáit személyesen is megnéznénk, meghallgatnánk így szerveztünk egy találkozót. A találkozó nem zárt körű lett, hátha érdekel még másokat is, esetleg kedvet kap hozzá, hogy "barkácsoljon". Tehát ez nem egy HIGH-END show vagy micsoda. Remélem segítettem egy kicsit tisztábban látni.
(#) ethosz2 válasza Moszkvai hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /
 
Pontosan én is kíváncsi vagyok mások munkáira most éppen ezért is kérdezem, hogy milyenek voltak a HTA-k és hogy volt e hallható különbség köztük.

Ha volt/nem volt az akkor egy hasznos ismeret, mert akkor érdemes kikísérletezni, hogy mely alkatrészekkel lehet tuningolni. Ezt kipróbáljuk a találkozón és akkor mindenki hasznos ismeretekkel gyarapodhat, aki épített ilyet, vagy szeretne a jövőben ilyet csinálni. Azért választottam ezt a kapcsolást mert elég jó és nagyon elterjedt, olcsó, relative könnyen elkészíthető, ezért érdemes lenne ezzel foglalkozni. (Lehetne pl: a Quad405-el is ilyet játszani, vagy valami más elterjedt dologgal is.)
(#) ethosz2 válasza Moszkvai hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /
 
Ezt meg abszólut nem értem, hogy miből szűrted ezt le, hogy jön a témához és miért nekem írtad. Nem lehet, hogy valaki másnak a hozzászólására címezted?

Természetesen mindenki tudja, hogy nem "highend só", mert az kereskedők és gyártók termékeit mutatja be.

Idézet:
„Tehát ez nem egy HIGH-END show vagy micsoda. Remélem segítettem egy kicsit tisztábban látni.”
(#) Moszkvai válasza ethosz2 hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /
 
Ha kíváncsi vagy gyere el és hallgasd meg. Úgy is mindenki mást mond. Nekem szamócáé tettszett jobban neki meg az enyém a harmadiknak meg Ciroklé és teljesen másból építkeztünk. Még talán két egyforma alkatrészt se találni benne. Hogy mitől szól másképpen? Na arról fogunk ott beszélgetni! Talán erről is szól ez a találkozó. Ha most megbeszéljük akkor nincs miért elmenni.
(#) ethosz2 válasza Moszkvai hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /
 
Akkor kiváló! Ha ráérek elkészíteni a tesztpéldányt, akkor nem csak beszélgetni fogunk róla, hanem a valóságban is kipróbáljuk és megbizonyosodunk róla, hogy mi számít. Tehát akkor érdemes ezzel foglalkozni...


Kösz erre voltam kíváncsi! Nem arra, hogy mik az alapítás képzelt filozófiai hátterei, meg mi a hígend só
(#) Moszkvai válasza ethosz2 hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /
 
Még nincs kész? Akkor eddig mit csináltál?
(#) ethosz2 válasza Moszkvai hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /
 
Még egy hónapig neki sem állok.
Nincs annyi szabad időm, mint egyeseknek.

A másik dolog, hogy folyton azzal jössz, hogy ez nem high-end show. Tudom, hogy nem az!

Soha nem írtam, hogy ide kereskedelmi dolgokat kéne hozni kiállítgatni, mégis folyton azt írkálod, hogy ez nem arról szól, meg ez más, nem high-end show. Folyton valami alapítási filozófiát emlegetsz, meg, hogy ide azért jönnek az emberek, hogy egymás dolgait megnézzék, meg erről beszélgessenek. Mondtam én olyat, hogy szerintem nem? Szerintem is így van, ez egyértelmű akárkinek. Hát szerintem te nem arra válaszolsz, amit írok, hanem tovább gondolod a hozzászólásom és arra.
(#) Moszkvai válasza ethosz2 hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /
 
Ha tisztában vagy vele akkor jó, csak a kérdéseidet nem értem akkor.
(#) Moszkvai válasza ethosz2 hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /
 
Pedig a neved mellett meg tudod nézni, hogy melyik hozzászólásra válaszoltam.
Meg ez is:
Idézet:
„Akkor jó, mert engem a barkácsolós "ezermester" kiállítás nem érdekel. Egy audiokészülék építős, tehát audiós találkozó érdekelt volna, mert ugye ez volt meghirdetve. De ha ez mégsem az, akkor időben szóljatok és akkor nem megyek.”
(#) ethosz2 hozzászólása Ápr 17, 2011 /
 
Ja HTA30-as dologra azért gondoltam, mert amitket alapból vinnénk azok abszolút nem közismert dolgok. Ezért gondoltam, hogy kéne vinni, valami közismert készüléket is, mert abból mások is profitálhatnak. Az hogy egy sima HTA30-at viszek, az önmagában nem valami érdekes dolognak számít, mert az volt, meg lesz is ott bőven. De viszont, ha egy cserélgethető, modulszerű készüléket viszek, az alapvetően nagyon érdekes, hasznos és tanulságos is lehet. Legalábbis most ez az ötletem támadt.

Ilyet ti is csinálhatnátok. Nem kell dobozolni sem. Falapra fel kell dobni modulosra épített áramkört és meg van a szórakozási lehetőség a találkozóra. Egy napig tart az egész találkozó. A kiállított dolgokat megnézni kb 10 perc. Dumálni itt is tudunk a fórumon (erről szól egy fórum). Valami érdekeset kell csinálni. Próbák, meghallgatások, kísérlet élőben sokkal értelmesebb dolog. Egy napból csak van idő erre is. A nézelődést hamar megunja az ember (ha már mindent megnézett) utána valami más elfoglaltság is kell.
(#) ethosz2 válasza Moszkvai hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /
 
Hát igen. A nixie óra nem tudom mióta számít audio készüléknek. Akkor már rotációs kapa gyújtásvezérlőt is lehessen hozni. Akkor meg ez már egy kibővült fogalom lenne. Barkács kiállítás, amire mindent lehet hozni a síléctől a madáretetőig. Engem meg sem a nixie óra, sem a rotációs kapa nem hoz lázba, hiába egyedileg készített. Engem főleg az audiokészülék építők találkozója érdekel, amiről úgy gondolom, hogy ott audio készülékek vannak. És egy erős sejtésem van, hogy a többi látogató is valami hasonló miatt jön. Aki meg nem akar erősítőt hozni, szállítási, meg hasonló okokra hivatkozva, de egyszer csak kitalálja, hogy hoz kb 30Kg nixie órát egy audio készülék építős találkozóra, hát hadd ne értsek egyet vele a tervében.

Audio készüléknek számít a hangfal, erősítő, bármilyen lejátszóeszköz, mindenféle kiegészítő, akár egy hangfalállvány is, de a nixie óráról idáig még nem tudtam, hogy audio készüléknek számít.... (Lehet, hogy maradi vagyok.)
(#) ethosz2 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /
 
Ne tőlem kérdezd, nem én döntöm el, hogy mi jöhet, mi nem. Én csak a dologgal kapcsolatban leírtam a véleményemet. Ennyi történt. Volt véleményem a dologról és leírtam. Akit érdekel az elgondolkozik rajta, akit nem az nem ért vele egyet, ugyanis nem kötelező velem egyetérteni.
(#) Moszkvai válasza ethosz2 hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /
 
Ezért írtam amit. Engem nem zavar ha mást is hoznak, mivel baráti kapcsolatban vagyunk. Ha köbzoli elhozná az új rotációs kapáját külön megköszönném de azért meg fogom nézni azt is amit te hozol és Cirokl nixie óráját is.
Ha jól tudom neked is voltak kéréseid akkor nekem is lehet talán.
(#) ethosz2 válasza Moszkvai hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /
 
Hát egy kérést se fogalmaztál meg.

Nekem nem voltak kéréseim. Csak kérdéseim, véleményem és javaslataim voltak a találkozóval kapcsolatban. Ezeket még olvasni sem kötelező egyébként.

CIROKL-nek tettem egy javaslatot, hogy ha tud nixie órát hozni, (ráadásul olyan sokat), akkor csak tud erősítőt is hozni, nem ér a szállítási procedúrára hivatkozni.
(#) Moszkvai válasza ethosz2 hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /
 
Befejeztem az offolást, szerintem mindent tudsz.
Következő: »»   66 / 84
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem